Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω του   πρωτογενούς τομέα παραγωγής

Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω του πρωτογενούς τομέα παραγωγής

Γράφει ο 

Στέργιος Μουρτζίλας, 

Εκπαιδευτικός  


Πλησιάζουν οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και κατά την προσφιλή της συνήθεια η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιδοθεί σε μια πλειοδοσία δώρων και ποικίλων παροχών μέσω του πλεονάσματος που πομπωδώς διαφημίζει και το οποίο φυσικά συνέλεξε από την δυσβάστακτη φορολογία των Ελλήνων πολιτών. 

Αναμφίβολα η κάθε είδους και όποιας μορφής οικονομική βοήθεια σε συνανθρώπους μας με χαμηλά εισοδήματα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη, πόσω μάλλον στην σημερινή δύσκολη συγκυρία της πολύχρονης κρίσης και της ανέχειας. 

Όμως, στα πλαίσια άσκησης της πολιτικής, το βασικό ζητούμενο δεν είναι να δοθεί μια προσωρινή και μεμονωμένη λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα και ουσιαστικά να κρυφτούν οι δεδομένες παρενέργειες που αυτό προκαλεί, μεταφέροντας στο μέλλον τις όποιες προσπάθειες οριστικής διευθέτησής του. 

Τουναντίον, βασική στόχευση θα έπρεπε να είναι η υποστήριξη των πολιτών δια μέσου της χορήγησης οικονομικών κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων, κάτι το οποίο θα τους εξασφάλιζε μόνιμα και σταθερά εισοδήματα. Και αυτό χωρίς να παραβλέπουμε την ψυχολογική τόνωση και την αυτοπεποίθηση που θα είχε ως αναπόφευκτη, θετική παράμετρο. 

Δεν εννοώ κάτι σύνθετο, δύσκολα εφαρμόσιμο και γραφειοκρατικά δυσχερές. Για τη στήριξη και ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της πατρίδας μας κάνω λόγο. Να στηριχτούν δηλαδή είτε καινούριοι είτε ήδη υπάρχοντες αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την ελληνική ύπαιθρο. Να τους υποδειχτούν συγκεκριμένες καλλιέργειες και εκτροφές ζώων με αποκλειστικό στόχο την κάλυψη του συνόλου των αναγκών της ελληνικής αγοράς καταρχάς και μελλοντικά την ενίσχυση των εξαγωγών και τη διοχέτευση της παραγωγής σε άλλες χώρες. 

Έτσι, με τον τρόπο αυτό θα ενισχύονταν σε μόνιμη βάση χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τη δραστηριότητά τους θα δημιουργούσαν επιπλέον θέσεις εργασίας με φυσικό και επόμενο αποτέλεσμα την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των εισαγωγών, άρα της εξασφάλισης πολύτιμου συναλλάγματος, απαραίτητου για τη χρηματοδότηση επιπλέον αναπτυξιακών πολιτικών.  


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα ΚΑΠ

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο...

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – ΕΡΙΑ

Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Βιομηχανικής...

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής...

Επαναληπτικός ψεκασμός ULV στο Λαζοχώρι για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών

Επαναληπτικός ψεκασμός ULV στο Λαζοχώρι για την...

Επαναληπτικός ψεκασμός ULV το βράδυ της Δευτέρας 20-9-2021...

Ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ για το

Ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ για το "κόκκινο" στην...

Για ακόμα μια φορά ο Νομός Ημαθίας μπαίνει στο ...

ΔΕΥΑΒ: Παρελθόν οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης της Βέροιας, με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, στο τέλος Μαΐου

ΔΕΥΑΒ: Παρελθόν οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης...

-Κατανόηση για την ταλαιπωρία που θα συνεχιστεί, με...

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή  τα περιοριστικά μέτρα στην Ημαθία

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή τα περιοριστικά μέτρα...

Από τις 6.00 το πρωί, σήμερα (Παρασκευή) έως και την...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (16/9/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (16/9/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Παύλος Παυλίδης: Φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός του Δήμου

Παύλος Παυλίδης: Φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός του Δήμου

 Αυτές τις μέρες, υπήρξαν δυο διαμαρτυρίες πλήθους...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...

Σήμερα το ξημέρωμα άγνωστοι δηλητηρίασαν ( βρέθηκαν και σχετικές φόλες) 4 σκυλιά και μια γάτα που βρίσκονταν στην πάνω γειτονιά του Σελίου.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σελίου, Γιώργο Φαρσαρώτο, αμέσως...