Τελευταία απάντηση Γκυρίνη σε Χαλκίδη: «Σας επαναφέρω στην τάξη και σας  συμβουλεύω να αφήσετε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει ως πολιτική στάση»

Τελευταία απάντηση Γκυρίνη σε Χαλκίδη: «Σας επαναφέρω στην τάξη και σας συμβουλεύω να αφήσετε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει ως πολιτική στάση»

«Θέλω, πριν προχωρήσω στην απάντησή μου προς τον αυτοαποκαλούμενο «υποψήφιο δήμαρχο» κ. Χαλκίδη, να ενημερώσω τους δημότες ότι είναι η τελευταία φορά που απαντάω σε «επιστολές» που θα έχουν τέτοιο ύφος. Θα προτιμούσα να απαντάω και να συζητάω πάνω σε επισημάνσεις ή και παράπονα των δημοτών μου, για το πώς πρέπει αυτός ο δήμος να γίνει επιτέλους πιο λειτουργικός και βιώσιμος, παρά να απαντάω σε ασυναρτησίες του κάθε επίδοξου «σωτήρα» που θέλει να «σώσει» τον τόπο. Ωστόσο, θα το κάνω για μια τελευταία φορά και ζητώ από τους δημότες προκαταβολικά να με συγχωρέσουν. 

Από τον τρόπο που είναι γραμμένη μια επιστολή μπορεί να συμπεράνει εύκολα κανείς σε ποια νοητική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο συγγραφέας της. Διαβάζοντας κάποιος την επιστολή που έγραψε ο κ. Χαλκίδης, για παράδειγμα, εύκολα μπορεί να διακρίνει το άγχος που τον διακατέχει. Μπορεί, ωστόσο, το άγχος που αποπνέει η επιστολή του, να είναι το λεγόμενο «δημιουργικό άγχος» και να είναι απόρροια των ηλιόλουστων μεσημεριών στις καφετέριες της πόλης. Μπορεί να είναι το αποχετευτικό της Μελίκης που του δημιουργεί μια αμηχανία. (Δεν είναι και λίγο, την ίδια ώρα που προσπαθείς να απαξιώσεις τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, αυτός να υπογράφει τη σύμβαση για το αποχετευτικό του χωριού σου, το οποίο δεν κατάφερες ποτέ να κάνεις ως βουλευτής). Κανείς δεν ξέρει τι από τα δυο ισχύει εκτός από τον ίδιο.

Ας πάμε όμως στα πιο σοβαρά. Καταρχήν, για το πρώτο μέρος της επιστολής του κ. Χαλκίδη, δεν θα αναφέρω τίποτα άλλο, εκτός από το ότι όλα έγιναν νόμιμα και όπως προβλέπει ο νόμος. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις έξω από το πλαίσιο του νόμου, όπως προτείνει ο κ. Χαλκίδης. Ούτε βέβαια θα σταθώ πολύ στους αγοραίους χαρακτηρισμούς του, προς το πρόσωπο του δημάρχου. Άλλωστε με αυτή του την τακτική, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά αυτό που λέει ο απλός λαός: ότι ένα πτυχίο δεν αναπληρώνει αυτόματα όλα τα κενά μιας προσωπικότητας. Κυρίως όμως δεν αναπληρώνει το κενό των επιχειρημάτων του κ. Χαλκίδη, τα οποία, ω του θαύματος, λείπουν ξανά από την επιστολή του. Είναι φανερό ότι ο κ. Χαλκίδης έχει επιλέξει εδώ και καιρό τον τρόπο που θα «αντιπολιτεύεται» αφού οι χαρακτηρισμοί και η απαξίωση της προσωπικότητας του συνομιλητή του είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην ατζέντα των φανατικών συνεργατών του και του ιδίου. 

Και από έναν τέτοιου είδους φανατισμό, προκύπτει αβίαστα, ότι η απόκρυψη των πραγματικών προβλημάτων που πρέπει να τεθούν στο δημόσιο διάλογο, προκειμένου οι δημότες να επιλέξουν τον καλύτερο, είναι αυτά για τα οποία ο αυτοαποκαλούμενος «υποψήφιος δήμαρχος» θα εξαντλήσει την όποια ενέργεια του έχει απομείνει για να μην συζητηθούν. Γιατί πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρουν. Ούτε τον ενδιέφεραν ποτέ αν κρίνω από το αποτέλεσμα. 

Πριν κλείσω αυτή την απάντηση, θέλω να σταθώ στην αναφορά του κ. Χαλκίδη στους ανθρώπους του μόχθου, για τους οποίους, ο ίδιος, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην ευημερήσουν, και μάλιστα κατέχοντας μία από τις σημαντικότερες θέσεις του πολιτεύματός μας, όπως είναι αυτή του βουλευτή. 


κ. «υποψήφιε δήμαρχε» 

οι αξιοπρεπείς άνθρωποι του μόχθου, ακριβώς επειδή έχουν μοχθήσει στην ζωή τους, ξέρουν να διακρίνουν. Μπορεί γράμματα πολλά να μην είχαν την ευκαιρία να μάθουν, αλλά έχουν αναπτύξει άλλες δεξιότητες, όπως αυτή να «οσφρίζονται» το πραγματικό από το ψεύτικο. 

Σας επαναφέρω στην τάξη και σας συμβουλεύω να αφήσετε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει ως πολιτική στάση, γιατί δεν είναι. Οι δημότες αγωνιούν για λύσεις στα προβλήματά τους. Θέλουν να ζουν σε ένα περιβάλλον που θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς και αισιόδοξοι για το μέλλον. Διψάν για την αλήθεια, την οποία τους στερήσατε επί πολλά χρόνια. Προσδοκούν να ζήσουν σε έναν δήμο που θα τους κάνει περήφανους, και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά και σχέδιο, που προφανώς δεν έχετε, για να αναλίσκεστε σε δεκάρικους λόγους. 

Αυτή η διοίκηση κ. «υποψήφιε δήμαρχε», έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια που έβαζαν άνθρωποι του κύκλου σας και που την επιβουλεύονταν από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά κατάφερε και να επιβιώσει και να κάνει έργο. Και να είστε σίγουρος ότι θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με υποχρεωτικές συμπράξεις 2 ή 3 παρατάξεων, επικυρωμένες με πρακτικά, θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια

Με υποχρεωτικές συμπράξεις 2 ή 3 παρατάξεων,...

-Τι προβλέπει ο νέος νόμος, τί λένε οι επικεφαλής των...

Στη Νέα Σκιώνη 23 παιδιά από την Αλεξάνδρεια - Στο πλαίσιο του κατασκηνωτικού Προγράμματος για παιδιά ΑΜΕΑ

Στη Νέα Σκιώνη 23 παιδιά από την Αλεξάνδρεια - Στο...

Αναχώρησαν χθες το πρωί της Δευτέρας 20 Αυγούστου, στις...

Στη Νέα Σκιώνη 23 παιδιά από την Αλεξάνδρεια - Στο πλαίσιο του κατασκηνωτικού Προγράμματος για παιδιά ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας

Στη Νέα Σκιώνη 23 παιδιά από την Αλεξάνδρεια - Στο...

Αναχώρησαν χθες το πρωί της Δευτέρας 20 Αυγούστου, στις...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών για...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συνεχίζει για 5η συνεχομένη...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συνεχίζει για 5η συνεχομένη...

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών
Επαναληπτικός ψεκασμός στην Κουλούρα για την αντιμετώπιση των κουνουπιών - Το βράδυ της Πέμπτη 22/8  από τις 23:00 μέχρι 03:00 τα ξημερώματα

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Κουλούρα για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα ...

Ας αποφασίσουμε για το βόειο κρέας * Του Φώτη Κόβα

Ας αποφασίσουμε για το βόειο κρέας * Του Φώτη Κόβα

Σύµφωνα µε το άρθρο 9 του Ν 4492/2017 ( Φ.Ε.Κ Α΄156) περίπτωση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...