Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για την περίοδοι 2018-19

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για την περίοδοι 2018-19

Δημοσιεύτηκε  η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για την περίοδο 2018/2019.

Κυρίαρχα στοιχεία είναι η επισφράγιση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, που συμπτύσσονται σε τρεις (Α, Β, Γ), η θεσμοθέτηση play off και play out και στη Β Ερασιτεχνική, ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται ρητά ο αριθμός των ομάδων στις δύο πρώτες κατηγορίες (16 και 22 αντίστοιχα), ο οποίος θα είναι οριστικός ακόμη κι αν δεν δηλώσουν συμμετοχή ομάδες που έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε αυτές.

Επομένως, σε περίπτωση που υπάρξει κενό σε κάποια από τις κατηγορίες λόγω μη δήλωσης συμμετοχής από κάποιο σωματείο, τότε αυτό ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ως εξής:

Τα επιλαχόντα σωματεία, για να αναπληρώσουν κενό και να συμμετάσχουν στην παραπάνω κατηγορία από αυτήν που δικαιούνται σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη, ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για αντικατάσταση είναι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και πριν την κλήρωση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Ειδικότερα:

α. Σε περίπτωση που μία ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, τότε η θέση της ομάδας αυτής θα συμπληρωθεί από την ομάδα από τις τριταθλήτριες ομάδες του Α΄ και Β΄ Ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει το άρθρο 20, παρ. 16 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Σωματείων.

β. Σε περίπτωση που και δεύτερη ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, τότε η σύνθεση της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα συμπληρωθεί από τις τριταθλήτριες ομάδες του Α΄ και Β΄ Ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

γ. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως, τόσο για την περίπτωση που θα προκύψουν περισσότερα κενά στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, όσο και για το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, με γνώμονα πάντοτε τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα του αριθμού των σωματείων.

3. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που αποκτήσουν δικαίωμα προβιβασμού ως επιλαχούσες παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε το δικαίωμα προβιβασμού αποκτούν οι επόμενες επιλαχούσες ομάδες, όπως ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Τα σωματεία που παραιτήθηκαν του δικαιώματος προβιβασμού αγωνίζονται στην κατηγορία που είχαν αποκτήσει αρχικά το δικαίωμα συμμετοχής.

4. Σωματείο που αποχωρεί μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ από άλλο για κανέναν λόγο.

Στις 20/8 οι δηλώσεις για Α και Β Ερασιτεχνική, δύο μήνες μετά η Γ

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της ΕΠΣ Ημαθίας έως την Δευτέρα 20/08/ 2018 και ώρα 12 π.μ.

Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας έως την Δευτέρα 22/10/ 2018 και ώρα 12 π.μ.

Έναρξη πρωταθλημάτων

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, η Α Ερασιτεχνική θα κάνει σέντρα στο Σάββατο 8/9, η Β Ερασιτεχνική δύο εβδομάδες μετά και συγκεκριμένα την Κυριακή 23/9, ενώ η Γ Ερασιτεχνική θα ξεκινήσει την Κυριακή 4/11.

Η κλήρωση των αγώνων της Α και της Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/8 σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός. Για την Γ Ερασιτεχνική Κατηγορία η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 22/10 και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Να σημειώσουμε πως στην Α΄ και την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον ΕΝΟΣ (1) ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήρθε ο Βραζιλιάνος Πεδρίνιο για τη Βέροια. Που αγωνίστηκε τελευταία

Ήρθε ο Βραζιλιάνος Πεδρίνιο για τη Βέροια. Που...

Πάτησε… Ημαθία και την πόλη της Βέροιας ο...

Έτοιμη η Νίκη Αγκαθιάς 2-1 σε φιλικό μέσα στη Νεοκαισάρεια.

Έτοιμη η Νίκη Αγκαθιάς 2-1 σε φιλικό μέσα στη...

Θετικά δείγματα γραφής άφησε η ΝΙΚΗ Αγκαθιάς στο...

Βροχή ...από γκολ και στην 2η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Ημαθίας

Βροχή ...από γκολ και στην 2η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ...

Πολλά γκολ (33 συνολικά) και ευρείες νίκες περιελάμβανε...

Νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ στο τελευταίο φιλικό πριν το πρωτάθλημα κέρδισε 1-0 τα Κύμινα. Ήρθε ο Βραζιλιάνος

Νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ στο τελευταίο φιλικό πριν το...

Τη νίκη στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της...

Στο Δημοτικό Στάδιο 4.30 μ.μ.φιλικό Βέροια- Ολυμπιακός Κυμίνων

Στο Δημοτικό Στάδιο 4.30 μ.μ.φιλικό Βέροια- Ολυμπιακός...

Τον δεύτερο φιλικό αγώνα στο δημοτικό στάδιο της...

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων του Αγροτικού...

Αγωνιστικές δραστηριότητες των τμημάτων του...

Οι διαιτητές και βοηθοί της 2ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία της  ΕΠΣ Ημαθίας

Οι διαιτητές και βοηθοί της 2ης αγωνιστικής στην Α'...

Ανακοινώθηκαν  οι διαιτητές και βοηθοί που θα...

Ευχαριστήριο των Παλαιμάχων Βέροιας

Ευχαριστήριο των Παλαιμάχων Βέροιας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΓΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...

Μόνος του ήταν στην τελευταία στιγμή της ιστορίας της βασίλισσα του βορρά ο προπονητής της Βέροιας  Τολης Τερζής  με τον βοηθό του Γιάννη Μανζιαρίδη τούς  οποίους  χαιρέτησαν οι παίκτες μάζεψαν τα πράγματα...

Αν και είχε διαρρεύσει ότι πληρώθηκαν οι Τομάς και Μπατιόν, τελικά αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί στη «βασίλισσα».Στους 11 βαθμούς έπεσε η Βέροια, μετά την πρώτη αφαίρεση βαθμών, καθώς όπως φαίνεται δεν επήλθε η...