Καθημερινές εκδηλώσεις με επίκεντρο το Καράβι των Ξωτικών στην Πλατεία της Εληάς

Καθημερινές εκδηλώσεις με επίκεντρο το Καράβι των Ξωτικών στην Πλατεία της Εληάς

-Από σήμερα μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019
-Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Με την είσοδο του χειμώνα, σήμερα Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ξεκινάει και το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών.
Όλα τα δρώμενα έχουν φέτος σημείο αναφοράς το καράβι των ξωτικών που στήθηκε ήδη στην Πλατεία Εληάς καθώς και το Ταχυδρομείο για τα γράμματα του Αη-Βασίλη.
Η επιλογή των εκδηλώσεων παραπέμπει σε «μια μικρή εύηχη πόλη, στην καρδιά του χειμώνα», όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στην Εληά.
Στο καράβι ξεναγήθηκαν οι εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου από τους εκπροσώπους της Εταιρίας Dream Workers, Γρηγόρη Αβανίδη και Δημήτρη Συμεωνίδη. Στα «αμπάρια» του καραβιού έχει στηθεί το σπίτι του Αη-Βασίλη με χώρους δράσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, ενώ μπροστά στο καράβι θα στηθούν εξέδρες για να φιλοξενήσουν συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, από 1 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Η συνεργασία του Δήμου Βέροιας με την Εταιρία και το πρότζεκτ του καραβιού των ξωτικών, έγινε με την προοπτική να εξελιχθεί η πόλη στο κομμάτι  του εορταστικού τουρισμού. «Κάπως έτσι ξεκίνησε η Ονειρούπολη της Δράμας και ο Μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα. Είδαμε να αλλάζουν οι πόλεις και να δημιουργούνται συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης στην περίοδο των Χριστουγέννων. Αν υπάρξει στόχευση, συλλογική προσπάθεια και βεβαίως μια σχετική επένδυση, μπορούν να γίνουν θαύματα, όπως έγινε στη Δράμα και τα Τρίκαλα με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εταιρίας.
«Σήμερα ξεκινάμε μια πορεία διεκδίκησης του μεριδίου μας στον εορταστικό τουρισμό. Θεωρούμε ότι θα πάει καλά με την υποστήριξη του κόσμου. Δεν περιμένουμε θαύματα, κάνουμε όμως το πρώτο βήμα για το αύριο και το μεθαύριο» είπε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε.
«Η ΚΕΠΑ θα συνδράμει σ’ αυτή την προσπάθεια επιθυμώντας να υπάρξει συνέχεια», δήλωσε ο πρόεδρος Λ. Ακριβόπουλος, ενώ ο διευθυντής Γιάννης Καμπούρης εκτίμησε ότι εάν καθυστερούσε λίγο ακόμη η πόλη να το κάνει, θα έχανε την ευκαιρία.
«Η διοργάνωση είναι απαιτητική αλλά υπάρχει επιθυμία και πρόθεση να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο κ. Καμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι η Βέροια έχει να επιδείξει μια ενεργό πολιτιστική ζωή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου μίλησε για τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κώστας Παπαοικονόμου, μετέφερε τις ευχές του Προέδρου Γιώργου Μπίκα καλώντας όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.
Εκ μέρους των Ζαχαροπλαστών, ο πρόεδρος Τάσος Παγούρας ενημέρωσε ότι από την πλευρά του Συλλόγου θα διατεθούν χιλιάδες γλυκά στο «κάρο της αγάπης» για τον κόσμο, ενώ διοργανώνονται και δράσεις γύρω από τη ζαχαροπλαστική καθώς και μία μικρή γιορτή σοκολάτας.Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 130.000 ευρώ και όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στη «Στέγη» - Παρουσίαση βιβλίου του Κ. Γαλανούδη «98%»

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στη «Στέγη» - Παρουσίαση...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας και η...

«Ο μάγος του 13» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

«Ο μάγος του 13» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στη Δημόσια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις...

Προβολή της ταινίας   BLACK PANTHER στη Δημόσια   Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Προβολή της ταινίας BLACK PANTHER στη Δημόσια Κεντρική...

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACESΟ Φεβρουάριος...

Τεχνική ενημέρωση για τη Φυτοπροστασία της Ροδακινιάς από την ΕΥΡΩΦΑΡΜ - Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ στις 6 μ.μ.

Τεχνική ενημέρωση για τη Φυτοπροστασία της Ροδακινιάς...

Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. από το 1993 παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ...

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι  «Δάφνες και Πικροδάφνες»του  Δημήτρη  Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά  σήμερα στη Βέροια

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι «Δάφνες και...

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στηρίζοντας...

Τα  «Σιωπηλά Βήματα» παρουσιάστηκαν στη Νάουσα

Τα «Σιωπηλά Βήματα» παρουσιάστηκαν στη Νάουσα

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Περιοδικών...

Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη στη Δημόσια...

‘Ένας από τους καλύτερους stand up comedians της χώρας, ...

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα - 2019

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία -...

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | Ώρα 14:30 Σύλλογος Ζωγράφων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας και η Αντικαρκινική Εταιρεία Ελλάδος – παράρτημα Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γαλανούδη «98%» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου «Ο μάγος...