Εκλέχθηκε ο Άρης Λαζαρίδης νέος πρόεδρος και τα μέλη   της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Εκλέχθηκε ο Άρης Λαζαρίδης νέος πρόεδρος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Ανακοίνωσε ο Δήμαρχος τους 7 αντιδημάρχους


Την Κυριακή το πρωί στις 11, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εκλεγεί προεδρείο, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η διαδικασία ξεκίνησε αφού πήραν τις θέσεις τους στα έδρανα οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι, με τον Ηλία Τσιφλίδη να κάνει χρέη προέδρου, αφού ήταν ο σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους. Όσον αφορά τις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του συμβουλίου, η διαδικασία κύλησε γρήγορα, αφού δεν υπήρχαν άλλες προτάσεις και η εκλογή έγινε φανερά χωρίς κάλπη. Το νέο προεδρείο πήρε την θέση του, έκανε μια σύντομη τοποθέτηση ο νέος πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης, ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης και οι επικεφαλής των συνδυασμών. Στην συνέχεια  ακολουθήθηκε η διαδικασία με ψηφοδέλτια και μυστική ψηφοφορία σε κάλπη για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Άρης Λαζαρίδης νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Ο Άρης Λαζαρίδης μετά από πρόταση του Κώστα Βοργιαζίδη εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου (ψηφίστηκε από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας, της κ. Μπατσαρά και του κ. Παυλίδη, οι παρατάξεις Μαρκούλη και ΛΑΣ ψήφισαν λευκό, ψήφοι 32-7)), ο Δημήτρης Πυρινός μετά από πρόταση της Γεωργίας Μπατσαρά εκλέχθηκε στη θέση του αντιπροέδρου (με ψήφους επίσης 32-7) και ο Μιχάλης Σουμελίδης μετά από πρόταση του Παύλου Παυλίδη στη θέση του γραμματέα (32-7), ψηφίστηκαν ως το νέο προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, στη συνεδρίαση των δημαιρεσιών της Κυριακής. 

«Ευχαριστώ τον δήμαρχο για τη μεγάλη τιμή, να με προτείνει ως πρόεδρο στο δημοτικό συμβούλιο ενός δήμου με τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα και ευχαριστώ τους συναδέλφους που με ψήφισαν. Συνεργάστηκα με τέσσερις προέδρους (Μαυροκεφαλίδης, Τσαπαρόπουλος, Χατζηαθανασίου, Μωυσιάδης), όλοι ανέβασαν τον πήχη ψηλά. Ελπίζω να προσθέσω κι εγώ λίγους πόντους με την βοήθεια όλων σας. Προάγοντας τον γόνιμο διάλογο και όχι με στείρα αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο, ως το ύψιστο μέσο παραγωγής ιδεών. Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος και να υπερασπίσω τα δικαιώματα όλων σας» δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο Άρης Λαζαρίδης. 

5+2 οι νέοι αντιδήμαρχοι που ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο

Τους επτά αντιδημάρχους με τους οποίους θα πορευτεί το πρώτο χρόνο της θητείας του ανακοίνωσε ο δήμαρχος άτυπα στη συνεδρίαση των δημαιρεσιών του δήμου Βέροιας, αφού η επίσημη ανακοίνωσή τους έγινε χθες. Είναι: ο Ηλίας Τσιφλίδης (Αγροτικής Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής), ο Βασίλης Παπαδόπουλος (Καθαριότητας, Περιβάλλοντος κ.λ.π.), ο Στέλιος Ασλάνογλου (Οικονομικών), ο Βασίλης Λυκοστράτης (Τουρισμού), ο Αλέξανδρος Τσαχουρίδης (Τεχνικών Έργων&Πολεοδομίας),  η Συρμούλα Τζήμα-Τόπη (Παιδείας) και o Στάθης Κελεσίδης (Κοινωνικής Πολιτικής). Να σημειώσουμε ότι οι πρώτοι πέντε αντιδήμαρχοι είναι από την παράταξη του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ενώ η Συρμούλα Τζήμα-Τόπη και ο Στάθης Κελεσίδης είναι από την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά.

Τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων

«Έχουμε την κουλτούρα των συνεργασιών, καλούμαστε να το αποδείξουμε, με μια καταρχήν συνεργασία με την παράταξη της κ. Μπατσαρά. Κάτι πρωτόγνωρο για όλους, δεν έχει ξαναγίνει. Με καλή διάθεση ξεκινάμε, αφού όλοι θέλουμε το ίδιο. Θα δούμε πώς θα περπατήσει το εγχείρημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα περπατήσει…» τόνισε ο δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας ότι η διοίκησή του θα είναι ανοικτή σε συνεργασίες για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

«Με πολλές προσκλήσεις, ίσως και δυσκολίες θα είναι η πορεία μας. Συνεργασία σημαίνει και άσκηση διοίκησης, γι’ αυτό και δεχόμαστε τις δύο θέσεις αντιδημάρχου και δύο νομικών προσώπων…» τόνισε μεταξύ άλλων η Γεωργία Μπατσαρά.

«Συνεργασίες γίνονται όταν υπάρχει κοινός γνώμονας και όχι παζάρι θέσεων. Θα στηρίξουμε ό,τι το θετικό έλθει εδώ μέσα, βάζοντας στόχους και χωρίς να θέλουμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο…» σημείωσε ο Παύλος Παυλίδης.

«Δύο οι πολιτικές. Όσων έχουν ασκήσει διοίκηση και όσων όχι. Αυτό δείχνει η εκλογή του προεδρείου. Καμία προγραμματική σύγκλιση, αλλά μόνο αριθμητική. Καλούμαστε να επικυρώσουμε μια συναλλαγή…» υπογράμμισε ο Αντώνης Μαρκούλης, κάνοντας λόγο για προεκλογική συμφωνία και ‘γυμνή βασίλισσα’.

«Θα στηρίζουμε ό,τι πιστεύουμε καλό για τον τόπο…» τόνισε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, ενώ στο πνεύμα της ΛΑΣ κινήθηκε η τοποθέτηση του Γιώργου Μελιόπουλου, που δήλωσε ότι η παράταξή του δεν θα προτείνει και δεν θα συμμετέχει στις εκλογές ανάδειξης μελών των δύο επιτροπών.


Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της 

Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δ. Βέροιας 

Με μυστική ψηφοφορία αναδείχθηκαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δ. Βέροιας. 

Στην Οικονομική Επιτροπή θα συμμετέχουν 

ως βασικά μέλη οι:

Ορισθέντες από τον Δήμαρχο:

Στέλιος Ασλάνογλου (πρόεδρος Επιτροπής)

Βασίλης Παπαδόπουλος 

Αλέκος Τσαχουρίδης

Εκλεγέντες από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στέργιος Διαμάντης

Θανάσης Δέλλας

Χρήστος Τσιούντας 

Γιώργος Γουλτίδης

Κώστας Τροχόπουλος

Δήμητρα Ράλλη

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συμμετέχουν 

ως βασικά μέλη οι:

Ορισθέντες από τον Δήμαρχο:

Ηλίας Τσιφλίδης (πρόεδρος Επιτροπής)

Βασίλης Λυκοστράτης

Στέλιος Ασλάνογλου

Εκλεγέντες από το Δημοτικό Συμβούλιο

Θεόφιλος Κορωνάς

Θανάσης Σιδηρόπουλος

Στάθης Κελεσίδης

Γιώργος Μιχαηλίδης

Κυριάκος Θεοδωρίδης

Δημήτρης Τσανακτσίδης

Ζ.Μ.Π.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...