Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη  στον ΑΚΟΥ 99.6 - Τι είπε για την πρόταση συνεργασίας με δήμαρχο,   «κάρφωσε» Μπατσαρά, Παυλίδη και έκανε την αυτοκριτική του

Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη στον ΑΚΟΥ 99.6 - Τι είπε για την πρόταση συνεργασίας με δήμαρχο, «κάρφωσε» Μπατσαρά, Παυλίδη και έκανε την αυτοκριτική του

 Με τον γνωστό χειμαρρώδη τρόπο του μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 το μεσημέρι της Παρασκευής για συνεργασίες, πρόσωπα και προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο. 

Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μπατσαρά

Για την αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο περί «γυμνής βασίλισσας», απάντησε ότι ήταν η κατάληξη της τοποθέτησής του, στην οποία κατήγγειλε την συμφωνία Βοργιαζίδη-Μπατσαρά που έγινε χωρίς καμία προγραμματική σύγκλιση ή συμφωνία πάνω σε αρχές ή σχέδια, αλλά μια απλή  μοιρασιά θέσεων για να γίνει το 15+8=23 σύμβουλοι.  

Πρόταση συνεργασίας με δήμαρχο

Ο κ. Μαρκούλης ανέφερε ότι εκλήθη και ο ίδιος από τον δήμαρχο για να συζητήσουν συνεργασία και του απάντησε ότι δεν επιθυμεί θέσεις, αλλά είναι διατεθειμένος να στηρίξει αν οριοθετήσουν ένα σχέδιο και χρονικό ορίζοντα για την επίλυση μιας σειράς από θέματα και προβλήματα της πόλης(Γέφυρα Κούσιου, χώροι στάθμευσης, ασανσέρ Ελιάς, καθαριότητα, αποχετεύση κ.α.). Δεν υπήρξε αφενός αυτή η σύγκληση, αφετέρου η παρουσία της κας Μπατσαρά, που στερείται προτάσεων και θέσεων «έκλεισε» την όποια προοπτική σύγκλησης, κατέληξε ο κ. Μαρκούλης. 

Για την λευκή ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο

Στην ερώτηση γιατί δεν έπαιρνε σαφή θέση και προτιμούσε την λευκή ψήφο σε πολλά θέματα της προηγούμενης δημοτικής θητείας, απάντησε ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εισήγηση σε κάθε θέμα και την ημέρα της συνεδρίασης η παρουσία ενός από τους νομικούς συμβούλους του ή γνωμοδότησή του, όπως υπήρχε στην δεκαετία του ’90. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος με την ψήφο του μπορεί να του καταλογιστούν αργότερα θέματα για τα οποία είχε άγνοια ή μερική ενημέρωση. Έμμεσα αναφέρθηκε και στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, αφού είπε ότι ο δήμος πρέπει να πορευθεί ανεξάρτητα από την βουλευτοποίηση κάποιου, ο οποίος πρέπει να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του νομικού συμβούλου. 

Για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες

Πρόκειται για ένα θέμα που χωρεί πολύ συζήτηση. Το ορθό είναι μέσα από εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων να υπάρχει ο έλεγχος και η ευθύνη της καθαριότητας. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό και μάλιστα μπορεί να εξευρεθεί και μια «φθηνότερη» λύση μέσω ιδιώτη τότε το εξετάζουμε. Ωστόσο θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι μπορεί να ανακύψουν ζητήματα όπως μαύρη εργασία ή χαμηλές αποδοχές. 

Για την Γεωργία Μπατσαρά

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για την Γεωργία Μπατσαρά, αφού ανέφερε ότι δεν έχει πρόταση και σχέδιο, ενώ δεν έχει αγγίξει καν τα ζητήματα της πόλης και οι ομιλίες της ήταν όλες γενικόλογες. «Θα μπορούσε να είχε κατέβει με το ψηφοδέλτιο του Βοργιαζίδη» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Παύλο Παυλίδη 

Ο κ. Παυλίδης και κάποιοι από την ομάδα του έχουν συνδιοικήσει με τον νυν δήμαρχο επί θητείας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου. Κανείς ωστόσο δεν έκρινε ή κατέθεσε ενστάσεις για την διοίκηση του άλλου. Πάντως ο κ. Μαρκούλης αμφισβήτησε την ουσία και το νόημα  του αντιπολιτευτικού μπλοκ που ήθελε να δημιουργήσει ο κ. Παυλίδης με την κα Μπατσαρά, ενώ έδειξε να κρατάει σαφείς αποστάσεις από τον συνδυασμό Παυλίδη. 

Για το νέο «κυβερνητικό»

 σχήμα και τον Άρη Λαζαρίδη

«Το νέο σχήμα διοίκησης του δήμου στηρίζεται σε μια αριθμητική συνεργασία σε όλες τις έννοιες, χωρίς προγραμματική συμφωνία και σχέδιο, γι΄αυτό και είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει» είπε κατηγορηματικά. Για την εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι είθισται να την καταλαμβάνει μια εμβληματική μορφή κοινής αποδοχής με αναγνωρισμένο έργο. Ο κ. Λαζαρίδης επί δέκα χρόνια ακόμη «παλεύει» την Γέφυρα Κούσιου, ενώ το έργο της ανάπλασης  που ήταν ευθύνη του, έχει ακόμη προβλήματα. 

Γιατί δεν εξελέγη δήμαρχος;

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ανέφερε ότι ενώ ο συνδυασμός του έχει θέσεις και λύσεις σε όλα τα ζητήματα και προβλήματα της πόλης, δεν μπόρεσαν να τα επικοινωνήσουν επαρκώς με τον κόσμο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ασκεί καθημερινά μάχιμη δικηγορία και δεν ήταν δυνατό να έχει την επαφή που έπρεπε με τους ψηφοφόρους. 

Για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης 

 «Ότι είναι παράνομο έλκει και ότι είναι νόμιμο δημιουργεί προϋποθέσεις για έλεγχο της κατάστασης. Στην Ευρώπη έχουν γίνει νομοθετικά βήματα και άλματα για τη νομιμοποίηση της, έχοντας ως κριτήριο το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε ασθενείς-εξαρτημένους που πρέπει να θεραπευτούν. Η νομιμοποίηση θα βοηθήσει στην καταγραφή των εξαρτημένων και στην ορθότερη αντιμετώπιση του ζητήματος. Αυτό φυσικά προϋποθέτει συνδυαστικά την αναβάθμιση των δομών και την δημιουργία νέων, καθώς και την διάθεση κονδυλίων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος» είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκούλης. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" (24/2)

Λιγότεροι νεκροίΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ...

Συνελήφθη 72χρονος για κλοπή μηχανή αρμέγματος αξίας 15.000 ευρώ

Συνελήφθη 72χρονος για κλοπή μηχανή αρμέγματος αξίας...

Συνελήφθη χθες (22 Φεβρουαρίου 2020) το απόγευμα σε ...

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης  Κωνσταντίνος Τσουβάλας επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος...

Την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας επισκέφτηκε το...

Ενημερωτική εκδήλωση   στην Αλεξάνδρεια για την δράση της Οργάνωσης Α21 και την κατάργηση της   δουλείας στον 21ο αιώνα

Ενημερωτική εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια για την δράση...

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, συνάντηση...

22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου

22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζει η μεγαλύτερη...

Ο Βάλτος

Ο Βάλτος

Πώς αγριεύει ο άνθρωπος,σε τι δρόμους μπερδεύετε ο...

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ Τρία χρόνια χωρίς ΧΡΗΣΤΟ ΡΑΠΟ

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ Τρία χρόνια χωρίς ΧΡΗΣΤΟ ΡΑΠΟ

«Τρία χρόνια περάσανε, δίχως να σ’ ανταμώσω.Τρία...

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος        Από...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τους πεσόντες υπέρ πατρίδας, τίμησε η Ι Μεραρχία πεζικού Βέροιας το πρωί του σημερινού ψυχοσάββατου 22 Φεβρουαρίου ,στα στρατιωτικά νεκροταφεία Βέροιας, στα Κοιμητήρια της πόλης.Παρουσία συγγενών και...

«Η Κόρη της Βέροιας» αναμφίβολα είναι ένα –και το μοναδικό- έργο τέχνης που έκανε και συνεχίζει να κάνει γνωστή την πόλη μας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γερμανία, αφού το αυθεντικό μπρούτζινο...

Η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, του κ. Γιάννη Καμπούρη, αναφορικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου να παραχωρήσει το (χαρακτηρισμένο ως μνημείο) αρχοντικό Σαράφογλου, προς χρήση,...

Πρόβλημα στέγης αντιμετωπίζουν οικογένειες και ζευγάρια από την κατακόρυφη πτώση των «οικοδομών» την 10ετία της κρίσηςΤης Σοφίας ΓκαγκούσηΕνός κακού, μύρια έπονται και το πάγωμα της ανοικοδόμησης είχε...