Το Συλλεκτικό Ημερολόγιο   του Απόστολου Ιωσηφίδη 2019

Το Συλλεκτικό Ημερολόγιο του Απόστολου Ιωσηφίδη 2019

(Αφιερωμένο στο αργυρό Ιωβηλαίο της Αρχιερατείας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

κ.κ. Παντελεήμονος)


Το «Συλλεκτικό Ημερολόγιο 2019», ένα πανέμορφο, σε μορφή και περιεχόμενο, κυκλοφόρησε με δύο χαροποιά χαρακτηριστικά:

α) Αφιερωμένο στο αργυρό Ιωβηλαίο της Αρχιερατείας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος

β) Συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής και προσφοράς πνευματικής, σημαδεύοντας πρόσωπα (Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Μελέτιο Αϊβαζίδη), βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, σημαντικά γεγονότα κ.ά. με σκοπό το ερέθισμα για ένα καλύτερο αύριο.


Το «Συλλεκτικό Ημερολόγιο» διανθισμένο με 14 Ευαγγελικά κείμενα (για τα οποία μιλάει-γράφει ο εμπνευσμένος Ιεράρχης μας κ. Παντελεήμων) και με 14 πίνακες ζωγραφικής (με ακρυλικό και μολύβια σε χαρτί) της κυρίας Μαρίας Χατζάκη, σπουδαίας ζωγράφου, συνδυασμένα με την καλλιτεχνική ευαισθησία και άριστη γνώση του Απόστολου Ιωσηφίδου, προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο «Συλλεκτικό» του ημερολόγιο και το αναδεικνύουν ένα από τα καλύτερα στο είδος του.

Το «Συλλεκτικό ημερολόγιο» ο Απότσολος Ιωσηφίδης το αφιέρωσε, πολύ πετυχημένα, στο αργυρό Ιωβηλαίο (για τα 25 χρόνια Αρχιερατείας) στο Σεβασμιότατο κ. Παντελεήμονα ως ένα «ψύγμα πενιχρό ευγνωμοσύνης για την μεστή αγάπης πατρική του σκέπη».

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Σεβασμιότατου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, είναι η εμπνευσμένη πρωτοβουλία να θεσπίσει τα «ΠΑΥΛΕΙΑ», ετήσιες Οικουμενικής ακτινοβολίας, επιστημονικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, στο τελευταίο πενθήμερο των οποίων διεξάγεται το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, που κάθε χρόνο εξετάζει πτυχές της Παύλειας Θεολογίας με πολλά ευεργετικά αποτελέσματα (Η Βέροια έγινε πιο γνωστή και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, αυξήθηκε ο θρησκευτικός τουρισμός, προβλήθηκε και καλλιεργήθηκε η Παύλειος Θεολογία, οι Βεροιώτες έγιναν υπερήφανοι κ.ά.).

Ο Απόστολος Ιωσηφίδης με την πολυμάθειά του, το εύστοχο κριτικό του πνεύμα και το σεβασμό στις αξίες της χριστιανικής πίστης και αγάπης, κατόρθωσε μέσα από τον απέραντο πλούτο που έφεραν τα 24 συναπτά Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, σχετικά με την Παύλεια Θεολογία, να ξεχωρίσει ορισμένα ευαγγελικά κείμενα-ομιλίες του Σεβασμιότατου Βεροίας από προσφωνήσεως στο «Βήμα», χαιρετισμούς κατά την έναρξη των Παυλείων κ.ά. που φανερώνουν το μεγαλείο της ορθόδοξης πίστεως αλλά και την εφαρμογή των αρχών της από τον Ιεράρχη μας. Μετουσιώνει τη θεωρία σε πράξη.

-διακονεί τον άνθρωπο αδιακρίτως φυλής και γένους

-το έργο του δεν σταματά στο Κήρυγμα

-είναι υπομονετικός εξαιτίας της πίστης του

-δεν αδιαφορεί για το σήμερα, αλλά αγωνίζεται να την κάνει σαν τον Ουρανό

-σέβεται τον άλλο και τον αντιμετωπίζει με αγάπη για ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων

-δεν θεωρεί κανένα ξένο στη γη

-την εξουσία δεν την επιδεικνύει με τη βία και τον αυταρχισμό, με την εκμετάλλευση των άλλων αλλά με την προσωπική και ανιδιοτελή προσφορά του προς όλους

-τέλος, έχει το χάρισμα της αγάπης, όπως περιγράφεται προς την Κορινθίους Α΄ κεφ. 13.

Με όλα αυτά τα χαρίσματα ο Σεβασμιότατος Βεροίας κ. Παντελεήμων καλλιέργησε το ποίμνιό του πνευματικά (θρησκευτικά και εθνικά).

Πρόσφερε πολύπλευρη και αξιοθαύμαστη κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά (πνευματικά κέντρα, γραφεία ψυχικής υποστήριξης, σχολές γονέων, γενικό φιλόπτωχο ταμείο και ενοριακά, τράπεζα αγάπης, τράπεζα αίματος, μέριμνα απόρων-φυλακισμένων, υποτροφίες φοιτητών, οικονομική ενίσχυση πολλών και αξιόλογων φιλανθρωπικών φορέων, επιδόματα πτωχών μηνιαίως, επιδόματα απόρων, πληρωμή εξόδων κηδειών, λειτουργία συσσιτίων, κατασκηνώσεων κ.ά.).

Τέλος, απορεί κανείς για το συγγραφικό και εκδοτικό του έργο με το οποίο ενημερώνεται και διαφωτίζεται το ποίμνιό του και όχι μόνο για θέματα ποικίλου περιεχομένου.


Τα όσα γράφω για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονα Καλπακίδη, με αφορμή της έκδοση του «Συλλεκτικού» Ημερολογίου του Απόστολου Ιωσηφίδη, είναι προς δόξαν Θεού και ως ελάχιστη ευγνωμοσύνη και αγάπη στην τεράστια προσφορά του Ιεράρχη μας στο διάστημα του αργυρού Ιωβηλαίου της Αρχιερατείας του.

Αγαπητέ Απόστολε,

Σου εύχομαι υγεία και μακροημέρευση να σου δίνει ο Πανάγαθος Θεός για να συνεχίσεις την έκδοση του «Συλλεκτικού» Ημερολογίου (προσπάθεια ερασιτεχνική προσφορά αγαπητική) και όμως… για την πνευματική μας καλλιέργεια. Είσαι άξιος συγχαρητηρίων.

Σε ευχαριστούμε

Παύλος Δ. Πυρινός


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 18 Μαρτίου2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...