Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα απέναντι σ’ αυτή την συμφωνία αλλά δεν θέλει   σε καμία περίπτωση να καπελώσει το αυριανό συλλαλητήριο»

Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα απέναντι σ’ αυτή την συμφωνία αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καπελώσει το αυριανό συλλαλητήριο»

-Το βέβαιο είναι ότι η Ν.Δ. θέλει να καταρτίσει ψηφοδέλτια που να απεικονίζουν ξεκάθαρα μια ανανέωση και ποιότητα


Με μετριοπαθή και εύστοχο πολιτικό λόγο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Κωστής Χατζιδάκης μίλησε χθες  το μεσημέρι στην ραδιοφωνική εκπομπή «ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ», στον ΑΚΟΥ 99,6 με τον Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη, με αφορμή την σημερινή του παρουσία και ομιλία στη Βέροια, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ημαθίας. Ο κ. Χατζιδάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, στη Συμφωνία των Πρεσπών, το συλλαλητήριο και την στάση της Ν.Δ., αλλά και την στελέχωση των ψηφοδελτίων και την ανακοίνωση ονομάτων.

«Το βασικό αυτήν την στιγμή είναι ότι μετά την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, έχουμε μια κυβέρνηση Τσίπρα-Ζουράρι-Παπακώστα, μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παρά μόνο να κάνει το γρηγορότερο εκλογές, γιατί όσο παραμένει κάνει ζημιά σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη πλευρά ένα κόμμα που έρχεται ανανεωμένο, διδαγμένο από τα λάθη του, με έναν ηγέτη σύγχρονο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε για την χώρα, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ακουμπήσει ο Έλληνας και η Ελληνίδα, προκειμένου να διαχειριστεί τα πράγματα της χώρας  με έναν τρόπο καλύτερο και ουσιαστικό για να βγάλει την Ελλάδα επιτέλους από την κρίση», τόνισε. 

-Το μείζον θέμα αυτή την στιγμή είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη;

Η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη και είμαστε απέναντι σε αυτήν την συμφωνία. Πρόκειται για μια ετεροβαρή συμφωνία, αφού θεωρούμε ότι εκχωρούμε την μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στην απέναντι πλευρά. Αυτό εξάλλου φαίνεται και στην διαβόητη ρηματική διακοίνωση, για την οποία είχε το θράσος να πανηγυρίσει ο κ. Τσίπρας στην Βουλή πριν από λίγες ημέρες, την οποία όταν διαβάσαμε διαπιστώσαμε σε δύο σημεία ότι αναφέρεται φαρδιά-πλατιά ο μακεδονικός λαός. Την ώρα που λέει ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχουν τάχα κάποιες διευκρινήσεις για την εθνότητα και την γλώσσα, οι ίδιοι σε αυτό το διευκρινιστικό κείμενο μιλάνε ξεκάθαρα για μακεδονικό λαό.

Θέλω ωστόσο να ακούσουν ακόμη και αυτοί που συμπαθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, να μάθουν ποια είναι η θέση του. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχουμε μια καλή συμφωνία και συνίσταται στο ότι συμφωνούμε από δω και πέρα να λέμε εμείς οι Έλληνες και οι Μακεδόνες από την άλλη πλευρά. Συμφωνούμε επίσης ότι στην περιοχή που ζούμε ομιλείται η ελληνική, η βουλγαρική και η μακεδονική γλώσσα. Αυτά λέει η Συμφωνία των Πρεσπών! Επομένως αφού αυτά λέει η συμφωνία και την πιστεύουν τόσο πολύ οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω απ’ όλους ο Αλέξης Τσίπρας, καλό θα ’ναι, αν έχουν το θάρρος της γνώμης και της ψήφου τους, δημόσια, στη Βουλή , στα ΜΜΕ, στα μικρόφωνα, να λένε αντικατοπτρίζοντας το καλό αυτής της συμφωνίας «Εμείς οι Έλληνες και οι Μακεδόνες» και « η ελληνική και η μακεδονική γλώσσα» να δούμε τι υποδοχή θα έχουν από τον κόσμο, γιατί νομίζω ότι κοροϊδεύουν ακόμη και τους οπαδούς τους κατάμουτρα. 

-Έστω και όψιμα ο πρωθυπουργός πρότεινε διεξαγωγή ντιμπέιτ για το θέμα, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απέρριψε αμέσως. Τι έχετε να πείτε;

Κάθε πράγμα στον καιρό του. Ντιμπέιτ γίνονται συχνά στην Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του Κ. Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα αυτών των «μονομαχιών» καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και καταγράφεται τόσο στην πρόθεση ψήφου, που η Ν.Δ. είναι τόσο μπροστά, όσο και στην πρωθυπουργικότητα, όπου ο Κ. Μητσοτάκης είναι επίσης μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα. Τα αποτελέσματα των ντιμπέιτ που γίνονται θεσμικά είναι εναντίον του πρωθυπουργού, απλώς ο κ. Τσίπρας ήθελε κάτι να πει… Εμείς του απαντήσαμε να προκηρύξει το ταχύτερο δυνατό εκλογές και θα κάνουμε και ένα και δύο και όσα ντιμπέιτ θέλει, όπως γίνονται στις προεκλογικές περιόδους σε όλο τον κόσμο.

-Είναι καλά τα ντιμπέιτ και ο δημόσιος διάλογος, αλλά μήπως πρέπει τέτοιες στιγμές να καθίσουν οι πολιτικές δυνάμεις και να καταλήξουν σε μια κοινή εθνική γραμμή για να επιλυθεί το πρόβλημα, αφού και η Ν.Δ. είναι υπέρ της επίλυσης του θέματος και όχι της διαιώνησης;

O ίδιος ο κ. Τσίπρας απαξίωσε να ενημερώσει την αντιπολίτευση, ενημέρωσε πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο, πριν μιλήσει πρώτα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Επιχείρησε να «εργαλειοποιήσει» αυτό το ζήτημα για να ξύσει παλιές πληγές και να προκαλέσει ζημιά κατά βάση στη Ν.Δ. και τελικά διαπιστώνουμε ότι «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος»! Υποτίμησε το λαϊκό αίσθημα και στην συνέχεια όταν ο κόσμος βγήκε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στον δρόμο, μίλησε για «ετερόκλιτο όχλο».   Αφ’ υψηλού κούνησε το δάκτυλο στους ανθρώπους που εκδήλωναν το συναίσθημα της ψυχής τους σε σχέση με την Μακεδονία.

-Ποια θα είναι η στάση του κόμματος, αλλά και η δική σας προσωπικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής;

H N.Δ. δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καπελώσει αυτό το συλλαλητήριο. Είναι ένα συλλαλητήριο που ξεπερνά τα κόμματα, επομένως δεν θέλουμε να βγούμε και να του βάλουμε μια ταμπέλα «Ν.Δ.». Βλέπω από ψηφοφόρους και φίλους μου , ότι θα κατέβουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Προσωπικά θα βρίσκομαι στην επιστροφή μου από την Βέροια και την Θεσσαλονίκη, αλλά ήμουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όταν καταθέσαμε την πρόταση μομφής και ήμουν αυτός που μίλησε στην Βουλή εκ μέρους της Ν.Δ. για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, από το ιερότερο βήμα για έναν βουλευτή, το βήμα της Βουλής. Η θέση μου είναι πολύ σαφής και πολύ γνωστή.

-Κλείνοντας να αναφερθούμε ότι διανύουμε χρονιά εκλογών και γνωρίζετε ως αντιπρόεδρος του κόμματος ότι πολλά στελέχη σας και στην Ημαθία ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Σε κάποιους μάλιστα που προσδοκούν να είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, είχατε «τάξει» ότι θα ανακοινωθούν κάποια ονόματα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Τι έχετε να πείτε;

Όλα αυτά αλλάζουν λόγω των έκτακτων εξελίξεων και των θεμάτων που δρομολογούνται. Είχαμε την επίσκεψη Μέρκελ, την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, τώρα έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Κάθε πράγμα πρέπει να ειδωθεί μέσα στην συνολική εικόνα. Το βέβαιο είναι ότι η Ν.Δ. θέλει να καταρτίσει ψηφοδέλτια που να απεικονίζουν ξεκάθαρα μια ανανέωση και ποιότητα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πάμε. Το γεγονός ότι έχουμε πολλούς ενδιαφερομένους είναι θετικό και ένα ευχάριστο πρόβλημα και δείχνει ότι έχουμε αέρα στα πανιά μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιλεγούν ποιοτικοί υποψήφιοι που θα μπορούν  υπηρετήσουν τη Ν.Δ. στην Βουλή, αλλά κυρίως τους Έλληνες και Ελληνίδες που θα τους εκλέξουν.

Αναφορικά με την παρουσία του στη Βέροια το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ημαθίας και των ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας σχολίασε:

-Πρόκειται για μια κομματική εκδήλωση, ωστόσο έχω έρθει στην Βέροια αρκετές φορές, η τελευταία ήταν πριν λίγους μήνες. Με προσκάλεσε η Νομαρχιακή και είναι τιμή και χαρά μου να βρεθώ στην Βέροια και στην Ημαθία και να μιλήσουμε για τα πολιτικά πράγματα, για το πού πάει η χώρα μας και για την πολιτική της Ν.Δ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των τοπικών Leader

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις...

-Σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των 7...

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον ΑΚΟΥ 99.6 Self Test, επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και πανελλαδικές εξετάσεις

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον...

Την Παρασκευή 9 Απριλίου στην εκπομπή “ΆΚΟΥ τι λένε”...

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, για τη λειτουργία των Δικαστηρίων

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα...

Το μήνυμά του προς όλες τις πλευρές στέλνει το...

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για...

Πόντιοι.Ένα καραβάνι που συνεχίζει την πορεία του στα...

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας:  Επιστολή προς έναν αγωνιστή του 1940

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Επιστολή προς έναν...

Κύριε Γιάννη Κοζάρτση,Πριν από λίγες ημέρες μέρες ο...

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με κλιμάκιο του...

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία...

Δύο δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυτή την εβδομάδα με...

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε προπληρωμές επιδομάτων και Δώρου Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε...

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...