Δεν θα πληρώνουν οι ΟΤΑ τους αποσπασμένους υπαλλήλους τους σε πολιτικά γραφεία

Δεν θα πληρώνουν οι ΟΤΑ τους αποσπασμένους υπαλλήλους τους σε πολιτικά γραφεία

Αλλάζει η καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων Δήμων, Περιφερειών και των νομικών προσώπων τους, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, με ειδική εξαίρεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που εισάγει το άρθρο 61 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που κατετέθη στη Βουλή.

 

Η διάταξη αφορά αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους που αποσπώνται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να διατεθούν σε Γραφεία Βουλευτών, Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στο Γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι μηνιαίες αποδοχές και η ενδεχόμενη υπερωριακή αποζημίωση των εν λόγω αποσπασμένων υπαλλήλων σήμερα βαρύνουν τους ΟΤΑ - Φορείς προέλευσης, εκεί δηλαδή όπου οι υπάλληλοι έχουν την οργανική τους θέση.  Αυτό ισχύει όχι μόνο για την Αυτοδιοίκηση, αλλά για όλους τους Φορείς προέλευσης.

Η νέα ρύθμιση ανατρέπει το γενικό κανόνα ειδικά για τους αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους, ορίζοντας ότι αποδοχές και τυχόν υπερωρίες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, “η μερική αλλαγή του κανόνα επιβάρυνσης ως προς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων τους γίνεται για λόγους απρόσκοπτης καταβολής των αποδοχών της συγκεκριμένης κατηγορίας υπαλλήλων. 

Περαιτέρω, η ανωτέρω τροποποίηση του κανόνα συνάδει προς την ειδική λειτουργία και αποστολή των ΟΤΑ που συνίστανται στη διοίκηση των τοπικών τους υποθέσεων, για τις οποίες οφείλουν να διαθέτουν τους πόρους τους, σύμφωνα με τις παρ.1 και 5 του αρ.102 του Συντάγματος

Εν προκειμένω, η απόσπαση (...) αποσκοπεί στη διευκόλυνση και προαγωγή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, δεν συνδέεται με τη διοίκηση τοπικών υποθέσεωνκαι δεν δικαιολογείται, συνεπώς, η δημοσιονομική επιβάρυνση του φορέα προέλευσης, δηλαδή των ΟΤΑκαι των ν.π. αυτών”.

 

Περαιτέρω, η παρ.2 του ίδιου Άρθρου περιλαμβάνει μεταβατική πρόβλεψη.

Ορίζει ότι θεωρούνται σύννομες και εκκαθαρίζονται σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι δαπάνες υπερωριών των ανωτέρω υπαλλήλων, που η καταβολή τους εκκρεμεί εξαιτίας μη θεώρησης των ενταλμάτων λόγω καταβολής από τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το ΓΛΚ, η συγκεκριμένη μεταβατική διάταξη προκαλεί εφάπαξ δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού, που εκτιμάται σε 671.000 ευρώ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαλύεται ''το Ποτάμι''. Αποχώρησαν δύο βουλευτές και δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών

Διαλύεται ''το Ποτάμι''. Αποχώρησαν δύο...

Οι δύο βουλευτές έχουν ταχθεί κατά της Συμφωνίας των...

Το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου από τους δρόμους και τα πάρκα

Το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του...

Ποια όργανα είναι αρμόδια για την τήρηση του...

Νέα πρόκληση: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο

Νέα πρόκληση: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό...

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι προκαλούν, καθώς χθες ...

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Κατατέθηκε πριν από λίγες ώρες στη Βουλή το σχέδιο...

Θεοδωράκης σε βουλευτές: Μην κάνετε έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας

Θεοδωράκης σε βουλευτές: Μην κάνετε έγκλημα σε βάρος...

Έκκληση προς τους βουλευτές να μην ψηφίσουν...

Κατώτατος μισθός: Πότε αυξάνεται - Μέχρι τι ποσό θα ανέβει

Κατώτατος μισθός: Πότε αυξάνεται - Μέχρι τι ποσό θα...

«Προχωράμε άμεσα, εντός Ιανουαρίου, στην αύξηση του...

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πάνω από 3.000 λεωφορεία από Β. Ελλάδα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πάνω από 3.000 λεωφορεία...

Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κόσμου στη Βόρεια...

Καλλιτέχνες ζητούν δημοψήφισμα για τις Πρέσπες

Καλλιτέχνες ζητούν δημοψήφισμα για τις Πρέσπες

Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Οι δύο βουλευτές έχουν ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία θα καταψηφίσουν όπως έχουν πει, όταν έλθει στη Βουλή, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις βουλευτές του κόμματος, τον Στ. Θεοδωράκη, τον Γ....

Ποια όργανα είναι αρμόδια για την τήρηση του νόμουΠολλά είναι τα πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες ζώων που παραβιάζουν τις νέες υποχρεώσεις τους, όπως ορίζονται από το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς αλλά και...

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι προκαλούν, καθώς χθες Παρασκευή, τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό Super Puma θέτοντας σε κίνδυνο την ευστάθειά του και άρα και τη ζωή των χειριστών του.Να σημειωθεί ότι η...