Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη  στον ΑΚΟΥ 99.6 - Τι είπε για την πρόταση συνεργασίας με δήμαρχο,   «κάρφωσε» Μπατσαρά, Παυλίδη και έκανε την αυτοκριτική του

Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη στον ΑΚΟΥ 99.6 - Τι είπε για την πρόταση συνεργασίας με δήμαρχο, «κάρφωσε» Μπατσαρά, Παυλίδη και έκανε την αυτοκριτική του

 Με τον γνωστό χειμαρρώδη τρόπο του μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 το μεσημέρι της Παρασκευής για συνεργασίες, πρόσωπα και προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο. 

Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μπατσαρά

Για την αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο περί «γυμνής βασίλισσας», απάντησε ότι ήταν η κατάληξη της τοποθέτησής του, στην οποία κατήγγειλε την συμφωνία Βοργιαζίδη-Μπατσαρά που έγινε χωρίς καμία προγραμματική σύγκλιση ή συμφωνία πάνω σε αρχές ή σχέδια, αλλά μια απλή  μοιρασιά θέσεων για να γίνει το 15+8=23 σύμβουλοι.  

Πρόταση συνεργασίας με δήμαρχο

Ο κ. Μαρκούλης ανέφερε ότι εκλήθη και ο ίδιος από τον δήμαρχο για να συζητήσουν συνεργασία και του απάντησε ότι δεν επιθυμεί θέσεις, αλλά είναι διατεθειμένος να στηρίξει αν οριοθετήσουν ένα σχέδιο και χρονικό ορίζοντα για την επίλυση μιας σειράς από θέματα και προβλήματα της πόλης(Γέφυρα Κούσιου, χώροι στάθμευσης, ασανσέρ Ελιάς, καθαριότητα, αποχετεύση κ.α.). Δεν υπήρξε αφενός αυτή η σύγκληση, αφετέρου η παρουσία της κας Μπατσαρά, που στερείται προτάσεων και θέσεων «έκλεισε» την όποια προοπτική σύγκλησης, κατέληξε ο κ. Μαρκούλης. 

Για την λευκή ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο

Στην ερώτηση γιατί δεν έπαιρνε σαφή θέση και προτιμούσε την λευκή ψήφο σε πολλά θέματα της προηγούμενης δημοτικής θητείας, απάντησε ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εισήγηση σε κάθε θέμα και την ημέρα της συνεδρίασης η παρουσία ενός από τους νομικούς συμβούλους του ή γνωμοδότησή του, όπως υπήρχε στην δεκαετία του ’90. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος με την ψήφο του μπορεί να του καταλογιστούν αργότερα θέματα για τα οποία είχε άγνοια ή μερική ενημέρωση. Έμμεσα αναφέρθηκε και στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, αφού είπε ότι ο δήμος πρέπει να πορευθεί ανεξάρτητα από την βουλευτοποίηση κάποιου, ο οποίος πρέπει να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του νομικού συμβούλου. 

Για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες

Πρόκειται για ένα θέμα που χωρεί πολύ συζήτηση. Το ορθό είναι μέσα από εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων να υπάρχει ο έλεγχος και η ευθύνη της καθαριότητας. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό και μάλιστα μπορεί να εξευρεθεί και μια «φθηνότερη» λύση μέσω ιδιώτη τότε το εξετάζουμε. Ωστόσο θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι μπορεί να ανακύψουν ζητήματα όπως μαύρη εργασία ή χαμηλές αποδοχές. 

Για την Γεωργία Μπατσαρά

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για την Γεωργία Μπατσαρά, αφού ανέφερε ότι δεν έχει πρόταση και σχέδιο, ενώ δεν έχει αγγίξει καν τα ζητήματα της πόλης και οι ομιλίες της ήταν όλες γενικόλογες. «Θα μπορούσε να είχε κατέβει με το ψηφοδέλτιο του Βοργιαζίδη» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Παύλο Παυλίδη 

Ο κ. Παυλίδης και κάποιοι από την ομάδα του έχουν συνδιοικήσει με τον νυν δήμαρχο επί θητείας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου. Κανείς ωστόσο δεν έκρινε ή κατέθεσε ενστάσεις για την διοίκηση του άλλου. Πάντως ο κ. Μαρκούλης αμφισβήτησε την ουσία και το νόημα  του αντιπολιτευτικού μπλοκ που ήθελε να δημιουργήσει ο κ. Παυλίδης με την κα Μπατσαρά, ενώ έδειξε να κρατάει σαφείς αποστάσεις από τον συνδυασμό Παυλίδη. 

Για το νέο «κυβερνητικό»

 σχήμα και τον Άρη Λαζαρίδη

«Το νέο σχήμα διοίκησης του δήμου στηρίζεται σε μια αριθμητική συνεργασία σε όλες τις έννοιες, χωρίς προγραμματική συμφωνία και σχέδιο, γι΄αυτό και είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει» είπε κατηγορηματικά. Για την εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι είθισται να την καταλαμβάνει μια εμβληματική μορφή κοινής αποδοχής με αναγνωρισμένο έργο. Ο κ. Λαζαρίδης επί δέκα χρόνια ακόμη «παλεύει» την Γέφυρα Κούσιου, ενώ το έργο της ανάπλασης  που ήταν ευθύνη του, έχει ακόμη προβλήματα. 

Γιατί δεν εξελέγη δήμαρχος;

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ανέφερε ότι ενώ ο συνδυασμός του έχει θέσεις και λύσεις σε όλα τα ζητήματα και προβλήματα της πόλης, δεν μπόρεσαν να τα επικοινωνήσουν επαρκώς με τον κόσμο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ασκεί καθημερινά μάχιμη δικηγορία και δεν ήταν δυνατό να έχει την επαφή που έπρεπε με τους ψηφοφόρους. 

Για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης 

 «Ότι είναι παράνομο έλκει και ότι είναι νόμιμο δημιουργεί προϋποθέσεις για έλεγχο της κατάστασης. Στην Ευρώπη έχουν γίνει νομοθετικά βήματα και άλματα για τη νομιμοποίηση της, έχοντας ως κριτήριο το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε ασθενείς-εξαρτημένους που πρέπει να θεραπευτούν. Η νομιμοποίηση θα βοηθήσει στην καταγραφή των εξαρτημένων και στην ορθότερη αντιμετώπιση του ζητήματος. Αυτό φυσικά προϋποθέτει συνδυαστικά την αναβάθμιση των δομών και την δημιουργία νέων, καθώς και την διάθεση κονδυλίων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος» είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκούλης. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΟΛΟΕΝΑ   ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ…

ΟΛΟΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ…

Ax οι Πόλεις!@@ads-588@@Με τις τράπεζες, τα γραφεία, τα...

Τάσος Μπαρτζώκας, εισηγητής  στο Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ: Εθνική  υπόθεση η αναβάθμιση και επέκταση  του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Τάσος Μπαρτζώκας, εισηγητής στο Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ:...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ως Εισηγητής στο Νομοσχέδιο του...

Η Νάουσα μπαίνει στον χάρτη της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας  Δημιουργείται Παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Η Νάουσα μπαίνει στον χάρτη της έρευνας, της...

Μια σπουδαία εξέλιξη η οποία βάζει τον Δήμο μας...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ντουμάνη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ντουμάνη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Ιερατική Σύναξη  ενόψει της εορτής του Πάσχα στη Βέροια

Ιερατική Σύναξη ενόψει της εορτής του Πάσχα στη...

Το πρωί της Πέμπτης, 25ης Απριλίου, στο Παύλειο...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...