"Θυρανοίξια" με υψηλή εκπροσώπηση στην Αστυνομική Ακαδημία Βέροιας

Παρουσία της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, έγιναν το μεσημέρι  στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης Αστυνομικών, στο Πανόραμα Βέροιας, τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με  δωρεά του Λαρισαίου επιχειρηματία Κων/νου Σούκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Μετά την τελετή, ο διοικητής της Σχολής κ. Διονύσης Κούγκας καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία  τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στο ιστορικό της εγκατάστασης του παρεκκλησίου στην Αστυνομική Ακαδημία και στον βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο κ. Κούγκας ευχαρίστησε τον κ. Σούκο και του δώρισε μια εικόνα φιλοτεχνημένη στη Μονή της Σιμονόπετρας  Αγίου Όρους καθώς και τον Μητροπολίτη για την μεταφορά του λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας, από τον Μονή Δοβρά στο παρεκκλήσι της Αστυνομικής Ακαδημίας για προσκύνημα.

Τιμή, τέλος, χαρακτήρισε την παρουσία της Υφυπουργού, την ημέρα των θυρανοιξίων, στη Σχολή.

Η κ. Παπακώστα, παίρνοντας τον λόγο, στάθηκε στη λειτουργία της Σχολής και το ρόλο της. «Αυτή η Ακαδημία είναι κόσμημα, εισάγει νέους ανθρώπους, ένστολους και νέο ήθος στην Αστυνομία, στην προσφορά  στην κοινωνία, με υπέρβαση του εαυτού μας και των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ανδρών και γυναικών κι αυτό καταγράφεται σήμερα εδώ, σ’ αυτή τη Σχολή» τόνισε. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ευεργέτες, για κοινωνική ωφέλεια, απευθυνόμενη στην οικογένεια Σούκου. «Αυτό δείχνει Έλληνες που πρόκοψαν και προκόβουν, που καταλαβαίνουν το ρόλο της ΕΛΑΣ, την υπερασπίζονται και προσφέρουν από το εισόδημά τους πόρους για υλικοτεχνική υποδομή και στήριξη» είπε. Διαβεβαίωσε τέλος ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει το νου της, τη σκέψη της και τη δράση της στην ασφάλεια των πολιτών για την ποιότητα της ζωής τους, αλλά και στη χώρα ώστε η Ελλάδα να αποτελεί τον πλέον ασφαλέστερο προορισμό.

Ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή χρονιά, καλή δουλειά με τις  ευλογίες του μητροπολίτη να τους συνοδεύουν όλους, ενώ ζήτησε από τον Σεβασμιότατο «να έχει στην προσευχή του τα παιδιά της Αστυνομίας που βρίσκονται καθημερινά απέναντι στο οργανωμένο και μεσαίο έγκλημα και στην παραβατικότητα».

Τον λόγο έλαβε επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, χαρακτηρίζοντας «μεστή ουσίας και σημασίας» την τελετή των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου «η ύπαρξη του οποίου ενισχύει την πίστη, τονώνει το θρησκευτικό συναίσθημα του αστυνομικού, που έχει ανάγκη πνευματική και ηθική συμπαράσταση».

Ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της δωρεάς τον κ. Σούκο και αναφέρθηκε στο νέο κύκλο μετεκπαίδευσης αστυνομικών που ξεκινάει στη Σχολή της Βέροιας.

Τέλος, στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά του για τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους υπηρετούντες την ΕΛΑΣ να καταφεύγουν σ’ αυτό και να αντλούν κουράγιο για τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Παρουσίες

  Τα Θυρανοίξια τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, Αργύριος Δημόπουλος, ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζίουλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Σώματος ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας  Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος,  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αδαμίδης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Καραϊσκος και άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

   Επίσης, διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων,  Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικοί, εκπρόσωποι Φορέων κ.α.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους επίσημους καλεσμένους και την Υπουργό να προσκυνούν την εικόνα των Αγίων Κων/νου και Ελένης, παίρνοντας την ευλογία του Σεβασμιώτατου και με την καθιερωμένη δεξίωση στην ειδική αίθουσα κυλικείου της Σχολής.

Σοφία Γκαγκούση

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Πλατεία Πλατάνων: τόπος με λησμονημένο ιστορικό φορτίο!!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Πλατεία Πλατάνων: τόπος με λησμονημένο ιστορικό...

«Το ένα φέρνει τ’ άλλο», όπως με σοφία λέει ο λαός μας…...

Ωδή σ` ένα ευλαβές «ΔΕΝ ΞΕΡΩ»… *του Γιάννη Ναζλίδη

Ωδή σ` ένα ευλαβές «ΔΕΝ ΞΕΡΩ»… *του Γιάννη Ναζλίδη

Και οι ψαράδεςπου λένε πως θα πιάσουν την γοργόνα κι` ...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συνεδριάζει την Τετάρτη 23...

Με 31 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει το...

Σεμινάρια αγγλικής γλώσσας στο Δήμο Νάουσας στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ

Σεμινάρια αγγλικής γλώσσας στο Δήμο Νάουσας στο...

Ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με την...

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της απελευθερώσεως της Αλεξάνδρειας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της...

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής...

Τάσος Μπαρτζώκας  - «Η συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ...

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου με πρόεδρο τον Γιώργο Μιχαλιά

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου...

Με πρόεδρο τον μηχανολόγο μηχανικό Γιώργο Μιχαλιά,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στις 8/10/2019 το απόγευμα δεχθήκαμε μια κλήση από την Πρωτοβουλία για το Παιδί στην περιοχή της αστυνομίας για ένα σκυλί σοβαρά τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε από εθελοντές στο κτηνιατρείο του κ. Χατζησαλάτα, όπου...

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...