Τους υποψήφιους βουλευτές του στην Ημαθία παρουσίασε  ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

Τους υποψήφιους βουλευτές του στην Ημαθία παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

Τους 6 υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρουσίασε η Ν.Ε. Ημαθίας του κόμματος, το βράδυ της Πέμπτης στη Βέροια, στον πολυχώρο της Ελιάς.

Ο συντονιστής Τάσος Κωστόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο, τα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και η Βαρβάρα Σαράντη παρουσίασε τους υποψήφιους και τα βιογραφικά τους, δίνοντας τον λόγο στον καθένα για μια σύντομη τοποθέτηση. 

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι:

Αντωνίου Χρήστος, οικονομολόγος

Καλπάκης Στέργιος,  εκπαιδευτικός και Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω), νοσηλεύτρια και συνδικαλίστρια

Ουρσουζίδης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός

Παπαγιαννούλη Εύη, πολιτικός μηχανικός

Τόλκας Άγγελος, δικηγόρος

Ο Χρήστος Αντωνίου αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, έργων υποδομής  και επενδύσεων που έφτασαν σε ύψος ρεκόρ με δεδομένη την κρίση, όπως είπε, από την πλευρά της κυβέρνησης και χαρακτήρισε κρίσιμες αυτές τις εκλογές στις οποίες αναμετράται η πρόοδος με την συντήρηση.

Ο Στέργιος Καλπάκης, ο πιο νέος ηλικιακά του ψηφοδελτίου, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στο μήνυμα που πήρε η κυβέρνηση ώστε  να πάει σε εθνικές εκλογές και άσκησε κριτική στη ΝΔ τονίζοντας ότι ο χαρακτήρας των εξαγγελιών της είναι άκρως αντικοινωνικός. Τέλος κάλεσε τους νέους να πάνε στις κάλπες, για το μέλλον τους, για να μπορέσουν κάποια στιγμή όσοι έφυγαν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν και να συμβάλλουν στη χώρα.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου, αναφέρθηκε στην ανάγκη  δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στη λαίλαπα του  νεοφιλελευθερισμού που οδήγησε τη χώρα μας στην χρεωκοπία και τα μνημόνια και απειλεί να επανέλθει με τη Ν.Δ., όπως τόνισε, καθώς και στη διάλυση της  μεσαίας τάξης την περίοδο 2010-2014, όπου χάθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Για την κυβέρνηση είπε ότι έδωσε  μάχη να ενισχύσει  το κοινωνικό κράτος.  να στηρίξει την δημόσια υγεία, τους αγρότες, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, έφερε τις 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο και τα ταμεία, επανέφερε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κ.α Για την Ημαθία, ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, έγιναν προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, έγιναν αθλητικά έργα, δόθηκαν πολλά χρήματα στους δήμους μέσα απο το πρόγραμμα Φιλόδημος, έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης όλες οι ενέργειες για το Τελωνείο της Κουλούρας, έρχεται το φυσικό αέριο σε Βέροια και Αλεξάνδρεια και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το πρόγραμμά του. «Κάναμε όσα μπορούσαμε, όχι όσα θέλαμε. Είναι χρέος μας να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας», κατέληξε.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης αναφέρθηκε στους μικρομεσαίους που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης και στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, αναλαμβάνοντας μια λεηλατημένη χώρα. Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι το μήνυμα ήταν σαφές, ότι μένουν ακόμα να γίνουν πολλά για την ανακούφιση των πολιτών και ότι η προσπάθεια συνεχίζεται από όποια θέση.

Η Εύη Παπαγιαννούλη εστίασε στα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση σε επαγγελματίες και νοικοκυριά και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής  με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις για χρέη στα ταμεία και στο δημόσιο, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, των φορολογικών συντελεστών, κ. α. και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά νωπή εντολή στις εκλογές για να προχωρήσει σε περεταίρω ελαφρύνσεις.

Ο Άγγελος Τόλκας, με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα προσφύγων ανέπτυξε την πολιτική της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό τονίζοντας  ότι δόθηκε μεγάλο βάρος σ΄ αυτό τον τομέα, με δομές φιλοξενίας και  την κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στο χάσμα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. πιστεύει στη βαθιά ταξική διαίρεση των ανθρώπων και των επαγγελματικών τους ευκαιριών κι αυτό φαίνεται , όπως είπε, μέσα από παραδείγματα που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δείχνουν ότι «η ΝΔ έχει ως βασικό σχέδιο τον αποκλεισμό των μη προνομιούχων, των καθημερινών ανθρώπων της βιοπάλης και την ενίσχυση των οικονομικών ελίτ».Όπως είπε χαρακτηριστικά, “αυτό που πρέπει να δούμε είναι η διαφορά φιλοσοφίας στην πολιτική μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων και τις επιπτώσεις των ακραίων επιλογών στην καθημερινότητά μας. Και τα παραδείγματα, έρχονται από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι επειδή του ξεφεύγουν αλλά επειδή τα πιστεύει. Γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο και κάθε δύναμη, να παλέψουμε για να είμαστε οι νικητές των εκλογών της 7ης Ιουλίου, απέναντι σε μια αυταρχική και ακραία δεξιά η οποία προσπαθεί να επανέλθει με υποβοηθήματα συνολικά του πολιτικού χώρου είτε κοινοβουλευτικών είτε μη κοινοβουλευτικών κομμάτων». Τόνισε επίσης ότι στην Ημαθία «η επικράτηση κάποιων ακραίων δεξιών δυνάμεων όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά θα πρέπει να μας κινητοποιεί να κάνουμε ακόμα περισσότερα”.

Μπροστά στο δίλημμα αυτό κάλεσε σε συστράτευση  τις προοδευτικές δυνάμεις, στις εκλογές του Ιουλίου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - Διευκρίνηση για την λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ -...

Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώσαμε το κοινό για το...

Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από χθες  η χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από χθες η χρήση των...

O Δήμος Νάουσας και ειδικότερα η Αντιδημαρχία...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 16 θέματα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 16...

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Κεφαλαιοκρατική Κρίση - 5. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ  Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

Κεφαλαιοκρατική Κρίση - 5. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ Γράφει ο Τάσος...

 Αν η αξία υπάρχει και εμφανίζεται μόνο στην...

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη στις 23 Μαΐου 2020 το πρωί από αστυνομικούς του...

Εξετάσεις  για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Ά περιόδου 2020

Εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Ά...

 Εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη...

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού...

 Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και στην ευρύτερη Ημαθία»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της...

Με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Να προχωρήσουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ Για όλα τα σημαντικά θέματα της Ημαθίας και όχι μόνο, μίλησε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου χθες το μεσημέρι σε ραδιοφωνική...

Εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας του covid-19, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων της Νομικής Σχολής “FORDHAM  LAW” Νέας Υόρκης του έτους 2020.@@ads-313@@ Λόγω των εκτάκτων συνθηκών, η...

 «Πατριάρχης» θα μπορούσαμε να πούμε της πολύ γνωστής Βεροιώτικης οικογένειας Πολυζωίδη υπήρξε ο Δημήτριος Πολυζωίδης με καταγωγή από το χωριό Ντουρμάνη ή Ντουρμάνι. Κατά μια εκδοχή η καταγωγή τους ήταν...

Η «φωνή» του Πόντου που πολύ πρόωρα σίγησε…Ο Νίκος Καπετανίδης γεννήθηκε στη Ριζούντα τον Δεκέμβρη του 1889. Πατέρας του ο Χαράλαμπος και η μητέρα του Ερμοφύλλη Βελιαρίδου είχαν συνολικά τρία παιδιά.Ο Νίκος,...