Καθολική υπεροχή   Κώστα Βοργιαζίδη στην «τηλεοπτική μονομαχία» των υποψηφίων Δημάρχων

Καθολική υπεροχή Κώστα Βοργιαζίδη στην «τηλεοπτική μονομαχία» των υποψηφίων Δημάρχων

- Στιγμιότυπα από το debate στην TV100 


Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, αποστέλλεται ο παρακάτω σχολιασμός γύρω από την «τηλεοπτική μονομαχία» που είχαν οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι στην TV 100, την Τρίτη 28 Μάιου 2019, και την εκπομπή της δημοσιογράφου, Βιβής Ανδρίτσου: 

Η «τηλεοπτική μονομαχία» μεταξύ των δυο υποψηφίων Δημάρχων Βέροιας είναι σαφές ότι ανέδειξε ξεκάθαρο νικητή. Ο κ. Βοργιαζίδης σε μια ακόμη τηλεοπτική συζήτηση υποψηφίων Δημάρχων, με χαμηλούς τόνους, συγκροτημένο προγραμματικό λόγο, γνώση και όραμα απέδειξε ότι υπάρχει από την πλευρά του ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής και το μέλλον του Δήμου Βέροιας.

Επειδή υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των δυο υποψηφίων, παρακάτω τίθενται ορισμένα σημεία-στιγμιότυπα από τον τηλεοπτικό διάλογο προκείμενου να γνωρίζουν οι δημότες τις θέσεις των υποψηφίων Δημάρχων της πόλης για μερικά από τα πιο σοβαρά ζητήματα γύρω από τη διοίκηση του Δήμου, τις υποδομές και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. 

Σημείο πρώτο: Σε ερώτηση για το σύστημα της απλής αναλογικής και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την επόμενη ημέρα ο κ. Βοργιαζίδης απάντησε «η παράταξή μας είναι πολυσυλλεκτική κι απαρτίζεται από ανθρώπους που προέρχονται από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, από τα Αριστερά έως τα Δεξιά. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι μπορούμε να συνθέσουμε δυνάμεις και να συνεργαστούμε με ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων για το καλό του τόπου. Γι’ αυτό συμπεριλάβαμε στο ψηφοδέλτιο μας ανθρώπους από όλα τα κόμματα όπως το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς το ζητούμενο των συνεργασιών το έχουμε ήδη κάνει πράξη» και συνέχισε σχετικά με τη λειτουργικότητα του νέου συστήματος και τις μετεκλογικές συνεργασίες που απαιτούνται, θέτοντας τον εύλογο προβληματισμό πως είναι δυνατόν μια παράταξη μικρής μειοψηφίας να καταφέρει να δημιουργήσει μια ομαλή και σταθερή διοίκηση σε ένα Δήμο και εν προκειμένω στο Δήμο Βέροιας, «τι είδους συνεργασία μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση που ο δεύτερος της πρώτης Κυριακής εκλεγεί τελικά Δήμαρχος, έχοντας μόλις 8 Δημοτικούς Συμβούλους με τον ηττημένο να έχει την πλειοψηφία των εδρών με 15 Δημοτικούς Συμβούλους; Πως μπορεί να υπάρξει ισορροπία και σταθερότητα σε μια τέτοια περίπτωση;». Μάλιστα, προς έκπληξη όλων και η ίδια η κα. Μπατσαρά συμφώνησε με τον προβληματισμό του Δημάρχου, υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος του «Κλεισθένη» έχει αδυναμίες και ότι πράγματι μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο να εκλεγεί κάποιος Δήμαρχος, έχοντας το μισό αριθμό εδρών από το δεύτερο. Δεν απάντησε όμως πως μπορεί να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στη λειτουργία του Δήμου σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Σημείο δεύτερο: Στο ερώτημα για την ατζέντα του δεύτερου γύρου και το μήνυμα της πρώτης Κυριακής ο Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε τα εξής: «το μεγάλο ποσοστό που μας έδωσαν οι πολίτες την πρώτη Κυριακή των εκλογών είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι επικροτούν το έργο μας, όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Είναι όμως και μια επικρότηση των καθαρών και έντιμων προσώπων του συνδυασμού μας. Το αποτέλεσμα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε έργο όλα αυτά που έχουμε προετοιμάσει. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει 19 εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδοτούμενα προγράμματα ενώ έχουμε καταθέσει προτάσεις για επιπλέον 21 εκατομμύρια ευρώ για νέα έργα. Παράλληλα, η χρηστή διοίκηση που ασκήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, μας έδωσε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε 2 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα ετησίως ενώ αποπληρώσαμε 6 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Όλα αυτά, τα έχουμε θέσει ενώπιων των δημοτών. Είναι επιτυχίες που όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αξιολογήθηκαν θετικά από τους δημότες». Από την άλλη, οι ανησυχίες της κυρίας Μπατσαρά εξαντλήθηκαν στα «πλακάκια» της γειτονιάς της Κυριώτισσας και στην απουσία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης για Πυροσβεστικά Οχήματα και Ασθενοφόρα. Για το πρώτο θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει ως υποψήφια Δήμαρχος ότι, εκτός από της καθιερωμένες ετήσιες συντηρήσεις του πλακόστρωτου, μέσω του εγκεκριμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ύψους 4.200.000 ευρώ, επίκειται σημαντική ανάπλαση όχι μόνο της Κυριώτισσας αλλά και των δυο άλλων διατηρητέων συνοικιών της πόλης, της Μπαρμπούτας και της Παναγίας Δεξιάς. Όσον αφορά το δεύτερο, σε καμιά ελληνική πόλη δεν υπάρχουν τέτοιου είδους θέσεις στάθμευσης. Εξάλλου, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία. 

Σημείο τρίτο: Για το κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε «ήμασταν οι πρώτοι που δημιουργήσαμε αυτοτελή Αντιδημαρχία Τουρισμού, την οποία στελεχώσαμε με εξειδικευμένο προσωπικό. Επενδύσαμε στον Τουρισμό, φιλοξενήσαμε ταξιδιωτικούς πράκτορες (tour operators) και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα για να γνωρίσουν την περιοχή μας από κοντά ενώ οργανώσουμε την προβολή του προορισμού σε τέτοιο επίπεδο που η Βέροια μπήκε κυριολεκτικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά, κάτι που φαίνεται από την αύξηση των διανυκτερεύσεων στην περιοχή κατά 53%. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό». Από την άλλη πλευρά, το όραμα της κυρίας Μπατσαρά για την τουριστική ανάπτυξη σύμφωνα με τα λεγόμενά της περιορίστηκε στην πρόταση για κατασκευή νέου δρόμου προς τη Βεργίνα, δίχως να γνωρίζει από ό,τι φάνηκε πως ένα τέτοιο έργο ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου, ενώ εξέφρασε επίσης τη γενικόλογη πρόταση για αξιοποίηση του Νεολιθικού Οικισμού της Ν. Νικομήδειας, αγνοώντας ότι η αξιοποίηση του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου βρίσκεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων και μόνο.    

Σημείο τέταρτο: Σχετικά με την κατασκευή της Γέφυρας Κούσιου ο κ. Βοργιαζίδης δήλωσε ότι «είναι ηθική μας υποχρέωση να τελειώσουμε αυτό το έργο. Το έργο έχει ξεκινήσει ξανά εδώ και μήνες, μετά από νέα μελέτη που ολοκληρώσαμε στη θητεία μας και την εκ νέου δημοπράτηση του έργου που ανέδειξε νέο εργολάβο. Έχουμε ήδη τελειώσει με τις αρχαιολογικές εργασίες, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί οριστικά εντός του 2019». Για το ίδιο θέμα, η απάντηση της κυρίας Μπατσαρά ήταν αφοπλιστική. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «κάποιος δήμαρχος» της είπε ότι «αν ερχόμουν στη Βέροια, σε δυο μήνες θα το είχα τελειώσει το έργο»! Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους πολίτες.  

Είναι σαφές ότι από τη μια πλευρά υπάρχει επαρκής γνώση των θεμάτων του Δήμου Βέροιας, συγκροτημένες και συγκεκριμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν απλώς καλές προθέσεις κι ευχολόγια. Είναι γνωστό, όμως, σε όλους ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από εύκολα λόγια κι ευχές. Έρχεται μέσα από όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά. Οι πολίτες έχουν τη σοφία ώστε να επιλέξουν την Κυριακή με καθαρή κρίση εκείνον που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. 
#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστά

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον...

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της...

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τάφρο “66”

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων...

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων της Βέροιας

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων...

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η παρούσα θητεία της...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή της ορκομωσίας - Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:00 π.μ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή...

Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε στην τελετή...

Ενημέρωση για το Επίδομα Στέγασης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά

Ενημέρωση για το Επίδομα Στέγασης από το Κέντρο...

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...