Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με αφορμή την  απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας και με πρωτοβουλία του Δημοτικού συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Στο θέμα τοποθετήθηκε πρώτος ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδης, ο οποίος αρχικά έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου «Vivartia-ΔΕΛΤΑ» (πρώην NESTLE) στο Πλατύ Ημαθίας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις τόνισε ότι η απόφαση του Δ.Σ. του εργοστασίου, κατά την άποψη του, γίνεται καθαρά με στόχο να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους με υψηλές απολαβές και να προχωρήσει σε προσλήψεις νέων υπαλλήλων με χαμηλότερες απολαβές και πρόσθεσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται για την αναβάθμιση της μονάδας, όπως η διοίκηση του εργοστασίου παρουσίασε τη διαδικασία.

Τέλος ο κ. Δημητριάδης πρότεινε την άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης των όποιων λειτουργικών προβλημάτων υπάρχουν στη μονάδα και συγχρόνως να ξεκινήσουν να εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που  υπέγραψαν την εθελούσια έξοδο, «αναγκασμένοι» λόγω των συγκυριών.

Αμέσως μετά στο θέμα τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», που ήταν και ο συνδυασμός που προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, κ. Χ. Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς αρχικά, μετέφερε τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Μίχου (απείχε για προσωπικούς λόγους από τη συνεδρίαση) με κάθε εκδήλωση συμπαράστασης προς τους εργαζομένους.

Στη συνέχεια και αφού έκανε και μια πολιτική τοποθέτηση κατά του καπιταλισμού, ζήτησε και αυτός την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι σήμερα και φυσικά των επαναπρόσληψη όλων όσων «αναγκάστηκαν», όπως χαρακτηριστικά είπε να υπογράψουν την εθελουσία παραίτηση τους.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο κ. Τσοπουρίδης Θεόδωρος, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από το Σώμα να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Στη συνέχεια ο κ. Τσοπουρίδης είπε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας, περί αναβάθμισης του εργοστασίου, δεν ευσταθούν αφού το εν λόγω εργοστάσιο είναι από τα πλέον σύγχρονα στον κλάδο του και πρόσθεσε πως όλα γίνονται για να αλλάξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας, με νέες πολύ χαμηλότερες, προς όφελος της εταιρείας.

Τέλος ο κ. Τσοπουρίδης παρουσίασε τα αποτελέσματα που υπήρξαν μετά από μια τριήμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, των εργαζομένων και εκπροσώπων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα την χαρακτήρισε «κοροϊδία» γιατί  όπως είπε: «για το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε η εταιρεία ήταν η μερική αποκατάστασή κάποιων εργαζομένων, σε εργασίες που ουδεμία σχέση έχουν με αυτές που έκαναν μέχρι σήμερα…».

 

Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλατος, Τροφίμων και Ποτών: «Θα μας βρούνε μπροστά τους….»

Στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας παραβρέθηκε και ο Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, κ. Κώστας Κατσιμένης, θέλοντας να δηλώσει τη συμπαράσταση τόσο του ίδιου, όσο και όλων των εργαζομένων, προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Κατσιμένης χαρακτήρισε «εξευτελιστική» την πρόταση της διοίκησης του εργοστασίου προς τους εργαζόμενους, που έγινε στην τριήμερής συνάντηση και εξήγγειλε συνεχής κινητοποιήσεις, πανελλαδικής εμβέλειες, μέχρι οι εργαζόμενοι να δικαιωθούν όλοι.

Μάλιστα για αύριο Τετάρτη ανακοίνωσε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, στο Εργατικό Κέντρο, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις, «αλίμονο σ’ όποιον μπει μπροστά στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων…» είπε χαρακτηριστικά.

 

Δήμαρχος Π. Γκυρίνης: «Χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες κουβέντες… Θα απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου…»

Τελευταίος στο θέμα από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Π Γκυρίνης, ο οποίος αφού αρχικά τόνισε ότι παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά από την πρώτη κιόλας στιγμή που προέκυψε, στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες κουβέντες. Θα απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου και στην πορεία και σταδιακά μπορεί να γίνει ο όποιος εκσυγχρονισμός απαιτεί η διοίκηση του εργοστασίου.

Επίσης θα διεκδικήσουμε την άμεση την επαναφορά όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας που βρίσκονταν και φυσικά με τις συλλογικές συμβάσεις που είχαν πριν προκύψει το θέμα».

 

Παρών και ο Βουλευτής Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου

Τέλος στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ημαθία Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος και στη σύντομη τοποθέτηση του συμφώνησε με όλους τους πριν από αυτόν, ομιλούντες.

Μάλιστα ο κ. Αντωνίου πρόσθεσε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων και ήταν αυτός που προώθησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να να ακουστούν και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Τέλος ο κ. Αντωνίου δεσμεύτηκε και αυτός με τη σειρά του, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Κίτσιος Γεώργιος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μπαρτζώκας: «Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία...

«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και...

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαπλάτυνσης της οδού Πιερίων

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες...

Ολοκληρώθηκε και η γεωφυσική διασκόπηση στο σημείο...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η Ημαθία αξίζει να γίνει πρωταγωνίστρια ξανά. Να είστε σίγουροι ότι ακούγεστε εσείς στη Βουλή

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η Ημαθία αξίζει να γίνει...

Στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, βρέθηκα χάρη στην...

 Κάλεσμα επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ημαθίας για την 84η ΔΕΘ

Κάλεσμα επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ημαθίας για...

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, συνεχίζοντας τις δράσεις...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το...

 ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα  η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου

ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση της...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - Βιογραφικό

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής...

Στο γραφείο του προέδρου  της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!». Με αυτήν την λακωνική αναφορά, που συνόδευε την φωτογραφία του με την σύζυγό του Έλλη Δεληγιάννη στη Βουλή λίγο πριν την...