3ος Δρόμος των Ανακτόρων - Την Κυριακή 12 Μαΐου

3ος Δρόμος των Ανακτόρων - Την Κυριακή 12 Μαΐου

 Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», η Π.Ε. Ημαθίας, το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σας προσκαλούν στον 3ο Δρόμο των Ανακτόρων που διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά στη Βεργίνα, τις αρχαίες Αιγές, τον τόπο που διάλεξαν οι Μακεδόνες για να ιδρύσουν την πρωτεύουσά τους και εκεί όπου ο Φίλιππος Β΄ έχτισε το λαμπρό του ανάκτορο.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία της Βεργίνας.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές διαδρομές: μία ορεινή 12 χιλιομέτρων νότια της αρχαίας Ακρόπολης, μια δεύτερη μικρότερη ορεινή διαδρομή 8,3 χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πιερίων, γύρω από το αρχαίο τείχος των Αιγών, καθώς και μια παιδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου στα όρια του οικισμού.

Οι ορεινές διαδρομές του αγώνα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αναδειχθεί η ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό η διαδρομή διέρχεται δίπλα από την αρχαία Νεκρόπολη και από τμήμα  του αρχαίου τείχους των Αιγών. Στο 2,5 χλμ οι συμμετέχοντες αφήνουν δεξιά τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου του 15ου αιώνα, ενώ στο 6,4 χλμ διέρχονται δίπλα από την «Πηγή της Ομορφιάς» και από την Ακρόπολη των αρχαίων Αιγών, όπου και διαχωρίζονται οι δύο ορεινές διαδρομές. Η διαδρομή των 12 χλμ ανηφορίζει νότια, ενώ η διαδρομή των 8,3 χλμ κατηφορίζει βόρεια προς την Ακρόπολη. Στο κατηφορικό τμήμα οι δρομείς των 12 χλμ συναντούν τις πηγές και τα υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης του Ανακτόρου. Τέλος και οι δύο διαδρομές συναντιούνται δίπλα στο Ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς.

Σε μεγάλο τμήμα  των διαδρομών του αγώνα,  οι συμμετέχοντες θα έχουν πανέμορφη πανοραμική θέα στον κάμπο της Ημαθίας, ενώ ηχητικές και μουσικές εκπλήξεις περιμένουν τους δρομείς σε απρόβλεπτα σημεία των διαδρομών.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00 το μεσημέρι. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί επίχρυσο χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο, ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τον αγώνα από τον αργυροχρυσοχόο της Βέροιας Γ. Ντόκα.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, ενώ τη διαδρομή θα καλύπτει η διασωστική ομάδα ΕΜΑΚ Καλαμαριάς.

Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα είναι η ΕΡΤ3 και Τοπικά ΜΜΕ της Ημαθίας.

 

Ο αγώνας μας είναι μια υπέροχη ευκαιρία για ανοιξιάτικη εκδρομή στη φιλόξενη Βεργίνα συνδυάζοντας την άσκηση με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ο φετινός αγώνας δρόμου των Ανακτόρων εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» και οι αθλητές που θα πάρουν μέρος σε αυτόν θα έχουν τη δυνατότητα μετά το πέρας του αγώνα να επισκεφθούν το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών δωρεάν.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» www.psverginas.gr.

 

                           Σας περιμένουμε στις ιστορικές Αιγές!

 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α.Ο. ‘Αλέξανδρος’. Με ‘χρυσό’ στους τελικούς του πανελλήνιου Ρυθμικής Γυμναστικής

Α.Ο. ‘Αλέξανδρος’. Με ‘χρυσό’ στους τελικούς του...

Το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στους τελικούς των...

Η Νάουσα ανάμεσα στις δυνάμεις του ελληνικού Taekwon-do I.T.F.

Η Νάουσα ανάμεσα στις δυνάμεις του ελληνικού Taekwon-do I.T.F.

Θριαμβευτική ήταν η εμφάνιση για το Taekwon-do της Νάουσας ...

Στο Acropolis-Forbidden City Χρήστος και Βασίλης Καισαρίδης

Στο Acropolis-Forbidden City Χρήστος και Βασίλης Καισαρίδης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 40 χωρών διεξήχθη στην...

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Βαλκανικό Κύπελλο FIS στην Pokljuka της Σλοβενίας  07-08 Μαρτίου 2024

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Βαλκανικό Κύπελλο FIS στην Pokljuka της...

Στην  Pokljuka  της Σλοβενίας διεξήχθησαν οι αγώνες του...

1η θέση της ομάδας βόλεϊ κοριτσιών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων

1η θέση της ομάδας βόλεϊ κοριτσιών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας...

Η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών του 5ου Λυκείου Βέροιας...

Με 3 χρυσά, 9 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια ο Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος jiu jitsu

Με 3 χρυσά, 9 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια ο Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ...

Το πρωτάθλημα βορείου Ελλαδος jiu jitsu διεξήχθη και φέτος...

Με 10 αθλητές στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος jiu jitsu συμμετέχει ο Α.Π.Σ. Ρωμιός

Με 10 αθλητές στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος jiu jitsu...

Το πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος jiu jitsu διεξάγεται και...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ RENZO GRACIE VERIA SUBURBAN TEAM: Διεθνές τουρνουά πολεμικών τεχνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ RENZO GRACIE VERIA SUBURBAN TEAM: Διεθνές...

Με πολλά μετάλλια πρωτιές και προπαντώς με πολλές...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στους τελικούς των πανελλήνιων αγώνων Ρυθμικής Γυμναστικής κατέκτησε η ομάδα Ανσάμπλ κατηγορίας Γυναικών του Α.Ο. ‘Αλέξανδρος’, που μαζί με την ομάδα Ανσάμπλ κατηγορίας...

Θριαμβευτική ήταν η εμφάνιση για το Taekwon-do της Νάουσας στο A’ Πανελλήνιο Κύπελλο 2024 ‘Grand Master Αναστασιάδης Χαράλαμπος’, με τον Σύλλογο να κατακτά πολλά μετάλλια αλλά και εντυπώσεις. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν...

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 40 χωρών διεξήχθη στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου το ACROPOLIS INTERNATIONAL MARTIAL ARTS TOURNAMENT - FORBIDDEN CITY. Από τη Νάουσα πήρε μέρος ο ‘Κένταυρος’ με τους Χρήστο και Βασίλη...

Στην  Pokljuka  της Σλοβενίας διεξήχθησαν οι αγώνες του Βαλκανικού Κυπέλλου Δρ.Αντοχής με τους αθλητές του ΕΟΣ Νάουσας να πραγματοποιούν  εξαιρετική εμφάνιση κερδίζοντας μετάλλια και εντυπώσεις.Στην 20μελή...