Μπαράζ πολεμικών δηλώσεων μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αλεξάνδρειας

Μπαράζ πολεμικών δηλώσεων μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αλεξάνδρειας

Ένα σήριαλ δηλώσεων μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αλεξάνδρειας, εξελίχθηκε από το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Κώστας Ναλμπάντης εξέδωσε ανακοίνωση που γνωστοποιούσε την συνάντησή του με τους υποψηφίους δημάρχους Πανταζόπουλο και Χαλκίδη που δεν προκρίθηκαν στον β’ γύρο και το περιεχόμενο των κοινών αποφάσεών τους. Την Παρασκευή ακολούθησε η λιτή ανακοίνωση του συνδυασμού του Μιχάλη Χαλκίδη που ξεκάθαρα στηρίζει την υποψηφιότητα Ναλμπάντη. Ακολουθεί όμως η ανακοίνωση του Αργύρη Πανταζόπουλου που διαψεύδει το περιεχόμενο της συζήτησης και ότι δεν υφίσταται καμία συμφωνία στήριξης του Κώστα Ναλμπάντη από μέρους του. Εν συνεχεία απαντά και δίνει διευκρινήσεις σε νέα ανακοίνωσή του ο Κώστας Ναλμπάντης, ενώ τον κύκλο των ανακοινώσεων κλείνει ο Παναγιώτης Γκυρίνης που εξαπολύει επίθεση κατά του Κώστα Ναλμπάντη και τον κατηγορεί ευθέως για ψεύδη, ανακρίβειες και «χαλκευμένες» ειδήσεις. Ακολουθούν όλες οι ανακοινώσεις με την χρονική σειρά που εξεδόθησαν και τα συμπεράσματα στην κρίση σας. 

Ανακοίνωση Κώστα Ναλμπάντη για συνάντηση με Πανταζόπουλο και Χαλκίδη

Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, το βασικό σημείο που τόνιζα ήταν η επιβεβλημένη διάθεση συνεργασίας με εκείνες τις παρατάξεις που είχαν την ίδια άποψη και που επίσης διατύπωναν προτάσεις για το αύριο.

Ο λαός του Δήμου, αποδέχτηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία, τα δύο αυτά προαπαιτούμενα και η κάλπη επέλεξε εμένα να αναμετρηθώ με τον απερχόμενο δήμαρχο. 

Σήμερα κάλεσα τους  αρχηγούς των παρατάξεων, σε δημόσια συνάντηση συνεννόησης και συνεργασίας, στη βάση μιας μίνιμουμ προγραμματικής συμφωνίας, που με εντιμότητα όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το καλό του τόπου.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Αργύρης Πανταζόπουλος και Μ. Χαλκίδης. 

Αποφασίστηκε χωρίς υπόγειες συμφωνίες και χωρίς συναλλαγές με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία παντού, να γίνουν όλα αυτά για να υπάρξει ένα μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προτείναμε και αποφασίσθηκε ομόφωνα:

1. Νέα οργανωτική διάταξη των υπηρεσιών του Δήμου με σύνταξη νέου Ο.Ε.Υ, για να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε υπάλληλο να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντα του.

2. Αξιοποίηση του θεσμού του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, με άτομο ειδικών γνώσεων και γενικής αποδοχής.

3. Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη (καθαριότητα, παιδικές χαρές, πλατείες, αδέσποτα, λακκούβες, ναρκωτικά), από τον πρώτο κιόλας μήνα της νέας δημοτικής περιόδου.

4. Ύδρευση- αποχέτευση, βελτίωση στις υπάρχουσες υποδομές και επεκτάσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

5. Συμμετοχή με στήριξη Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-27.

6. Απαίτηση είναι να υπάρξει συμμετοχή στη διοίκηση από όλους τους συνδυασμούς, ώστε να υπάρχει συνευθύνη. 

Εμείς δεσμευόμαστε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής, οι προτάσεις θα γίνουν αποφάσεις και είναι δεσμευτική η υλοποίησή τους από την νέα Δημοτική Αρχή.

Κώστας Ναλμπάντης


Ανακοίνωση του Μιχάλη Χαλκίδη για στήριξη Ναλμπάντη 

Επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία, με τους αναγραφόμενους όρους, που δημοσιοποίησε το γραφείο τύπου του Κώστα Ναλμπάντη και που συνομολογήθηκαν κατά τη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων Πανταζόπουλου Αργύρη, Χαλκίδη Μιχάλη και Ναλμπάντη Κώστα , δηλώνουμε ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο συνδυασμός "Δύναμη Ανατροπής-Νέα Σελίδα", συνεπής με τις θέσεις του περί καταστροφικής πολιτικής της σημερινής Δημοτικής Αρχής, στηρίζει την υποψηφιότητα Κώστα Ναλμπάντη.

"Δύναμη Ανατροπής

 Νέα Σελίδα"






ΔΗΛΩΣΗ διάψευσης συνεργασίας με Ναλμπάντη από τον Αργύρη Πανταζόπουλο 

Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα πριν λίγο την ύπαρξη ανακοίνωσης του Κώστα Ναλμπάντη περί δήθεν συμφωνίας μας, συνδιοίκησης και άλλων που ουσιαστικά θέλει να οδηγήσει σε ανύπαρκτο σενάριο στήριξής μου προς αυτόν. Επειδή το ήθος μου και η εντιμότητά μου δεν μού επιτρέπουν να δεχθώ τέτοια συμπεριφορά ξεκαθαρίζω τα εξής: Την Πέμπτη το πρωί με επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού μου τόνισα την δημόσια θέση μας για ψήφο κατά συνείδηση τη Β' Κυριακή. Επειδή δεν έχω πρόβλημα να συνομιλώ με όλους για το καλό του τόπου μας δέχθηκα πρόσκληση του Κ. Ναλμπάντη να συζητήσουμε για δράσεις του Δήμου και μόνον και τίποτε άλλο. Στη συνάντησή μας, που ήταν καθαρά ιδιωτική παρόντος και του Μ. Χαλκίδη, συζητήσαμε ακριβώς τα θέματα που πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα στο Δήμο, πάντοτε σύμφωνα με το δικό μου πρόγραμμα που το ανέλυσα επανειλημμένα δημόσια προεκλογικά. Αυτό ήταν και η ιδιωτική συνάντηση τελείωσε. Καμία απολύτως άλλη συμφωνία δεν υπήρξε, καμία αναφορά σε συνδιοίκηση και βέβαια καμία συμφωνία για έκδοση ανακοίνωσης που ούτε καν αναφέρθηκε και εγώ δεν θα υπέγραφα, ούτε υπογράφω την αθέμιτη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά του Κ. Ναλμπάντη τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και πρέπει να ανακαλέσει άμεσα. Από την πλευρά μου, για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά, θα συναντηθώ άμεσα με τον κ. Παναγιώτη Γκυρίνη για να μοιραστώ και μαζί του τις προγραμματικές μου θέσεις με τις οποίες είμαι βέβαιος ότι συμφωνεί. Πάντα χωρίς συναλλαγές, σκιές και εκπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτούσια η επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού μου.





Απάντηση Ναλμπάντη στην δήλωση Α. Πανταζόπουλου

Σε απάντηση της δήλωσης του κ. Αργύρη Πανταζόπουλου περί διασποράς από μέρους μας είδησης που αφορά προγραμαμτική συμφωνία των τριών υποψηφίων, η οποία προέκυψε στη βάση συγκεκριμένων θέσεων, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τόσο του κ. Χαλκίδη όσο και του κ. Πανταζόπουλου.

2. Οι ψηφοφόροι του Δήμου μας σε ποσοστό πλέον του 70% ζήτησαν με την ψήφο τους αλλαγή διοίκησης και ακριβώς αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να συγκαλέσουμε θεσμικά και επίσημα και ενώπιον της κοινής γνώμης αυτή την συνάντηση. 

3. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε βασικές αρχές και θέσεις για την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα απ το αποτέλεσμα των εκλογών. Το γεγονός ύπαρξης της συγκεκριμένης συμφωνίας επιβεβαίωσε άλλωστε με δημόσια δήλωση του ο κ. Μιχάλης Χαλκίδης.

4. Δεσμευτήκαμε, ότι ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει έκαστος εκ των άλλων δυο υποψηφίων που δεν συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, εμείς θα τους καλέσουμε σε συμμετοχική διοίκηση, όπως επιβάλει ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, που μέσω της απλής αναλογικής ωθεί τους συμμετέχοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεργαστούν για να προκύψουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για την λήψη αποφάσεων, που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

5. Δεν μιλήσαμε ποτέ για συνδιοίκηση, αλλά συγκεκριμένα για «συμμετοχική διοίκηση», που σημαίνει ότι την επομένη ημέρα θα καλέσουμε τις παρατάξεις σε σύγκλιση επί των συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων και αρχών, για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Δήμου.

6. Εμείς σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης μας δεν αναφερόμαστε ούτε υπονοούμε συμφωνία στήριξης της παράταξης μας από τον κ. Α. Πανταζόπουλο και συνεπώς δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε το παραμικρό.

7. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι αυτό το οποίο δεν διευκρινίστηκε στη συνάντηση μας και οδήγησε τον κ. Πανταζόπουλο στην ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο περί «δήθεν συμφωνίας».

8. Αθέμιτη θα ήταν η μη δημοσιοποίηση της συνάντησης και της προγραμματικής συμφωνίας που προέκυψε στη βάση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων εκ μέρους μας.

9. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι την βούληση του εκλογικού σώματος, συνεχίζουμε την πορεία μας και καλούμε τους συνδημότες μας να επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους την επιθυμία τους να αλλάξει ο Δήμος μας διοίκηση με την ρητή υπόσχεση ότι αυτά στα οποία δεσμευτήκαμε θα ισχύσουν μέχρι κεραίας.

Κώστας Ναλμπάντης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας


 «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» 

 ΣΧΟΛΙΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Παναγιώτη Γκυρίνη στην  ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο πανικόβλητος κ. Ναλμπάντης, βλέποντας τις τελευταίες ημέρες - μετά από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών - την εμφανή στήριξη των δημοτών στο συνδυασμό “Ώρα Ευθύνης” και στο δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη, προσπάθησε με μια μεταμεσονύχτια ανακοίνωσή του να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά το σύνολο των συνδημοτών μας και να αναφερθεί σε “προγραμματική συμφωνία” μεταξύ του ιδίου και των κκ Πανταζόπουλου και Χαλκίδη.

Χρησιμοποιώντας με τον τρόπο που αυτός θέλει μια ιδιωτική συνάντηση που όντως πραγματοποιήθηκε, προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι “με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία παντού” (όπως αναφέρει στη μεταμεσονύχτια ανακοίνωσή του) έχει προχωρήσει σε προγραμματική συμφωνία με τους δυο προαναφερόμενους υποψηφίους δημάρχους και επικεφαλής συνδυασμών.

Η ρητή διάψευση, πριν από λίγη ώρα, του κ. Αργύρη Πανταζόπουλου για όσα ισχυρίζεται ο κ. Ναμπάντης ότι… “συμφωνήθηκαν” είναι η μόνη απάντηση σε όλα όσα είναι γνωστά από καιρό, εδώ και 17 χρόνια, για τον τρόπο που λειτουργούν ο κ. Ναλμπάντης και ο πολιτικός περίγυρός του: με ψεύδη και ανακρίβειες - με κινήσεις, διαδόσεις και χαλκευμένες “ειδήσεις” που παραπλανούν όχι μόνο τους δημότες αλλά και τους ίδιους τους συνεργάτες του που είναι εκτός της “ηγετικής” ομάδας του συνδυασμού του.

Οι δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας έχουν αποφασίσει από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών να στηρίξουν τον Π. Γκυρίνη και την Ώρα Ευθύνης στη συνέχιση του έργου τους. Τα μηνύματα είναι σαφή, ξεκάθαρα, εμφανέστατα: ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα πάει μπροστά, με τον Παναγιώτη Γκυρίνη δήμαρχο.

Προφανώς, ο κ. Ναλμπάντης αυτό το κλίμα δεν θέλει να το αντιληφθεί. Και μιλά για “προγραμματικές συμφωνίες” που δεν υπάρχουν, σε μια προσπάθεια να πείσει και τους τελευταίους ψηφοφόρους που του έχουν απομείνει ότι δεν άγεται και φέρεται από τρίτους, γνωστούς επίδοξους σωτήρες, που τίποτε δεν έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκαν με την πολιτική και τον τόπο.

Στις σπασμωδικές κινήσεις του πανικόβλητου κ. Ναλμπάντη απαντάμε με δυο πραγματικά γεγονότα: με την ανακοίνωση του κ. Πανταζόπουλου (που διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο την ύπαρξη οποιασδήποτε προγραμματικής συμφωνίας) και με το μηδενικό έργο του πρώην αντιδημάρχου κατά τη διάρκεια της θητείας του σε διάφορες θέσεις ευθύνης από το 2002 και μετά.

Αφήνουμε στους δημότες να κρίνουν όλα παραπάνω και τους καλούμε την Κυριακή 2 Ιουνίου να κάνουν ακόμη πιο σαφές το μήνυμα τους προς τον κ. Ναλμπάντη, κλείνοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τόσο αυτόν όσο και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...