Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βέροιας ανακοίνωσε χθες ο Αντ. Μαρκούλης - «Εμείς θέλουμε μόνο μία τετραετία… Μετά, οι ίδιοι οι πολίτες θα ζητούν να ξανακατέβουμε»

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βέροιας ανακοίνωσε χθες ο Αντ. Μαρκούλης - «Εμείς θέλουμε μόνο μία τετραετία… Μετά, οι ίδιοι οι πολίτες θα ζητούν να ξανακατέβουμε»

Πλαισιωμένος από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

και των “Πολιτών σε Δράση” παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του και επτά υποψήφιους


Παρουσία εκπροσώπων των «χώρων» που συγκλίνουν στην από κοινού κάθοδο της αυτοδιοικητικής παράταξης «Προτεραιότητα στον πολίτη» με επικεφαλής τον Αντώνη Μαρκούλη, ο υποψήφιος για τον Δήμο Βέροιας, έδωσε χθες το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τις θέσεις της παράταξης καθώς και τους επτά πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού, που είναι με τη σειρά που παρουσιάστηκαν οι: Αντώνης Μαργαριτόπουλος (ηλεκτρολόγος-μηχανικός), Κατερίνα Μορφίδου (δικηγόρος), Σαράντης Πίττας (γιατρός στο Νοσοκομείου Βέροιας), Αλεξάνδρα Σκούρα (οικονομολόγος, τραπεζικός υπάλληλος), Κων/νος Τροχόπουλος (δικηγόρος), Αντώνης Τσιάρας (μηχανολόγος μηχανικός) και Κώστας Βογιατζόγλου (γεωπόνος).

Τον κ. Μαρκούλη πλαισίωναν, ο Αντώνης Τολιόπουλος εκ μέρους των «Πολίτων σε δράση», ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος και η δημοτική σύμβουλος με την νυν παράταξη Μπέκη Πετρούλα Παπαδίνα.

Ο κ. Μαρκούλης ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, να ηγηθεί του ψηφοδελτίου και δεσμεύτηκε να τιμήσει την επιλογή στο πρόσωπό του.

Μίλησε για το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» που προωθεί τις συγκλίσεις και αναφέρθηκε σε βασικές θέσεις του συνδυασμού, τις οποίες θα αναλύσει σε προσεχείς συναντήσεις του με τους πολίτες.

Προτάσει πάντως, παρεμβάσεις που θα αφορούν στην ανεργία, την κοινωνική δικαιοσύνη, στην κατανομή βαρών κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις πολιτικές κατά του φασισμού, του ρατσισμού και της διαπλοκής, στην ολοκλήρωση έργων μέσα στην τετραετία, στη διαφάνεια μέσα από τακτική λογοδοσία, στη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, στο περιβάλλον και στην άσκηση αναπτυξιακής, κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής με αξιοποίηση και απορρόφηση πόρων. Επίσης στις προτεραιότητές του θα είναι, όπως τόνισε, η καθημερινότητα του πολίτη και η τόνωση της οικονομίας, από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μεταποίηση μέχρι τον τουρισμό.

«Θα προχωρήσουμε αφήνοντας πίσω μας τις αμαρτωλές πρακτικές του παρελθόντος, χωρίς αυτούς που αποφάσισαν χωρίς εμάς».


Τι απάντησε σε ερωτήσεις δημοσογράφων

Για τον κ. Τσαπαρόπουλο που στηρίζει και με την υπογραφή του, τον Αντ. Μαρκούλη για τις εκλογές, αλλά παραμένει πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη Βιοργαζίδη: «Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με μέλη που ανήκουν στους «Πολίτες σε δράση» (παράταξη του δημάρχου Βοργιαζίδη) ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς όσον αφορά τα πρόσωπα, μπορούμε να τοποθετηθούμε, για το εάν ο πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντά του κατά τον δέοντα τρόπο ή αν υπάρχει ζήτημα ίσου χρόνου κατανομής στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Για τις συνεργασίες της β΄ Κυριακής: «Πεποίθησή μου είναι ότι όποιος και να περάσει στη δεύτερη Κυριακή, εμείς θα πάρουμε το Δήμο. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε. Όσον αφορά τις συνεργασίες, εμείς δεν θα μπούμε στο παζάρι των προσωπικών επιδιώξεων που έχουν κάποιοι σύμβουλοι.

Κι αυτό είναι το νόημα του «Κλεισθένη». Εμείς θα έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα εκθέσουμε σε όλες τις παρατάξεις και αυτές θα πρέπει να επιλέξουν, εάν θα στηρίξουν το πρόγραμμά μας ή όχι… Βεβαίως με προσθήκες, εάν προταθεί κάτι που δεν έχουμε προβλέψει…

Για τη Δημοτική Αρχή Βοργιαζίδη εκτίμηση ότι είναι «ανίκανη να εκτελέσει οτιδήποτε», χαρακτήρισε «αμαρτία» την γέφυρα «Κούσιου» και αναφέρθηκε στην κριτική που ασκεί στο Δ.Σ. για έργα του Δήμου που δεν προχωράνε και δεν ολοκληρώνονται.


Σε σχετική ερώτηση απάντησε επίσης ότι εάν εκλεγεί δήμαρχος θα προχωρήσει σε ελέγχους των οικονομικών του Δήμου.

Αναφερόμενος στις τοπικές κοινότητες εκτίμησε ότι έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού και ότι η παράταξή του σκοπεύει να ενεργοποιήσει τον θεσμό των ειδικών συνεδριάσεων των τοπικών συμβούλων των Κοινοτήτων, να ιδρύσει ένα πρότυπο σχολείο για άτομα με ειδικές δεξιότητες, να αξιοποιήσει τα ορεινά χωριά, ενώ επεσήμανε ότι λείπει από τον Δήμο, μία αντιδήμαρχία δημοτικών κοινοτήτων αλλά και μία, αγροτικής ανάπτυξης.

«Εμείς θέλουμε μόνο μία τετραετία… Μετά, οι ίδιοι οι πολίτες θα μας ζητούν να ξανακατέβουμε» τόνισε καλώντας όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον συνδυασμό του και έκλεισε με την είδηση ότι αναμένεται εντός των ημερών η στήριξη της παράταξής του και από άλλους πολιτικούς φορείς.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...