ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τελέστηκε χθες ο αγιασμός στον Πολιτιστικό Σύλλογο

Τελέστηκε χθες ο αγιασμός στον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΜΙΕΖΑ"

Τελέστηκε χθες μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Παΐσιο Παλαιά, στη φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου μας.

Όλοι ήμασταν συναισθηματικά φορτισμένοι γιατί οι ευσεβείς πόθοι και οι προσδοκίες τόσων ετών υλοποιήθηκαν με την έκδοση από τον τέως πρόεδρο του συλλόγου, αρχαιολόγου- ιστορικού, κ Βασίλη Δημητριάδη, στα πλαίσια της συγχρηματοδότησης της Αναπτυξιακής Ημαθίας και του συλλόγου μας. Ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο κος Γιώργος Αδαμίδης.

Άλλωστε ο σύλλογος διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες του τόσο σε επιχειρηματικό πρόγραμμα όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε επιτυχώς ο κος Δημήτρης Ευαγγελίδης, πτυχιούχος φυσικών επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της εξελικτικής και πολιτιστικής Ανθρωπολογίας και συγγραφέας. Τιμητική ήταν και η παρουσία και η σύντομη αναφορά του κου Βαλσαμίδη Μανώλη.

Τόνισε την αναβίωση του παρελθόντος μέσα από το βιβλίο, την διάσωση της τοπικής ιστορίας μέσα και από την ανάδειξη των τοπικών αρχαιολογικών μνημείων, την καλλιέργεια της αίσθησης « του ανήκειν» σε μια ομάδα με ισχυρούς πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς.


Ευχής έργον το βιβλίο του κου Δημητριάδη να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλους μελετητές να αναδείξουν τον τοπικό πολιτισμό και ένα άλλο αξιακό σύστημα που δεν θα έχει τίποτα κοινό με την σύγχρονη εμμονική αναζήτηση των απολαύσεων. 


Η βραδιά ήταν ξεχωριστή γιατί τον χώρο κοσμούσε κι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα παιδικών ζωγραφιών του τμήματος ζωγραφικής με υπεύθυνη την κα Ανδρομάχη Μπέρσου. Κι όπως τόνισε η παρουσιάστρια κα Κελέσμητου Χρυσούλα το παιδικό χέρι μας φέρνει πιο κοντά στην αυθεντικότητα… Το παιδί μας ανοίγει το παράθυρο να μπούμε στον μαγικό του κόσμο.


Η κα Μπέρσου μεταδίδει την εικαστική σκέψη και αντίληψη με δημιουργικό τρόπο ενισχύοντας την φαντασία τους.
Η δυναμική και αξία όμως του συλλόγου μας έγκειται στο ανθρώπινο δυναμικό του: στους γονείς, τα παιδιά, τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Όλοι αυτοί αποτελούν πρεσβευτές του πολιτισμικού μας θησαυρού και ευελπιστούμε να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι κι αγάπη.


Στην αποφώνηση η πρόεδρος κα Γιώτα Στάρχου απένειμε ως έκφραση ευγνωμοσύνης τιμητική πλακέτα στο συγγραφέα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελαιήμονος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ειρηνουπόλεως πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κωνσταντίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Νάουσας κος Σταύρος Βαλσαμίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Τζουβάρας Βασίλειος, κα Νόπη Τσαγκαλίδου, κα Δώρα Μπαλτατζίδου, ο εκπρόσωπος του τέτραθλου Δ. Νάουσας κος Πάνος Δημητριάδης και να ευχαριστήσουμε τον κο Κυριακίδη Γρηγόρη εκδότη της εφημερίδας «Παρατηρητής» για τη συνεχή στήριξη του.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μουσικές του Κόσμου»: Συναυλία με μουσικά ηχοχρώματα από όλο τον κόσμο στην Αντωνειάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

«Μουσικές του Κόσμου»: Συναυλία με μουσικά ηχοχρώματα...

Την Παρασκευή 20 Μαϊου στις 8.30 μμ, στην Αντωνειάδειο...

Ημερίδα για τη δημόσια υγεία στη μνήμη του Θανάση Γεωργιάδη

Ημερίδα για τη δημόσια υγεία στη μνήμη του Θανάση...

Μια πολύ σημαντική ημερίδα με τον γενικό τίτλο...

Παράσταση Μουσικής Προπαιδείας και Μουσικοκινητικής Αγωγής στην  Αντωνειάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Παράσταση Μουσικής Προπαιδείας και Μουσικοκινητικής...

Μικροί, μικρότεροι και ακόμα πιο μικροί μαθητές θα...

« Ένα σχολείο που μας χωράει όλους» - Εκδήλωση στο 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

« Ένα σχολείο που μας χωράει όλους» - Εκδήλωση στο 5ο...

Το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας σας προσκαλεί στην τελική...

Απόλυτα επιτυχημένος ο διαγωνισμός «Veria Dance Competition 2022» -  250 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα (Φωτογραφίες)

Απόλυτα επιτυχημένος ο διαγωνισμός «Veria Dance Competition 2022» -...

Άλλος ένα «Veria Dance Competition» πέρασε στην ιστορία....

Έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας

Έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλεί...

"Φλόγα Μνήμης" ανάβουν ο Δήμος Ηρωικής Πόλης...

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στις 20:30«Φλόγα Μνήμης» ανάβουν,...

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των...

Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...

«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» ΑριστοτέληςΤο 2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, που στον μεγαλύτερο βαθμό είχαν θεωρητικό χαρακτήρα με διαλέξεις, συζητήσεις ...

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...