Παράταση για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ (Τροπολογία)

Παράταση για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ (Τροπολογία)

Κατετέθη την 6η Ιουνίου εκπρόθεσμη Τροπολογία για την παράταση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

 

Υπενθυμίζεται πως βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης 8/2018 του ΟΑΕΔ « Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», τα οριστικά αποτελέσματα της οποίας εκδόθηκαν την 25η Σεπτεμβρίου 2018,  απασχολούνται 30.333 ωφελούμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις που πλησίαζαν στη λήξη τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από την 10η Απριλίου η ΚΕΔΕ, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τηςείχε διεκδικήσει « την παράταση των Προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας έως τον Οκτώβριο του 2019, με δεδομένο ότι έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης τον Ιούνιο, προκειμένου να συμπεριληφθεί ολόκληρη η καλοκαιρινή περίοδος, όπου οι ανάγκες σε προσωπικό στους Δήμους είναι αυξημένες».

 

Η Κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται, έπρεπε να υποστεί τη συντριβή στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές κάλπες για να κατανοήσει το αυτοδιοικητικό αίτημα...Στο τελευταίο νομοσχέδιο λοιπόν της θητείας της θα ψηφίσει την παράταση.

 

Ειδικότερα η Τροπολογία προσθέτει τους Δήμους και τις Περιφέρειες στο προτελευταίο εδάφιο του στοιχείου 1.1. της υποπαρ.ΙΔ.1 της παρ.ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013, όπου είναι η υφιστάμενη ρύθμιση περί παρατάσεων.

Δείτε το ισχύον απόσπασμα του νόμου, όπως πλέον διαμορφώνεται με την προσθήκη της Τροπολογίας (με επισήμανση η προσθήκη της νέας περίπτωσης Γ’):

« Επιτρέπεται η επέκταση τηςχρονικής διάρκειας των άνω προγραμμάτων στα οποία οι ωφελούμενοι απασχολούνται: (α) για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας (β) για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, ΚΑΙ (Γ) ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ιδίους πόρους του ΟΑΕΔ ή και από το Π.Δ.Ε. ή και από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους. »

 

Η διάταξη που κατατέθηκε και οι Συνοδευτικές Εκθέσεις αυτής δεν περιέχουν αναφορά του χρόνου της παράτασης. 

Βάσει του ν.4152/2013 εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το χρονικό διάστημα απασχόλησης.

 

Υπογραμμίζουμε πάντως ότι, βάσει της διατύπωσης του νομοθέτη, η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους 30.333 της συγκεκριμένης Δράσης, αλλά ανοίγει δυνατότητα γενικώς να παρατείνονται τα Προγράμματα Κοινωφελούς σε Δήμους και Περιφέρειες.

Πηγή

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέθανε ο σπουδαίος Στέλιος Βαμβακάρης

Πέθανε ο σπουδαίος Στέλιος Βαμβακάρης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα, σε ηλικία 72 ετών, ο...

Σας σταματούν με το αυτοκίνητο για αστυνομικό έλεγχο; Αυτά είναι τα δικαιώματά σας

Σας σταματούν με το αυτοκίνητο για αστυνομικό έλεγχο;...

Ο αστυνομικός έλεγχος με αυτοκίνητο είναι κάτι που...

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα έως €12.000 σε 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα έως €12.000 σε 10.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000...

Το Άγιο Πνεύμα: Κάθοδος του Αγίου Πνεύματος

Το Άγιο Πνεύμα: Κάθοδος του Αγίου Πνεύματος

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της πίστεως μας, είναι...

Θερινές εκπτώσεις : Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Θερινές εκπτώσεις : Πότε ξεκινούν και πόσο θα...

Μια ανάσα από την επίσημη πρεμιέρα τους για φέτος...

Αλέξης Τσίπρας: Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην περιοχή να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες

Αλέξης Τσίπρας: Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο...

Με δήλωσή του αμέσως μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ, ο Αλέξης...

Στη Νέα Πέλλα ο νέος αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (φωτο)

Στη Νέα Πέλλα ο νέος αρχιεπίσκοπος Αμερικής...

Τη Νέα Πέλλα επισκέφτηκε σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος...

Πανσέληνος Ιουνίου: Αντίστροφη μέτρηση για το εντυπωσιακό φαινόμενο

Πανσέληνος Ιουνίου: Αντίστροφη μέτρηση για το...

Λίγες ημέρες απομένουν για να δούμε στον ουρανό τη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα, σε ηλικία 72 ετών, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του πατριάρχη του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη.Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την...

Ο αστυνομικός έλεγχος με αυτοκίνητο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Όλοι όσοι οδηγούμε έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι σε αντίστοιχες περιπτώσεις.Πού σταματούν,...

Νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους ηλικίας 18-66 ετών μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιώνετοιμάζει ο ΟΑΕΔ. Μέσω του προγράμματος οι άνεργοι θα επιδοτούνται...