Τους υποψήφιους βουλευτές του στην Ημαθία παρουσίασε  ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

Τους υποψήφιους βουλευτές του στην Ημαθία παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

Τους 6 υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρουσίασε η Ν.Ε. Ημαθίας του κόμματος, το βράδυ της Πέμπτης στη Βέροια, στον πολυχώρο της Ελιάς.

Ο συντονιστής Τάσος Κωστόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο, τα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και η Βαρβάρα Σαράντη παρουσίασε τους υποψήφιους και τα βιογραφικά τους, δίνοντας τον λόγο στον καθένα για μια σύντομη τοποθέτηση. 

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι:

Αντωνίου Χρήστος, οικονομολόγος

Καλπάκης Στέργιος,  εκπαιδευτικός και Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω), νοσηλεύτρια και συνδικαλίστρια

Ουρσουζίδης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός

Παπαγιαννούλη Εύη, πολιτικός μηχανικός

Τόλκας Άγγελος, δικηγόρος

Ο Χρήστος Αντωνίου αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, έργων υποδομής  και επενδύσεων που έφτασαν σε ύψος ρεκόρ με δεδομένη την κρίση, όπως είπε, από την πλευρά της κυβέρνησης και χαρακτήρισε κρίσιμες αυτές τις εκλογές στις οποίες αναμετράται η πρόοδος με την συντήρηση.

Ο Στέργιος Καλπάκης, ο πιο νέος ηλικιακά του ψηφοδελτίου, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στο μήνυμα που πήρε η κυβέρνηση ώστε  να πάει σε εθνικές εκλογές και άσκησε κριτική στη ΝΔ τονίζοντας ότι ο χαρακτήρας των εξαγγελιών της είναι άκρως αντικοινωνικός. Τέλος κάλεσε τους νέους να πάνε στις κάλπες, για το μέλλον τους, για να μπορέσουν κάποια στιγμή όσοι έφυγαν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν και να συμβάλλουν στη χώρα.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου, αναφέρθηκε στην ανάγκη  δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στη λαίλαπα του  νεοφιλελευθερισμού που οδήγησε τη χώρα μας στην χρεωκοπία και τα μνημόνια και απειλεί να επανέλθει με τη Ν.Δ., όπως τόνισε, καθώς και στη διάλυση της  μεσαίας τάξης την περίοδο 2010-2014, όπου χάθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Για την κυβέρνηση είπε ότι έδωσε  μάχη να ενισχύσει  το κοινωνικό κράτος.  να στηρίξει την δημόσια υγεία, τους αγρότες, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, έφερε τις 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο και τα ταμεία, επανέφερε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κ.α Για την Ημαθία, ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, έγιναν προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, έγιναν αθλητικά έργα, δόθηκαν πολλά χρήματα στους δήμους μέσα απο το πρόγραμμα Φιλόδημος, έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης όλες οι ενέργειες για το Τελωνείο της Κουλούρας, έρχεται το φυσικό αέριο σε Βέροια και Αλεξάνδρεια και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το πρόγραμμά του. «Κάναμε όσα μπορούσαμε, όχι όσα θέλαμε. Είναι χρέος μας να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας», κατέληξε.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης αναφέρθηκε στους μικρομεσαίους που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης και στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, αναλαμβάνοντας μια λεηλατημένη χώρα. Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι το μήνυμα ήταν σαφές, ότι μένουν ακόμα να γίνουν πολλά για την ανακούφιση των πολιτών και ότι η προσπάθεια συνεχίζεται από όποια θέση.

Η Εύη Παπαγιαννούλη εστίασε στα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση σε επαγγελματίες και νοικοκυριά και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής  με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις για χρέη στα ταμεία και στο δημόσιο, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, των φορολογικών συντελεστών, κ. α. και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά νωπή εντολή στις εκλογές για να προχωρήσει σε περεταίρω ελαφρύνσεις.

Ο Άγγελος Τόλκας, με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα προσφύγων ανέπτυξε την πολιτική της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό τονίζοντας  ότι δόθηκε μεγάλο βάρος σ΄ αυτό τον τομέα, με δομές φιλοξενίας και  την κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στο χάσμα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. πιστεύει στη βαθιά ταξική διαίρεση των ανθρώπων και των επαγγελματικών τους ευκαιριών κι αυτό φαίνεται , όπως είπε, μέσα από παραδείγματα που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δείχνουν ότι «η ΝΔ έχει ως βασικό σχέδιο τον αποκλεισμό των μη προνομιούχων, των καθημερινών ανθρώπων της βιοπάλης και την ενίσχυση των οικονομικών ελίτ».Όπως είπε χαρακτηριστικά, “αυτό που πρέπει να δούμε είναι η διαφορά φιλοσοφίας στην πολιτική μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων και τις επιπτώσεις των ακραίων επιλογών στην καθημερινότητά μας. Και τα παραδείγματα, έρχονται από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι επειδή του ξεφεύγουν αλλά επειδή τα πιστεύει. Γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο και κάθε δύναμη, να παλέψουμε για να είμαστε οι νικητές των εκλογών της 7ης Ιουλίου, απέναντι σε μια αυταρχική και ακραία δεξιά η οποία προσπαθεί να επανέλθει με υποβοηθήματα συνολικά του πολιτικού χώρου είτε κοινοβουλευτικών είτε μη κοινοβουλευτικών κομμάτων». Τόνισε επίσης ότι στην Ημαθία «η επικράτηση κάποιων ακραίων δεξιών δυνάμεων όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά θα πρέπει να μας κινητοποιεί να κάνουμε ακόμα περισσότερα”.

Μπροστά στο δίλημμα αυτό κάλεσε σε συστράτευση  τις προοδευτικές δυνάμεις, στις εκλογές του Ιουλίου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΝ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-Για την παράσταση «‘Ολγα», του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΝ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-Για την...

Είναι στατιστικά καταγεγραμμένο  ότι στη χώρα μας,...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων  με διάφορες μορφές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ...

Από την Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. ανακοινώνονται τα εξής:«Σε συνέχεια...

Συγχαρητήρια  Επιστολή προς τον ΤΟΒ

Συγχαρητήρια Επιστολή προς τον ΤΟΒ

Συγχαρητήρια  επιστολή στην πρόεδρο και στα μέλη του...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα  στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην πόλη...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ...

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΒΕΡΟΙΑΣ  Συμπαράσταση   στην αποχή του   Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Βέροιας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Συμπαράσταση στην...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας εκφράζει την αμέριστη...

Μετά από Ερώτηση Βελόπουλου - Κοτίδη Τι απαντάει το Υπουργείο Εσωτερικών για το δημοτικό κολυμβητήριο Βέροιας

Μετά από Ερώτηση Βελόπουλου - Κοτίδη Τι απαντάει το...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, , Παιδείας,...

Μ.Α.μ.Α:Eλάτε να φτιάξουμε μια λαμπάδα αγάπης !

Μ.Α.μ.Α:Eλάτε να φτιάξουμε μια λαμπάδα αγάπης !

Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες!Το πασχαλινό μας παζάρι...

Το ζήτημα του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος, φέρνει στη Βουλή ο Τάσος Μπαρτζώκας

Το ζήτημα του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος, φέρνει στη...

Με κοινοβουλευτική αναφορά του προς τον Υπουργό...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...