Με αιχμές για τις μετεκλογικές απουσίες  και την έλλειψη απαρτίας, κατάφερε να συνεδριάσει  το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Με αιχμές για τις μετεκλογικές απουσίες και την έλλειψη απαρτίας, κατάφερε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Με αιχμές από όλες τις πλευρές εναντίον της τακτικής των απουσιών από τις συνεδριάσεις, μεμονωμένες ή ολόκληρων παρατάξεων, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το βράδυ της Τετάρτης, που επιτέλους πραγματοποιήθηκε παρουσία 13 δημοτικών συμβούλων, στη βάση κανονισμού σύμφωνα με τον οποίο αρκεί το ένα τρίτο του συνόλου μετά από δύο προσκλήσεις χωρίς απαρτία.

«Δεν δώσαμε το καλύτερο παράδειγμα στους δημότες μας με την αποχή της μείζονος μειοψηφίας και των άλλων. Δεν πρέπει να επαναληφθεί. Δεν είναι μόνο για φωτογραφίες στα πανηγύρια και στις παρελάσεις. Ψηφίστηκαν για να είναι εδώ…» τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ρίζος, της Κοινωνίας Πολιτών. Στη συνέχεια, ψηφίζοντας θέμα πρόσληψης στο Κέντρο Κοινότητας, ανέφερε ότι το κοινωνικό έργο του δήμου πρέπει να συνεχιστεί και όχι να σαμποτάρονται οι αποφάσεις με τις απουσίες από τις συνεδριάσεις.

«Δεν είναι μορφή αντιπολίτευσης η αποχή από τις συνεδριάσεις για μικροπολιτικούς λόγους. Είναι θεατρινίστικη στάση, είναι παράσταση. Δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να βάζουμε εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου, με επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους δημότες…» είπε στη συνέχεια ο Γιώργος Καρτσιούνης της ΛΑΣ.

Για σαμποτάζ των συνεδριάσεων με πλήρη συνείδηση από κάποιους, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης.

«Θα έπρεπε να αφήσουμε κι εμείς καμένη γη όπως έκανε ο κ. Καραμπατζός όταν έφευγε από τη διοίκηση, μην ψηφίζοντας το θέμα των προσλήψεων στο ωδείο; Εμείς φέρνουμε τα θέματα εμπρόθεσμα για να βοηθήσουμε τη νέα διοίκηση, ώστε να υπάρχουν κανονικά στην ώρα τους οι καθηγητές και να είναι αυτοί που πρέπει ποιοτικά. Αδυνατώ να κατανοήσω την απουσία των επτά εκλεγμένων της νέας διοίκησης, που δεν είναι παρόντα να στηρίξουν το δικό τους έργο…» τόνισε ο κ. Βαλσαμίδης, σημειώνοντας ότι θα στηλιτεύσει τη στάση τους και σε συνεδριάσεις που θα είναι παρόντες.

Για τον κόμβο εισόδου της Νάουσας

Την άποψή του για το έργο του κόμβου εισόδου της Νάουσας, κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Λάκης Λακηνάνος. Τόνισε ότι από την υπηρεσία έγινε ό,τι καλύτερο, ωστόσο έπρεπε να αναζητηθούν κι άλλες λύσεις, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δεν είναι η προσφορότερη. Ο κ. Λακηνάνος πρότεινε να εξεταστεί ακόμη και η δυνατότητα να γίνει δρόμος εισόδου-εξόδου το σημερινό τμήμα εξόδου από την πόλη, που στην παρούσα μελέτη προβλέπεται να καταργηθεί.

«Να γίνουν προσπάθειες για το καλύτερο, όσο δύσκολο κι αν είναι λόγω της διαμόρφωσης του κόμβου, ακόμη κι αν στο τέλος καταλήξουμε στην πρόταση της προμελέτης…» τόνισε ο σύμβουλος της ΛΑΣ, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες της δικής του ιδέας στο θέμα των απαλλοτριώσεων που θα χρειαστούν.

Θυμίζουμε ότι βάσει της προμελέτης προβλέπεται η δημιουργία διπλού δρόμου εισόδου-εξόδου στο σημερινό τμήμα της ανόδου, με διαπλάτυνσή του και επιχώσεις για να μειωθεί η κλίση του δρόμου στο 6% από το 13% που είναι σήμερα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Στ. Βαλσαμίδης: 6.500 οι επισκέπτες τον χρόνο στη Σχολή Αριστοτέλους

Σε ερώτηση της μειοψηφίας για την κατάσταση της Σχολής Αριστοτέλους (με αφορμή πρόσφατη δημοσίευση για την έλλειψη ενδιαφέροντος συγκριτικά με τα άλλα αρχαιολογικά σημεία της χώρας), απάντησε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης. Τόνισε ότι από την πλευρά του δήμου Νάουσας έγινε μεγάλη προσπάθεια: με ένα έργο συντήρησης του άκρως προβληματικού κτηρίου, αλλά και τον σχεδιασμό των ανασκαφών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Αναφορικά με την επισκεψιμότητα στον χώρο, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι από τους 1.500 που ήταν ετησίως τα προηγούμενα χρόνια, τα τελευταία χρόνια έφτασαν τις 6.500!

Κ.Π.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρόνια περίμενα...

Χρόνια περίμενα...

Όλγα Κοτμηρίδου-ΜεταξάΚάνοντας ένα περίπατο στην...

Η ιδιαίτερη, φρουριακή αρχιτεκτονική της Βέροιας (ΙΙ) !!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Η ιδιαίτερη, φρουριακή αρχιτεκτονική της Βέροιας (ΙΙ)...

Είδαμε στην προηγούμενη «συνάντησή» μας, αγαπητοί...

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 1821 - Η Άλωση της Τρίπολης

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 1821 - Η Άλωση...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ΦιλόλογοςΕίναι...

Κατεβαίνουν στους δρόμους της Βέροιας, την Τετάρτη, οι Αγρότες για deminimis και αποζημιώσεις

Κατεβαίνουν στους δρόμους της Βέροιας, την Τετάρτη, οι...

Μετά την λήξη του τελεσίγραφου που έστειλαν στην...

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΨΑΡΙΑ, ΜΟΝΟ ΣΑΜΑΛΙ!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΨΑΡΙΑ, ΜΟΝΟ ΣΑΜΑΛΙ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ποια Χριστούγεννα γιορτάζουμε;

Ποια Χριστούγεννα γιορτάζουμε;

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΕπί τη εορτή της «Κατά...

Απαγόρευση   κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα   Λιανοβεργίου- Κορυφής - ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα ...

Έκτακτες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα...

Συνεδριάζει την Τρίτη   η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Είδαμε στην προηγούμενη «συνάντησή» μας, αγαπητοί φίλοι, ότι ο  Adolf Hermann Struck το 1902 αντικρίζοντας  για πρώτη φορά τη Βέροια έγραψε μεταξύ άλλων: «…Από το σημείο που βρισκόμαστε βλέπει κανείς να ξαπλώνεται προς...

Στις 8.15 το πρωί συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας μετά από κλήση για διάσωση οδηγού, που παρασύρθηκε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του από ορμητικό χείμαρρο, λίγο πριν το Μακροχώρι, πίσω από την...

Τροχαίο ατύχημα συνέβη γύρω στις 9 χθες το βράδυ (Δευτέρα) στο 4ο χλμ Γρεβενών - Κοζάνης.Νταλίκα «καβάλησε» το διαχωριστικό διάζωμα και συγκρούσθηκε με δύο διερχόμενα αυτοκίνητα.

Έρευνα – Επιμέλεια: Μάκης ΔημητράκηςΣύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας και το εβραϊκό της όνομα Χάνα σημαίνει εύνοια – χάρη.Παντρεύτηκε στη Γαλιλαία τον Ιωακείμ και...