Με έντονες αποδοκιμασίες πολιτών και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ η ομιλία του Ν. Παπά στη Βέροια - Τι είπε για το Μακεδονικό και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Με έντονες αποδοκιμασίες από πολίτες που διαμαρτύρονταν, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, για τη συμφωνία των Πρεσπών και το «ξεπούλημα της Μακεδονίας», έφτασε χθες στον χώρο της «Ελιάς» στη Βέροια ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παπάς.


Ισχυρή ομάδα των ΜΑΤ κρατούσε τους διαμαρτυρόμενους σε απόσταση ασφαλείας από την αίθουσα όπου μίλησε ο υπουργός λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, ενώ έξω από την αίθουσα ακουγόταν το «Μακεδονία ξακουστή» και υβριστικά συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.


Παίρνοντας αφορμή από τις αποδοκιμασίες ο κ. Παπάς, αναφέρθηκε στο Μακεδονικό υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μάθει να αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες και δεν έχει κανένα πρόβλημα μ’ αυτές. «Πρόβλημα έχουμε με τις αντισυγκεντρώσεις, που είναι μαύρα κομμάτια στις σελίδες της πολιτικής ιστορίας της χώρας.


Νομίζω ότι είμαστε σε μια φάση όπου ο λαός θα ωριμάσει και θα καταλάβει. Διότι εμείς δεν είπαμε ψέματα για το Μακεδονικό, ποτέ δεν παρεκλίναμε από τις αρχές μας για το Μακεδονικό και ο λαός αυτό το αναγνωρίζει, ακόμα κι αυτοί που διαφωνούσαν, γιατί τα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά» τόνισε ο κ. Παπάς ασκώντας κριτική στη στάση τη Ν.Δ. επί του θέματος.


«Είπαν ότι είναι προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης πάει στην Ευρώπη και λέει ότι θα την εφαρμόσουν. Εδώ, έχουμε μια σκαστή περίπτωση πατριδοκαπηλίας. Να καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μέσα στην εθνική γραμμή, να υποκρίνονται λέγοντας ψέματα στον κόσμο και να πηγαίνουν στην Ευρώπη και να λένε ότι δεν θα την αμφισβητήσουν.


Ας προσπαθήσει η Ν.Δ. να είναι μία φορά ειλικρινής σε σχέση με το Μακεδονικό. Εάν εξακολουθούν να θεωρούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική, οφείλουν να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και να την αλλάξουν.


Αλλιώς, γιατί να διεκδικήσουν την ψήφο; Για να εφαρμόσουν κι αυτοί μια προδοσία;» τόνισε και «προκάλεσε» όλους καθώς και όσους διαφωνούν, να γίνει τώρα, αυτή τη χρονική περίοδο μία συζήτηση με όρους ψυχραιμίας.


Τη στιγμή εκείνη στην αίθουσα προκλήθηκε αναστάτωση από διαμαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι, όπως είπε ο κ. Παπάς αμέσως μετά την απομάκρυνσή τους, «είναι από αυτούς τους συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα μιας τεράστιας εξαπάτησης. Διότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι το πρώτο διεθνές κείμενο στο οποίοι οι γείτονές μας παραδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία.


Και την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε, διότι εάν η Μακεδονία μας ήταν ξακουστή, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Κι αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια που πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε.


Η πολιτική που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα είναι μία πολιτική που αναδεικνύει μια Ελλάδα που δεν είναι φοβική, κι αυτή η περίοδος πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε ο κ. Παπάς και συνέχισε την ομιλία του με τις προκλήσεις της χώρας απέναντι στην οικονομική ανάπτυξη, την ψηφιακή εποχή, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για τη διευκόλυνση του πολίτη από τον δημόσιο μέχρι και τον πρωτογενή τομέα, που αφορά και τις αγροτικές περιοχές της Περιφέρειας.


«Καλούμαστε να κάνουμε κορυφαίες επιλογές για το τί κοινωνία θα είμαστε στο μέλλον» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπάς υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα «έχει μπει στην τροχιά μιας επίμονης αναπτυξιακής πορείας που αποτυπώνει και την ξεκάθαρη αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης».


Στην αίθουσα της "Ελιάς" βρισκόταν και ο υφυπουργός Άγγελος Τόλκας, ο οποίος αποχώρησηε μόλις χαιρέτησε τον υπουργό και λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του κ. Παπά, τον οποίο προλόγισε ο κ. Κωστόπουλος της Ν.Ε. Ημαθίας. Στο   πάνελ με τον υπουργό ήταν οι βουλευτές Φρ. Καρασαρλίδου και Χρ. Αντωνίου, ο συντονιστής Ημαθίας Τ. Κωστόπουλος και η Εύη Παπαγιαννούλη.


Περισσότερες φωτό  στο gallery κάτω από το βίντεο του άρθρου


(Αναλυτικότερο ρεπορτάζ από την ομιλία του υπουργού η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, λίγο πριν το κλείσιμο της έκδοσης, στο αυριανό μας φύλλο).


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...