Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - 10 τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Ημαθία, τα δύο θανατηφόρα

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - 10 τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Ημαθία, τα δύο θανατηφόρα

-Ενδιαφέροντα θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση

Δέκα είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Ημαθία, και ένα αμφίβολο. Από αυτά, τα τρία ήταν στη Βέροια, ένα στη Νάουσα και τα υπόλοιπα στην Αλεξάνδρεια, όπου παρατηρήθηκαν και δύο θάνατοι σε έναν υπέργηρο και έναν βαριά ασθενή.

Αυτά τα στοιχεία παρέθεσε για τον ιό του δυτικού Νείλου ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας Χρήστος Κούτρας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα. Παράλληλα, συνέστησε όλες και όλους να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τα τσιμπήματα με όλους τους δόκιμους τρόπους προστασίας.

O κ. Κούτρας πρότεινε επίσης να αρχίσουν από τον Απρίλιο του χρόνου οι αεροψεκασμοί και οι τοπικοί ψεκασμοί (φέτος ξεκίνησαν Μάιο)

Ξεκινά η γέφυρα Κούσιου!

Αναφορά στην γέφυρα Κούσιου έκανε ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης ενημερώνοντας ότι ο προσυμβατικός έλεγχος στο κλιμάκιο του Ελεγκτικού της Αθήνας ολοκληρώθηκε κάτι που αποτελούσε και το τελευταίο βήμα αυτής της διαδικασίας. Η σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του μήνα και από εκεί και πέρα ο εργολάβος οφείλει να ξεκινήσει σταδιακά τις εργασίες στη γέφυρα.

Πρεμιέρα Μιχαηλίδη

Καλωσόρισαν τον Γιώργο Μιχαηλίδη πρόεδρος, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης. Εκείνος ευχαρίστησε και στη συνέχεια έθεσε θέμα ειδικής συνεδρίασης δημόσιου απολογισμού του δήμου, που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

«Τηρούμε τα της νομοθεσίας. Ό,τι γινόταν και την περίοδο που ήμουν αντιδήμαρχος, γίνεται και τώρα…» απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Παραχώρηση οικοπέδου στα Παιδιά της Άνοιξης

Στην παραχώρηση οικοπέδου στα «Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα προκειμένου να ανεγερθεί ένα κτίριο που θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Τεράστιας σημασίας χαρακτήρισε την πράξη ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, σχολιάζοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί συγνώμη από τα παιδιά της Άνοιξης γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια. Ο κ. Σοφιανίδης μίλησε για μεγάλο βήμα από τη δημοτική αρχή και ευαισθησία από την πρώτη στιγμή από όλη την κοινωνία της Πατρίδας.

«Με την πράξη αυτή κλείνουμε έναν κύκλο τριών παρεμβάσεων για τα ΑμΕΑ: μαζί με τον φορέα ΜαΜΑ για το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ειδικού σχολείου και το ΤΕΕ ειδικής αγωγής στο ΕΠΑΛ, όπου 80 παιδιά χαμηλής απορροφητικότητας γνώσεων είναι πλέον πολύ ευτυχισμένα» τόνισε ο αντιδήμαρχος, ενημερώνοντας το σώμα ότι ο επόμενος στόχος των Παιδιών της Άνοιξης είναι ένα κέντρο αυτόνομης διαβίωσης στην Αλεξάνδρεια, που ελπίζουμε να ακολουθήσει και εδώ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...