ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Η πορεία της Γέφυρας,  η επέκταση του Νοσοκομείου  και ο ιός του Δ.Νείλου  στη χθεσινή συνεδρίαση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Η πορεία της Γέφυρας, η επέκταση του Νοσοκομείου και ο ιός του Δ.Νείλου στη χθεσινή συνεδρίαση

Προετοίμασε το κοινό από πιθανούς σχολιασμούς για την πορεία του έργου της γέφυρας Κούσιου ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην εκκίνηση της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Ενημέρωσε ότι ο μεταλλικός σκελετός του έργου θα γίνει σε εργοστάσιο, θα είναι έτοιμος σε 5-6 μήνες και θα τοποθετηθεί αμέσως μετά στο έργο, το οποίο θα συνεχιστεί επί της γέφυρας αμέσως μετά.

 Κάθοδος στην Αθήνα για την 

επέκταση του Νοσοκομείου

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο Βέροιας και τη συνάντηση με τον διοικητή Δημήτρη Μαυρογιώργο, όπου συζητήθηκαν οι πολύ αργοί ρυθμοί του σχεδόν σταματημένου έργου, όπως είπε, επέκτασης νοσοκομείου (συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης το 2015). Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι συμφωνήθηκε επίσκεψη διοικητή-δημάρχου στην Αθήνα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη ώστε να επισπευσθούν οι εργασίες.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο θα λυθεί εντός του Σεπτεμβρίου με προσλήψεις δύο μονίμων γιατρών εντός του μήνα, ώστε να αρχίσουν να γίνονται ξανά τακτικά χειρουργεία μετά από μήνες.

 Επίσημη «πρώτη» του Καγκελίδη

Ευχές από όλους στη συνεδρίαση, στον Αντώνη Καγκελίδη για την επίσημη «πρώτη» του ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών» της μείζονος μειοψηφίας.

«Δεν ήταν στις βλέψεις μου, ωστόσο δέχθηκα για να μην μείνει ακέφαλος ένας συνδυασμός που έφτασε σχεδόν στο 50% τη δεύτερη Κυριακή» τόνισε ο κ. Καγκελίδης, υπενθυμίζοντας ότι είχε την ίδια θέση για δύο τετραετίες στον πρώην δήμο Δοβρά.

«Δεν έκανα ούτε κάνω στείρα αντιπολίτευση, πάντα δικαιολογώ τις θέσεις μου. Όλοι υπηρετούμε τον δημότη…» σημείωσε. Στη συνέχεια ο κ. Καγκελίδης έδωσε συγχαρητήρια σε ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ για τις εκδηλώσεις τους στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κούτρας για ιό δυτικού Νείλου: Μηδενική σχεδόν η ωφέλεια των ψεκασμών 

Στην αύξηση των περιστατικών του ιού του δυτικού Νείλου αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο γιατρός Χρήστος Κούτρας και στην ανάγκη μέτρων ατομικής προστασίας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να έχουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό κρουσμάτων.

«Είναι ελάχιστη ή καθόλου η ωφέλεια των ψεκασμών που γίνονται...» υπογράμμισε ο γιατρός, αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία στο νοσοκομείο Βέροιας με ασθενείς από Νεόκαστρο, Μακροχώρι, Κουλούρα κ.λπ., εφιστώντας την προσοχή σε όλες και όλους ιδίως τη νύχτα.

«Τα κουνούπια του δυτικού Νείλου τσιμπούν και την ημέρα…» συμπλήρωσε ο έτερος γιατρός του δημοτικού συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...