"Θυρανοίξια" με υψηλή εκπροσώπηση στην Αστυνομική Ακαδημία Βέροιας

Παρουσία της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, έγιναν το μεσημέρι  στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης Αστυνομικών, στο Πανόραμα Βέροιας, τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με  δωρεά του Λαρισαίου επιχειρηματία Κων/νου Σούκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Μετά την τελετή, ο διοικητής της Σχολής κ. Διονύσης Κούγκας καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία  τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στο ιστορικό της εγκατάστασης του παρεκκλησίου στην Αστυνομική Ακαδημία και στον βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο κ. Κούγκας ευχαρίστησε τον κ. Σούκο και του δώρισε μια εικόνα φιλοτεχνημένη στη Μονή της Σιμονόπετρας  Αγίου Όρους καθώς και τον Μητροπολίτη για την μεταφορά του λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας, από τον Μονή Δοβρά στο παρεκκλήσι της Αστυνομικής Ακαδημίας για προσκύνημα.

Τιμή, τέλος, χαρακτήρισε την παρουσία της Υφυπουργού, την ημέρα των θυρανοιξίων, στη Σχολή.

Η κ. Παπακώστα, παίρνοντας τον λόγο, στάθηκε στη λειτουργία της Σχολής και το ρόλο της. «Αυτή η Ακαδημία είναι κόσμημα, εισάγει νέους ανθρώπους, ένστολους και νέο ήθος στην Αστυνομία, στην προσφορά  στην κοινωνία, με υπέρβαση του εαυτού μας και των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ανδρών και γυναικών κι αυτό καταγράφεται σήμερα εδώ, σ’ αυτή τη Σχολή» τόνισε. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ευεργέτες, για κοινωνική ωφέλεια, απευθυνόμενη στην οικογένεια Σούκου. «Αυτό δείχνει Έλληνες που πρόκοψαν και προκόβουν, που καταλαβαίνουν το ρόλο της ΕΛΑΣ, την υπερασπίζονται και προσφέρουν από το εισόδημά τους πόρους για υλικοτεχνική υποδομή και στήριξη» είπε. Διαβεβαίωσε τέλος ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει το νου της, τη σκέψη της και τη δράση της στην ασφάλεια των πολιτών για την ποιότητα της ζωής τους, αλλά και στη χώρα ώστε η Ελλάδα να αποτελεί τον πλέον ασφαλέστερο προορισμό.

Ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή χρονιά, καλή δουλειά με τις  ευλογίες του μητροπολίτη να τους συνοδεύουν όλους, ενώ ζήτησε από τον Σεβασμιότατο «να έχει στην προσευχή του τα παιδιά της Αστυνομίας που βρίσκονται καθημερινά απέναντι στο οργανωμένο και μεσαίο έγκλημα και στην παραβατικότητα».

Τον λόγο έλαβε επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, χαρακτηρίζοντας «μεστή ουσίας και σημασίας» την τελετή των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου «η ύπαρξη του οποίου ενισχύει την πίστη, τονώνει το θρησκευτικό συναίσθημα του αστυνομικού, που έχει ανάγκη πνευματική και ηθική συμπαράσταση».

Ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της δωρεάς τον κ. Σούκο και αναφέρθηκε στο νέο κύκλο μετεκπαίδευσης αστυνομικών που ξεκινάει στη Σχολή της Βέροιας.

Τέλος, στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά του για τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους υπηρετούντες την ΕΛΑΣ να καταφεύγουν σ’ αυτό και να αντλούν κουράγιο για τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Παρουσίες

  Τα Θυρανοίξια τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, Αργύριος Δημόπουλος, ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζίουλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Σώματος ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας  Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος,  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αδαμίδης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Καραϊσκος και άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

   Επίσης, διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων,  Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικοί, εκπρόσωποι Φορέων κ.α.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους επίσημους καλεσμένους και την Υπουργό να προσκυνούν την εικόνα των Αγίων Κων/νου και Ελένης, παίρνοντας την ευλογία του Σεβασμιώτατου και με την καθιερωμένη δεξίωση στην ειδική αίθουσα κυλικείου της Σχολής.

Σοφία Γκαγκούση

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...