Παράταση για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ (Τροπολογία)

Παράταση για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ (Τροπολογία)

Κατετέθη την 6η Ιουνίου εκπρόθεσμη Τροπολογία για την παράταση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

 

Υπενθυμίζεται πως βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης 8/2018 του ΟΑΕΔ « Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», τα οριστικά αποτελέσματα της οποίας εκδόθηκαν την 25η Σεπτεμβρίου 2018,  απασχολούνται 30.333 ωφελούμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις που πλησίαζαν στη λήξη τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από την 10η Απριλίου η ΚΕΔΕ, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τηςείχε διεκδικήσει « την παράταση των Προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας έως τον Οκτώβριο του 2019, με δεδομένο ότι έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης τον Ιούνιο, προκειμένου να συμπεριληφθεί ολόκληρη η καλοκαιρινή περίοδος, όπου οι ανάγκες σε προσωπικό στους Δήμους είναι αυξημένες».

 

Η Κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται, έπρεπε να υποστεί τη συντριβή στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές κάλπες για να κατανοήσει το αυτοδιοικητικό αίτημα...Στο τελευταίο νομοσχέδιο λοιπόν της θητείας της θα ψηφίσει την παράταση.

 

Ειδικότερα η Τροπολογία προσθέτει τους Δήμους και τις Περιφέρειες στο προτελευταίο εδάφιο του στοιχείου 1.1. της υποπαρ.ΙΔ.1 της παρ.ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013, όπου είναι η υφιστάμενη ρύθμιση περί παρατάσεων.

Δείτε το ισχύον απόσπασμα του νόμου, όπως πλέον διαμορφώνεται με την προσθήκη της Τροπολογίας (με επισήμανση η προσθήκη της νέας περίπτωσης Γ’):

« Επιτρέπεται η επέκταση τηςχρονικής διάρκειας των άνω προγραμμάτων στα οποία οι ωφελούμενοι απασχολούνται: (α) για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας (β) για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, ΚΑΙ (Γ) ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ιδίους πόρους του ΟΑΕΔ ή και από το Π.Δ.Ε. ή και από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους. »

 

Η διάταξη που κατατέθηκε και οι Συνοδευτικές Εκθέσεις αυτής δεν περιέχουν αναφορά του χρόνου της παράτασης. 

Βάσει του ν.4152/2013 εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το χρονικό διάστημα απασχόλησης.

 

Υπογραμμίζουμε πάντως ότι, βάσει της διατύπωσης του νομοθέτη, η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους 30.333 της συγκεκριμένης Δράσης, αλλά ανοίγει δυνατότητα γενικώς να παρατείνονται τα Προγράμματα Κοινωφελούς σε Δήμους και Περιφέρειες.

Πηγή

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με 36 βαθμούς Κελσίου ... καιρός για παραλία!

Με 36 βαθμούς Κελσίου ... καιρός για παραλία!

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός παρά το γεγονός ότι...

Έφη Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση γελοιοποιείται με την άγνοιά της στα εργασιακά”

Έφη Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση γελοιοποιείται με την...

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και...

Θεσσαλονίκη: Πήδηξε από γέφυρα για να αυτοκτονήσει και τραυμάτισε μοτοσικλετιστή

Θεσσαλονίκη: Πήδηξε από γέφυρα για να αυτοκτονήσει και...

Σοκαριστικό περιστατικό στην ανατολική είσοδο της...

Έρχονται αυξήσεις – φωτιά στις τιμές των καυσίμων

Έρχονται αυξήσεις – φωτιά στις τιμές των καυσίμων

Πιθανό ντόμινο αυξήσεων λόγω πετρελαίου. Που θα φτάσει...

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και...

Αγώνας δρόμου για την προσβασιμότητα στα κτίρια της χώρας

Αγώνας δρόμου για την προσβασιμότητα στα κτίρια της...

Αυθαίρετα όσα δεν θα έχουν λύσει το θέμα ως το 2020, λέει...

Γρεβενά: Σκότωσαν άλογο που είχε γεννήσει

Γρεβενά: Σκότωσαν άλογο που είχε γεννήσει

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα, βρέθηκαν το απόγευμα της...

Ανείπωτη τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Ροτβάιλερ σκότωσε βρέφος 3 μηνών

Ανείπωτη τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Ροτβάιλερ σκότωσε...

Τα πρώτα λόγια που κατάφερε να πει η σοκαρισμένη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Το πρωί της Τρίτης (27/8) αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.Οι υποψήφιοι...

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Ο καιρός θα είναι ζεστός ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους... 36 βαθμούς Κελσίου.Πιο...

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:  "Η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την...