Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο Veria Tech Lab της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας

Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο Veria Tech Lab της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας

 H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, πλησιάζει και για άλλη μία φορά, έχει σκοπό να προσφέρει σε όλους μας,  μοναδικές ψηφιακές εμπειρίες.

Από τις 5 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019, σχολεία, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, σύλλογοι προγραμματισμού και άλλοι οργανισμοί σε όλη την Ευρώπη, καλούνται να διοργανώσουν δραστηριότητες επικεντρωμένες στον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διοργανώσουν μια δραστηριότητα, να εγγραφούν μέσω του ιστοτόπου της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού και να ενημερώσουν τα δίκτυά τους.

 

Το Veria Tech Lab της Δημόσιας  Βιβλιοθήκης της Βέροιας συμμετέχει δυναμικά και  έχει προγραμματίσει για την εβδομάδα του Κώδικα, τις παρακάτω δράσεις :

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10/2019

 

07/10/2019 | 16:30 – 17:00
LittleBits: Κυνηγοί πεινασμένων φαντασμάτων!!! (μία συνάντηση)
Ένα φάντασμα μας αδειάζει το ψυγείο κάθε βράδυ και αναζητούμε τρόπους να το τσακώσουμε στο καρπούζι. Με την Σόνια Κελεσίδου. Για παιδιά 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

07/10/2019 | 17:00 – 18:00
Keep Calm and code it! (μία συνάντηση)
Γνωρίζουμε τις γλώσσες HTML & CSS που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία ιστοσελίδων και Web εφαρμογών. Μαθαίνουμε να επεξεργαζόμαστε και να δημιουργούμε κώδικα με το Mozilla Thimble. Με τον Γιάννη Φωτιάδη και την Κική Δαβόρα. Για παιδιά 12-15 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

07/10/2019 | 18:30 – 19:00
Littlebits . Ring my bell!!!  (μία συνάντηση)
Στο δωμάτιο μας χρειαζόμαστε ένα κουδούνι. Πρέπει να μπορούμε να το ακούμε και αλλά τι γίνεται όταν έχουμε θόρυβο; Αναζητούμε μια λύση. Με τον Γιάννη Φωτιάδη και την Κική Δαβόρα. Για παιδιά 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα μαγικά κουτιά.

 

07/10/2019 18:15 – 19:00
LightBot (μία συνάντηση)
Προγραμματίζουμε το μικρό ρομποτάκι, δίνοντάς του τις κατάλληλες εντολές,να βρει στον λαβύρινθο που διασχίζει, τα μπλε τετράγωνα και να τα φωτίσει! Μία προσπάθεια εισαγωγής στον προγραμματισμό για μικρά παιδιά! . Με την Σόνια Κελεσίδου. Για παιδιά 7-11 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

07/10/2019 | 19:00 -19:50
Ζήστε μια περιπέτεια στο Minecraft. (μία συνάντηση)
Μέσα από το Minecraft μαθαίνουμε την έννοια των Αλγορίθμων και προγραμματίζουμε με τον Steve και την Alex. Με την Σόνια Κελεσίδου. Για παιδιά 11-15 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Επισκεφθείτε έγκαιρα τη βιβλιοθήκη και δηλώστε συμμετοχή ή τηλεφωνικά στο 2331024494.

 

Email Image

Συνεχίζονται τα μαθήματα για ενήλικες, που διοργανώνει  το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Πολλές δράσεις τεχνολογίας και όχι μόνο,  θα πραγματοποιηθούν  για εσάς, στον αγαπημένο σας χώρο, την ανανεωμένη και πολύχρωμη Βιβλιοθήκη. Έχουν προγραμματιστεί για ενήλικες τα παρακάτω μαθήματα: 

 

8,15,22 & 29/10/1019 | 10:00 – 11:00. (4 συναντήσεις)
Αγγλικά επιβίωσης για αρχάριους
Ελάτε να μάθουμε βασικά αγγλικά για να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας στα ταξίδια, στο διαδίκτυο και αλλού. Απαραίτητη η συμμετοχή και στα 4 μαθήματα. Με την Κική Ξανθοπούλου. Για Ενήλικες. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

14/10/2019 | 17:00 – 18:00. (μία συνάντηση)
Γνωρίστε την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης – CodeWeek.eu
Τι είναι η 3D εκτύπωση; Ποιες οι εφαρμογές της; Τι υλικό χρησιμοποιείται; Ποια είναι η διαδικασία εκτύπωσης; Ποια τα μέρη του 3D εκτυπωτή; Που μπορούμε να βρούμε έτοιμα 3D μοντέλα. Τι προκλήσεις υπάρχουν για το μέλλον; Και φυσικά κάνουμε Live την εκτύπωση Eνός αντικειμένου στους 3d Printers του #VeriaTechLab. Με τον Γιώργο Μπίκα. Για Ενήλικες. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

15/10/2019 | 12:00 – 12:45 (μία συνάντηση)
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο και τις υπηρεσίες του.
Πόσο εύκολο είναι να βρούμε μόνοι μας, αν ένα βιβλίο υπάρχει στη βιβλιοθήκη μας κι αν είναι διαθέσιμο να το δανειστώ; Μπορώ να βρω ποια βιβλία έχω δανειστεί ως τώρα, ποια έχω τώρα στην κάρτα μου και πώς θα τα ανανεώσω; Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες (ευκολίες ) , που μου προσφέρει ο ηλεκτρονικός κατάλογος της βιβλιοθήκης!
Για Ενήλικες.Με τη Σόνια Κελεσίδου. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

18/10/2019 : 10:00 – 11:00. (μία συνάντηση)- CodeWeek.eu
Γνωρίστε την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης
Τι είναι η 3D εκτύπωση; Ποιες οι εφαρμογές της; Τι υλικό χρησιμοποιείται; Ποια είναι η διαδικασία εκτύπωσης; Ποια τα μέρη του 3D εκτυπωτή; Που μπορούμε να βρούμε έτοιμα 3D μοντέλα.Τ ι προκλήσεις υπάρχουν για το μέλλον; Και φυσικά κάνουμε Live την εκτύπωση Eνός αντικειμένου στους 3d Printers του #VeriaTechLab. Με τον Γιώργο Μπίκα. Για Ενήλικες. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Για να κάνετε άμεσα εγγραφή στα μαθήματα που προγραμματίζονται από τη Βιβλιοθήκη θα πρέπει να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή (Web App) που έχει δημιουργήσει η Βιβλιοθήκη για τον σκοπό αυτό στη διεύθυνση https://registrations.libver.gr  .

 

Πληροφορίες και βοήθεια για την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα:  https://www.libver.gr/registrations-web-app/

 

Email Image

Δωρεάν μαθήματα στην Βέροια και από το Tech Talent School, τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες που έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό. Το πρόγραμμα γίνεται με την υποστήριξη της Microsoft και του Found.ation και συνεισφέρει στην ανάπτυξη των ευκαιριών απασχόλησης και την διαρκής αναβάθμιση της τεχνογνωσίας στην Ελληνική αγορά εργασίας.

 

02/10/2019 18:00-20:00
Κατασκευή ιστοσελίδων με HTML +CSS

 

05/10/2019 09:00-11:00
Εισαγωγή στο Excel

 

12/10/2019 09:00-11:00
Εισαγωγή στον προγραμματισμό C# σε περιβάλλον Unity

 

14/10/2019 18:00-20:00
Το Arduino ως εργαλείο εκπαίδευσης

 

21/10/2019 18:00-20:00
Εισαγωγή στον προγραμματισμό με JavaScript

 

30/10/2019 17:00-20:00
WordPress: εργαλείο για τη διαχείριση μιας εκπαιδευτικής ιστοσελίδας

 

Εγγραφές άμεσα για τα μαθήματα που κάνει το TTS γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην αντίστοιχη σελίδα στο EVENTORA. Δείτε όλα τα μαθήματα του Tech Talent School που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας. http://techtalentschool.gr/μαθήματα/veroia/

 

Tα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο (MakerSpace)
του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023- 2024     Έναρξη μαθητικών εκδηλώσεων με συναυλία μαθητών τμήματος πιάνου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ...

Οι μαθητικές εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...