ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις  με την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση - Τι είπαν Μητσοτάκης και Τσίπρας

Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις με την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση - Τι είπαν Μητσοτάκης και Τσίπρας

Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε  τα μεσάνυχτα ησυζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων με τις θέσεις όλων των κομμάτων.

Στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι κεντρική αποστολή της κυβέρνησης είναι να μειώσει τους φόρους και να φέρει νέες επενδύσεις.

Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2020 περιλαμβάνουν:

-Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%.

-Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

-Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.

-Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.

-Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%. 

Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις 

της προηγούμενης κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στον προϋπολογισμό για το 2020 δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία ούτε θα αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Επιτυγχάνοντας, ωστόσο, τους στόχους θα δοθεί η δυνατότητα η κυβέρνηση να διεκδικήσει μέσα στην επόμενη χρονιά την μείωση των πλεονασμάτων.

Ο δεσμεύσεις για την καθημερινότητα

 των πολιτών:

Υγεία: Αμεσες 2.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία κυρίως νοσηλευτών. Εφαρμόζεται αμέσως ο αντικαπνιστικός νόμος. Τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων θα διανέμονται κατ’ οίκον ή από φαρμακείο της επιλογής τους. Άμεση καταβολή συντάξεων χηρείας.

Παιδεία: συνδέεται με την οικονομία, για να μην παράγει άνεργους πτυχιούχους. Άμεση πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Εντός διετίας αντιμετωπίζεται οριστικά το ζήτημα των αναπληρωτών. Το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας καταργείται άμεσα. Ξεκινά η πολιτική ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της χρήσης της τεχνολογίας και της ανάπτυξης πειραματικών σχολείων. Το πρώτο ιδρύεται στο Περιστέρι.

Ασφάλεια: Επανεξετάζονται οι προβληματικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ώστε να τροποποιηθούν άμεσα. Αποτρέπεται η αποφυλάκιση δολοφόνων ισοβιτών και τρομοκρατών. Ιδρύονται φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου Γ. Προσλαμβάνονται άμεσα 1.500 αστυνομικοί. Εντός εξαμήνου αντικαθίσταται ο εξοπλισμός και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα του προσωπικού της ΕΛΑΣ. Και μέσα στο 2020 εξασφαλίζονται νέα περιπολικά και μηχανές. Η διαδικασία παροχής ασύλου ολοκληρώνεται με μεγάλη ταχύτητα, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία.

Τέλος στη γραφειοκρατία: Κάθε γέννηση θα δηλώνεται μόνο μία φορά και κάθε παιδί θα εγγράφεται μόνο την πρώτη φορά στην εκπαίδευση. Καθιερώνεται νέα ψηφιακή ταυτότητα. Με αυτήν, κάθε πολίτης θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική του κατάσταση και θα μαθαίνει ό,τι θέλει από το Δημόσιο, θα εισάγεται αν χρειαστεί στο νοσοκομείο. Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι υπογραφές, μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές και η επικοινωνία με το Δημόσιο θα γίνεται μόνον μία φορά. Μετά, θα είναι χρέος των υπηρεσιών να ενημερώνονται εσωτερικά χωρίς να ενοχλούν τον πολίτη.

Οι δεσμεύσεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις - η άμεση παρέμβαση στην ΔΕΗ:

Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να σώσει τη ΔΕΗ, χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές. Όπου απαιτείται θα ιδιωτικοποιηθούν δίκτυα και θα εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Αφού εξυγιανθεί η επιχείρηση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

Πωλείται το 30% του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και ιδιωτικοποιούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αξιοποιείται η περιουσία του Δημοσίου, ενώ για τις ιδιωτικές επενδύσεις, τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τις καθηλώνουν θα σαρωθούν. Η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει άμεσα και θα γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδας.

Οι αλλαγές στο κράτος:

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει τακτικά. Θα διαμορφώνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο υλοποιούν τα αρμόδια υπουργεία.

Το σχέδιο αυτό παρακολουθεί η Προεδρία της Κυβέρνησης, μέσω ενός του ηλεκτρονικού συστήματος ΜΑΖΙ, ώστε να καταπολεμώνται συναρμοδιότητες και καθυστερήσεις.

Αντιμετωπίζεται η κακονομία και η πολυνομία με ένα ευρύ πλέγμα κανόνων καλής νομοθέτησης. Υλοποιείται άμεσα ένα γενναίο πρόγραμμα απλοποίησης και κωδικοποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Η νέα κυβέρνηση θα δώσει αρμοδιότητες στη Διοίκηση, καθιερώνοντας θέση Υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο. Θα επιλέγεται με διαδικασίες ΑΣΕΠ, και θα επιβλέπει τις δαπάνες και το προσωπικό του υπουργείου.

Αποκομματικοποιείται το κράτος, επιστρέφοντας το δικαίωμα υπογραφής εκεί που ανήκει. Δηλαδή στους Γενικούς Διευθυντές και τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους.

Τα πέντε εμβληματικά έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Εμβληματικά κτίρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:

1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή.

2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής. 

3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες. 

5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.


Βασικά σημεία ομιλίας Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

 Οι έξι ένοχες σιωπές του κ. Μητσοτάκη


Για «ανησυχητικά» πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, έκανε λόγο στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα βασικά σημεία της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας τόνισε:                                                                                                                                                                   

• Δυστυχώς, τα πρώτα δείγματα γραφής σας κ. Μητσοτάκη προκαλούν μεγάλη ανησυχία

•Επαναφέρατε τους κομματικούς επιτετραμμένους σε θέσεις ΓΓ στα Υπουργεία. Συγκεντρώσατε υπερεξουσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός στα χρονικά. Την ΕΥΠ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ να λειτουργούν απευθείας με βάση τις δικές σας υποδείξεις

• Προωθείτε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο, με στρατιές συμβούλων που αναφέρονται απευθείας σε σας και την αναστήλωση του γαλάζιου κομματικού κράτους.

• Είστε η πρώτη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση που δε μπορείτε ούτε καν για αστείο να ισχυριστείτε το γνωστό ρητό «παραλάβαμε χάος». Παραλαμβάνετε μια χώρα εκτός μνημονίων.

• Λέγατε ότι θα αλλάξετε τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα για να καταφέρετε φορολογικές ελαφρύνσεις χωρίς κοινωνικό κόστος. 

• Η πρώτη δέσμευσή σας ήταν ότι θα τηρήσετε συμφωνία με εταίρους και τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2019 και το 2020. Αυτή η δέσμευση σημαίνει ότι για το 2020 θα πρέπει να εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 2 δις. Ευρώ. Πού θα τα βρείτε;

• Επομένως, η άλλη ανάγνωση της ομιλίας σας είναι για αυτά που δεν είπατε. Για τις ένοχες σιωπές σας. Είτε θα αναγκαστείτε να μην υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας για ελαφρύνσεις είτε θα προχωρήσετε σε ισοδύναμα μέτρα επιβάρυνσης της κοινωνίας. 

• Χρειάστηκαν μόλις δέκα μέρες για να συνειδητοποιήσετε ότι η υπόσχεση για μείωση των πλεονασμάτων ήταν υπόσχεση δίχως βάση. Δεν διεκδικήσατε καν τη μείωσή τους. Παραπέμπετε τη διεκδίκηση σε ένα αβέβαιο μέλλον, μετά το 2021. 

• Γιατί σήμερα, θέλετε να μπείτε σε παζάρια το ‘21 μαζί τους για τα πλεονάσματα και δεν υλοποιείτε τη μοναδική βιώσιμη και εξασφαλισμένη δημοσιονομικά πρόταση που εμείς καταθέσαμε. Γιατί απορρίπτετε πριν καν τοποθετηθούν οι θεσμοί τη πρωτοβουλία που αναλάβαμε για την κατάθεση, 5,5 δις από το μαξιλάρι ρευστότητας σε escrow account ώστε να μειωθούν κατά 1% τα πλεονάσματα χωρίς να παραβιαστεί η συμφωνία ;

• Εμείς με αυτό το σχέδιο είχαμε ξεκινήσει φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των αδυνάμων. Θα ακυρώσετε τα μέτρα ελάφρυνσης που είχαμε ξεκινήσει να ψηφίζουμε και  να υλοποιούμε από τον περασμένο Μάϊο;

• Μας μιλήσατε για 6 αλήθειες αλλά εγώ θα σας μιλήσω για τις 6 ένοχες σιωπές σας. Δεν είπατε κουβέντα για το ασφαλιστικό, ποιος θα καλύψει τη δημοσιονομική τρύπα που προκύπτει. Δεύτερον, τα επιδόματα. Δεν μας είπατε εάν θα τα διατηρήσετε, είπατε μόνο ότι είναι επιδόματα φτώχειας. Ποια είναι επιδόματα φτώχειας; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Το επίδομα ανεργίας; Το επίδομα στέγασης; Το οικογενειακό επίδομα; Τα αναπηρικά επιδόματα είναι επιδόματα φτώχειας; Θα διατηρηθούν ή θα καταργηθούν; Τρίτη ένοχη σιωπή, δεν είπατε κουβέντα αν θα διατηρήσετε το δώρο Πάσχα που δώσαμε ως μόνιμη παροχή 13ης σύνταξης. Τέταρτη ένοχη σιωπή σας, δεν είπατε κουβέντα για το αφορολόγητο που ζητούν να περικοπεί οι δανειστές. Πέμπτη ένοχη σιωπή, η εισφορά αλληλεγγύης που εμείς θα είπαμε πως θα την καταργήσουμε για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και θα τη μειώσουμε δραστικά για εισοδήματα πάνω από αυτά και τέλος η προκαταβολή φόρου, που από το 2020 είχαμε δεσμευθεί πως θα πάει από το 100% στο 50%. 

• Σήμερα, τον άνθρωπο που ηγείτο  της Ελληνικής Αστυνομίας στο Μάτι, τον κ. Τσουβάλα, και αναρωτιόσασταν αν κοιμάται τα βράδια και αν είναι δυνατόν να διαχειριστεί άλλες φυσικές καταστροφές, τον κάνατε ΓΓ Δημόσιας Τάξης. Εσείς τώρα πως κοιμάστε τα βράδια; Είστε υπερήφανος και ευτυχής για αυτό;

• Επιλέξατε για τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, με βασική αρμοδιότητα να τρέξει την επένδυση στο Ελληνικό, τον κ. Οικονόμου, στέλεχος μέχρι πρότινος της Lamda Development, της εταιρίας που τρέχει την επένδυση στο Ελληνικό.

• Πρωτοστατήσατε στα περί προδοτικής συμφωνίας. Τώρα είναι καλή η Συμφωνία των Πρεσπών; Αυτό λέει ο Υπουργός Άμυνας και ο Υπουργός επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι το λέτε και εσείς. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λονδίνου, μετά την επικοινωνία σας με την κ. Μέι, δεσμευθήκατε να τηρήσετε στο ακέραιο τη Συμφωνία. Λογοκρίνατε το ΑΠΕ, είναι fake news της Ντάουνινγκ Στριτ και αυτό; Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν, με αυτούς που παραπλανήσατε και εξαπατήσατε εσείς και η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος σας.

• Όταν περιοδεύατε προεκλογικά στο Καστελόριζο μας κατηγορήσατε ότι αναπαράγουμε fake news και είπατε πως δε θα στέλνετε το ΣΔΟΕ. Τώρα τα υλοποιείτε. Καταργείτε την αυτοτέλεια του ΣΕΠΕ, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και φυσικά το ΣΔΟΕ. Είστε τελικά περί πολλού στην τάξη και την ασφάλεια, αλλά με την αυθαιρεσία είστε κάπως πιο δεκτικοί. Η επιβολή της νομιμότητας θα γίνει πολυτέλεια. Θα μπορεί να ανθίσει και πάλι η φοροδιαφυγή, όπως συνέβαινε στα χρόνια σας.

• Έχετε δύο μεγάλα projects στα σκαριά. Την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και φυσικά αυτή του ασφαλιστικού συστήματος. Για τη ΔΕΗ, εφαρμόζετε μια παραδοσιακή συνταγή. Δημιουργία κλίματος απαξίωσης και μετά φυσικά το ξεπούλημα. Το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο αρμόδιος υπουργός που διαχειρίστηκε την Ολυμπιακή. Ξεχνάτε τα πεπραγμένα σας το 2010-2014. Όταν εκτοξεύσατε τόσο τις τιμές του ρεύματος κατά 60% όσο και τον δανεισμό της ΔΕΗ στα 5 δισ. Ευρώ, με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν πολλοί τους λογαριασμούς. Σήμερα οι ίδιοι που ευθύνονται για τα προβλήματα της εταιρίας εμφανίζονται ως σωτήρες. Σας το λέμε καθαρά, η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό: Σταματήστε τα παιχνίδια με τη ΔΕΗ. Μην διανοηθείτε να φέρετε νέα βάρη στους λογαριασμούς του ρεύματος και να μην υλοποιήσετε το σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

• Το άλλο μεγάλο πρότζεκτ σας είναι το ασφαλιστικό, για το οποίο δεν είπατε τίποτα. Μήπως σχεδιάζετε να βρείτε από το ασφαλιστικό περιθώριο για τις φορολογικές μειώσεις; Μη διανοηθείτε να φέρετε μειώσεις που εμείς αποτρέψαμε στις αρχές του 2019, οι συνταξιούχοι αγωνιούν. Ελπίζω στις προγραμματικές δηλώσεις να ακούσουμε τι έχετε σκοπό να κάνετε.

• Κ. Μητσοτάκη, ήσασταν πολύ φειδωλός στα εθνικά μας θέματα. Ποιος δε θέλει καλή γειτονία, ποιος δε θέλει ειρήνη. Όμως δεν είπατε κουβέντα για την τουρκική προκλητικότητα. Δεν είπατε κουβέντα για την τήρηση του διεθνούς δικαίου. Δεν είπατε κουβέντα για το Κυπριακό την ημέρα της επετείου της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. 

• Θα μας βρείτε αρωγούς σε κάθε προσπάθεια που μειώνει τα βάρη και ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Θα μας βρείτε σκληρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια παλινόρθωσης πρακτικών και πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στην οικονομική λεηλασία. Η λαϊκή ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και τα 11.000 το χρόνο - Οι προϋποθέσεις

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και...

Τα 11.000 ευρώ μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν...

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο...

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο, ώστε  να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες  στη συνένωση των ΔΕΥΑ» -Απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο, ώστε να...

«Η βασική επιφύλαξη των καλών ΔΕΥΑ είναι ότι δεν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...