ΤΟΠΙΚΑ

Γεωργία Μπατσαρά: Θέλουμε έναν Δήμο με υποδομές, καινοτομίες και σχέδιο τουριστικής αναβάθμισης

Γεωργία Μπατσαρά: Θέλουμε έναν Δήμο με υποδομές, καινοτομίες και σχέδιο τουριστικής αναβάθμισης

Από τον συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ»-Γεωργία Μπατσαρά έγιναν γνωστές οι προτεραιότητες για έναν Δήμο με υποδομές, καινοτομία και σχέδιο για την τουριστική αναβάθμιση.

Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές και καινοτομίες με

• Την αξιοποίηση δημοτικών οικοπέδων με την εγκατάσταση αυτοματισμών για πάρκινγκ σε συνδυασμό με έξυπνες εφαρμογές μέσω κινητού τηλεφώνου για ενημέρωση για τα σημεία όπου υπάρχουν ελεύθερες Θέσεις στάθμευσης.

• Τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του δήμου στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν απευθείας προβλήματα όπως αστοχίες του οδοστρώματος, παράνομη απόρριψη σκουπιδιών, σημεία που χρήζουν επισκευής.

• Τη λειτουργία συστημάτων «έξυπνου» φωτισμού, αποσκοπώντας στη μέγιστη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση, εφαρμογές έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων και έξυπνης διαχείριση υδάτων

• Τη λειτουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών για τουριστικές διαδρομές στη πόλη μας, τη δημιουργία Θεματικών ομάδων ενδιαφέροντος και ξενάγησης στο δήμο μας με δυνατότητα ψηφιακής επιλογής από τους ενδιαφερόμενους.

• Την ενθάρρυνση χρήσης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης με διατιθέμενο μέσο (ποδήλατο), όπως συμβαίνει και σε άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Στοχεύουμε στην:

• Εξοικονόμηση και αύξηση πόρων πέρα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τον τακτικό προϋπολογισμό και τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης με αξιοποίηση:

• Της ακίνητης περιουσίας του δήμου και

• Όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, με μια νέα λογική, στηρίζοντας ενεργά και αποφασιστικά, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και αξιοποιώντας διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης όπως ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοπιστωτικούς διεθνείς οργανισμούς.

 

Προωθούμε άμεσα σχέδιο για την τουριστική αναβάθμιση και προβολή του δήμου μας

• Με τη συμμετοχή του δήμου στο σχεδιασμό και υλοποίηση του σημαντικού και μεγαλόπνοου έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και της Περιφέρειας «στα βήματα του Παύλου» με στόχο την ανάδειξη του ιερού βήματος του Αποστόλου Παύλου και του περιβάλλοντος χώρου καθώς και των πολυάριθμων βυζαντινών εκκλησιών.

• Με την αξιοποίηση της ένταξης της πόλης στα δίκτυα «πόλεις με ποτάμια», «πόλεις με λίμνες».

• Με τη διεκδίκηση και απόκτηση του παλαιού δικαστικού Μεγάρου.

• Με τη δημιουργία ενός ιστορικού περιπάτου στο ιστορικό κέντρο της πόλης και την ανάδειξη των διατηρητέων γειτονιών της Μπαρμπούτας και της Κυριώτισσας.

• Με την κατασκευή τουαλετών σε κεντρικά σημεία, ακόμα και για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης.

• Με την ανάδειξη της Βεργίνας σε παγκόσμιο κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς.

• Με την ανάδειξη του προϊστορικού οικισμού της Νικομήδειας.

• Με την ενίσχυση και στήριξη όλων των μορφών τον τουρισμού (αναψυχής-συνεδριακό, θρησκευτικό) ως δυναμικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας.

• Με την προώθηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της σχεδίασης και κατασκευής σύγχρονου οδικού δικτύου που θα συνδέει τη Βέροια με τη Βεργίνα.

• Με τη συμμετοχή του Δήμου σε πανελλαδικές και διεθνείς εκθέσεις για την προβολή των τοπικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων, του φυσικού πλούτου, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αγροτικών μας προϊόντων.

• Με την ανάπτυξη και προβολή του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

• Με τη ουσιαστική στήριξη θεσμών όπως τα Παύλεια και τη δημιουργία νέων.

 

Προβάλλουμε τον πολιτισμό μας που αποτελεί τη βασική συνιστώσα προσέλκυσης τουρισμού

• Με τη συνεργασία του δήμου μας με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας για την r καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων κάθε συλλόγου και το σχεδιασμό ενός ετήσιου προγράμματος για την υλοποίηση εκδηλώσεων.

• Με το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέσα στην πόλη καθ'όλη τη διάρκεια του έτους (αποκριάτικες εκδηλώσεις, κύκλος Χριστουγέννων κλπ).


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα  η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου

ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση της...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την...

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Πατρίδας Ημαθίας

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στις 7:00 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή...

Σε πολυκατοικία της οδού Αγ. Δημητρίου Βέροιας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης

Σε πολυκατοικία της οδού Αγ. Δημητρίου Βέροιας βρέθηκε...

Τον ανακάλυψαν μετά την έντονη δυσοσμία στη γειτονιάΗ...

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ο βουλευτής Τάσος...

- Συγχάρηκε το προσωπικό για την άρτια αντιμετώπιση...

Στον πολυχώρο της

Στον πολυχώρο της "Βέτλανς" για την καταγραφή...

Το σημείο καταγραφής των δηλώσεων ζημιάς από την...

Α.Τζιτζικώστας: «Πολύ θετική και αναγκαία η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διασφαλίσει άμεσα την κυβερνησιμότητα των Περιφερειών»

Α.Τζιτζικώστας: «Πολύ θετική και αναγκαία η...

 Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος...

ΓΣΕΕ: Διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων--Πώς την υπολογίζετε μέσω της online εφαρμογής

ΓΣΕΕ: Διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των...

Εξαιτίας της πληθώρας ερωτημάτων και καταγγελιών που...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών κοπής δέντρων στην Π.Ε.Ο. 1 Θεσ/νίκης – Κατερίνης, στο τμήμα Χαλκηδόνα – Αλεξάνδρεια – Αιγίνιο – Κατερίνη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019.  Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για την μεγάλη...