Σε πολλά μέτωπα ο αποχιονισμός από χθες στην Ημαθία  - Μεγάλη προσοχή στους δρόμους από τον παγετό που κρύβει κινδύνους

Σε πολλά μέτωπα ο αποχιονισμός από χθες στην Ημαθία - Μεγάλη προσοχή στους δρόμους από τον παγετό που κρύβει κινδύνους

Το κύμα κακοκαιρίας πέρασε χθες και από την Ημαθία, όπου από τα ξημερώματα με τα πρώτα δείγματα του καιρού τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας, βρισκόταν ήδη στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Επί ποδός και οι δυνάμεις της Τροχαίας σε όλο το ορεινό δίκτυο και στην Εγνατία, για να διασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία όσο είναι δυνατόν με τέτοιο καιρό, καθότι μπορεί οι υπηρεσίες, οι αλατιέρες και ο μηχανισμός να κάνουν τη δουλειά τους, όμως, θα πρέπει και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τέτοιες ώρες και κυρίως το βράδυ που οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο παγετός κρύβει κινδύνους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται τα παρακάτω σημεία:

 Από το 81 έως το 97 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)

Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Δημοτική Οδό Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Δημοτική Οδό Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο 3/5 Πηγάδια

Από το 21 έως το 39 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας - Δασκίου

Δημοτική Οδό Νάουσας - Ροδοχωρίου

Δημοτική Οδό Νάουσας – Αρκοχωρίου


Αναστολή λειτουργίας στις πίστες Σελίου

Η διοίκηση του Χ.Κ. Σελίου στο οποίο η θερμοκρασία κατέβηκε στους -7 χθες το πρωί, έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας του λόγω της ισχυρής και συνεχούς χιονόπτωσης, η οποία παρά τις προσπάθειες δεν επέτρεπε χθες να παραμείνει ο δρόμος καθαρός για αρκετό χρονικό διάστημα.

Οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας τονίζουν ότι από εδώ και πέρα η μεγάλη παγίδα θα είναι ο παγετός και γι’ αυτό θα πρέπει οι οδηγοί να συμπεριφέρονται στο δρόμο με μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν.


Η χθεσινή κατάσταση στην Ημαθία

Την κατάσταση και την εικόνα του Νομού έδωσαν χθες στην εκπομπή «πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99,6 ο διοικητής της Τροχαίας Βέροιας κ. Ιωσήφ Παρούτογλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Χ.Κ. Σελίου κ. Κώστας Τσελέπης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαιτζίδης.

Ιωσήφ Παρούτογλου, διοικητής της Τροχαίας Βέροιας: «Επί ποδός είναι από το πρωί όλες οι δυνάμεις της Τροχαίας σ’ όλο το οδικό ορεινό δίκτυο και στην Εγνατία οδό, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή κυκλοφορία. Ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά. Απαραίτητες αλυσίδες, τόσο στα ημιορεινά, όσο και στα ορεινά του Νομού. Το δίκτυο της Εγνατίας είναι καθαρό μέχρι τώρα. Οι αλατιέρες έκαναν δουλειά, όμως οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα κυρίως στον παγετό…Ένα μεγάλο λάθος των οδηγών είναι ότι δεν χρησιμοποιούν αλυσίδες. Αυτή την εποχή είναι απαραίτητες και θα πρέπει να συμμορφώνονται στις οδηγίες της Τροχαίας. Βέβαια, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Η κυκλοφορία γίνεται ομαλά χωρίς, μέχρι στιγμής, δυσάρεστα περιστατικά».

Βασίλης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δήμου Βέροιας: «Το χιόνι πέφτει παντού, οι δρόμοι ασπρίζουν με μιας και πρέπει να καθαρίζονται. Στο Δήμο Βέροιας, στα ψηλότερα σημεία της πόλης αλλά και στα ορεινότερα χωριά γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια από τα ξημερώματα με 5 εκχιονιστικά, πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν τα καιρικά φαινόμενα. Χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και συνεργασία με τους πολίτες καθώς και μία ιεράρχηση των προβλημάτων για να μπορέσουν να λυθούν όλα. Τα τηλέφωνα που ισχύουν και στα οποία μπορούν να καλούν όσοι χρειάζονται βοήθεια είναι 2331354600 και 2331354615.

Τσουβαλάκια με αλάτι υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και στο αμαξοστάσιο του Δήμου και του σταθμού μεταφόρτωσης.

Σε πρώτη φάση περνάμε από τα κεντρικά των ορεινών χωριών και συνεχίζουμε τον αποχιονισμό».

Κώστας Τσελέπης, Πρόεδρος Επιτροπής Διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου: «Βγάλαμε έκτακτη ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας λόγω της «σιβηρικής» χιονόπτωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. Το χιόνι είναι λεπτό και παγωμένο, με θερμοκρασία -7 το πρωί στο Σέλι. Ο δρόμος λόγω της πυκνής χιονόπτωσης είναι σχεδόν σκεπασμένος, παρά την παρέμβαση των μηχανημάτων, καθιστώντας δυσδιάκριτα και τα όρια του δρόμου, δεξιά και αριστερά. Οπότε ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που θα είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τους φίλους του σκί».

 Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης: «Έχουμε σχεδιάσει με την Πολιτική Προστασία και την Τεχνική Υπηρεσία τον τρόπο  αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων. Από χθες το απόγευμα όλα τα μηχανήματα της Π.Ε. Ημαθίας είναι στους δρόμους πανέτοιμα και ευχαριστώ όλους αυτούς που δουλεύουν με φιλότιμο όλο το 24ωρο, καθώς και τον κ. Μπαρμπαρούση. Δεν βλέπω να υπάρξει πρόβλημα στην Ημαθία, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή διότι αναμένεται παγετός. Οπωσδήποτε χρειάζονται αλυσίδες και ο μηχανισμός της Π.Ε. Ημαθίας είναι σε ετοιμότητα και στον δρόμο…Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να τους κρατήσουμε ανοιχτούς».

 Πολλά  μέτωπα αποχιονισμού

Ωστόσο, αν και καθαρίστηκε ο δρόμος προς Σέλι νωρίς το πρωί, η συνεχής χιονόπτωση τον κάλυπτε και γύρω στις 2 το μεσημέρι ήταν και πάλι κλειστός. Σε νεότερη επικοινωνία που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαιτζίδης με την μεσημεριανή  εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6, ανέφερε ότι την κατάσταση επιδείνωσε ένα Ι.Χ. τύπου τζιπ που βγήκε από το δρόμο, ακινητοποιήθηκε και μέχρι να πάει γερανός να το απεγκλωβίσει υπήρξε δυσκολία στην κυκλοφορία. Πρόσθεσε ότι μέσα στην επόμενη ώρα αναμενόταν να φτάσει και πάλι το εκχιονιστικό μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο. Την πολύ επιβαρυμένη κατάσταση μας μετέφερε και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας Γ. Μπαρμπαρούσης, που μίλησε για πολλά  μέτωπα αποχιονισμού σε όλο το νομό και ότι προσωπικό και μηχανήματα δεν σταματούν λεπτό. Από την Αλεξάνδρεια και το Κλειδί στο Κωστοχώρι και πάλι στο Σέλι και στην Καστανιά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο φόβος του δεν είναι όταν διαρκεί η χιονόπτωση, αλλά ο προβλεπόμενος παγετός που πραγματικά θα κάνει πολύ επικίνδυνη την κατάσταση. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...