Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας απαντάει στον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας απαντάει στον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, απαντάει στον Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας και στις αναφορές του σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Παντελεήμων στα τοπικά ΜΜΕ: 

"Σεβόμενοι την  απώλεια  δεκάδων  συνανθρώπων μας στην Ανατολική Αττική,  την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό του  τριήμερου εθνικού  πένθους για την Πατρίδα μας και επειδή μπροστά στην ανθρώπινη ζωή όλα τα αλλά μοιάζουν μικρά και τετριμμένα σιωπήσαμε. Τώρα όμως είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε σε ορισμένα ζητήματα που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες.
Περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη του Μητροπολίτη Βεροίας  κ.κ. Παντελεήμονα για να τοποθετηθούμε συνολικά για τα σοβαρά θέματα που προέκυψαν  το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα οποία αφορούν τα συλλαλητήρια, το Βλαχογιάννειο ``μουσείο, αλλά και την τοποθέτηση του στελέχους μας και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Τσαπαρόππουλου.
Δυστυχώς Σεβασμιότατε δεν μας πείσατε και αυτή τη διαπίστωση τι κάνουμε με όλη την καλή μας διάθεση.
Για την  παρουσία στα συλλαλητήρια έχουμε διαφορετικές μαρτυρίες  όσο αφορά την ``απλή’’ συμμετοχή της εκκλησίας. Μαρτυρίες  όπου μιλούν για συνδιοργάνωση  της Μητρόπολης με αυτές τις ``περίεργες΄΄ Πανμακεδονικές Ενώσεις με τα αμερικάνικα δολάρια. Εσείς ρίξατε το μπαλάκι για την συνδιοργάνωση στο Δήμο Βέροιας. Σ΄αυτό το θέμα αρμόδιος να απαντήσει είναι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο.

Με την  παρουσία σας στα δύο συλλαλητήρια ως βασικός ομιλητής τονίσατε ότι ``είναι η αγωνία ενός πολίτη΄΄. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο λόγος σας ως ενός θεσμικού ανθρώπου δεν μπορεί να είναι απλός λόγος ενός πολίτη, ο οποίος απευθύνεται μάλιστα σε δημόσια εκδήλωση. Κάθε τοποθέτηση σας είναι δημόσιος λόγος και πολύ περισσότερο όταν αυτός αναφέρεται σε πολιτικά ζητήματα είναι άκρως πολιτικός που επηρεάζει θετικά ή αρνητικά μέρος του  λαού.
Η τοποθέτησή σας `` Γι᾽ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να διακηρύξουμε προς όσους δεν το έχουν κατανοήσει ακόμη ότι αυτό πού κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μίας υπογραφής΄΄., δεν είναι απλά πολιτικός λόγος. Ξεπερνά  τα όρια και αντιτίθεται  και προς την διακήρυξη του ΟΗΕ όπου αναφέρει  ``Η διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης είναι ο κεντρικός στόχος των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη, τα Κράτη-Μέλη συμφωνούν να επιλύουν τις διαφορές με ειρηνικά μέσα και να απέχουν από την άσκηση απειλών ή τη χρήση βίας εναντίον άλλων κρατών΄΄.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις σας στα συλλαλητήρια περί προδοτικών συμφωνιών είναι ευθεία βολή προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό εξωτερικών, των βουλευτών του οποίους κατηγορείτε για εθνική προδοσία, χωρίς δυστυχώς να είστε ενήμερος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Αυτό δεν είναι συναινετικός λόγος αλλά άκρα διχαστικός και πολιτικός που σαν δημόσιο πρόσωπο δεν πρέπει να φέρετε.
Αλλά και η αναφορά σας στην ομιλία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ``Απευθυνόμαστε και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον παρακαλούμε να μην επιτρέψει να κυρωθεί μία τέτοια προσβλητική συμφωνία για το Έθνος μας, για τη Μακεδονία μας, και να μην υπογράψει το έντιμο χέρι του΄΄.
Τι ζητάτε ακριβώς μ΄αυτή την πολιτική και πολιτειακή προτροπή. Αν ο ΠτΔ την υπογράψει  τότε θα είναι και αυτός προδότης;  Θα έχει προχωρήσει σε μια θεσμική εκτροπή και θα πρέπει να δικαστεί όπως πρότεινε  ο  βουλευτής της Χ.Α, Μπαρμπαρούσης ;
Η εγκύκλιος της Μητροπόλεως στις 8 Ιουλίου προς τους ιερούς ναούς είναι επίσης  μια πολιτική παρέμβαση, η οποία δεν συνάδει με τον ρόλο που μπορείτε να διαδραματίσετε, στην τοπική κοινωνία. ούτε εσείς , ούτε η εκκλησία. Στον λόγο σας τονίσατε ότι το στέλεχος της κυβέρνησης  Νίκος Καρανίκας είναι ανιστόρητος και κακώς πληρώνεται από το ελληνικό κράτος. Αλήθεια πως θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τους ιερείς της επαρχίας  μας που διάβασαν την εγκύκλιο σας στις εκκλησίες; Ότι είναι ιστορικά καταρτισμένοι και ότι καλώς πληρώνονται από το ελληνικό κράτος;

Όσο αφορά τον πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Βέροιας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Τσαπαρόπουλο  θεωρούμε ότι καλώς προέβη στις καταγγελίες οι οποίες προερχόταν από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου.

Αυτό που θεωρούμε απαράδεκτο είναι οι αντιδράσεις του τύπου ``Δεν δικαιούσαι να ομιλείς΄΄ από τον συνδιοργανωτή των συλλαλητηρίων κ. Καγκελίδη, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενοχλήθηκε; Ήθελε να καλύψει κάτι; Και τα δύο; 
Αυτό που πρέπει να πούμε στον κ. Καγκελίδη είναι ότι σ΄αυτή τη χώρα έχουμε ακόμη (ευτυχώς) δημοκρατία και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και δεν φιμώνεται καμία φωνή. Κάθε προσπάθεια να σταματήσει η όποια αντίθετη άποψη είναι χαρακτηριστικό άλλων εποχών που ίσως θέλει να υπηρετήσει ο κ. Καγκελίδης.  Γι΄αυτό άλλωστε φωτογραφίζεται με νοσταλγούς εκείνης της εποχής στο συλλαλητήριο.
Στηλιτεύουμε επίσης την μη αντίδραση των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων που δεν αντέδρασαν και σιώπησαν στο δικαίωμα ενός πολίτη να πει την άποψή του. Αυτή η σιωπή είναι ένοχη και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία.
Ας μη νομίζουν κάποιοι ότι οι χαμηλοί τόνοι  απέναντι στις κραυγές είναι από αδυναμία μας η επειδή <<στριμωχτήκαμε >>. Κάνουν λάθος (θυμηθείτε τις ταυτότητες και  το δημοψήφισμα ) .  Η  γνώση  τα επιχειρήματα και οι χαμηλοί τόνοι είναι η δύναμη  της  πολιτική μας, την οποία πιστεύουμε και υπηρετούμε.
Αν  η Μητρόπολη εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματισμού για την επιρροή μέρος του ελληνικού λαού μέσω των συλλαλητηρίων για την συμφωνία, αυτό το αφήνουμε στο επίσημο κράτος. Δεν μπορεί όμως κανείς να υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζατε τους βασικούς πρωταγωνιστές της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Ένωσης Παλαιστίνης., μέσω θαυμάτων ή άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ένοχη και ύποπτη  είναι και η λειτουργία του Βλαχογιάννειου ``Μουσείου΄΄ που μέσα από ιστορικές  δήθεν αναφορές, προωθούσε την μισαλλοδοξία και τον διχασμό του Ελληνικού λαού. Αν δεν το γνωρίζατε οφείλατε να ελέγξετε τη λειτουργία του , από τη στιγμή που υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα από το 2012 στον τοπικό τύπο.
Κλείνοντας τονίζουμε ότι οι ομιλίες σας Σεβασμιότατε  ήταν καθαρά πολιτικές με σκοπό και στόχο την πολιτική παρέμβαση για την ακύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας. Την θέση την επιλέξατε εσείς και γι΄αυτήν μπαίνετε στο κάδρο της δημόσιας κριτικής.
Απλός πολίτης λοιπόν ο Μητροπολίτης μας ; Όχι βέβαια. 
Είναι οργανωτής και  πρωτεργάτης των συλλαλητηρίων εκτός από κεντρικός ομιλητής . Ένας κεντρικός ομιλητής  που χρησιμοποίησε στο λόγο του ακραίους πολιτικούς - κομματικούς  και όχι χριστιανικούς  χαρακτηρισμούς. 

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ"


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια «έφυγε» ο ιδρυτής του ΛΑΟΥ

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια «έφυγε» ο ιδρυτής του ΛΑΟΥ

21 Νοεμβρίου 1987. Σημαδιακή η μέρα που ο Ζήσης Πατσίκας,...

Α. Τζιτζικώστας: «Κατασκευάσαμε στο ΑΧΕΠΑ  τα πιο σύγχρονα χειρουργεία στην Ελλάδα»

Α. Τζιτζικώστας: «Κατασκευάσαμε στο ΑΧΕΠΑ τα πιο...

-Χρέος της Πολιτείας να τα στελεχώσει και να τα...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων: «Η ασφυξία των τούρκων λαθροδιακινητών  στην Ελλάδα οδηγεί στην τούρκικη προπαγάνδα»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων: «Η ασφυξία...

Από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών...

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 1926 – 2018

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 1926 – 2018

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή ο γνωστός Ιατρός...

16 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των  αριστούχων μαθητών

16 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στη Βέροια-62  βραβεία σε...

Το ντοκυμαντέρ «So far,  so close» του Βαλάντη Λιόλιου παρουσιάζεται στο τρίμερο  «Νάουσα, πόλη του Οίνου 2018»

Το ντοκυμαντέρ «So far, so close» του Βαλάντη Λιόλιου...

Το Σάββατο 8 ΔεκεμβρίουTo ντοκιμαντέρ “So far, so close” (Τόσο...

Κάλεσμα αγροτών από τον  «Μαρίνο Αντύπα» στην απεργιακή συγκέντρωση των Εργατικών  Σωματείων στην Πλατεία Καρατάσου

Κάλεσμα αγροτών από τον «Μαρίνο Αντύπα» στην...

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στη ΝάουσαΟ Αγροτικός...

Υπογράφηκε χθες η ανάθεση μελέτης για κατασκευή Μονάδας  Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Υπογράφηκε χθες η ανάθεση μελέτης για κατασκευή...

-Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 21 δήμων των νομών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

21 Νοεμβρίου 1987. Σημαδιακή η μέρα που ο Ζήσης Πατσίκας, ιδρυτής του ΛΑΟΥ ξεκίνησε το αιώνιο ταξίδι του. Ημέρα που γιόρταζε η Παναγία μας και οι ένοπλες δυνάμεις που υπηρέτησε πιστά σε δύσκολες περιόδους της...

-Χρέος της Πολιτείας να τα στελεχώσει και να τα αξιοποιήσει πλήρως»Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης επιθεώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...

Από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων γνωστοποιούνται τα εξής: «Φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η τουρκική προπαγάνδα για βασανιστήρια μεταναστών από τις Ελληνικές Αρχές. Η αναπαραγωγή...

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή ο γνωστός Ιατρός Στέργιος Οικονόμου και κηδεύτηκε στην  γενέτειρα του το Πολυδένδρι  Ημαθίας. Τον αλησμόνητο  Στέργιο συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, εκτός από την...