Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών, της διαφάνειας   και της εξοικονόμησης πόρων

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών, της διαφάνειας και της εξοικονόμησης πόρων

Για την ψηφιακή πολιτική του υπουργείου, μίλησε ο Ν. Παπάς στη Βέροια


Για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μίλησε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής το βράδυ της Τετάρτης στην Ελιά, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στο Μακεδονικό (βλέπε χθεσινό φύλλο) αλλά και στις πολιτικές της Ν.Δ., απέναντι στις εργασιακές σχέσεις και στο κοινωνικό κράτος, το οποίο – όπως είπε – τους ενοχλεί.

Τόνισε ότι, πλέον, η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει το τεράστιο χρέος «που φόρτωσαν στις πλάτες της χώρας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.» και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διεκδίκησε και πέτυχε μια αναδιάρθρωση «η οποία πείθει, εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα δεν θα έχει προβλήματα».

Εκτίμησε ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια αλλά όχι από την κρίση και υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να έχει πλεονασματικά Ασφαλιστικά Ταμεία, αφού  από το 1 δισ. μείον, πήγαν στο 1 δισ., συν, όπως είπε.

«Η Ελλάδα μπήκε σε τροχιά αναπτυξιακής πορείας και προχωράει με αισιοδοξία. Μπορεί να υπάρχουν λάθη αλλά ξαναστέκεται στα πόδια της» τόνισε.

Ψηφιακή πολιτική

Για το αντικείμενο του υπουργείου του ο κ. Παπάς αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και πιο διάφανο το κράτος.

Μίλησε για το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο δημόσιο ξεκινώντας από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, χωρίς να κυκλοφορεί πλέον χαρτί, από γραφείο σε γραφείο.

Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε ο κ. Παπάς, ότι «υπάρχει διαφάνεια και εξοικονόμηση πόρων». Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται σε όλο το δημόσιο, σε 150.000 υπαλλήλους οι οποίοι θα μπορούν να υπογράφουν ψηφιακά, ακόμα και με το κινητό τους.

Κρίσιμο έργο, χαρακτήρισε και την διασύνδεση 21.000 Φορέων του Δημοσίου που θα επικοινωνούν μεταξύ τους ηλεκτρονικά. «Αυτό θα μας γλυτώνει 400 εκ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή δύο επιδόματα ενοικίου», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε αυτό μέχρι τώρα.

Για την εθνική ψηφιακή πύλη που θα αφορά επιχειρήσεις και πολίτες, είπε ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ γίνονται συζητήσεις με τα Επιμελητήρια για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΙ.

Η ψηφιακή πολιτική μπαίνει και στην γεωργία με εγκατάσταση 6.500 σταθμών (κεραίες) σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της χώρας, δημιουργώντας μια υποδομή που θα συλλέγει δεδομένα για τον καιρό, την υγρασία ή την κατάσταση του εδάφους, τα οποία  θα συνδυάζονται με δεδομένα των ευρωπαϊκών δορυφορικών συστημάτων, ώστε οι αγρότες να έχουν εξειδικευμένες πληροφορίες για το χωράφι τους.

«Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην τεχνολογία, ενώ ανοίγεται μια τεράστια βάση δεδομένων στην ερευνητική κοινότητα κι ένα τεράστιο πεδίο απασχόλησης» τόνισε ο κ. Παπάς εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια βαριά βιομηχανία στον πρωτογενή τομέα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας στους δήμους, για την καλύτερη και πιο «έξυπνη» λειτουργία των πόλεων.

Σ. Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...