Δεν θα πληρώνουν οι ΟΤΑ τους αποσπασμένους υπαλλήλους τους σε πολιτικά γραφεία

Δεν θα πληρώνουν οι ΟΤΑ τους αποσπασμένους υπαλλήλους τους σε πολιτικά γραφεία

Αλλάζει η καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων Δήμων, Περιφερειών και των νομικών προσώπων τους, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, με ειδική εξαίρεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που εισάγει το άρθρο 61 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που κατετέθη στη Βουλή.

 

Η διάταξη αφορά αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους που αποσπώνται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να διατεθούν σε Γραφεία Βουλευτών, Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στο Γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι μηνιαίες αποδοχές και η ενδεχόμενη υπερωριακή αποζημίωση των εν λόγω αποσπασμένων υπαλλήλων σήμερα βαρύνουν τους ΟΤΑ - Φορείς προέλευσης, εκεί δηλαδή όπου οι υπάλληλοι έχουν την οργανική τους θέση.  Αυτό ισχύει όχι μόνο για την Αυτοδιοίκηση, αλλά για όλους τους Φορείς προέλευσης.

Η νέα ρύθμιση ανατρέπει το γενικό κανόνα ειδικά για τους αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους, ορίζοντας ότι αποδοχές και τυχόν υπερωρίες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, “η μερική αλλαγή του κανόνα επιβάρυνσης ως προς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων τους γίνεται για λόγους απρόσκοπτης καταβολής των αποδοχών της συγκεκριμένης κατηγορίας υπαλλήλων. 

Περαιτέρω, η ανωτέρω τροποποίηση του κανόνα συνάδει προς την ειδική λειτουργία και αποστολή των ΟΤΑ που συνίστανται στη διοίκηση των τοπικών τους υποθέσεων, για τις οποίες οφείλουν να διαθέτουν τους πόρους τους, σύμφωνα με τις παρ.1 και 5 του αρ.102 του Συντάγματος

Εν προκειμένω, η απόσπαση (...) αποσκοπεί στη διευκόλυνση και προαγωγή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, δεν συνδέεται με τη διοίκηση τοπικών υποθέσεωνκαι δεν δικαιολογείται, συνεπώς, η δημοσιονομική επιβάρυνση του φορέα προέλευσης, δηλαδή των ΟΤΑκαι των ν.π. αυτών”.

 

Περαιτέρω, η παρ.2 του ίδιου Άρθρου περιλαμβάνει μεταβατική πρόβλεψη.

Ορίζει ότι θεωρούνται σύννομες και εκκαθαρίζονται σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι δαπάνες υπερωριών των ανωτέρω υπαλλήλων, που η καταβολή τους εκκρεμεί εξαιτίας μη θεώρησης των ενταλμάτων λόγω καταβολής από τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το ΓΛΚ, η συγκεκριμένη μεταβατική διάταξη προκαλεί εφάπαξ δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού, που εκτιμάται σε 671.000 ευρώ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2019

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού...

Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 20-3-2019 έως και την...

Ελλάδα και Ισραήλ δημιουργούν «Μακρύ Ορίζοντα» στην Κρήτη

Ελλάδα και Ισραήλ δημιουργούν «Μακρύ Ορίζοντα» στην...

Υπερραντάρ θα μπορεί να καλύψει την περιοχή μεταξύ...

Ποια είναι τα βασικά σημεία  των φετινών φορολογικών δηλώσεων

Ποια είναι τα βασικά σημεία των φετινών φορολογικών...

Η αντίστροφη μέτρηση για την  υποβολή των φορολογικών...

ΔΕΗ: Μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες!

ΔΕΗ: Μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες!

Μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες και...

Τράπεζες: Αλλάζει το ωράριο - Οι νέες ώρες για το κοινό

Τράπεζες: Αλλάζει το ωράριο - Οι νέες ώρες για το κοινό

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ...

Τι ισχύει με τα μισθωτήρια για το επίδομα ενοικίου

Τι ισχύει με τα μισθωτήρια για το επίδομα ενοικίου

Σε αναμονή βρίσκονται σχεδόν οι μισές αιτήσεις που...

Τρίτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  στη Διεθνή Έκθεση Κρασιού και Αλκοολούχων Ποτών Prowein 2019

Τρίτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει...

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές των...

Στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ αναρτήθηκαν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 20-3-2019 έως και την Τρίτη 2-4-2019, ώρα 15:00, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου...

Υπερραντάρ θα μπορεί να καλύψει την περιοχή μεταξύ Κρήτης-Κύπρου και ΔαρδανελίωνΗ συμμαχία Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου που σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες Yeni Safak και Hurriyet, φτιάχτηκε υπό την «ομπρέλα»...

Η αντίστροφη μέτρηση για την  υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 6,2 εκατ. φορολογούμενους ξεκινάει και χθες ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ενημέρωσε για τη...