Τις προτάσεις του συνδυασμού του «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» για Παιδεία-Πολιτισμό-Αθλητισμό παρουσίασε ο Π. Παυλίδης

Τις προτάσεις του συνδυασμού του «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» για Παιδεία-Πολιτισμό-Αθλητισμό παρουσίασε ο Π. Παυλίδης

Την 4η και τελευταία θεματική ενότητα για Παιδεία-Πολιτισμό-Αθλητισμό, παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου, ο υποψήφιος  δήμαρχος  Βέροιας κ. Παύλος Παυλίδης, στην Πατρίδα, της Δημοτικής Ενότητας Δοβρά και ενημέρωσε ότι η ανοιχτή εκδήλωση των  ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ, με τη παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων του ψηφοδελτίου, θα γίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο «Σταρ» της Βέροιας, στις 7.30 μ.μ.

Ο κ. Παυλίδης πριν αναφερθεί στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του, ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, έκανε αυστηρή κριτική στο έργο και τον τρόπο λειτουργίας της παρούσας δημοτικής  Αρχής, τονίζοντας ότι, ετοιμάζεται για «απόδραση λόγω άγνοιας», πως «αποδεικνύουν καθημερινά ότι αγωνίζονται αποκλειστικά για την πολιτική τους επάρκεια, χωρίς άλλα ενδιαφέροντα» και ότι παρουσιάζουν τα έργα από προγράμματα Υπουργείου ή Περιφέρειας ως δικά τους . Πρόσθεσε οτι «δεν μπορεί  να αναμένει κανείς  περισσότερα από αυτήν την δημοτική αρχή», και έκανε λόγο για ξεπερασμένες παλαιοκομματικές τακτικές και για απολογισμούς, «την ώρα που θα έπρεπε να μιλάμε για το αύριο»

Κατήγγειλε επίσης τη δημοτική αρχή για τη Γέφυρα Κούσιου, για το ασανσερ της Εληάς, για το «πολυδάπανο» καράβι των Χριστουγέννων, για παραλείψεις σε βασικούς τομείς της πόλης, των δημοσίων χώρων, για  ελλείψεις σε βασικές υποδομές κ.α.  Για τον Κ. Βοργιαζίδη ,είπε ότι «τώρα τον λανσάρουν ως το καλό παιδί, όμως πλέον ο κόσμος υποψιάζεται και αντιλαμβάνεται κι αυτή η πόλη έχει ανάστημα». 

Το κυρίαρχο δίλλημα λοιπόν είναι ένα, τόνισε ο κ Παυλίδης:» Ή θα συνεχίσουμε την πορεία της μιζέριας και των φθηνών δικαιολογιών ή θα προχωρήσουμε μπροστά. Τελεία και παύλα’.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της αποκέντρωσης των Αντιδημαρχιών (δηλαδή μετά την μεταφορά της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στην Βεργίνα και την μεταφορά  της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ζώων συντροφιάς στο Μακροχώρι, κλπ), θα επαναφέρει  τον θεσμό της Αντιδημαρχίας Τοπικών Διαμερισμάτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραμελημένων οικισμών του Δήμου και στη συνέχεια κατέθεσε τις προτάσεις του συνδυασμού του, λέγοντας: 

ΠΑΙΔΕΙΑ

Για μας μοναχική Αντιδημαρχία Παιδείας δεν νοείτε. Ο πολιτισμός ενός τόπου είναι συνυφασμένος με την παιδεία του. Το ίδιο και με τα κοινωνικά του θέματα. 

1. Καθιερώνουμε φεστιβάλ παρουσίασης σχολικών δραστηριοτήτων στο τέλος της χρονιάς (προβολή προγραμμάτων των σχολείων, τεχνολογική εξέλιξη, κλπ)

2. Δρομολογείτε η λειτουργία Κέντρου Ένταξης Μεταναστών

3. Προχωράμε σε μελέτη κι εφαρμογή για Πολυχώρο σχολικών δραστηριοτήτων (Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, περιβαλλοντικές δράσεις, κλπ) στην περιοχή του Εργοχωρίου, που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν μια δεκαετία

4. Γίνεται θεσμός η ετήσια γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου στην Εληά. Τα παιδάκια χαίρονται για τις δημιουργίες τους, γιορτάζουν με χορούς και τραγούδια και παιδικές παρουσιάσεις  και κάθε Παιδικός Σταθμός ετοιμάζεται για την καλύτερη παρουσίαση. Η οποία θα βραβεύεται. 

5. Οργανώνουμε ενιαίο μαγειρείο (κουζίνα) για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με δυνατότητα προσφοράς και στο Κοινωνικό παντοπωλείο και στον αθλητισμό. Εξοικονόμηση από την ενιαία παραγγελία, ολοκληρωμένη φροντίδα, υποστήριξη δράσεων και κοινωνικών αναγκών από την οικονομία κλίμακας. Είναι υπέρ-απαραίτητη στον Δήμο λογω μείωσης προσωπικού

*Αγωνίστηκα από το 2011 έως το 2014 γι αυτό, αλλά δυστυχώς κώφευαν.

6. Συνεργασία Δήμου και σχολείων με διάθεση υλικοτεχνικής υποδομής του Δήμου . Συνεργασία με Συλλόγους ΑΜεΑ και ΚΟΙΝΣΕΠ

7. Συνεργασία με την βιβλιοθήκη μας και όλα τα σχολεία

8. Ετήσια γιορτή βιβλίου τέλος Ιουνίου. Όλοι χρειαζόμαστε ένα βιβλίο το καλοκαίρι για μας και για τα παιδιά μας. Συνεργασία με όλα τα βιβλιοπωλεία του Δήμου μας.

9.  Ήδη σας έχουμε ανακοινώσει και την Διεκδίκηση της σχολής Βιομηχανικού σχεδιασμού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός για εμάς δεν είναι η βούληση των ολίγων, οι επιθυμίες των ειδημόνων και η ταλαιπωρία του ολιγάριθμου προσωπικού, την ίδια ώρα που τα χουβαρνταλίκια της ΚΕΠΑ για άλλα πράγματα περισσεύουν. Ούτε φυσικά είναι πολιτισμός να χαρακτηρίζουμε τους δημότες ως πολίτες της Β’ Εθνικής επειδή δεν συμμερίζονται το καράβι των 135.000€ συνολικά σε προεκλογική περίοδο, ούτε να θεωρούμε ότι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι τσιφλίκι μας. Ούτε φυσικά είναι θεμιτό να ανταλλάσσεται η αφοσίωση στον πολιτισμό με πράξεις κι ενέργειες στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Έχουμε ξεφύγει σε αυτόν τον τόπο ή τα συμφέροντα είναι τόσα πολλά ; 

Πολιτισμός δεν είναι να κάνεις φεστιβάλ μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα που οι Σύλλογοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Ούτε να σχολιάζεις αρνητικά τους Συλλόγους για τα σουβλάκια και στο τέλος να πουλιούνται πάλι στα φεστιβάλ. 

Πολιτισμός δεν είναι να μας  παρουσιάζουν ως μπαμπούλες και να μιλούν για απολύσεις. Εφησυχάζουμε τους ενδιαφερόμενους λέγοντάς τους ότι στη λέξη «ΣΥΝ-ΔΗΜΟΤΕΣ» το ΣΥΝ είναι πρόσημο της πρόσθεσης κι όχι της αφαίρεσης. Γι αυτό δεν καταργούμε, αλλά αξιολογούμε και αξιοποιούμε. Με τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις.

Πολιτισμός δεν είναι να μαλώνεις με το ΔΗΠΕΘΕ. Ούτε να αδιαφορείς για την μοναδική ορχήστρα του Δήμου σου, που σε στηρίζει παντού και σε βγάζει ασπροπρόσωπο. Ακόμα και στις παρελάσεις.

Στο ΔΗΠΕΘΕ θα αποκατασταθεί η νομιμότητα. Και «οι παράγοντες» και τα θέλω που είναι προβληματικά θα εκλείψουν άμεσα. 

Τελικά το κωμικοτραγικό είναι να ακούς να μιλάνε πολλές φορές για πολιτισμό, όσοι δεν τον εφαρμόζουν.

Για εμάς λοιπόν  πολιτισμός είναι η συμπεριφορά του ανθρώπου ατομικά και γενικότερα η συμπεριφορά της κοινωνίας. Έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν άνθρωπο, ως πολιτισμένο ή λιγότερο πολιτισμένο και  κατ’ επέκταση την κοινωνία που απαρτίζουν όλα τα μέλη της.

 Στα πολιτιστικά στόχος μας είναι ο συνδημότης μας, για όλες του τις πολιτιστικές του εκφράσεις.

1. Ο Δήμος θα λειτουργήσει ως ομπρέλα πολιτισμού και έκφρασης  για όλους. Ίση πρόσβαση στις πολιτιστικές υπηρεσίες  του Δήμου για όλους, γιατί δεν μας ενδιαφέρει ποιος κάνει τη δουλειά,  αλλά  μας ενδιαφέρει τι δουλειά κάνει, τι ποιότητας  είναι. Αυτό θα γίνει αναπτύσσοντας δίκτυα συνεργασίας με δομές επαγγελματικές, παιδείας, κοινωνικές, αθλητισμού, εκκλησίας, ακόμη και με δημότες που παράγουν αξιόλογες δουλειές ή Βεροιώτες που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τους ομογενείς μας. Με αποτέλεσμα, να αξιοποιηθούν οι πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου μας και να υπάρχει εξωστρέφεια της παραγωγής του ντόπιου πολιτισμού στην Ελλάδα και το  εξωτερικό, βοηθώντας να αναδειχθούν. 

2. Υποστήριξη όλων των πολιτιστικών υποδομών στις Κοινότητες και  βελτίωση συνθηκών λειτουργίας κι όπου δεν υπάρχουν, εύρεση καινούργιων χώρων  που θα πληρούν τις προϋποθέσεις πολιτιστικής έκφρασης.

3. Το Άλσος όπου υπάρχει και το θέατρο, θα εκσυγχρονισθεί γενόμενο οικολογικό πάρκο περιβάλλοντος με τις ανάλογες δράσεις πολιτιστικές, περιβαλλοντικές κλπ.

4. Δημιουργία Επιτροπής  Πολιτιστικής Ανάπτυξης από ανθρώπους του πολιτισμού του δήμου μας. Για μας φορέας πολιτισμού είναι ο ίδιος ο μουσικός, ο τραγουδιστής, ο χορευτής, ο ζωγράφος, ο ηθοποιός, ο συγγραφέας, εν κατακλείδι  δηλαδή ο εμπνευσμένος δημιουργός. Και δόξα τω Θεώ έχουμε αξιολογότατους τέτοιους ανθρώπους που η στάση ζωής τους ήταν και είναι ο πολιτισμός.

5. Στήριξη του μουσικού Γυμνασίου –Λυκείου και αναβάθμισή του με παραγωγή τοπικής πολιτιστικής ανάπτυξης. Είμαστε ο πλουσιότερος νομός σε ποικιλία παραδόσεων και μουσικών ακουσμάτων, στην Ελλάδα. Πρέπει με ευαισθησία να  σώσουμε,  να προστατεύσουμε και παράλληλα να παράγουμε και νέες δημιουργίες. Για παράδειγμα δεν υπάρχει έκδοση CD και DVD με χορούς και τραγούδια της Βέροιας, οπότε θα στραφούμε σε μια τέτοια προσπάθεια που θα είναι σημείο αναφοράς για τον ερευνητή του μέλλοντος. Και άλλες βέβαια εκδόσεις ντόπιας παραγωγής.

6. Διεκδίκηση Πανεπιστημίου Μουσικών σπουδών ή με περιεχόμενο πολιτιστικών κλίσεων.

7. Δημιουργία παρατηρητήριου  όλων των καλλιτεχνών, καθώς και των αποφοίτων του μουσικού Λυκείου, έτσι ώστε να κατασκευαστεί  ιστοσελίδα  με όλους τους  καλλιτέχνες  του δήμου μας για  παραγωγή ντόπιων μουσικών, συντονισμό τους  και προώθησή τους.

8. Δημιουργία οργάνου Συλλόγων Βέροιας. Ρόλος του ο συντονισμός τους σε διάφορα θέματα και οι εκπρόσωποί τους θα μεταφέρουν τα προβλήματά τους. Πχ τα προβλήματα όλων των συλλόγων που στεγάζονται σε σχολεία.

9. Επιχορήγηση συλλόγων βάσει της κείμενης νομοθεσίας Συστήνεται ειδικό γραφείο όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Σύλλογοι. Εκεί θα καταγράφουν όλοι οι ενεργοί. Κι έπειτα θα ξεκινήσει η Επιχορήγηση των Συλλόγων που θα καλύπτουν τις προϋποθέσεις  [δηλ.  αυτών που το ποσό που θα τους δοθεί δεν θα αποσκοπεί στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών του επιχορηγούμενου σωματείου, αλλά σε ενίσχυσή του για την επίτευξη του σκοπού του (πλήθος εκδηλώσεων, μεγάλου αριθμού μουσικών, κλπ)] 

10. Προχωράμε σε Πολιτιστική αναβάθμιση των γειτονιών, ειδικά σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων των σχολείων ανά περιοχή καθώς και σε συνεργασία με τις ενορίες και τα κατηχητικά τους. Στόχος μας η νεολαία μας, το αύριο του δήμου μας.

11. Προχωράμε στην έκδοση λαογραφικού χάρτη της Βέροιας σε συνδυασμό με σύγχρονο λαογραφικό μουσείο όπου στα διαμερίσματά του ο επισκέπτης θα αντιλαμβάνεται όλη την παραδοσιακή Βέροια  με τα Μελέτιο της ανά τους αιώνες.

12. Συνεδριακό πολιτισμό. Θα επιχειρήσουμε να  δημιουργήσουμε σε συνεργασία με τις βιβλιοθήκες, τον τουρισμό και τους επαγγελματίες της Βέροιας, θεσμούς πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων σε κάθε τομέα πολιτισμού με παράλληλες δράσεις (λαογραφίας, ζωγραφικής, μουσικής, έβδομης τέχνης κλπ) με εκδόσεις πρακτικών, έτσι ώστε  να καταστεί η Βέροια κέντρο επιστημονικού πολιτισμού.

13. Προχωράμε σε πολιτιστική συνεργασία με άλλους δήμους, ειδικά με τους δήμους του νομού μας προς κοινό όφελος όλων. Π.χ. Αποκριάτικο έθιμο Βέροιας σε συνδυασμό με τα αποκριάτικα δρώμενα Νάουσας, Μελίκης, Αλεξάνδρειας, ένα τουριστικό τριήμερο για επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την ανάλογη διαφήμιση παντού.

14. Προχωράμε σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της ΚΕΠΑ, με καινούργιες δομές και φιλοσοφία.

Απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διείσδυση πολιτιστική στην κοινωνία της πόλης, αξιολόγηση και αξιοποίηση πολιτιστικού έργου με μοναδικότητα και καινοτομίες, συνεργασία με φορείς της UNESCO και άλλα.

15. Θρησκευτικό πολιτισμό σε συνεργασία με την Ιερά μητρόπολη Βεροίας Ναούσης κ Καμπανίας. 

Ήδη σας έχουμε μιλήσει για :

16. Το μουσείο Εκπαίδευσης Τσολάκη. Μετεγκαθισταται στον πρώτο όροφο, όταν μετακομίσει το 3ο & 14ο Δημοτικό Σχολείο. Και για να μην ανησυχούν οι καλοθελητές κι αναστατώνουν τον κόσμο, τους ενημερώνουμε ότι δεν θα απομακρυνθεί από την περιοχή

17. Για τον «Έξυπνο Δήμο, με ισχυρή Τουριστική και Πολιτιστική Ταυτότητα». 

18. Για το Δωρεάν WiFi 

19. Την κατάργηση του παγίου στην ΔΕΥΑΒ και την πληρωμή λογαριασμών, ανάλογα με την κατανάλωση

Και σας ανακοινώνουμε την 

1. Κατάργηση της πληρωμής παρκινγκ στην Κυπριώτισσα Καταργούμε το τέλος (των 35 ευρώ) που πληρώνουν για τα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι των περιοχών Κυριώτισσας και πεζόδρομου αγοράς, αντικαθιστώντας το με κάρτα κατοίκου και αυστηρότερη αστυνόμευση για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις οικίες τους. Και βάζουμε ένα τέλος στην ασυδοσία της χρήσης του Ι.Χ. στο πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο.

2. Την μελέτη για διάθεση ορισμένων αυλών των Γυμνασίων και Λυκείων για παρκινγκ το Σαββατοκύριακο.  Σε συνεννόηση με την επιτροπή Παιδείας του Δήμου και σε συνεννόηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες μπορεί να δοθεί συγκεκριμένο κίνητρο, ώστε μαζί με διάφορα χάπενινγκ  και ανάλογο μάρκετινγκ να προωθηθεί αντίστοιχη διαφήμιση  σε όλη την Ελλάδα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Είναι κοινή διαπίστωση ότι έχει εγκαταλείψει ο αθλητισμός.  Ο πήχης θα ανέβει και πάλι.  

Για να γίνει ο Αθλητισμός τμήμα :

- που θα προσφέρει ευκαιρία άθλησης σε όλους τους δημότες

-που θα συμπαρίσταται σε κάθε σύλλογο και κάθε φορέα με δικαιοσύνη και διαφάνεια ανάλογα με την προσφορά του

-που θα είναι εργαλείο ανάπτυξης για τον Δήμο μας 

-που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα μέσω Αθλοτουρισμού

Θα χρειαστεί : 

-Διατήρηση των καθιερωμένων και επιτυχημένων δράσεων Πανελλήνιας κλίμακας. Τον επανεκτιμούμε από την πρότερη κατάσταση

-Μέσα από διαβούλευση με τους αθλητικούς φορείς αξιολόγηση και επιλογή αθλητικών δράσεων με στόχο την καθιέρωση τους σε Πανελλήνια κλίμακα, όσων η δυναμική το επιτρέπει. 

* Με πραγματική ανταποδοτικότητα κι όχι σπατάλη. Όχι σαν «υπηρέτες» των Ομοσπονδιών (10.000€ για τελικούς εφήβων ή 7000€ για προετοιμασία της Εθνικής Σερβίας)! 

- Επαφές με τους εκλεγμένους δημότες μας σε Ενώσεις  και Ομοσπονδίες για την φιλοξενία Πανελλήνιων τελικών φάσεων και διεθνών τουρνουά, καθώς και για την φιλοξενία Σεμιναρίων (διαιτησίας, προπονητικής, κλπ).

Σε όλα αυτά ο Δήμος που επιθυμούμε πρέπει να έχει σχέδιο, μεθοδικότητα κι οργάνωση. Όλα αυτά θα γίνουν πράξη και έργα που θα υποστηρίξουν όλα όσα σχεδιάζουμε μαζί με τους αθλητικούς φορείς. 

Γι αυτό απαιτείται πρώτα από όλα να μιλήσουμε για υποδομές. Είμαστε της λογικής ότι κάθε άθλημα πρέπει να πάει στον χώρο του (όπως π.χ. Εληά –μπάσκετ, Φιλίππειο-χάντμπολ, Εργοχώρι-ρυθμική, ΕΑΚ-στίβος, κλπ) και να τερματίσει αυτό που συμβαίνει.

Επίσης προχωράμε άμεσα στην καταγραφή των αναγκών των αθλητικών εγκαταστάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας, για χρηστούς και φιλόξενους  χώρους υποδοχής των αθλούμενων, την υλοποίηση προγραμμάτων, κλπ Στα πλαίσια αυτά ανακοινώνουμε : 

10. Την κατασκευή υπερυψωμένων κερκίδων με ισόγεια αποδυτήρια και WC στο ανοιχτό γήπεδο ΔΑΚ «ΔΗΜ ΒΙΚΕΛΑΣ» για την υποστήριξη του στίβου αλλά και όλων των μεμονωμένων αθλητών. Θα καταβληθεί προσπάθεια για φιλοξενία εργομετρικού κέντρου, μικρής κλίμακας για υποστήριξη των αθλητών

11. Επανέρχεται ο θεσμός του “Vergina cup”. Στον αθλητισμό θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου το πρωτάθλημα των ακαδημιών ποδοσφαίρου όλου του δήμου στο γήπεδο Βέροιας.  Εκεί θα βαθμολογείται από ειδική επιτροπή η πρόοδος και η εξέλιξη του κάθε αθλητή.

12. Προχωράμε σε παρεμβάσεις στο γήπεδο ποδοσφαίρου Μακροχωρίου και στο γήπεδο ποδοσφαίρου Κουλούρας, στις κερκίδες και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αλλά και στα βοηθητικά γήπεδα, με σκοπό την βελτίωση συνθηκών προπόνησης και αγώνων αλλά κυρίως για την καθιέρωση διεθνούς τουρνουά παιδικών τμημάτων ποδοσφαιρικών Συλλόγων.  

13. Μελετάμε και προχωράμε στην διαμόρφωση των αποδυτήριων, την κατασκευή τουαλετών και την επισκευή τμήματος περιφράξεων ή άλλων αναγκών σε πέντε ερασιτεχνικά γήπεδα ετησίως

14. Προχωράμε σε μελέτη για την κατασκευή Πάρκου Άθλησης για όλους στην παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα & του Άλσους Αγ. Βαρβάρας, (παραλίμνιο τρέξιμο και περίπατο, αναρρίχηση σε κατασκευασμένο σχοινένιο στίβο, παιδική χαρά για μικρά παιδιά, τοποθέτηση οργάνων γύμνασης -για υπαίθρια άθληση, επέμβαση για την βελτίωση του υπάρχοντος ποδοσφαιρικού γηπέδου για καλοκαιρινά τουρνουά, χάραξη υδάτινης πίστας για κανόε καγιάκ).

15. Προχωράμε σε μελέτη για την αξιοποίηση Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου σε προπονητικό κέντρο για όλα τα αθλήματα κατά τους θερινούς μήνες . 

16. Διεκδικούμε αποφασιστικά και δυναμικά την κατασκευή νέου γυμναστηρίου 2000 θέσεων -Κάτω Εληά, διεθνών προδιαγραφών για έδρα των Εθνικών ομάδων ΧΑΝΤΜΠΟΛ τουλάχιστον, λόγω της ιστορίας μας και την προσφορά των ομάδων της πόλης μας στην Ελληνική χειροσφαίριση.

17. Αξιοποιούμε την πίστα enduro Τριποτάμου για προπόνηση και φιλοξενία αγώνων 

18. Bmx & πίστα skateboarding στην Κυψέλη. Παράλληλα θα φωτιστεί ο χώρος και θα γίνει ασφαλής η γειτονιά

19. Προχωράμε στην λειτουργία αθλητικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των δημοτών μας, για θερινές διακοπές και με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Συνεργασία με προσκόπους

20. Προχωράμε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη μας, τον Δρόμο του Αποστόλου Παύλου. Σχεδιάζεται να είναι ένας θρησκευτικός δρόμος με παράλληλες εκδηλώσεις

21. Γίνεται θεσμός ο Αγώνας ορεινού τρεξίματος «Φάνη Τριανταφυλλίδη» της Καλλιθέας στην Σουμελά σε ημερομηνία κοντά στην γενοκτονία των Ποντίων

22. Οργανώνουμε τον Αθλοτουρισμό, με την διεξαγωγή όλων των τελικών φάσεων πρωταθλημάτων στην περιοχή μας για την τόνωση του επιχειρηματικού κι εμπορικού κόσμου

Ήδη σας έχουμε δηλώσει για :

23. Το αθλητικό κέντρο Εργοχωρίου. Εκεί θα γίνει κλειστό γυμναστήριο. Εκεί θα λειτούργει και ο  χώρος για την ρυθμική γυμναστική και την ενόργανη, απελευθερώνοντας και το Φιλίππειο

24. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των ενεργοβόρων και παλαιών αθλητικών εγκαταστάσεων  

25. Την δημιουργία διαδρόμου περιπάτου εντός πόλεως (στην αξιοποίηση της όχθης του Τριποτάμου).                                                                                                                               

Όλα είναι άμεσα εφαρμόσιμα. Εκεί που χρειάζονται μελέτες θα ξεκινήσουν την επόμενη μέρα. Εκεί που χρειάζεται διεκδίκηση, όπως στα δυο γήπεδα, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Αλλιώς θα νοικιάσουμε κτήρια, μέχρι να κατασκευαστούν.

Κλείνοντας θα σας δώσω ένα στίγμα του τι συμβαίνει σήμερα στον Δήμο. Σε συνέλευση λοιπόν των εργαζομένων ειπώθηκε το περίφημο ότι «Εγώ ταφόπλακα δεν βάζω. Ας έρθει ο επόμενος να βάλει….». Αυτή είναι η κατάσταση, αυτό είναι το σκεπτικό τους, αυτή είναι η αλήθεια και την κρύβουν. 

Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο πιο άσπρη μέρα θα δει αυτός ο τόπος».


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ COVID ΕΠΟΧΗ

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ COVID ΕΠΟΧΗ

Συντάκτης: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΤο αναμενόμενο άνοιγμα...

Α. Τζιτζικώστας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών:

Α. Τζιτζικώστας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών:...

Στο θεμελιώδη ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων στο...

Κορωνοϊός: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων την Πέμπτη (13/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων την Πέμπτη (13/5)...

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου...

Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, καζίνο, ΟΠΑΠ Play και χώροι δεξιώσεων - Όλες οι ημερομηνίες

Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, καζίνο, ΟΠΑΠ Play και χώροι...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τις ημερομηνίες του...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη  Από 14 έως 18 Μαΐου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Από 14 έως 18 Μαΐου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

IKTEO ZEΡΒΟΣ - Πριμ εμβολιασμού 300 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο

IKTEO ZEΡΒΟΣ - Πριμ εμβολιασμού 300 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο

Τα ΙΚΤΕΟ ΖΕΡΒΟΣ Βέροιας και Αλεξάνδρειας ανακοινώνουν...

Βέροια: Έκλεψαν αυτοκίνητο από την Ανοίξεως - Ο κάτοχός του αναζητεί πληροφορίες (τηλέφωνο επικοινωνίας)

Βέροια: Έκλεψαν αυτοκίνητο από την Ανοίξεως - Ο κάτοχός...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό...

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα:

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα: "Υγιεινή και...

Την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, το Επιμελητήριο Ημαθίας και η...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

 83χρονος καταπλακώθηκε  από το τρακτέρ του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου από Νάουσα προς 3-5 Πηγάδια, στη συμβολή με τον δρόμο για Άγιο Νικόλαο.@@ads-96@@Ο άτυχος άντρας για άγνωστους...

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά... το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.Τα επόμενα...

Σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων: 1.     Από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.2.     Οι δικαιούχοι του...