Το “9ο Zagori Mountain Running,  ολοκληρώθηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές κι επισκέπτες

Το “9ο Zagori Mountain Running, ολοκληρώθηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές κι επισκέπτες

Ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη νόσο της Κυστικής Ίνωσης από βεροιώτισσα ομιλήτρια
“Ένας θεσμός, αθλητισμού και πολιτισμού, πρεσβευτής σημαντικών κοινωνικών μηνυμάτων”


H 9η συνεχόμενη διοργάνωση του μεγαλύτερου ορεινού αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα, Zagori Mountain Running 2019, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, φιλοξενώντας φέτος 2.300 Έλληνες και ξένους αθλητές από 37 διαφορετικές χώρες και πάνω από 12.000 επισκέπτες, στον όμορφο τόπο του Ζαγορίου. Το αγωνιστικό τριήμερο, προσέφερε και φέτος  μια ανεπανάληπτη αθλητική εμπειρία στους συμμετέχοντες, στο καταπράσινο τοπίο των μονοπατιών της Τύμφης και του Ζαγορίου. Οι αθλητές των τεσσάρων αγώνων της διοργάνωσης  80km, 44+km, 21km& 10 km δοκιμάστηκαν σε δύσκολες τεχνικά διαδρομές, διέσχισαν πετρόκτιστα γιοφύρια, μονοπάτια ασύγκριτης ομορφιάς,  βρέθηκαν στην καρδιά του επιβλητικού φαραγγιού του Βίκου και στη μεγάλη αγκαλιά του σπάνιας αρχιτεκτονικής του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου.


Το φετινό Zagori Mountain Running όχι μόνο διατήρησε αλλά αύξησε την συμμετοχή των αθλητών, επιβεβαιώνοντας την ανταπόκριση που απολαμβάνει ως μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολλές  παράλληλες δράσεις  με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, έλαβαν χώρα στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διοργάνωση κατήρτισε και υλοποίησε αναλυτικό σχέδιο για την ιατρική κάλυψη των αγώνων, διασφαλίζοντας την υγεία των δρομέων κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους. 


Εντυπωσιακά  νέα  ρεκόρ, στα 80km και τα 44km

Από τις φετινές αθλητικές επιδόσεις, δεν έλειψαν τα ρεκόρ, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 4:30 π.μ στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου, με όλους τους αθλητές να συμμετέχουν στην απόλυτη πρόκληση ορεινού τρεξίματος, της  απαιτητικής διαδρομής του TeRA80km. Το νήμα του τερματισμού έκοψε πρώτος  ο Δημήτρης Σελέτης (KassimisTraining) σημειώνοντας χρόνο 8:18:06’’, ο οποίος αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνα! Δεύτερος τερμάτισε ο  Φώτης Ζησιμόπουλος  (KassimisTraining)με χρόνο8:55:19’’,ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Eυάγγελος Νούλας (KassimisTraining)με χρόνο 9:21:53’’.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Katarzina Cekoska με χρόνο 11:21:55’’. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αντριάνα Βασιλάτου ( Tecnika Hellas) με χρόνο 11:27:06’’, ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε η Ντέπυ Σημαντράκου (Kourkourikis Training Group)με χρόνο 13:11:39’’.

Στις 6:00 π.μ., ξεκίνησαν οι δρομείς του αγώνα  Marathon+44 km από το Τσεπέλοβο Ζαγορίου. Μετά από έναν πολύ ωραίο αγώνα σε μια απαιτητική διαδρομή ,πρώτος  τερμάτισε ο Θανάσης Παγουνάδης( SALOMON HELLAS) με χρόνο 4:29:12’’, σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Απόστολος Τζουμάκας (Fifth Element Running Team)με χρόνο 04:50:29’’, ενώ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Nίκος Ροδόπουλος (Tecnika Hellas) με χρόνο 04:50:52’’.

Στις γυναίκες, η Βηθλεέμ Σαπίου (Tecnika Hellas)τερμάτισε πρώτη με χρόνο  05:55:53’’, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Nίκη Ζιώγα (GTS Team) με χρόνο 06:13:14’’και την τρίτη θέση της γυναικείας κατάταξης κατέκτησε η Ξένια Καζιμίροβα (KassimisTraining) με χρόνο 06:53:26’’.


Half Marathon 21km & Entry Race 10km


Την Κυριακή 21 Ιουλίου η γιορτή τους αθλητισμού και του ορεινού τρεξίματος μεταφέρθηκε στους Κήπους Ζαγορίου, όπου στις 8:00 π.μ. ξεκίνησε ο αγώνας Half Marathon21 km.  Στην πρώτη θέση  τερμάτισε ο Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) με χρόνο 01:43:41’’, σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνα ,  δεύτερος ήταν ο Nικόδημος  Νικολακέας (All Terain Runners-FifthElementRunningTeam) με χρόνο 01:50:16’’και  τρίτος  ο Σωτήρης Παπαποστόλου(Fifth Element Running Team) με χρόνο 01:50:22’’.

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε  η Δήμητρα Τσαλοκώστα με χρόνο 02: 00:42’’, δεύτερη ήταν η Παναγιώτα Ράπτη (MyAthlete-ChozenTeam) με χρόνο02: 27:50’’ ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η  Δήμητρα Χαιροπούλουμε χρόνο 02:29:55’’.

Μία ώρα αργότερα, δόθηκε η εκκίνηση του  αγώνα  των 10km , με την συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων !  1ος σημειώνοντας  νέο ρεκόρ αγώνα, έκοψε το νήμα ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης (Fifth Element Running Team) με χρόνο 0:44:48,  2ος ήταν ο Αλέξανδρος Δημάκος (Ν.Ο Πάργας)με χρόνο 0:48:29’’ και 3ος  τερμάτισε ο Γιάννης Σταλίκαςμε χρόνο 0:49:29΄΄. Πολύ δυνατές ήταν και οι γυναίκες που έτρεξαν στα μονοπάτια των 10km, με την Δήμητρα Ανδρούτσου (PhysioActiv)να κόβει πρώτη το νήμα του τερματισμού σε 0:55:48’’. 2η με χρόνο 0:59:11’’ ήταν η Βασιλική Τζίμα, ενώ στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η Eιρήνη Κουτσιμάνη με χρόνο 01:00:27’’.


Τρέξανε με την ψυχή τους οι μικροί δρομείς του «ΖAGORAKI RACE»


Ο παιδικός αγώνας « Zagoraki Race 1km», με την υποστήριξη του Μεγάλου Χορηγού του αγώνα , του  Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, ξεκίνησε από το Τσεπέλοβο το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς οι μικροί δρομείς  έτρεξαν και χάρηκαν την συμμετοχή τους  σε έναν αγώνα που χαρίζει χαμόγελα και τονίζει τη χαρά της συμμετοχής, της ομαδικότητας και της άθλησης από τις νεαρές ηλικίες.


Παράλληλες Εκδηλώσεις& δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Η  διοργάνωση, σε συνεργασία με τον Μεγάλο Χορηγό, «Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ» , προγραμμάτισαν σημαντικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης κατά το διήμερο των αγώνων. Για μία ακόμη χρονιά, το  μοναδικό παγκοσμίως και ενεργειακά αυτόνομο «Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» , μεταφέρθηκε και φέτος στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους. Αθλητές κι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν όλες τις συσκευασίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του αθλητικού τριημέρου. Με αυτό τον τρόπο, ο στόχος για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Zagori Mountain Running, επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία. Σε συνέχεια της δράσης περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, ο Εθνικός Φορέας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσηςπροσέφερε δώρα μέσω κλήρωσης στους συμμετέχοντες που ανακύκλωσανπλαστικές, γυάλινες και συσκευασίες αλουμίνιου.

Στιγμές χαράς και διασκέδασης χάρισε σε μικρούς και μεγάλους, η δράση αναρρίχησης σε τεχνητή πίστα στο πλαίσιο του event Zagori Climbing Academy by «The North Face» ενώ η  «The North Face» με τον Μάριο Γιαννάκου και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγόρι», εκπαίδευσαν  τους μικρούς explorers σε ένα διαφορετικό camp, το οποίο στήθηκε στον χώρο της Zagori Expo.


Ισχυρό κοινωνικό μήνυμα και ευαισθητοποίηση για τη νόσο της Κυστικής Ίνωσης-Η γονέας από την Βέροια που μίλησε για τη νόσο


Η My Adventure, διοργανώτρια εταιρεία του Zagori Mountain Running, δίνοντας έμφαση στην στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, δημιούργησε ένα συλλεκτικό βραχιολάκι  με το μήνυμα «Respect the Mountains- Run and win CF», το οποίο εντυπωσίασε και εξαντλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από την πώλησή του θα διατεθούν  στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» – Τμήμα Κυστικής Ίνωσης.  Πολύ δυνατή στιγμή για την διοργάνωση ήταν η ομιλία της Μαρκέλλας Μήτσου, μιας μητέρας από τη Βέροια, που έχει παιδί με κυστική ίνωση, η οποία μέσα από τα προσωπικά της βιώματα, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει το κοινό. Στο τέλος της ομιλίας της ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την υποστήριξή τους, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να κάνει την εξέταση στον προγεννητικό έλεγχο, αφού η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Η διοργάνωση του Zagori Mountain Running 2019 με αυτόν τον τρόπο, κάνει ένα πρώτο βήμα για την ενημέρωση του κοινού και τη στήριξη του Τμήματος, µε την ελπίδα ότι το μέλλον στην αντιμετώπιση της νόσου θα είναι αισιόδοξο και φωτεινό.

Επίσης, μέρος των εσόδων από την πώληση του ανανεωμένου συλλεκτικού Buff της διοργάνωσης, το οποίο αποτυπώνει με ζωηρά χρώματα την σπάνια πανίδα του Ζαγορίου,  θα διατεθούν στο Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου,συνεισφέροντας στο έργο για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Zagori Mountain Running συμμετέχει στην μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» να μεταδοθεί μέσα από τη διοργάνωση, μήνυμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα! Σε συνέχεια της περσυνής επιτυχίας της ενέργειας, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ενημερώθηκε και φέτος σχετικά με τη διαδικασία ενώ 130 αθλητές κι επισκέπτες έγιναν  εθελοντές δότες.

Ο τεχνικός διευθυντής και εμπνευστής της ιδέας  του αγώνα Βασίλης Τζουμάκας, σημείωσε για το 9οZagoriMountainRunning: «Το Zagori Mountain Running είναι αναμφισβήτητα πλέον ένας θεσμός αθλητισμού και πολιτισμού που όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτόν, τον αναμένουν κάθε χρόνο με προσμονή. Αξίζουν φυσικά, συγχαρητήρια στους 2300 αθλητές, αλλά και στην πολύτιμη και αναντικατάστατη ομάδα εθελοντών που κάθε χρόνο βρίσκεται στο πλευρό μας για να φέρουμε σε πέρας την πολυπληθέστερη ορεινή αθλητική διοργάνωση της χώρας. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο οι αθλητές αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία που αγκαλιάζει και προσμένει να «τρέξει» μαζί μας αυτό το τριήμερο. Δεν ξεχνούμε φυσικά, τους χορηγούς μας αλλά και όλους τους συντελεστές, που χωρίς τη δική τους συνεισφορά και υποστήριξη, η δύναμη και το εκτόπισμα αυτής της διοργάνωσης δεν θα ήταν ποτέ τόσο μεγάλο. Ήδη επεξεργαζόμαστετις επόμενες κινήσεις μας για την επόμενη επετειακή μας διοργάνωση το 2020. Ολοκληρώνοντας πλέον 10 χρόνια από την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας και τους 300 περίπου δρομείς που έσπευσαν να  συμμετέχουν πρώτη φορά στο πρώτο ZagoriMountainRunning, στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε μια κορυφαίαδιοργάνωση που κάθεχρόνο ανεβάζει πάντα τον πήχη ψηλότερα, συναγωνιζόμενη αντίστοιχες παγκόσμιες διοργανώσεις».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «Μαθαίνω για την Ενόργανη Γυμναστική» - Επίσκεψη του προπονητή Χρ. Ζάλιου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «Μαθαίνω για την Ενόργανη Γυμναστική»...

Ο αθλητικός όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής της Νάουσας...

Νίκη πρωτιάς.. με ανατροπή για τον Ποσειδώνα! Νίκησε με 3-2 σετ τον Ίκαρο Έδεσσας

Νίκη πρωτιάς.. με ανατροπή για τον Ποσειδώνα! Νίκησε με...

Μεγάλη νίκη με ανατροπή και με σημαντική βαθμολογική...

Υποβρύχια επαγγελματική φωτογράφηση για τα μέλη του Πήγασου! - Φορέστε το πιο μεγάλο σας χαμόγελό και ελάτε για μια μοναδική εμπειρία

Υποβρύχια επαγγελματική φωτογράφηση για τα μέλη του...

 Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 η Κοινωνική ...

Τρία χρυσά και ένα ασημένιο για τον Στέργιο Παπαγιάννη του Α.Σ Ρωμιός στη Ρώμη

Τρία χρυσά και ένα ασημένιο για τον Στέργιο Παπαγιάννη...

Το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου ο αθλητής του συλλόγου μας...

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια: Τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός για την νέα περίοδο - Παρουσίαση όλων των τμημάτων – Φώτο

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια: Τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός για την...

 Στο κλειστό ΔΑΚ Αλεξάνδρειας η «οικογένεια» του ΓΑΣ ...

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του τμήματος βόλεϊ του Φιλίππου!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του τμήματος βόλεϊ του...

Ένα "δυναμικό" βίντεο ανέβασε στο youtube, το τμήμα...

Με τους Ορειβάτες Βέροιας στη Μικρή Τζένα (2068μ.)

Με τους Ορειβάτες Βέροιας στη Μικρή Τζένα (2068μ.)

Το βουνό αναφέρεται με την ονομασία Ζώνα.Το όνομα...

Βόλεϊ Γυναικών: Φιλικός αγώνας του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ με την ομάδα του Ιωνικού Διαβατών

Βόλεϊ Γυναικών: Φιλικός αγώνας του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ με...

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας μας, την...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο αθλητικός όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής της Νάουσας «ΗΡΑΚΛΗΣ»  σε συνεργασία με την ομοσπονδία Γυμναστικής και με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιεί μέσω του προπονητή του επισκέψεις στα...

Μεγάλη νίκη με ανατροπή και με σημαντική βαθμολογική σημασία πέτυχε μέσα στην Έδεσσα ο Ποσειδώνας με 3-2 σετ(14-25,25-21,25-22,17-25,12-15).Κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι της φετινής χρονιάς απέδειξαν ότι είναι το φαβορί...

 Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "ΠΗΓΑΣΟΣ Κοινσεπ" σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Χαλκιά και την Castexpressionphotography, διοργανώνουν για τα μέλη του ΠΗΓΑΣΟΣ Aqua Center, υποβρύχια...

Το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου ο αθλητής του συλλόγου μας Στέργιος Παπαγιάννης έλαβε μέρος σε αγώνες Jiu-Jitsu στην γειτονική Ρώμη της Ιταλίας κατακτώντας 4 μετάλλια με σύνολο 9 αγώνων σε 2 διοργανώσεις .Στο...