Καθημερινές εκδηλώσεις με επίκεντρο το Καράβι των Ξωτικών στην Πλατεία της Εληάς

Καθημερινές εκδηλώσεις με επίκεντρο το Καράβι των Ξωτικών στην Πλατεία της Εληάς

-Από σήμερα μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019
-Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Με την είσοδο του χειμώνα, σήμερα Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ξεκινάει και το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών.
Όλα τα δρώμενα έχουν φέτος σημείο αναφοράς το καράβι των ξωτικών που στήθηκε ήδη στην Πλατεία Εληάς καθώς και το Ταχυδρομείο για τα γράμματα του Αη-Βασίλη.
Η επιλογή των εκδηλώσεων παραπέμπει σε «μια μικρή εύηχη πόλη, στην καρδιά του χειμώνα», όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στην Εληά.
Στο καράβι ξεναγήθηκαν οι εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου από τους εκπροσώπους της Εταιρίας Dream Workers, Γρηγόρη Αβανίδη και Δημήτρη Συμεωνίδη. Στα «αμπάρια» του καραβιού έχει στηθεί το σπίτι του Αη-Βασίλη με χώρους δράσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, ενώ μπροστά στο καράβι θα στηθούν εξέδρες για να φιλοξενήσουν συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, από 1 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Η συνεργασία του Δήμου Βέροιας με την Εταιρία και το πρότζεκτ του καραβιού των ξωτικών, έγινε με την προοπτική να εξελιχθεί η πόλη στο κομμάτι  του εορταστικού τουρισμού. «Κάπως έτσι ξεκίνησε η Ονειρούπολη της Δράμας και ο Μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα. Είδαμε να αλλάζουν οι πόλεις και να δημιουργούνται συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης στην περίοδο των Χριστουγέννων. Αν υπάρξει στόχευση, συλλογική προσπάθεια και βεβαίως μια σχετική επένδυση, μπορούν να γίνουν θαύματα, όπως έγινε στη Δράμα και τα Τρίκαλα με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εταιρίας.
«Σήμερα ξεκινάμε μια πορεία διεκδίκησης του μεριδίου μας στον εορταστικό τουρισμό. Θεωρούμε ότι θα πάει καλά με την υποστήριξη του κόσμου. Δεν περιμένουμε θαύματα, κάνουμε όμως το πρώτο βήμα για το αύριο και το μεθαύριο» είπε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε.
«Η ΚΕΠΑ θα συνδράμει σ’ αυτή την προσπάθεια επιθυμώντας να υπάρξει συνέχεια», δήλωσε ο πρόεδρος Λ. Ακριβόπουλος, ενώ ο διευθυντής Γιάννης Καμπούρης εκτίμησε ότι εάν καθυστερούσε λίγο ακόμη η πόλη να το κάνει, θα έχανε την ευκαιρία.
«Η διοργάνωση είναι απαιτητική αλλά υπάρχει επιθυμία και πρόθεση να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο κ. Καμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι η Βέροια έχει να επιδείξει μια ενεργό πολιτιστική ζωή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου μίλησε για τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κώστας Παπαοικονόμου, μετέφερε τις ευχές του Προέδρου Γιώργου Μπίκα καλώντας όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.
Εκ μέρους των Ζαχαροπλαστών, ο πρόεδρος Τάσος Παγούρας ενημέρωσε ότι από την πλευρά του Συλλόγου θα διατεθούν χιλιάδες γλυκά στο «κάρο της αγάπης» για τον κόσμο, ενώ διοργανώνονται και δράσεις γύρω από τη ζαχαροπλαστική καθώς και μία μικρή γιορτή σοκολάτας.Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 130.000 ευρώ και όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ  από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ Ημαθίας

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ...

Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Ημαθίας σας προσκαλούν στην ανοιχτή...

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...