Με αιχμές για τις μετεκλογικές απουσίες και την έλλειψη απαρτίας, κατάφερε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Με αιχμές για τις μετεκλογικές απουσίες και την έλλειψη απαρτίας, κατάφερε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Με αιχμές από όλες τις πλευρές εναντίον της τακτικής των απουσιών από τις συνεδριάσεις, μεμονωμένες ή ολόκληρων παρατάξεων, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το βράδυ της Τετάρτης, που επιτέλους πραγματοποιήθηκε παρουσία 13 δημοτικών συμβούλων, στη βάση κανονισμού σύμφωνα με τον οποίο αρκεί το ένα τρίτο του συνόλου μετά από δύο προσκλήσεις χωρίς απαρτία.

«Δεν δώσαμε το καλύτερο παράδειγμα στους δημότες μας με την αποχή της μείζονος μειοψηφίας και των άλλων. Δεν πρέπει να επαναληφθεί. Δεν είναι μόνο για φωτογραφίες στα πανηγύρια και στις παρελάσεις. Ψηφίστηκαν για να είναι εδώ…» τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ρίζος, της Κοινωνίας Πολιτών. Στη συνέχεια, ψηφίζοντας θέμα πρόσληψης στο Κέντρο Κοινότητας, ανέφερε ότι το κοινωνικό έργο του δήμου πρέπει να συνεχιστεί και όχι να σαμποτάρονται οι αποφάσεις με τις απουσίες από τις συνεδριάσεις.

«Δεν είναι μορφή αντιπολίτευσης η αποχή από τις συνεδριάσεις για μικροπολιτικούς λόγους. Είναι θεατρινίστικη στάση, είναι παράσταση. Δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να βάζουμε εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου, με επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους δημότες…» είπε στη συνέχεια ο Γιώργος Καρτσιούνης της ΛΑΣ.

Για σαμποτάζ των συνεδριάσεων με πλήρη συνείδηση από κάποιους, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης.

«Θα έπρεπε να αφήσουμε κι εμείς καμένη γη όπως έκανε ο κ. Καραμπατζός όταν έφευγε από τη διοίκηση, μην ψηφίζοντας το θέμα των προσλήψεων στο ωδείο; Εμείς φέρνουμε τα θέματα εμπρόθεσμα για να βοηθήσουμε τη νέα διοίκηση, ώστε να υπάρχουν κανονικά στην ώρα τους οι καθηγητές και να είναι αυτοί που πρέπει ποιοτικά. Αδυνατώ να κατανοήσω την απουσία των επτά εκλεγμένων της νέας διοίκησης, που δεν είναι παρόντα να στηρίξουν το δικό τους έργο…» τόνισε ο κ. Βαλσαμίδης, σημειώνοντας ότι θα στηλιτεύσει τη στάση τους και σε συνεδριάσεις που θα είναι παρόντες.

Για τον κόμβο εισόδου της Νάουσας

Την άποψή του για το έργο του κόμβου εισόδου της Νάουσας, κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Λάκης Λακηνάνος. Τόνισε ότι από την υπηρεσία έγινε ό,τι καλύτερο, ωστόσο έπρεπε να αναζητηθούν κι άλλες λύσεις, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δεν είναι η προσφορότερη. Ο κ. Λακηνάνος πρότεινε να εξεταστεί ακόμη και η δυνατότητα να γίνει δρόμος εισόδου-εξόδου το σημερινό τμήμα εξόδου από την πόλη, που στην παρούσα μελέτη προβλέπεται να καταργηθεί.

«Να γίνουν προσπάθειες για το καλύτερο, όσο δύσκολο κι αν είναι λόγω της διαμόρφωσης του κόμβου, ακόμη κι αν στο τέλος καταλήξουμε στην πρόταση της προμελέτης…» τόνισε ο σύμβουλος της ΛΑΣ, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες της δικής του ιδέας στο θέμα των απαλλοτριώσεων που θα χρειαστούν.

Θυμίζουμε ότι βάσει της προμελέτης προβλέπεται η δημιουργία διπλού δρόμου εισόδου-εξόδου στο σημερινό τμήμα της ανόδου, με διαπλάτυνσή του και επιχώσεις για να μειωθεί η κλίση του δρόμου στο 6% από το 13% που είναι σήμερα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Στ. Βαλσαμίδης: 6.500 οι επισκέπτες τον χρόνο στη Σχολή Αριστοτέλους

Σε ερώτηση της μειοψηφίας για την κατάσταση της Σχολής Αριστοτέλους (με αφορμή πρόσφατη δημοσίευση για την έλλειψη ενδιαφέροντος συγκριτικά με τα άλλα αρχαιολογικά σημεία της χώρας), απάντησε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης. Τόνισε ότι από την πλευρά του δήμου Νάουσας έγινε μεγάλη προσπάθεια: με ένα έργο συντήρησης του άκρως προβληματικού κτηρίου, αλλά και τον σχεδιασμό των ανασκαφών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Αναφορικά με την επισκεψιμότητα στον χώρο, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι από τους 1.500 που ήταν ετησίως τα προηγούμενα χρόνια, τα τελευταία χρόνια έφτασαν τις 6.500!

Κ.Π.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γεώργιος Τοπαλίδης προτείνεται για διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας

Ο Γεώργιος Τοπαλίδης προτείνεται για διοικητής της 3ης...

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα που προτείνει το Υπουργείο...

300 βιβλία και λευκώματα από τον Γιάννη και την Μαίρη Ναζλίδη στη Βιβλιοθήκη του Γιαννακοχωρίου

300 βιβλία και λευκώματα από τον Γιάννη και την Μαίρη...

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Βυζαντινός Πολιτισμός, η Ιστορία,...

Ορκίζονται ο νέος δήμαρχος Νάουσας,  οι δημοτικοί και  κοινοτικοί σύμβουλοι

Ορκίζονται ο νέος δήμαρχος Νάουσας, οι δημοτικοί και ...

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο  Η...

Δημήτρης Μαυρογιώργος:  Διευθετήθηκε το θέμα  της μισθοδοσίας  επικουρικού προσωπικού  στο Νοσοκομείο Βέροιας

Δημήτρης Μαυρογιώργος: Διευθετήθηκε το θέμα της...

Για διευθέτηση του θέματος που προέκυψε στο...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μόλυνση της  Τάφρου 66 σήμερα στη γέφυρα Πολυπλατάνου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μόλυνση της Τάφρου...

-Ανοιχτό κάλεσμα σε τοπικές και πολιτικές Αρχές από...

Α. Τζιτζικώστας στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία αυτά τα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά»

Α. Τζιτζικώστας στην τελευταία συνεδρίαση του...

«Σας ευχαριστώ όλους, συμπολίτευση και αντιπολίτευση,...

Τα Παιδιά της Άνοιξης ευχαριστούν

Τα Παιδιά της Άνοιξης ευχαριστούν

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων &...

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Δημοτική...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...