Έξι βήματα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε  ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση  της Πολιτικής Γραμματείας

Έξι βήματα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Τα έξι άμεσα βήματα για το χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ και το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που τον στήριξε στις εθνικές εκλογές, υπογράμμισε κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «δεν επιθυμούμε απλά την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ και τη διεύρυνση της απήχησής του στη κοινωνία και σε όλο το εύρος της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα έξι βήματα για τον μετασχηματισμό του κόμματος είναι:

1. Η δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή.

2. Η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA)

3. Η Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

4. Η έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1η Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.

5. Οι ανοιχτές συνελεύσεις μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

6. Η ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «είναι θετικό πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που μας στήριξε στις εθνικές εκλογές για να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι «το επικοινωνιακό περιβάλλον είναι εξαιρετικά εχθρικό και οι αντίπαλοί μας θα κάνουν ότι μπορούν για να μας απομονώσουν, να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας, να μας αποκόψουν από τα στρώματα που μας στηρίζουν».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε, πως «ο μόνος τρόπος να αντέξουμε σε αυτές τις συνθήκες είναι ο δύσκολος δρόμος, δηλαδή να χτίσουμε δομές ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση. Και για αυτό το λόγο η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει πολλή δουλειά και κόπο και είναι κομβικής σημασίας».

Χαρακτήρισε την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού του κόμματος ως μονόδρομο, τονίζοντας πως: «Η συζήτηση για το κόμμα είναι πολύπλοκη και σύνθετη. Δεν είναι μόνο το ιδεολογικό σκέλος αλλά και το μοντέλο οργάνωσης είναι πολύ κρίσιμο. Το κόμμα και η κομματική δομή και οργάνωση στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι ένα κρίσιμο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει σε βάθος. Οι νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο καθημερινότητας για όλους μας, που το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η συζήτηση για τον μετασχηματισμό της δομής και την αναβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο eΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που θα οργανώνει και θα κινητοποιεί αποτελεσματικά τα μέλη του αλλά και θα παράγει δράση και πολιτική, θα δίνει περιεχόμενο και αντικείμενο καθημερινής δουλειάς, θα ενισχύει το νόημα της συμμετοχής αλλά ταυτόχρονα θα βαθαίνει και τη δημοκρατία» σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πως «αυτός ο δρόμος όμως είναι ο δύσκολος γιατί θέλει πολλή δουλειά, ανάληψη ρίσκου και ομοθυμία. Σε αυτό το πλαίσιο είναι μεγάλη πολυτέλεια να γυρίσουμε σε μια άχαρη και αδιέξοδη εσωστρέφεια και σε σκιαμαχίες μεταξύ μας».

Τόνισε δε, ότι «οι επιθέσεις στον γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας, αλλά συλλογικά προωθητικά, με ενότητα και σαφήνεια γραμμής και αποφάσεων».

Επίσης, αναφερόμενος στα σενάρια για απευθείας εκλογή προέδρου, χαρακτήρισε τη συζήτηση «αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο» και υπογράμμισε: «Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους».

«Η συζήτηση όμως για το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος και την εσωκομματική δημοκρατία εμπεριέχει και το τρόπο που θα εκλέγονται στο μέλλον όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλη η ηγεσία. Γιατί ένα θέμα είναι να αποφύγουμε την αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα ισότιμο θέμα είναι να αποφύγουμε και μία άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών» ανέφερε.

Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η προσπάθειά μας πρέπει να έχει ως στόχο την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την υπέρβασή του. Τον μετασχηματισμό του σε ένα πλατύ μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα. Την αναβάθμισή του σε ένα κόμμα που θα συμπυκνώνει θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη σε ολόκληρη τη κοινωνική και ιστορική της βάση».

«Με δύο λόγια» κατέληξε, «το εγχείρημά μας είναι ταυτόχρονα τομή αλλά και συνέχεια στη μέχρι σήμερα πορεία μας».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...