Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Επισημοποίησαν την ανεξαρτητοποίηση τους, οι Κιρκλιανίδης και Κυτούδης

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Επισημοποίησαν την ανεξαρτητοποίηση τους, οι Κιρκλιανίδης και Κυτούδης

-Αρνητικός ο Δήμος στη μεταφορά των αποθεματικών

στην Τράπεζα της Ελλάδος


Την επίσημη αποχώρηση τους από τη διοίκηση, γνωστοποίησαν με επιστολές που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Κιρκιλιανίδης και Μ. Κυτούδης, οι οποίοι με ξεχωριστές επιστολές, κατέστησαν γνωστό στο Σώμα ότι αποχωρούν από τη Διοίκηση, αλλά παραμένουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση τους αυτή. 

Μάλιστα άλλαξαν και θέσεις και πέρασαν πλέον στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως μετά την αναγνώστη των επιστολών τους από τον Πρόεδρο της Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ράπτη, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση ή τοποθέτηση, από κανέναν.


Τοποθετήσεις και ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων

Στην προ ημερησίας διάταξη διαδικασία, το λόγο πήρε αρχικά ο κ. Βενιόπουλος (απουσίαζε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημητριάδης) και ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των απορριμματοφόρων που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος.  

Στον κ. Βενιόπουλο απάντησε ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος προχώρησε στην απόκτηση δύο μεγάλων οχημάτων και ενός μικρότερου, των οποίων το αμάξωμα είναι μεταχειρισμένο αλλά η υπερκατασκευή που έχει τοποθετηθεί σ’ αυτά, είναι εντελώς καινούργια, ενώ πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα, μετά τις 14  Φεβρουαρίου, θα προχωρήσει η διαδικασία για την απόκτηση ενός ακόμη εντελώς καινούργιου απορριμματοφόρου. 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μίχος ο οποίος ορμώμενος από τον επιτυχία της αθλήτριας του Ημαθίωνα, Γκαγκούδη, ζήτησε από το Δήμαρχο το σχηματισμό επιτροπής ώστε να γίνει έρευνα για εξεύρεση χώρων στέγασης, τόσο για τον Ημαθίωνα όσο και για άλλους συλλόγους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. 

Στη συνέχεια ο κ. Μίχος ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν υπάρχει στατική μελέτη για τα σχολικά κτήρια, εξηγώντας ότι μετά και τον πρόσφατο σεισμό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένο. Τέλος ο κ. Μίχος ζήτησε να μάθει για το εάν θα γίνουν παρεμβάσεις πέριξ του Πνευματικού Κέντρου, δεδομένου του ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταστροφές. 

Στις στατικές μελέτες των σχολικών κτηρίων στάθηκε και ο κ. Αλευράς, ο οποίος επίσης ζήτησε ενημέρωση, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας από τα κουνούπια, ζητώντας από το Δήμο να κάνει έγκυρα ενέργειες ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα. Τέλος ο κ. Αλευράς ζήτησε να κατατεθεί ψήφισμα υπέρ του αγώνα των αγροτών, που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε και ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος κ. Συρόπουλος, ο οποίος κα ζήτησε ενημέρωση για το τι συμβαίνει με την προμήθεια γάλατος πρέπει να γίνεται στις σχολικές καθαρίστριες, λόγο του ανθυγιεινού του επαγγέλματος του, η οποία δεν γίνεται από το 2017, παρά το γεγονός του ότι τα κονδύλια ήδη υπάρχουν.

Την αγωνία του για τις ζημίες που έχει υποστεί το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή της Μελίκης ο κ. Κουτσιαμπασόπουλος, ο οποίος και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Διοίκησης, πριν γίνεται αισθητό το πρόβλημα.

Απαντήσεις του Δημάρχου

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, αρχικά απάντησε στον κ. Μίχο, στον οποίο και ανέφερε ότι όντως υπάρχει σοβαρό θέμα με τη στέγαση των συλλόγων και αυτό διότι οι σύλλογοι είναι πολλοί, αλλά λίγοι οι διαθέσιμοι χώροι. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η διοίκηση ήδη προσπαθεί να βρει λύσεις και πως οι σύλλογοι που ήδη έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα, θα καταφέρουν κάπως να βολευτούνε. Για τις μελέτες στατικότητας των σχολικών κτηρίων ο κ. Γκυρίνης αφού αρχικά ανέφερε ότι η διοίκηση προχώρησε σε έκδοση άδειας σε σχολικά κτήρια που δεν είχαν, στη συνέχεια παρέπεμψε το θέμα στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία, από την οποία και είπε ότι θα ζητήσει τα παραπάνω στοιχεία.

Για τον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου ο Δήμαρχος είπε ότι είναι στις βλέψεις της διοίκησης να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, ωστόσο πρωταρχικός της στόχος ήταν να ολοκληρωθεί και να δοθεί προς χρήση, ο εσωτερικός χώρος, διότι όπως είπε, πέρα του ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να δοθεί στους πολίτες αυτό το έργο, υπήρξε και σοβαρότατος κίνδυνος να ζητήσει η ευρωπαϊκή ένωση πίσω το κατασκευαστικό κόστος που ή ίδια χρηματοδότησε, εάν δεν έμπαινε σε λειτουργία. 

Για τα κουνούπια ο κ. Γκυρίνης τόνισε οτι παρά το γεγονός του ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ο Δήμος Αλεξάνδρειας, είναι από τους λίγους Δήμους που συνδράμει στην αντιμετώπιση και πρόσθεσε ότι και φέτος είναι προετοιμασμένος να προβεί σ’ όλες τις κινήσεις που του επιτρέπονται για να αντιμετωπιστεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα. Τέλος αναφερόμενος στο ψήφισμα υπέρ των αγροτών ο κ. Γκυρίνης είπε ότι οι αγρότες έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη και όχι από τυπικές διαδικασίες, ωστόσο τάχθηκε και αυτός υπέρ αυτής της προτάσεως. Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το εν λόγω ψήφισμα θα εκδοθεί σε επόμενη συνεδρίαση, δεδομένου του ότι δεν είχε ακόμη συνταχθεί, ώστε να γνωρίζουν άπαντες το περιεχόμενο του. 


Ημερήσια διάταξη

Την απόφαση του να μην μεταφέρει τα αποθεματικά του Δήμου σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο μετά από αίτημα του Δήμαρχου το θέμα αποσύρθηκε από το συνεδρίαση, διότι όπως είπε αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος και καλό θα είναι να δούνε πρώτα το ποιες θα είναι αυτές. Με την άποψη του Δημάρχου τάχθηκε και η αντιπολίτευση. Τα υπόλοιπα θέματα ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, πλην ίσως της χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα σ’ όλο το Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας, δεδομένου του ότι ήταν ένα αίτημα χρόνων, το οποίο και πλέον γίνεται πραγματικότητα. 

Γεώργιος Κίτσιος 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας και στον...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ  Ενημέρωση μελών  για απαγόρευση αλιείας στους  ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ενημέρωση...

Γνωστοποιείται στα μέλη του συλλόγου και τους...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων...

Χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο...

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας...

 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός και ο...

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της Δ.ΥΠ.Α. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Βέροιας

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του...

Επίσκεψη διαδραστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν, για...

Πρόεδρος Εμπορικού  Συλλόγου Βέροιας:  Σημαντική η παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την τρίμηνη παράταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας  στο λιανεμπόριο

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας: Σημαντική η...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την...

Δήμος Βέροιας  προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10 Μαΐου, η οριοθέτηση των χώρων ανάπτυξης  τραπεζοκαθισμάτων

Δήμος Βέροιας προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10...

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας...

Δήμος Βέροιας: Συνεχίζονται  οι εργασίες ασφαλτόστρωσης  στην οδό Παυσανίου στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας»

Δήμος Βέροιας: Συνεχίζονται οι εργασίες...

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο «Βελτίωση Οδικής...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...