1-5 Απριλίου  Με «εαρινές συμφωνίες» έρχεται η Άνοιξη στη Βέροια

1-5 Απριλίου Με «εαρινές συμφωνίες» έρχεται η Άνοιξη στη Βέροια

-Πέντε βραδιές με μουσική δωματίου από το Δημοτικό Ωδείο και την ΚΕΠΑ


Για 2η χρονιά το Δημοτικό Ωδείο της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, διοργανώνει το Φεστιβάλ Άνοιξης «Εαρινές Συμφωνίες» από τη Δευτέρα 1 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα.

Για το Φεστιβάλ δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου από τον μουσικό κ. Ρίστα και τον δ/ντη της ΚΕΠΑ Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος ευχήθηκε να γίνει θεσμός, όπως εξάλλου, είναι και ο στόχος της ΚΕΠΑ.

Για το πρόγραμμα της εβδομάδας, που φέτος έχει περισσότερες εκδηλώσεις μουσικής δωματίου, ο κ. Ρίστας μίλησε και στις «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6. «Είναι ένας κύκλος πολύ ενδιαφέρον για την πόλη της Βέροιας. Μπορώ να πω ότι είναι πρωτοποριακό γιατί εν υπάρχει μουσική σκηνή πανελλαδικά, αφιερωμένη, στη μουσική δωματίου και πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει» επεσήμανε ο κ. Ρίστας.

Το 5νθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Δευτέρα 1 Απριλίου / ART VARIOUS

«Οι Art Various στη Νέα Υόρκη»

Πρόκειται για μια μουσική περιπλάνηση σε ήχους της jazz μουσικής παρουσιάζο¬ντας έργα των Gershwin, Bernstein, κ.α και περιλαμβάνει αποσπάσματα από γνωστά musicals για χορωδία και Σοπράνο. Αποσπάσματα από το secret garden με ταυτό¬χρονη προβολή εικόνων καθώς και έργα της jazz του Han Rechtman γραμμένα για κλασικό σύνολο (piano trio) σε πρώτη ερμηνεία στην Ελλάδα

Τρίτη 2 Απριλίου / Κουιντέτο πνευστών THESS QUINTET

αποτελούμενο από μέλη της κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το project   Η Ελληνική μουσική συναντά την Ελληνική ποίηση.

Τετάρτη 3 Απριλίου / OCCAM’S WOUNDS, βεροιώτικο γκρουπ

Μια διαδρομή στις κορυφαίες στιγμές της progressive rock σκηνής του 70 με δια¬σκευές από μπάντες όπως Genesis, Jethro tull, Van der graaf generator κ.ά. καθώς και συνθέσεις της μπάντας.

Πέμπτη 4 Απριλίου / Μουσικοθεατρική παράσταση της οπερέτας «Έτσι είναι η ζωή......

Η οπερέτα αυτή είναι ένα αφιέρωμα προς στον αγαπημένο Έλληνα συνθέτη Κώστα Γιαννίδη και βασίζεται εξολοκλήρου στα έργα του. Θα ερμηνευτεί από μια ομάδα τραγουδιστών ,νέων καλλιτεχνών, σπουδαστών της καθηγήτριας κ. Ξ. Τσαβκοπούλου και μια ομάδα χορευτών της σχολής μπαλέτου της κ. Μάρθας Τασιούδη, με την κ. Μαρία Αρουσάνοβα στο πιάνο και την κ. Μάρω Ρωμανού στην αφήγηση. Στη παράσταση συμμετέχει και Μικτή Χορωδία.

Παρασκευή 5 Απριλίου / DUO ΠΙΑΝΟ - ΒΙΟΛΙ

Cine...σθήματα [η λόγια μουσική στον κινηματογράφο] Πόπη Φιρτινίδου - Γιάννης Βλάχος του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. Το φετινό πρόγραμμα του duo Πόπη Φιρτινίδου - Γ. Βλάχου που δραστηριοποείται στην πόλη μας από το 2009 περιλαμβάνει έργα λόγιας μουσικής που χρησιμοποι¬ήθηκαν στην μουσική υπόκρουση κινηματογραφικών ταινιών Θα ακουστούν έργα Beethoven, Liszt-Wagner.Ravel, Part αλλά και Piazzolla.Gerswin, Gardal, Wiliams, Legran.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πέτρος Ρίστας

Ο κ. Ρίστας ευχαρίστησε, τέλος, όλους τους καθηγητές του Ωδείου που βοήθησαν στη διοργάνωση καθώς και τη διοίκηση και όλο το προσωπικό τα ΚΕΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι το Φεστιβάλ έχει κι έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους μαθητές των Ωδείων, για τους οποίους η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για το κοινό είναι 5 ευρώ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής στην «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ»

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής στην...

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. στο...

Απο 18 έως και 30 Απριλίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Έκθεση εικαστικής κούκλας  του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

Απο 18 έως και 30 Απριλίου στην Στέγη Γραμμάτων και...

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στις 7μ.μ. εγκαινιάζεται στην...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας | ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2024  Θεατρική Ομάδα ΣΑΡΔΑΜ  «Το Μαιευτήριο» ΚΥΡΙΑΚΗ 21 και ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, στις 19:00 και στις 21:00

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας | ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2024 Θεατρική...

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 και ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, στις 19:00 και στις...

20 & 21 Απριλίου 2024 στο Χώρο Τεχνών 5ο παιδικό φεστιβάλ  παραδοσιακών χορών  από το Λύκειο  των Ελληνίδων Βέροιας

20 & 21 Απριλίου 2024 στο Χώρο Τεχνών 5ο παιδικό φεστιβάλ ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας, έχοντας...

Πασχαλινό Bazaar  της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» από 22/4 έως και το Μ. Σάββατο 4/5

Πασχαλινό Bazaar της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» από 22/4...

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ανακοινώνει και φέτος τη...

 Δύο εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την ενίσχυση των Συσσιτίων και των φιλανθρωπικών δομών!

Δύο εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας λίγες...

Στον Χώρο Τεχνών το 3ο Πανηγύρι Φυσικών  Επιστημών

Στον Χώρο Τεχνών το 3ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας συνδιοργανώνει με τον Δήμο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...