Δύο μήνες ακόμα προθεσμία για την ένταξη του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Βέροιας στο πρόγραμμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου»

Δύο μήνες ακόμα προθεσμία για την ένταξη του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Βέροιας στο πρόγραμμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου»

Εκστρατεία ενημέρωσης των καταστηματαρχών μέσα στην εβδομάδα
Ποιες παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν στον εμπορικό πεζόδρομο και πέριξ αυτού
Προτεραιότητα για τον Εμπορικό Σύλλογο η θέση στάθμευσης

Ήταν 20 Ιουνίου 2018 που ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας κάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του (μετά από δύο προσκλήσεις χωρίς απαρτία) για να αποφασίσουν την τροποποίηση του καταστατικού με σκοπό την ένταξη του Συλλόγου στο πρόγραμμα της ΕΣΕΕ «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» με τη συμμετοχή και του Δήμου Βέροιας.


Τελικά, από τους παριστάμενους, εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού, ώστε να μπορεί ο Σύλλογος να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, το οποίο για τη Βέροια έχει μέγιστο επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ. Από αυτά, το 1,5 εκατ. αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Δήμου και οι 400.000 ευρώ για τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου. Συγχρηματοδότηση δράσης από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους. Οι δύο φορείς αναμένεται να καταθέσουν κοινή πρόταση για το έργο, ωστόσο, η πλειοψηφία των εμπόρων δεν ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής, εάν κρίνουμε από την μικρή συμμετοχή τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου, όσο και στην παρουσίαση που έγινε πρόσφατα στο Δημαρχείο, από ειδικούς μελετητές που ενημέρωσαν για τις δράσεις παρέμβασης στο εμπορικό κέντρο, αλλά και πέριξ αυτού, με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας και της αισθητικής του. Πρόκειται για εργασίας ανάπλασης που θα γίνουν από το Δήμο, μέσα στον εμπορικό πεζόδρομο, ενώ προτείνεται και προέκταση αυτών των εργασιών τόσο επί της οδού Μαλακούση (πεζοδρόμηση προφανώς), όσο και πιο πάνω από την οδό Αντ. Καμάρα, με παράλληλη εγκατάσταση εξοπλισμού για την βελτίωση της αισθητικής του χώρου όπως παγκάκια, ζαρντινιέρες, σιντριβάνια κ.λπ.

Η υποβολή των προτάσεων είχε καταληκτική ημερομηνία την 24η Σεπτεμβρίου 2018. Χθες όμως μπήκαμε στον Οκτώβριο και δεν διαφαίνεται κάποια κινητικότητα επί του θέματος. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κα Αθηνά Τσιπουρίδου, μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα πήρε παράταση δύο μηνών για να προλάβουν οι σύλλογοι να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους. Με δεδομένα λοιπόν τα νέα χρονικά όρια, ο Σύλλογος εντός της εβδομάδας θα ενημερώσει πόρτα-πόρτα τους καταστηματάρχες, προσωπικά αλλά και με έντυπα, ώστε να γνωρίσουν οι έμποροι το πρόγραμμα των «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου» (open mall) και ποιες προτάσεις παρέμβασης μπορούν να κατατεθούν από τον Σύλλογο, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Πρώτη πρόταση, που «καίει» την αγορά, όπως επεσήμανε η πρόεδρος, θα είναι οι χώροι στάθμευσης, οι οποίοι είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι στο κέντρο της Βέροιας. Προτείνουν επίσης μία εμφανή «ταυτότητα» του καταστήματος που θα είναι ενταγμένο στο «open mall» καθώς και τον προγραμματισμό συμμετοχικών δράσεων και εκδηλώσεων για να προσελκύσουν επισκέπτες, κατοίκους και καταναλωτές, στην Αγορά της πόλης.

Ένα έργο «πρόδρομος» της επερχόμενης ανάπλασης, εάν τελικά ενταχθεί η Βέροια στο πρόγραμμα, φαίνεται πως είναι και οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος του Εμπορικού πεζόδρομου, με χρωματιστούς κυβόλιθους, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Έως τότε, θα επιδιωχθεί, να κατατεθεί από τον Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο, ολοκληρωμένος ο φάκελος για τη λειτουργία του ανοιχτού κέντρου εμπορίου στη Βέροια, με απαραίτητη τη συναίνεση του εμπορικού κόσμου, (χρειάζεται το 70% της συμμετοχής τους), ώστε να μπουν στον προγραμματισμό των επόμενων ετών, τα έργα ανάδειξης της ταυτότητας της πόλης, όχι μόνο με τα εμπορικά-οικονομικά, αλλά και με τα πολιτισμικά, ιστορικά και γαστρονομικά χαρακτηριστικά της.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...