Κυριάκος Μητσοτάκης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα"

«Η Ελλάδα του ’80 τελείωσε»: αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτημα του Newsbomb.gr για το ασφαλιστικό και την ανεργία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θέσεις εργασίας δεν μπορούν να προκύψουν εάν η οικονομία στην Ελλάδα αναπτύσσεται με 2%. «Θέλουμε 4%» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.


Υπογράμμισε, παράλληλα πως σημαντικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας παίζει ο εκσυγχρονισμός του κράτους και των επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι η φύση της εργασίας αλλάζει και ότι είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψη μας.

«Η Ελλάδα είναι απέναντι σε μία ψηφιακή επανάσταση και δεν συμμετέχει», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετώντας τα καρφιά του προς την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε δε, και στις κατηγορίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος είναι κατά του 8ωρου, λέγοντας ότι «εγώ αναγνωρίζω ότι οι άνθρωποι δουλεύουν πια με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι δούλευαν μέχρι σήμερα και ότι το κράτος να πρέπει να διασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για ανθρώπους που έχουν άλλες συνήθειες».

«Και ότι ναι, μερικές φορές το να δώσουμε σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της, είναι καλό δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία, οκτώ ώρες / πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά είναι καλό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε:

«Όταν μια επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους -με επιχειρησιακή σύμβαση- να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο -με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ’ ότι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα- τότε δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάξει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν σκιές, «είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στη δεκαετία του 80, και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν πού πηγαίνει αυτός ο κόσμος», είπε και τόνισε ότι η Ελλάδα του '80 τελείωσε.

πηγή: CNN.GR

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα παίρνουν

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια...

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό...

"Πρωταθλητές" στο κάπνισμα οι Έλληνες

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η...

 «Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

«Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού...

Από το Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΔεν υιοθέτησε η...

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Μαζικό χαρακτήρα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι...

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι...

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την...

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο νέο καθεστώς...

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα ολοκαίνουργια βαγόνια του μετρό!!

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα...

Με συνθήματα και γκράφιτι γέμισαν τα βαγόνια του Μετρό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια αναμένεται να δουν οι φαντάροι.Η σχετική αύξηση θα μετατραπεί από τα 8,70 ευρώ στα 30 ευρώ το μήνα, στην οποία θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά σχολή για τις Πανελλαδικές. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εισακτέοι φέτος είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι και...

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.Όπως αναφέρεται, η...