Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα πενθεί και στη μνήμη όσων χάθηκαν, κηρύττουμε τριήμερο Εθνικό πένθος»

Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα πενθεί και στη μνήμη όσων χάθηκαν, κηρύττουμε τριήμερο Εθνικό πένθος»

Τριήμερο εθνικό πένθος για τις φονικές πυρκαγιές που άφησαν μέχρι χθες το βράδυ, περισσότερους από 70 νεκρούς, κήρυξε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο μήνυμά του. «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις», δεσμεύτηκε προσωπικά απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία.

«Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές. Θα έρθει η ώρα τους, όταν θα αναζητήσουμε, ελπίζω με σεβασμό στους νεκρούς, τα πώς και τα γιατί. Τώρα είναι ακόμα η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του. 

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών


Στους 77 νεκρούς και 187 τραυματίες έχουν φτάσει μέχρι τώρα τα θύματα της ολέθριας πυρκαγιάς που ξέσπασε χτες στην Καλλιτεχνούπολη και έφτασε μέχρι το Μάτι, όπου και συντελέσθηκε η μεγάλη τραγωδία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Μαλλίρη, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 74, ενώ οι ενήλικες τραυματίες είναι 164, από τους οποίους οι 71 παραμένουν για νοσηλεία και οι 10 είναι διασωληνωμένοι. Επίσης 23 παιδιά χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και 11 από αυτά νοσηλεύονται, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το δύσκολο έργο για τον εντοπισμό αγνοουμένων δεν έχει τελειώσει, καθώς το κέντρο της Πυροσβεστικής και οι άλλες υπηρεσίες έχουν δεχτεί δεκάδες κλήσεις, και διεξάγονται πεζές περιπολίες από 130 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Αποστολή βοήθειας από την Ημαθία με είδη πρώτης ανάγκης 


Κάλεσμα προς τους πολίτες, προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, ως ελάχιστη, έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της δυτικής και ανατολικής Αττικής, απευθύνουν Περιφέρειες, Δήμοι, φορείς και σύλλογοιαπο όλη τη χώρα που έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας.

O Δήμος Βέροιας μέσω των δομών του κοινωνικού παντοπωλείου -  φαρμακείου και σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α., προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές, από αύριο και για τρεις μέρες, από τις 8 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι θα συγκεντρώνει στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ (φουαγιέ)  είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμούς σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες ,γάζες, πάνες και μωρομάντηλα.(πληροφορίες 2331078120,  2331078100 ,2331078102 ,2331353824, 2331353814).

 Εφόσον υπάρξει ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε  βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές, θα συγκεντρώνει από σήμερα το πρωί (25/7) στον χώρο του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής και για τραυματισμένα κατοικίδια. 

Είδη διατροφής: άμεσης ανάλωσης και μακράς διάρκειας (κονσέρβες, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, τσιπς, κομπόστες, γάλα σκόνη και εβαπορέ, φρυγανιές και ιδιαιτέρως νερά. 

Είδη προσωπικής υγιεινής: μωρομάντηλα, σερβιέτες, σαπούνια, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σφουγγάρια μπάνιου, χαρτί υγείας. 

Είδη ένδυσης (εσώρουχα, φανελάκια κλπ ) και υπόδησης (σαγιονάρες, παντόφλες κλπ). 

Φάρμακα: αντισταμινικά, φάρμακα εγκαυμάτων, (fucidin, Sudocrem και ό,τι άλλο) Betadin, φάρμακα για διαβητικούς, για πίεση, για καρδιοπαθείς , Nurofen, θερμόμετρα, παιδικά αντιπυρετικά.

Και για τα κατοικίδια: τροφές, pulvo για τα εγκαύματα, λεκάνες για νερό και τροφή, φυσιολογικούς ορούς, σύριγγες.

Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι από τα ανωτέρω είδη μπορεί να προσέρχεται από σήμερα στο ισόγειο του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας (οδός Θωμαϊδη, αρ. 26) για να αφήσει την προσφορά του στην υπεύθυνη παραλαβής, Έφη Κουσίδου. Τηλ. επικοινωνίας: 6946684323.

 Οι Αστυνομικοί της Ημαθίας, μέσω της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας και της τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αποφάσισαν με όσα μέσα διαθέτουν, να σταθούν αλληλέγγυοι στους πληγέντες των πυρκαγιών, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και απευθύνουν έκκληση σε όλους τους συναδέλφους τους, αλλά και σε κάθε πολίτη του Νομού μας, που θέλει να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια να απευθύνεται στα παρακάτω σημεία συγκέντρωσης ειδών:

 - Για την περιοχή της Βέροιας, 

α) στα γραφεία της Ένωσης μας (ισόγειο Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας),

Υπεύθυνοι  διαχείρισης οι κ. Μούρτης Απόστολος και Κωστούλης Κωνσταντίνος.

β) στη σχολή Αστυνομίας στο Πανόραμα Βέροιας,

Υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Χριστοδουλίδης Γεώργιος.

- Για την περιοχή της Νάουσας, στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας,

Υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Πίπιλας Θωμάς

- Για την περιοχή της Αλεξάνδρειας, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας

Υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Ερμίδης Γεώργιος 

Η συλλογή των ειδών θα γίνει σήμερα Τετάρτη 25-07-2018 και Πέμπτη 26-07-2018 κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00.


Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες της πόλης και τα μέλη του σωματείου, για την συλλογή απαραίτητων ειδών για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής.

Συλλέγονται:

•Ξηρά τροφή 

•Παιδικά γάλατα μακράς διαρκείας και παιδικές πάνες 

•Φαρμακευτικά σκευάσματα (Betadine και Fucidin)

Οι δωρεές θα γίνουν από την Τετάρτη 25/7 έως και την Παρασκευή 27/7, στη γραμματεία του συλλόγου, Χατζηγρηγοριάδη 30 (9:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ.).


Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Χαρίεσσας σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΣΙΧΛΑΚΙΔΗΣ GROUP απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τα μέλη του σωματείου, για την συγκρέντρωση ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής , η αποστολή θα γίνει ΑΜΕΣΑ -σήμερα το βράδυ και αύριο το βράδυ!!!

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες

Μωρομάντιλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως, 

(Φρυγανιές, μπισκότα, μακαρόνια κλπ), Νερά.κτλ!!!!

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί : 

Στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και στις νέες εγκαταστάσεις ΤΣΙΧΛΑΚΙΔΗΣ GROUP!

Σήμερα 25/07 από τις 5:30 μ.μ έως 8:30μ.μ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:6988620695-6982689459-2332048200


Μέτρα στήριξης των πληγέντων

Τα πρώτα επόμενα βήματα και μέτρα (έως ότου υπάρξει η πλήρης καταγραφή) για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές που σχεδιάστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Στην έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, έγινε αξιολόγηση της κατάστασης και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές που έπληξαν τη Δυτική και Ανατολική Αττική», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι μεταξύ άλλων:

- Εγκρίθηκε η πίστωση ύψους 20.000.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών σε ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των δήμων που έχουν πληγεί, αλλά και των πολιτών τους

- Αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικού λογαριασμού από το υπουργείο Οικονομικών, στον οποίο θα συμμετέχει το Δημόσιο αλλά και ιδιώτες, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον έμπρακτης αλληλεγγύης, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Από τον λογαριασμό αυτόν θα χρηματοδοτηθούν τα έργα επισκευής και αποκατάστασης των υλικών ζημιών. Η ακριβής συμμετοχή του Δημοσίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες μετά τη συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.

- Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση των 19 μικτών περιπολιών αστυνομίας, πυροσβεστικής και στρατού για την αποτελεσματική αστυνόμευση των πληγεισών περιοχών.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει κάποια έκτακτα μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων που περιλαμβάνουν:

- Παράταση υποβολής των δηλώσεων (φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων) έως την 28.9.2018.

- Παράταση της προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών καθώς και αναστολή καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες. Η ίδια παράταση ισχύει για τις οφειλές που έχουν προκύψει από τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.

- Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έτους 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Υπογράμμισε ότι αν παραστεί ανάγκη, οι ανωτέρω ημερομηνίες μπορούν να παραταθούν εκ νέου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τις επόμενες μέρες και μετά τη συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και της έκτασης των ζημιών θα ανακοινωθεί και η κύρια δέσμη μέτρων στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της καταστροφής, αλλά και οι έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις για τους πληγέντες επιπλέον των όσων ορίζει αυτή τη στιγμή ο νόμος».


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...