Φρόσω Καρασαρλίδου  στη Βουλή για τον Κρατικό  Προϋπολογισμό: “Διαψεύστηκαν τα σενάρια καταστροφολογίας, καταφέραμε να φέρουμε  τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης”

Φρόσω Καρασαρλίδου στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό: “Διαψεύστηκαν τα σενάρια καταστροφολογίας, καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης”

«Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ένας προϋπολογισμός μετά από σχεδόν 10 χρόνια λογικής δημοσιονομικής επέκτασης. Περιλαμβάνει θετικά μέτρα που φτάνουν τα 900 εκατομμύρια ευρώ! Οι θέσεις του ακραίου φιλελευθερισμού, που φέρουν αδιαμφισβήτητα την ευθύνη της χρεωκοπίας της χώρας μας, μέχρι και πρόσφατα επιδίδονταν σε σενάρια καταστροφολογίας. Σενάρια τα οποία διαψεύσθηκαν στο σύνολό τους γιατί καταφέραμε μετά από τα δύσκολα οκτώ χρόνια σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που μας επέβαλαν τα μνημόνια, να φέρουμε την χώρα σε τροχιά ανάκαμψης».

Αυτά τόνισε η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου στην ομιλία της στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2019, προσθέτοντας ότι: «Το τέλος των μνημονίων δεν ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Επήλθε κυρίαρχα από τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, την υπομονή και την επιμονή του, από την εμπιστοσύνη του προς εμάς. Και οι πολίτες της χώρας μας δικαίως αναμένουν μέτρα ανακούφισης, υποστήριξης και επανάκαμψης». Απαντώντας στο “επιχείρημα” της αντιπολίτευσης περί παροχολογίας σημείωσε ότι «σ΄ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Πολιτείας να παρέχει και καθόλου δεν είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τις παροχές που δίνει», και τόνισε απευθυνόμενοι προς τους βουλευτές της ΝΔ: 

«Στρεβλώνετε την αλήθεια μιας δίκαιης πολιτικής που σέβεται και εκτιμά τους πολίτες, γιατί το ΜΟΝΟ που σας ενδιαφέρει είναι να πάρετε και πάλι την εξουσία. Να πάρετε την εξουσία και να συντρίψετε το κοινωνικό κράτους δικαίου, να συντρίψετε τον κόσμο της εργασίας, να συντρίψετε κάθε σχέδιο Δίκαιης ανάπτυξης».

  Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει και ΟΡΑΜΑ και ΣΧΕΔΙΟ για το μέλλον. 

Και αναφέρθηκε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων των εργαζομένων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στη δημιουργία ενός αξιόπιστου κοινωνικού κράτους δικαίου. Στην ανασύσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που κατέρρεε. Στη διάθεση από το 2015 έως 2018 ποσού 1420 δις για κοινωνικό μέρισμα, όταν από το 2010 έως 2015 οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δώσει ούτε ένα ευρώ. Στην υλοποίηση 10 δράσεων για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και για την παιδική προστασία, όπως: σχολικά γεύματα σε 153.000 μαθητές, επίδομα παιδιού σε 900.000 οικογένειες, 127.000 παιδιά ΔΩΡΕΑΝ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. Στην κατάργηση “οριστικά και αμετάκλητα” της περικοπής των συντάξεων.

  Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και στην παραπέρα ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους με την πρόσληψη 4.500 προσλήψεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, 3.257 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους για την εδραίωση και βελτίωση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, με στοχευμένες προσλήψεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και με προσλήψεις ειδικών επιστημόνων (μηχανικών, κτηνίατρων, γεωπόνων κ.α.) για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ΟΤΑ (Δήμων και Περιφερειών).

«Η ψήφιση του προϋπολογισμού 2019 αποδεικνύει περίτρανα ότι η χώρα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και μπορεί να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία και σχέδιο», έκλεισε την ομιλία της η βουλευτής.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 18 Μαρτίου2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...