Από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου  το “Naoussa Street Festival 2”   Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου το “Naoussa Street Festival 2” Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Δήμος Νάουσας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου “Naoussa Street Festival 2”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Μετά την περσινή επιτυχημένη πρώτη χρονιά διεξαγωγής του φεστιβάλ, ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας εμπλουτίζει τη φετινή διοργάνωση με νέες δράσεις και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες μουσικές συναυλίες και δράσεις σε κεντρικά σημεία και πλατείες της πόλης (Πλατεία Αγίας Παρασκευής και Μεταμορφώσεως, πεζόδρομος Σολωμού, Παλιές Εργατικές), ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης, με τις συναυλίες “Back to SchoolConcert” στις 8 Σεπτεμβρίου με το νεανικό συγκρότημα των REC, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και με τη συναυλία Νίκου Πορτοκάλογλου στις 9 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα και για πρώτη φορά, το διάστημα 7-9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το «Naoussa street food festival-wine edition», με τη συνεργασία του Soulfood Thessaloniki. Καταξιωμένοι σεφ του χώρου, αλλά και τοπικοί δημιουργοί σε συνεργασία με οινοποιούς της πόλης θα παρασκευάζουν επί τόπου διάφορα πιάτα για τους επισκέπτες, προβάλλοντας την κουλτούρα του σύγχρονου φαγητού δρόμου, δημιουργώντας γεύσεις εμπνευσμένες και συνδυασμένες με το ξινόμαυρο κρασί Νάουσας.

Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εικαστικές παρεμβάσεις σε υπαίθρια σημεία της πόλης από την καλλιτεχνική ομάδα “Loba Team”, εικαστική έκθεση για Ρολόι της Νάουσας και πύργους ρολογιών ελληνικών πόλεων, αγώνες beach volley στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου και εκδηλώσεις για παιδιά με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Artville.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

·Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώρα 21:00

Μουσική συναυλία με το συγκρότημα των Vanilla Swing.

To μουσικό ύφος των Vanilla Swing είναι μια μίξη από rock n’ roll, rockabilly του ‘50 και swing του 40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Όπως και διασκευές σημερινών καλλιτεχνών στο δικός τους ιδιαίτερο ύφος. Διασκευάζουν με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος από Beyonce μέχρι Motorhead, από Moby μέχρι Robbie Williams και White Stripes. Το συγκρότημα αποτελούν οι Λήδα Αγγελάκη (φωνή), Παναγιώτης Παπαπορφυρίου (κιθάρα), Αντρέ Νικάκης (μπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα).

 ·Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, πεζόδρομος Σολωμού, ώρα 20:00

Μουσική συναυλία με το συγκρότημα μαθητών του 2ου Λυκείου Νάουσας.

Συμμετέχουν: Μαριάμ Σεπιτάνου-Χατζηστυλλή Στεφανία-Δέσποινα Μητσιάνη φωνή), Δημήτρης Ζιώτας (Κρουστά), Γιάννης Γαλίτης (Κλαρίνο-ακορντεόν), Φανή Κοτζιάμπαση (Σαξόφωνο), Αναστάσης Στοΐδης (Κιθάρα), Αλέξανδρος Φειδάντσης (Μπουζούκι-κιθάρα), Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης (Μπουζούκι), Κωνσταντινος Διαμαντής (Κρουστά).

·Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 20:00

Μουσικοακροβατική παράσταση με το «Cirko Cachivache».

Μια ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων στήνει μια παράσταση για όλη την οικογένεια συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο. Το Cirko Cachivache είναι η αντιπροσωπευτικότερη ομάδα σύγχρονου τσίρκου στην Ελλάδα. Το «Νέο τσίρκο» (New Circus, Nouveau Cirque) συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, οι οποίες έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το Cirko Cachivache έχει υιοθετήσει τα σημαντικότερα συστατικά του New Circus: ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική κ.ά.

 ·7-9 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 17:00

«Naoussa Street Food Festival – Wine Edition».

Με τη συνεργασία του Soulfood Thessaloniki, καταξιωμένοι σεφ του χώρου, αλλά και τοπικοί δημιουργοί παρασκευάζουν επί τόπου διάφορα πιάτα, προβάλλοντας την κουλτούρα του σύγχρονου φαγητού δρόμου, δημιουργώντας γεύσεις εμπνευσμένες και συνδυασμένες με το ξινόμαυρο κρασί Νάουσας. 

·Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 21:00

«Naoussa Street Food Festival – Wine Edition», live Dj set

Γνωστοί DJ’s με τη συνεργασία του Soulfood Thessaloniki, παρουσιάζουν μουσικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του «Naoussa Street Food Festival – Wine Edition». 

·Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 21:00

«Back to school concert», με τους REC

Οι REC το #1 Urban Pop συγκρότημα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του. Με την Ξένια να έχει επιστρέψει πιο καυτή από ποτέ από τον Άγιο Δομήνικο και το Survivor II, το συγκρότημα με τα πιο δυνατά Hits κάνει την πιο δυνατή του περιοδεία. Με το #thelo να έχει γίνει το επίσημο soundtrack του φετινού kαλοκαιριού οι REC προσφέρουν μια αξέχαστη live clubbing εμπειρία. 

·Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 21:00

Μουσική συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο»  και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», έρχεται στη Νάουσα για ένα δυνατο live γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, όμορφες μελωδίες και συγκινητικές ερμηνείες συνθέτουν την ατμόσφαιρα των μοναδικών συναυλιών-πάρτυ του Νίκου Πορτοκάλογλου.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 


·2-9 Σεπτεμβρίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

«Naoussa Street Beach Volley v.1»

Καθημερινoί αγώνες Beach Volley με την υποστήριξη του τμήματος βόλεϊ του «ΕΓΣ Ζαφειράκης» με ελεύθερη συμμετοχή για όλους άνω των 16 ετών, άνδρες και γυναίκες, αθλητές και μη. 

·2-9 Σεπτεμβρίου, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (ΕΡΙΑ), ώρες 18:00-21:00

Εικαστική έκθεση «Το Ρολόι της Νάουσας και οι πύργοι ρολογιών των ελληνικών πόλεων».

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (ΕΡΙΑ), θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφιών και πληροφοριακού υλικού για τους πύργους των ρολογιών των πόλεων της Ελλάδας. Ιδιαίτερη παρουσίαση θα γίνεται στο Ρολόι της Νάουσας, αλλά και στους πύργους της πόλης (φουγάρο «ΕΡΙΑ», καμπαναριά Αγίου Γεωργίου και Μεταμορφώσεως).                             

·Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, πλατεία Μεταμορφώσεως, ώρα 18:00

Εκδήλωση για παιδιά και ποικίλες δράσεις με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου ArtVille. 

·Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, οδός Μακεδονίας (Κάτω Εργατικές), ώρα 18:00

Εκδήλωση για παιδιά και ποικίλες δράσεις με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου ArtVille.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...