ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ: Προς λύση το θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ: Προς λύση το θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα

Στο παραχθέν έργο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, που το έκανε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πανελλαδικά, αλλά και σε κάποιες από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού "Ημαθία Επιμελείν" για την επόμενη θητεία, εστίασε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Αλεξάνδρεια ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιάγκογλου:

-Ανέπτυξε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών στις επιτυχημένες προσπάθειες διάσωσης της έδρας του κεντρικού Τελωνείου των τριών όμορων Νομών στην Κουλούρα και όχι στη Σκύδρα, αλλά και τη γραφειοκρατία που κράτησε για πολύ καιρό το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Στο τέλος όμως έβγαλε την είδηση, λέγοντας ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου (21 Νοεμβρίου) τονίστηκε ότι το θέμα οδεύει προς λύση και έπεται σύντομα η συνέχισή του, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας για τη φιλοξενία του Τελωνείου.

-Αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενσωμάτωσης των προτάσεων του Επιμελητηρίου στο χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, σύμφωνα με το οποίο είναι σε τελικό στάδιο η μελέτη στην οποία προτείνεται η μετατροπή της χρήσης του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας από στρατιωτικό σε εμπορευματικό. Καθώς επίσης και σε άλλα κεντροβαρή θέματα που το Επιμελητήριο πρωταγωνίστησε πανελλαδικά (όπως π.χ. η ειδική μελέτη ζωνών χρήσης γης για επαγγελματικά ακίνητα κ.ά.). 

-Αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης των Δήμων Βέροιας και Νάουσας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπου το Επιμελητήριο Ημαθίας είναι καθόλα έτοιμο και με ειδικούς χώρους.

-Εστίασε στο μεγάλο αποθεματικό του Επιμελητηρίου που έγινε με νοικοκύρεμα ώστε να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα και πολιτικές εκπαίδευσης στην επόμενη περίοδο. 

-Τόνισε ότι στους στόχους του είναι να δώσει αρμοδιότητες και ρόλο στα μέλη του νέου Δ.Σ., ιδίως στα νεότερα, ώστε και οι δράσεις να ενισχυθούν και αποτέλεσμα να επιτύχουν, και μέσω αυτού να πιστέψουν και να αγαπήσουν το Επιμελητήριο, όπως έκανε ο ίδιος.

 

Βάσει οργανογράμματος δεν μπορούν να γίνουν παραρτήματα σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Γιάγκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

-Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Αλεξάνδρεια και στη Νάουσα δεν μπορεί να γίνει, διότι χρειάζονται από δύο μόνιμοι υπάλληλοι σε κάθε πόλη, γεγονός που δεν προβλέπεται από το οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου, κάτι που έπρεπε όσοι το εξαγγέλλουν να το ξέρουν. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι γνωστό πόσο δύσκολες είναι πια οι προσλήψεις, ακόμη και οι μετατάξεις υπαλλήλων, πόσο μάλλον όταν όλα σύντομα θα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν υπάρχει λόγος τέτοιων δαπανών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος   Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο...

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό του ο κ. Γκυρίνης

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό...

Με έκπληξη ομολογώ, διάβασα την ανακοίνωση του κ....

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του, στον ΑΚΟΥ 99.6 - Άγγελος Τόλκας: «Πολιτική επιλογή,   να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο Τσίπρα   για μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων»

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του,...

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και...

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   στη Βέροια

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη...

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος...

Γεωργία Μπατσαρά:   Θα τιμήσουμε   τη Μνήμη   της Γενοκτονίας   του Ποντιακού   Ελληνισμού

Γεωργία Μπατσαρά: Θα τιμήσουμε τη Μνήμη της...

Από τον Συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» της...

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον   κανονισμό λειτουργίας του εμπορικού πεζόδρομου Βέροιας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον ...

Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα...

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για κλάδεμα δέντρων που...

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νόαυσας

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων...

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και αιτιάσεις για την υπουργοποίησή του και για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ως βουλευτής, στην ΗμαθίαΤα πρώτα του χαρτιά άνοιξε ο Άγγελος Τόλκας μετά...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα την αειφορία του νερού, στο οποίο το 5ο  ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος,...