Ενημερωτική εκδήλωση για τις δυναμικές καλλιέργειες αμυγδαλιάς, καρυδιάς και φουντουκιάς στον κάμπο της Βέροιας

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δυναμικές καλλιέργειες αμυγδαλιάς, καρυδιάς και φουντουκιάς στον κάμπο της Βέροιας

Tην Παρασκευή 5 Απριλίου  στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ”

(ΕΝΑΝΤΙ ΕΑΚ ΒΕΡΟΙΑΣ)

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τεχνικών κος Σιδηρόπουλος Αθανάσιος, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην ενημερωτική εκδήλωση –  εσπερίδα, που διοργανώνει το αυτοτελές Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας  σε συνεργασία με το Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Ν. Ημαθίας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βεροίας και του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, με θέμα:

«ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ , στις 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 18:00.

Ο Δήμος Βέροιας αφουγκραζόμενος την ανάγκη για ενημέρωση του τοπικού γεωργικού πληθυσμού,  διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την ετήσια ενημερωτική του εκδήλωση με ένα επίκαιρο θέμα όπως αυτό της παρουσίασης των νέων δυναμικών καλλιεργειών ξηρών καρπών που μπορούν να ευδοκιμήσουν κατά περίπτωση στα ορεινά, ημιορεινά και πεδινά χωράφια της περιοχής μας.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση με θέμα τον βασιλιά της περιοχής μας, ήτοι ‘ροδακινοκαλλιέργεια  - ποιότητα, απορρόφηση και διάθεση’, ξεκινάμε φέτος με το πρώτο μέρος της παρουσίασης των δυναμικών καλλιεργειών των ξηρών καρπών και θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και άλλων δυναμικών καλλιεργειών όπως αυτή της επιτραπέζιας αμπέλου, της ροδιάς, της βιομηχανικής κάνναβης κοκ.

Οι εισηγητές της εσπερίδας θα παρουσιάσουν τις περιβαλλοντικές και καλλιεργητικές απαιτήσεις των ξηρών καρπών ώστε οι παραγωγοί να είναι σε θέση να επιλέξουν το κατάλληλο είδος ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιο τους και την εδαφική του σύσταση, θα γίνει ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ειδών και  ποικιλιών των ξηρών καρπών που μπορούν να καλλιεργηθούν ως δυναμικές στην περιοχή μας, θα αναλυθούν προβλήματα που προέκυψαν και πώς αυτά επιτυχώς αντιμετωπίστηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας και τέλος θα γίνει ανάλυση της απορρόφησης και διάθεσης των ξηρών καρπών, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της καλλιέργειας αυτών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας με το Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Ν. Ημαθίας και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας), που κάθε χρονιά συμμετέχουν και συμβάλλουν στην άψογη διοργάνωση των ενημερωτικών εκδηλώσεων του τοπικού αγροτικού πληθυσμού, προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα χέρια των παραγωγών, των συλλογικών φορέων και οργανώσεων (ομάδων παραγωγών, ΕΚΕ κοκ) παρουσιάζοντας νέες προτάσεις καλλιεργούμενων ειδών ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών τους  σε τέτοιο βαθμό που θα εξασφαλίσει την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής των υφιστάμενων καλλιεργειών (πχ βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια κοκ). Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν κατόπιν δικής τους επιλογής  και του συλλογικού φορέα με τον οποίο συνεργάζονται, κάποια από τις νέες δυναμικές καλλιέργειες που οι εισηγητές θα παρουσιάσουν στην εσπερίδα της Παρασκευής, την οποία μπορούν να  παρακολουθήσουν όσοι αγρότες, παραγωγοί, γεωπόνοι, επαγγελματίες και φορείς σχετικοί με το αντικείμενο επιθυμούν. Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ο λόγος θα δοθεί σε όλους όσους με την τοποθέτησή τους μπορούν να συμβάλουν στους στόχους που αναφέραμε παραπάνω. Η είσοδος στην εσπερίδα είναι ελεύθερη.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα:

  1. Δήμος Βέροιας, 2331350528, Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, Δάρλας Κωνσταντίνος, Γεωπόνος και 2331350563, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Καρατζιώτου Ευδοξία, Τεχνολόγος Φυτικής Παραγωγής.
  2. Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Μακροχωρίου, 2331041202, Τσιλιοπούλου Μαρία Γεωπόνος M.S.c Υπεύθυνη του Κέντρου.
  3.  Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, 2331350183, Καλλιόπη Παπαοικονόμου, Γεωπόνος M.S.c – Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας
  4. Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας, 6975108971, Χαλκίδης Αναστάσιος, Πρόεδρος του ΑΣ Γεωργών Βεροίας.
  5. Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, 6998004707, Βοργιάδης Χρήστος, Πρόεδρος του ΑΣ Ημαθίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:00  Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων

18:30  Έναρξη και Χαιρετισμοί

18:45 Εισήγηση της Δρ. ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΔΡΟΓΟΥΔΗ, Τακτική Ερευνήτρια του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας με θέμα: «Περιβαλλοντικές και καλλιεργητικές απαιτήσεις των ξηρών καρπών».

19:15 Εισήγηση του Δρ. ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου ‘Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών πόρων’ με θέμα: «Δυναμικές καλλιέργειες  ξηρών καρπών».

20:00 Συζήτηση και ερωτήσεις επί των τοποθετήσεων – Λήξη Ημερίδας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...