Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - 10 τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Ημαθία, τα δύο θανατηφόρα

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - 10 τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Ημαθία, τα δύο θανατηφόρα

-Ενδιαφέροντα θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση

Δέκα είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Ημαθία, και ένα αμφίβολο. Από αυτά, τα τρία ήταν στη Βέροια, ένα στη Νάουσα και τα υπόλοιπα στην Αλεξάνδρεια, όπου παρατηρήθηκαν και δύο θάνατοι σε έναν υπέργηρο και έναν βαριά ασθενή.

Αυτά τα στοιχεία παρέθεσε για τον ιό του δυτικού Νείλου ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας Χρήστος Κούτρας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα. Παράλληλα, συνέστησε όλες και όλους να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τα τσιμπήματα με όλους τους δόκιμους τρόπους προστασίας.

O κ. Κούτρας πρότεινε επίσης να αρχίσουν από τον Απρίλιο του χρόνου οι αεροψεκασμοί και οι τοπικοί ψεκασμοί (φέτος ξεκίνησαν Μάιο)

Ξεκινά η γέφυρα Κούσιου!

Αναφορά στην γέφυρα Κούσιου έκανε ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης ενημερώνοντας ότι ο προσυμβατικός έλεγχος στο κλιμάκιο του Ελεγκτικού της Αθήνας ολοκληρώθηκε κάτι που αποτελούσε και το τελευταίο βήμα αυτής της διαδικασίας. Η σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του μήνα και από εκεί και πέρα ο εργολάβος οφείλει να ξεκινήσει σταδιακά τις εργασίες στη γέφυρα.

Πρεμιέρα Μιχαηλίδη

Καλωσόρισαν τον Γιώργο Μιχαηλίδη πρόεδρος, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης. Εκείνος ευχαρίστησε και στη συνέχεια έθεσε θέμα ειδικής συνεδρίασης δημόσιου απολογισμού του δήμου, που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

«Τηρούμε τα της νομοθεσίας. Ό,τι γινόταν και την περίοδο που ήμουν αντιδήμαρχος, γίνεται και τώρα…» απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Παραχώρηση οικοπέδου στα Παιδιά της Άνοιξης

Στην παραχώρηση οικοπέδου στα «Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα προκειμένου να ανεγερθεί ένα κτίριο που θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Τεράστιας σημασίας χαρακτήρισε την πράξη ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, σχολιάζοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί συγνώμη από τα παιδιά της Άνοιξης γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια. Ο κ. Σοφιανίδης μίλησε για μεγάλο βήμα από τη δημοτική αρχή και ευαισθησία από την πρώτη στιγμή από όλη την κοινωνία της Πατρίδας.

«Με την πράξη αυτή κλείνουμε έναν κύκλο τριών παρεμβάσεων για τα ΑμΕΑ: μαζί με τον φορέα ΜαΜΑ για το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ειδικού σχολείου και το ΤΕΕ ειδικής αγωγής στο ΕΠΑΛ, όπου 80 παιδιά χαμηλής απορροφητικότητας γνώσεων είναι πλέον πολύ ευτυχισμένα» τόνισε ο αντιδήμαρχος, ενημερώνοντας το σώμα ότι ο επόμενος στόχος των Παιδιών της Άνοιξης είναι ένα κέντρο αυτόνομης διαβίωσης στην Αλεξάνδρεια, που ελπίζουμε να ακολουθήσει και εδώ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...