Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει  την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Νάουσας  - Τον αρμόδιο υπουργό κατήγγειλε ο δήμαρχος

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Νάουσας - Τον αρμόδιο υπουργό κατήγγειλε ο δήμαρχος

Τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο κατήγγειλε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, αναφορικά με την απόφαση υποβάθμισης του γραφείου διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Νάουσας. Όπως είπε ο δήμαρχος στην αρχή της συνεδρίασης, το πρώην ΙΚΑ γίνεται αποκεντρωμένο τμήμα του ΕΦΚΑ Βέροιας, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει ο ίδιος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

«Ο κ. Πετρόπουλος είναι μη αξιόπιστος» σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης, λέγοντας ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει σύγκληση κοινωνικών φορέων για το θέμα.

«Να μην εφαρμοστεί και να μην αποδυναμωθεί ο διοικητικός τομέας του ΕΦΚΑ. Είναι εξέλιξη που αντιβαίνει στα συμφέροντα του κοινού της Νάουσας. Πρέπει να παραμείνει αυτόνομο το τμήμα…» τόνισε, προτείνοντας και ένα ψήφισμα καταδίκης της απόφασης και αίτημα επανεξέτασης.

Συμφώνησαν με την εισήγηση του δημάρχου όλες οι πτέρυγες της μειοψηφίας.


Πρέσπες και εμπρησμός αυτοκινήτου δημάρχου 

Τη συνεδρίαση απασχόλησε επίσης το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο εμπρησμός του δημοτικού αυτοκινήτου.

«Το δημοτικό συμβούλιο είχε ξεκάθαρα εκφραστεί παλαιότερα κατά της Συμφωνίας και η θέση μας ισχύει. Ευελπιστώ η ψήφισή της να μην δημιουργήσει προβλήματα, αν και απασφάλισε, ξεσάλωσε η άλλη πλευρά. Είναι επιζήμια συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ελπίδες να μην ισχύσει…» είπε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Για το θέμα του εμπρησμού του αυτοκινήτου ο δήμαρχος μίλησε για απολίτικη συμπεριφορά κάποιων και προσπάθεια αήθους καπήλευσης των γεγονότων. Τόνισε ότι η στάθμευση έγινε στο ελεγχόμενο από την αστυνομία κέντρο της Αθήνας, με παρατηρητή την αστυνομία και παραδοχή ότι οι αντιεξουσιαστές ελέγχουν το παρακείμενο γκέτο των Εξαρχείων.

«Καταδικάζουμε κάθε μορφής βίας. Ευθεία επίθεση εναντίον του δημάρχου υπήρξε μετά το περιστατικό. Αναρωτιέμαι αν επρόκειτο για υπόθεση βιασμού, τι θα άκουγε το θύμα; Εκτός αν ήταν η αδελφή ή η κόρη τους. Από πού προέρχεται αυτό το μίσος, ενδεικτικό της κατάντιας της κοινωνίας μας; Έχουν κάποιοι εστιαστεί στο να μισούν αναίτια και χωρίς λόγο. Δηλώνουμε στους κάφρους που έκαναν τα επεισόδια στην Αθήνα και σε όλους όσους προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το περιστατικό τοπικά, ότι αν τα Εξάρχεια έχουν παραδοθεί, η Νάουσα θα συνεχίσει να αντιστέκεται» τόνισε ο δήμαρχος.

Η θέση της μειοψηφίας

Στη διαχείριση του ζητήματος από τον δήμαρχο στάθηκε ο κ. Καραμπατζός. Διαφώνησε με την αήθη καπήλευση και μίλησε για κριτική.

«Ρόλος μας είναι να κρίνουμε. Τι είπαμε; Πώς πήγατε στην Αθήνα και πού σταθμεύσατε; Εμείς επί των ημερών μας τα προφυλάσσαμε τα οχήματα. Στη φωλιά του λύκου το βάλατε εσείς. Λυπάμαι πάρα πολύ που ένα καινούριο αυτοκίνητο κάηκε. Κι άλλοι δήμαρχοι πήγανε, αλλά η Νάουσα είχε την πρωτιά. Δεχτείτε ότι κάνατε λάθος και ζητήστε και μία συγνώμη…» είπε ο τέως δήμαρχος.

Για κακή χρήση της δημοτικής περιουσίας μίλησε ο κ. Ρίζος.

Καταδίκασε την καταστροφή του αυτοκινήτου ο κ. Καρτσιούνης.

«Δεν είναι παράλογο να κατεβαίνει ο δήμαρχος με το υπηρεσιακό. Είναι λαϊκισμός τα όσα ακούστηκαν…» σχολίασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ.

«Ο λαϊκισμός είναι μια σκληρή πραγματικότητα…» συμφώνησε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας όλα τα ζητήματα της κίνησης του αυτοκινήτου στην Αθήνα ήταν τακτοποιημένα, όπως και υπήρχε πρόσκληση από την ΚΕΔΕ προς όλους τους δημάρχους.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...