Αργύρης Σακαλής:  «Θα δουλέψω, ώστε στο τέλος της θητείας μας, να είναι  η Βέροια μια πόλη-πρότυπο»

Αργύρης Σακαλής: «Θα δουλέψω, ώστε στο τέλος της θητείας μας, να είναι η Βέροια μια πόλη-πρότυπο»

Με μια διαφορετική προσέγγιση μπαίνει στον πολιτικό στίβο ο Αργύρης Σακαλής. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βέροιας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Έμπειρος επαγγελματίας και άνθρωπος της συμμετοχής, που παράλληλα δεν μασάει τα λόγια του.

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

-Συμμετοχή στα κοινά. Γιατί;

-Χρόνια… ‘πάθηση’! Πίστευα ανέκαθεν στην αξία της συμμετοχής και ήμουν πάντα παρών, κοντά σε συλλόγους, σε ομάδες και σε ανθρώπους. Στα χρόνια της κρίσης, που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πρωτίστως κοινωνική και μετά οικονομική, η ανάγκη της παρουσίας και της συνένωσης δυνάμεων και ιδεών είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οφείλουμε όλοι να πάρουμε μπρος. Ο τόπος μας μάς χρειάζεται όσο ποτέ.

-Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στη σημερινή Βέροια.

-Μου αρέσει και με εμπνέει η κληρονομιά της πόλης σε όλα τα επίπεδα. Οι δυνατότητες που έχει να παραδειγματίζει και όχι να παραδειγματίζεται. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτές τις δυνατότητες. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η φυσική ομορφιά, οι άνθρωποι. Με κάνουν να θέλω να γίνομαι καλύτερος.

Δεν μου αρέσει το ότι εμείς οι ίδιοι ξεχνάμε την αξία μας, επάνω στην οποία μπορούμε να επενδύσουμε με όραμα, διάθεση και πολλή δουλειά, για να φέρουμε αποτελέσματα για ένα καλύτερο αύριο.

-Κάποια σχέδια-όνειρα του Αργύρη Σακαλή για τον δήμο Βέροιας…

-Θα μου άρεσε στην πόλη μου σχέδια να ξεκινάνε και από τους πολίτες. Με στάση ζωής και συμπεριφορές που θα την έκαναν να ξεχωρίζει. Το ότι η Βέροια σέβεται τους πεζούς, γεγονός που σχολιάζεται πολύ θετικά εδώ και χρόνια ανά την επικράτεια, είναι μια επιτυχία του κόσμου της πόλης. Και έγινε χωρίς κόστος, παρά μόνο με τον κοινό νου. Μ’ αυτά τα τόσο απλά πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε χαρακτήρα, εμπνέοντας τους εαυτούς μας και τους άλλους, σε έναν σωρό τομείς όπου η ελληνική κοινωνία υστερεί. Μια τέτοια κοινωνία οραματίζομαι. Που θα εργαστεί να αλλάξει την καθημερινότητα, ξεκινώντας από την αυτοκριτική και την αλλαγή συμπεριφοράς μας. Ως πολίτες, ως οδηγοί, ως καπνιστές, ως συνάνθρωποι. Με πολίτες που θα αυτοπειθαρχούν, προς όφελος της κυκλοφορίας, της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, προς όφελος της αισθητικής.

-Είναι η καλύτερη επιλογή για τον δήμο Βέροιας ο Κώστας Βοργιαζίδης;

-Αναμφίβολα! Εκτός από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε στα οικονομικά του Δήμου, ο Βοργιαζίδης δικαιούται να ολοκληρώσει το έργο που έβαλε σε εφαρμογή την πρώτη του θητεία. Είναι άνθρωπος τεχνοκράτης, που ακούει, συζητά, θέλει και μπορεί. Θεωρώ βέβαιο ότι κάποιες από τις προτάσεις μου θα εισακουστούν, ώστε να είμαστε αυτοί που θα αρχίσουμε να τις εφαρμόζουμε, ενεργοποιώντας τον κοινό νου.

-Μια υπόσχεση στους πολίτες.

-Το μοναδικό που μου έρχεται στον νου είναι ότι αν με τη βοήθεια των συμπολιτών μου εκλεγώ, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνει ο Δήμος Βέροιας και οι πολίτες του τη διαφορά. Θα δουλέψω ώστε στο τέλος της θητείας μας να είναι η Βέροια η πόλη-πρότυπο. Για να κάνουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε ως κοινωνία. Να μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους και από τους πολιτικούς. Να κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε. Να πάρουμε μπρος, όπως είπα πριν. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στο μέλλον μας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων...

Ο εξωγήινος του ζωδιακού κύκλου, λέγεται Ιχθύς

Ο εξωγήινος του ζωδιακού κύκλου, λέγεται Ιχθύς

Οι Ιχθύς, είναι οι εξωγήινοι κάτοικοι που ζουν ανάμεσα...

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤελικά,...

Η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ

Η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ

Συντάκτης:  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΒΑΣΙΑΔΗΣ  Οι αναφορές στην...

Ημαθία:

Ημαθία: "Σήκωσαν" προϊόντα αξίας 1170 ευρώ... και...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε ...

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Της Όλγας Κουτμηρίδου-ΜεταξάΣήμερα η σιωπή,κάθεται...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Εμμανουήλ Παπά και Μοράβα στη Βέροια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Εμμανουήλ Παπά και...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Επικαιρότητα «Βάλε το χέρι σου  Μεγαλοδύναμε!»

Επικαιρότητα «Βάλε το χέρι σου Μεγαλοδύναμε!»

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΑκούω πάλι, φίλοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Μάκης  ΔημητράκηςΔεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας! Τρανή γιορτή και όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη γιορτάζει και ειδικά το Βέρμιο που προσελκύει πιστούς κάθε ράτσας που ανηφορίζουν στις πλαγιές του...

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τοποθέτηση από τον κ. Παυλίδη στην επιστολή μου για το θέμα του Δημαρχείου, του 3ου δημοτικού και των εκπαιδευτηρίων Τσαλέρα. Και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετική του απάντηση σε...

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η «Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, αν και οι Ευαγγελιστές σημειώνουν ότι ο Χριστός έδειξε τη δόξα και το μεγαλείο του στους...