Κώστας  Μπίκας: «Υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τις ομάδες που έχουν επενδύσει και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν»

Κώστας Μπίκας: «Υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τις ομάδες που έχουν επενδύσει και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν»

Στην αφετηρία ενός ακόμη «μαραθωνίου» έχουν πέσει από την Κυριακή (30/9) οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, ωστόσο, οι διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου ρίχνουν και φέτος βαριά τη «σκιά» τους στο πολύπαθο Πρωτάθλημα της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Μάλιστα, φέτος και με δεδομένη τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση, οι ομάδες της κατηγορίας έχουν να αντιμετωπίσουν το εξής παράδοξο. 

Βάσει των σχεδίων αναδιάρθρωσης, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ομάδες που θα κερδίσουν τα εισιτήρια της ανόδου, ουσιαστικά δεν αλλάζουν επίπεδο, αφού η Football League, μετά την εισαγωγή της Super League 2, θα αποτελεί την τρίτη βαθμίδα κατάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κόπος, ιδρώτας και αγώνας μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου θα περάσει δηλαδή χωρίς κάποια ουσιαστική επιβράβευση για κάποια από τις 108 συμμετέχουσες ομάδες. Τουναντίον, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, αυτές που τύποις θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική, ουσιαστικά θα υποβαθμιστούν στο τέταρτο επίπεδο, ενώ όσες υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, ουσιαστικά κάνουν «βουτιά» δύο επιπέδων.

Όλα αυτά, την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες θα «ανέβουν» στη Football League, αλλά και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ η πρεμιέρα έχει ήδη γίνει μόλις χθες, Κυριακή (30/9).

Η «Μetrosport» έδωσε τον λόγο σε προέδρους και εκπροσώπους ομάδων της Γ’ Εθνικής από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την οργή τους για όσα συμβαίνουν στον… θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ θέση πήρε ο Κώστας Μπίκας, ως εκπρόσωπος επικοινωνίας της "Βασίλισσας" τονίζοντας τα εξής:

«Εμάς ως ΒΕΡΟΙΑ μας βρίσκει αντίθετους, όλο αυτό περί αναδιάρθρωσης. Για τις ομάδες, οι οποίες έχουν επενδύσει χρήματα και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, είναι αναμφίβολα σοβαρό ζήτημα, γιατί στην ουσία πάλι στη Γ’ Εθνική θα παίξουν. Επίσης, υπάρχει άγνοια από την πλευρά μας για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες, οι οποίες είναι να ανέβουν στην αμέσως επόμενη κατηγορία και πόσες εντέλει θα υποβιβαστούν, πόσο μάλλον όταν αυτό υφίσταται, ενώ το Πρωτάθλημα έχει αρχίσει. Συν τοις άλλοις, ειδικά για μας, που τα κάναμε όλα από την αρχή ξανά, δημιουργείται θέμα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια!

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια!

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια, μετά τον...

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας-Άρη - Οι αποστολές των δύο ομάδων

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων...

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας των...

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της...

Πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας είναι...

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου θα κάνει την Κυριακή ο Ατρόμητος...

Την Κυριακή το

Την Κυριακή το "ντέρμπι" ΝΠΣ Βέροια-Αγία Μαρίνα –...

Την Κυριακή (21/04, 16:00) θα διεξαχθεί το Ημαθιώτικο...

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου - Μετατίθεται το Ημαθιώτικο ντέρμπι

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου -...

Τελικά... άλλαξε η έδρα του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ...

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου...

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι της ΑΕ Αλεξάνδρειας,...

Γ’ Εθνική:

Γ’ Εθνική: "Κλείδωσε" και για άλλες ομάδες ο...

Μετά το φινάλε της 31ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...