Τελευταία απάντηση Γκυρίνη σε Χαλκίδη: «Σας επαναφέρω στην τάξη και σας  συμβουλεύω να αφήσετε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει ως πολιτική στάση»

Τελευταία απάντηση Γκυρίνη σε Χαλκίδη: «Σας επαναφέρω στην τάξη και σας συμβουλεύω να αφήσετε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει ως πολιτική στάση»

«Θέλω, πριν προχωρήσω στην απάντησή μου προς τον αυτοαποκαλούμενο «υποψήφιο δήμαρχο» κ. Χαλκίδη, να ενημερώσω τους δημότες ότι είναι η τελευταία φορά που απαντάω σε «επιστολές» που θα έχουν τέτοιο ύφος. Θα προτιμούσα να απαντάω και να συζητάω πάνω σε επισημάνσεις ή και παράπονα των δημοτών μου, για το πώς πρέπει αυτός ο δήμος να γίνει επιτέλους πιο λειτουργικός και βιώσιμος, παρά να απαντάω σε ασυναρτησίες του κάθε επίδοξου «σωτήρα» που θέλει να «σώσει» τον τόπο. Ωστόσο, θα το κάνω για μια τελευταία φορά και ζητώ από τους δημότες προκαταβολικά να με συγχωρέσουν. 

Από τον τρόπο που είναι γραμμένη μια επιστολή μπορεί να συμπεράνει εύκολα κανείς σε ποια νοητική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο συγγραφέας της. Διαβάζοντας κάποιος την επιστολή που έγραψε ο κ. Χαλκίδης, για παράδειγμα, εύκολα μπορεί να διακρίνει το άγχος που τον διακατέχει. Μπορεί, ωστόσο, το άγχος που αποπνέει η επιστολή του, να είναι το λεγόμενο «δημιουργικό άγχος» και να είναι απόρροια των ηλιόλουστων μεσημεριών στις καφετέριες της πόλης. Μπορεί να είναι το αποχετευτικό της Μελίκης που του δημιουργεί μια αμηχανία. (Δεν είναι και λίγο, την ίδια ώρα που προσπαθείς να απαξιώσεις τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, αυτός να υπογράφει τη σύμβαση για το αποχετευτικό του χωριού σου, το οποίο δεν κατάφερες ποτέ να κάνεις ως βουλευτής). Κανείς δεν ξέρει τι από τα δυο ισχύει εκτός από τον ίδιο.

Ας πάμε όμως στα πιο σοβαρά. Καταρχήν, για το πρώτο μέρος της επιστολής του κ. Χαλκίδη, δεν θα αναφέρω τίποτα άλλο, εκτός από το ότι όλα έγιναν νόμιμα και όπως προβλέπει ο νόμος. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις έξω από το πλαίσιο του νόμου, όπως προτείνει ο κ. Χαλκίδης. Ούτε βέβαια θα σταθώ πολύ στους αγοραίους χαρακτηρισμούς του, προς το πρόσωπο του δημάρχου. Άλλωστε με αυτή του την τακτική, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά αυτό που λέει ο απλός λαός: ότι ένα πτυχίο δεν αναπληρώνει αυτόματα όλα τα κενά μιας προσωπικότητας. Κυρίως όμως δεν αναπληρώνει το κενό των επιχειρημάτων του κ. Χαλκίδη, τα οποία, ω του θαύματος, λείπουν ξανά από την επιστολή του. Είναι φανερό ότι ο κ. Χαλκίδης έχει επιλέξει εδώ και καιρό τον τρόπο που θα «αντιπολιτεύεται» αφού οι χαρακτηρισμοί και η απαξίωση της προσωπικότητας του συνομιλητή του είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην ατζέντα των φανατικών συνεργατών του και του ιδίου. 

Και από έναν τέτοιου είδους φανατισμό, προκύπτει αβίαστα, ότι η απόκρυψη των πραγματικών προβλημάτων που πρέπει να τεθούν στο δημόσιο διάλογο, προκειμένου οι δημότες να επιλέξουν τον καλύτερο, είναι αυτά για τα οποία ο αυτοαποκαλούμενος «υποψήφιος δήμαρχος» θα εξαντλήσει την όποια ενέργεια του έχει απομείνει για να μην συζητηθούν. Γιατί πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρουν. Ούτε τον ενδιέφεραν ποτέ αν κρίνω από το αποτέλεσμα. 

Πριν κλείσω αυτή την απάντηση, θέλω να σταθώ στην αναφορά του κ. Χαλκίδη στους ανθρώπους του μόχθου, για τους οποίους, ο ίδιος, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην ευημερήσουν, και μάλιστα κατέχοντας μία από τις σημαντικότερες θέσεις του πολιτεύματός μας, όπως είναι αυτή του βουλευτή. 


κ. «υποψήφιε δήμαρχε» 

οι αξιοπρεπείς άνθρωποι του μόχθου, ακριβώς επειδή έχουν μοχθήσει στην ζωή τους, ξέρουν να διακρίνουν. Μπορεί γράμματα πολλά να μην είχαν την ευκαιρία να μάθουν, αλλά έχουν αναπτύξει άλλες δεξιότητες, όπως αυτή να «οσφρίζονται» το πραγματικό από το ψεύτικο. 

Σας επαναφέρω στην τάξη και σας συμβουλεύω να αφήσετε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει ως πολιτική στάση, γιατί δεν είναι. Οι δημότες αγωνιούν για λύσεις στα προβλήματά τους. Θέλουν να ζουν σε ένα περιβάλλον που θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς και αισιόδοξοι για το μέλλον. Διψάν για την αλήθεια, την οποία τους στερήσατε επί πολλά χρόνια. Προσδοκούν να ζήσουν σε έναν δήμο που θα τους κάνει περήφανους, και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά και σχέδιο, που προφανώς δεν έχετε, για να αναλίσκεστε σε δεκάρικους λόγους. 

Αυτή η διοίκηση κ. «υποψήφιε δήμαρχε», έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια που έβαζαν άνθρωποι του κύκλου σας και που την επιβουλεύονταν από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά κατάφερε και να επιβιώσει και να κάνει έργο. Και να είστε σίγουρος ότι θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...