Αγροτικά, Τελωνείο, ΔΕΥΑΒ, Μακεδονία μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Αγροτικά, Τελωνείο, ΔΕΥΑΒ, Μακεδονία μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τα προ ημερησίας διάταξης θέματα και αυτό που αφορούσε στο Τελωνείο της Κουλούρας κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Αγροτικά

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης δήλωσε την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στον αγώνα των αγροτών, οι οποίοι, όπως είπε, θα έπρεπε να βρίσκονται μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που λαμβάνουν χρήματα (βοηθήματα), κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη η κυβέρνηση. Στα αιτήματα των αγροτών αναφέρθηκε και ο κ. Θωμάς Αγγελίνας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα λύση και αμφισβήτησε τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε και στήριξε τις κινητοποιήσεις. Κατά τη γνώμη του θα έπρεπε ο Δήμος, εκτός από αγροτικούς δρόμους και άρδευση να διοργανώνει συχνές ημερίδες για τον αγροτικό τομέα, ενώ ο κ. Γιώργος Κάκαρης έκανε λόγο για «προεκλογικές υποσχέσεις» Βοργιαζίδη στα χωριά, ότι αν εκλεγεί θα σταθεί στους αγρότες, με τη δημιουργία αντιδημαρχίας αγροτικής ανάπτυξης.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία και κάναμε σαφώς μεγαλύτερα πράγματα για τον αγροτικό τομέα με τη διάθεση νωπών προϊόντων αλλά και προϊόντων χυμοποίησης, άνω των 8 εκατ. κιλών, μέσω των Δήμων. Το πόσες ποσότητες θα πάνε πού, δεν το επιλέγουμε εμείς…» απάντησε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι έχουν οργανωθεί και ημερίδες και σεμινάρια.


Ερωτήσεις συμβούλων

-Για το φυσικό αέριο και την παραχώρηση των παλαιών δικαστηρίων Βέροιας, ρώτησε ο κ. Μπέκης και έλαβε την απάντηση ότι το έργο χρηματοδοτείται και το αέριο θα έρθει στη Βέροια, σε 5 χρόνια. Όσο για τα δικαστήρια, «ουδέν νεώτερον, θα ξαναενοχλήσουμε τους προύχοντες στην Αθήνα», απάντησε ο δήμαρχος.

-Τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα συγχάρηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, για την άρνησή του – πρώτη φορά από Έλληνα πρωθυπουργό – να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ. «Ήταν προς τιμήν της Ελλάδας αυτό που έκανε, όπως και η επίσκεψή του στην Αγία Σοφία» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την αντίθεσή του με τη συμφωνία των Πρεσπών και το «ξεπούλημα της Μακεδονίας», όπως είπε. Μάλιστα ενημέρωσε πως η Επιτροπή των συλλαλητηρίων θα συνεχίσει με δυναμικότερες αντιδράσεις.

-Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα στη Βέροια, αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Μαρκούλης, χαρακτηρίζοντάς την, ως «μία καθαρά προεκλογική κίνηση που έρχεται να χαϊδέψει αυτιά και να κλείσει το μάτι στους Ημαθιώτες, για το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για το Τελωνείο». Πρότεινε μάλιστα να γίνει συνεδρίαση και για τα θέματα του φυσικού αερίου αλλά και για το «κούμπωμα» του κάθετου άξονα Σκύδρας-Βέροιας.

-Τη μείωση του τιμολογίου άρδευσης για τους αγρότες ζήτησε ο κ. Γ. Μελιόπουλος, ως έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου στους αγρότες και επανέφερε το θέμα του παλαιού τέλους, που συνεχίζουν να πληρώνουν οι καταναλωτές στη ΔΕΥΑΒ, ενσωματωμένο στην αξία του νερού, ζητώντας να αφαιρεθεί. «Το τιμολόγιο έτσι το βρήκα και μάλιστα είμαστε από τις φθηνότερες ΔΕΥΑ», απάντησε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ορφανίδης.

-Μία πολιτική τοποθέτηση για τις συνεργασίες δυνάμεων και τη συλλογικότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς, έκανε ο κ. Σάκης Αποστολόπουλος, καλώντας δημόσια συζήτηση επί του θέματος, εν’ όψει των ευρωεκλογών και των Περιφερειακών εκλογών.

-Τη Συμφωνία των Πρεσπών καταδίκασε με τοποθέτησή του ο κ. Βασίλης Λυκοστράτης, εκτιμώντας ότι είναι εις βάρος της γλώσσας και της ταυτότητάς μας, ενώ είναι επωφελής για τα Σκόπια, αφού τους ανοίγει το δρόμο για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

-Για το συνολικό ποσό που δόθηκε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου και της ΚΕΠΑ και κατά πόσο ήταν ανταποδοτικές στην πόλη, ρώτησε ο κ. Γιώργος Κάκαρης. Στην απάντησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία των ξενοδόχων, οι κλίνες ήταν σχεδόν γεμάτες την περίοδο των εορτών, αλλά συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρχει.

Συμπληρωματικά, ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γύρω από την Ελιά, ήταν γεμάτα.

Για το Τελωνείο

Στη συζήτηση για την παραχώρηση κατά χρήση τμήματος των υποδομών της εταιρίας «Αμάλθεια Α.Ε.» (αγορά Κουλούρας), στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λειτουργία του Τελωνείου, το Σώμα μετά από τοποθετήσεις, ερωτήσεις και διευκρινήσεις, επικαιροποίησε προηγούμενη απόφαση, σύμφωνα με την οποία η «Αμάλθεια Α.Ε.» με εταίρους την Π.Ε. Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας και την Ένωση Αγροτικών Συν/σμών (ΕΑΣ) η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση, παραχωρεί, πλέον, στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) για 50 χρόνια, τμήμα της «Αγοράς της Κουλούρας» για ανακατασκευή και δημιουργία Τελωνείου.

Στη συνεδρίαση ξεκαθαρίστηκε και η λάθος ερμηνεία που είχε δοθεί στη λέξη παραχωρησιούχος, η οποία είχε εκληφθεί αρχικά ως όρος που αφορούσε την ΑΜΑΛΘΕΙΑ και όχι το Δημόσιο. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι ο παραχωρησιούχος είναι αυτός που δέχεται την παραχώρηση, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο εν προκειμένω και παραχωρούντες είναι η Π.Ε. και ο Δήμος Βέροιας (δηλαδή η «Αμάλθεια»), οι οποίοι αναλαμβάνουν και την κατασκευή.

Το κομμάτι που παραχωρείται στην ΑΑΔΕ περιλαμβάνει εδάφιο για γραφεία, αποθήκες και αύλειο χώρο και οι δαπάνες βαρύνουν την «Αμάλθεια Α.Ε.».

Να θυμίσουμε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει, γι’ αυτό το σκοπό, την ερχόμενη Δευτέρα στη Βέροια.


Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...