Προβλήματα καθημερινότητας, ΔΕΥΑΒ και ορισμός μελών σε φορείς του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προβλήματα καθημερινότητας, ΔΕΥΑΒ και ορισμός μελών σε φορείς του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με τις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με την κα Γεωργία Μπατσαρά να εκφράζει τα συγχαρητήριά της για δύο εκδηλώσεις που έγιναν πρόσφατα στη Βέροια, την «Μνήμη του νήματος» με την καλλιτεχνική δ/νση της Σόνιας Θεοδωρίδου και την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο με πολλαπλές δράσεις στο κέντρο της Βέροιας. Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά της για την αποπεράτωση της γέφυρας Κούσιου που βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς και για την διαπλάτυνση της Πιερίων.

Ο κ. Μελιόπουλος, για προληπτικούς λόγους ενόψει του χειμώνα πρότεινε να δει ο Δήμος τις ελλείψεις και να αναλάβει εγκαίρως πρωτοβουλίες παρεμβάσεων σε περιοχές που συνήθως πλημμυρίζουν από τις βροχές, όπως στο σχολείο της Βεργίνας, σε δρόμους «παγίδες» όπως ο Περιφερειακός, τον καθαρισμό των τσιμενταυλάκων στα χωριά και των φρεατίων στη Βέροια.

Η κα Συρμούλα Τζήμα ευχαρίστησε τους μαθητές της πόλης που συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης για τους Εβραίους της Βέροιας και όλους όσοι συμμετείχαν με τον τρόπο τους σ’ αυτή, καθώς και στις δράσεις της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο. Ενημέρωσε επίσης ότι βρίσκεται υπό συζήτηση μια συνεργασία με την Τροχαία σε επίπεδο προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής με ειδικούς προσομοιωτές.


Σε συνέχεια ερωτήσεων προηγούμενης συνεδρίασης, ο κ. Στάθης Κελεσίδης ενημέρωσε για τον αριθμό των ωφελούμενων από τις δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου καθώς και από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ (3.400 φυσικά πρόσωπα).

Την έλλειψη σήμανσης στο δρόμος Πατρίδας-Βέροιας, επεσήμανε ο κ. Καζαντζίδης και ο κ. Γουλτίδης ζήτησε τη σύμβαση με τους καλλιτέχνες σε πρόσφατη εκδήλωση της Βεργίνας. Για τις πινακίδες είπε ο δήμαρχος θα επιληφθεί σήμερα η αρμόδια υπηρεσία.

Για την κατάσταση στην Υγεία και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βέροιας ρώτησε ο κ. Τσαναξίδης προτείνοντας στον δήμαρχο να ικανοποιήσει το αίτημα του Λυκείου Ελληνίδων για παραχώρηση του Αρχοντικού Σαράφογλου.

Το πρόβλημα της ύδρευσης στο Μακροχώρι, επανάφερε ο κ. Χρήστος Κελεσίδης, ο οποίος ρώτησε τί θα κάνει ο Δήμος με τις συσκευασίες φυτοφαρμάκων που επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και πρότεινε την ίδρυση ιατρείου στο ΔΑΚ Μακροχωρίου. Ο δήμαρχος υπενθύμισε το πρόγραμμα ανακύκλωσης των συσκευασιών που «τρέχει» εδώ και καιρό και στο οποίο συμμετείχαν ελάχιστοι αγρότες. Για τον λόγο αυτό συνεχίζεται η καμπάνια και κάλεσε όλους τους αγρότες να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το Ιατρείο στο ΔΑΚ, είναι θέμα που αφορά τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, όπως και τα Αγροτικά Ιατρεία, στα οποία ο Δήμος μπορεί να παρέμβει μόνο στα λειτουργικά απαραίτητα των Ιατρείων. Για την ύδρευση θα δοθεί γραπτή απάντηση.

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης ενημέρωσε για τη συμμετοχή του Δήμου σε ημερίδα του Δήμου Τρικκαίων προτείνοντας την ίδρυση, στη Βέροια, δημοτικού γραφείου καινοτομίας, την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων και την ενημέρωση των πολιτών με SMS, στο πλαίσιο της «έξυπνης πόλης».

Η κα Ράλλη αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στα σχολεία η υποχρεωτική προσχολική φοίτηση όσον αφορά τις ελλιπείς αίθουσες και τα υπερπλήρη τμήματα. Πρότεινε την μίσθωση κι άλλων κτιρίων για την επόμενη χρονιά με πιο κατάλληλες υποδομές. Η αναφορά της κας Ράλλης έγινε αφορμή να θυμίσει ο κ. Βοργιαζίδης ότι η δημοτική αρχή ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κλάδο των εκπαιδευτικών επειδή υποστήριξε τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και την αδυναμία χώρων στα σχολεία για τα προνήπια, αλλά δεν εισακούσθηκε, και «ιδού τα αποτελέσματα…».«Θα πρέπει να βρεθούν λύσεις απ’ αυτούς που θεωρούσαν ότι χωράνε τα παιδιά», είπε. Για το ίδιο θέμα η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τζήμα υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να έχει ερέθισμα από την Α/θμια για να παρέμβει, το οποίο φέτος δεν υπήρξε. Ερωτήματα για τη λειτουργία κυκλοφοριακού πάρκου, για τις διαβάσεις που βάφονται σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, για τη φύλαξη του ασανσέρ της Εληάς, για την ασφάλεια των γηπέδων και για τους εργαζόμενους του ΔΗΒΡΕΣΤΑ και για την ανάγκη δημοσίων W.C., έθεσε ο κ. Παύλος Παυλίδης ζητώντας και μία λύση για την επικινδυνότητα της γέφυρας Παλιάς και Νέας Λυκογιάννης.

Απαντώντας στον κ. Παυλίδη, ο κ. Στ. Ασλάνογλου ενημέρωσε ότι ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται σε φάση υπογραφής σύμβασης με ανάδοχο, για την φύλαξη του ασανσέρ, με 19.000 ευρώ το χρόνο. Για τις δημόσιες τουαλέτες, φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί η έλλειψή τους, αφού, όπως απάντησε ο κ. Λυκοστράτης, η Μητρόπολη έχει ήδη παραχωρήσει ένα ακίνητο πίσω από το βήμα του Απ. Παύλου αλλά η μελέτη δεν πέρασε από την Αρχαιολογία που ζητάει βελτιώσεις. Εκτίμησε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολη η κατασκευή W.C. στην Μπαρμπούτα (Εβραϊκή συνοικία), αλλά και η επισκευή των τουαλετών στο Μπάσκετ, όμως, όπως είπε, υπάρχει η πρόθεση, παρά τα προβλήματα.

Για τις διαβάσεις των πεζών, ο κ. Τσαχουρίδης ανέφερε πως μετά τις εργασίες της πρώτης ημέρας που έγιναν πρωί και μετά την διαπίστωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, άρχισαν να βάφονται κατά τη διάρκεια της νύχτας προς ξημέρωμα, ώστε να διευκολύνεται η ροή στους δρόμους.

Για το κυκλοφοριακό πάρκο στο χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, ενημέρωσε τον κ. Παυλίδη ότι το θέμα έχει παγώσει, μέχρι νεωτέρας και μέχρι να διαπιστωθεί και η διάθεση της Διοίκησης της Σχολής Αστυνομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς σταθμούς έχουν πληρωθεί και ομαλοποιήθηκε το θέμα.

ΔΕΥΑΒ και Βιολογικός

Ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση που κινήθηκε κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, για τον βιολογικό της ΔΕΥΑΒ, με αφορμή τη νέα σύμβαση με την εταιρία που εφαρμόζει τη μέθοδο επεξεργασίας των λυμάτων με μικροοργανισμούς.

Στη συζήτηση, μετά την τοποθέτηση – ενημέρωση του προέδρου Γιώργου Ορφανίδη παρουσία και του δ/ντή Θ. Αχτσή, μπήκαν πολλά ερωτήματα, κυρίως από τους Π. Παυλίδη, Γ. Γουλτίδη και Αντ. Μαρκούλη, για οικονομικά, τεχνολογικά και λειτουργικά ζητήματα, για τους όρους της σύμβασης, για τον εργολάβο, για τις μελέτες, για το προσωπικό του Βιολογικού, τα κέρδη, τις συνθήκες συνεργασίας με την εταιρία και πολλά, επιμέρους, ειδικά ερωτήματα, από τα οποία αλλά απαντήθηκαν κι άλλα μεταφέρθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση.

Ορισμοί μελών σε Επιχειρήσεις, Νομικά 

Πρόσωπα και Επιτροπές

Στην ημερήσια διάταξη, τα περισσότερα θέματα αφορούσαν σε ορισμούς μελών στα Δ.Σ. Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων και Επιτροπών του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

ΚΕΠΑ

Θεόφιλος Κορωνάς, Πρόεδρος

Κώστας Ρίζος αντιπρόεδρος

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης

Βασίλης Λυκοστρατης

Αλέκος Τσαχουριδης

Συρμούλα Τζημα

Κυριάκος Θεοδωρίδης

Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, δημότης

ΔΗΠΕΘΕ

Γεωργία Μπατσαρά, πρόεδρος

Αρκιβοπουλος αντιπρόεδρος

Ριζος Κώστας

Παπαϊωαννου Μαρια

Αλεξανδρα Ανανιάδου

Διονύσης Καρολίδης

Σοφία Ηλιάδου

ΔΕΥΑΒ

Στέργιος Διαμάντης, Πρόεδρος

Ηλίας Τσιφλίδης

Λάζαρος Ασλανίδης

Θανάσης Δέλλας

Καλλίστρατος Γρηργοριάδης

Κώστας Παλουκίδης

Αναστασία Λαζαρίδου

Μυρτώ Μπέτζιου

ΚΑΠΑ

Λεωνίδας Ακριβόπουλος, πρόεδρος

Λάζαρος Ασλανίδης αντιπρόεδρος

Θεόφιλος Κορωνάς

Στέργιος Διαμάντης

Συρμούλα Τζημα

Γιώργος Μελιόπουλος

Πετρούλα Μουχτάρη

Θωμαή Στιόκα

Μιχάλης Τζαφερόπουλος

ΔΗ.ΒΡΕ.ΣΤΑ.

Κώστας Βασιλειάδης, Πρόεδρος

Στέργιος Διαμάντης

Βασίλης Λυκοστράτης

Γιώργος Μιχαηλίδης

Έλενα Μυτιλέκα

Αναστασία Πίσκου

Πετρούλα Παπαδίνα

Μιρέλα Ορτατζόγλου

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θανάσης Δέλλας, πρόεδρος

Δημήτρης Πυρινός αντιπρόεδρος

Βασίλης Παπαδόπουλος

Στέλιος Ασλάνογλου

Αλέκος Τσαχουρίδης

Άρης Λαζαρίδης

Θωμαή Ράλλη

Όλγα Χολέβα

Σοφία Πάσχου

Κώστας Ζιάκας

Θεοδώρα Γούση

Παρθενόπη Τσακιρίδου

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Χρήστος Τσιούντας, Πρόεδρος

Θανάσης Σιδηρόπουλος αντιπρόεδρος

Βασίλης Παπαδόπουλος

Στέλιος Ασλάνογλου

Ηλίας Τσιφλίδης

Άρης Λαζαρίδης

Συρμούλα Τζήμα

Δημήτριος Μποχώρης

Πασχάλης Θεοτοκίδης

Τα ονόματα των μελών στις υπόλοιπες επιτροπές του Δήμου στο αυριανό μας φύλλο.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια  Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών  από τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Χρ. Γιαννακάκη

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια ...

-Παράδειγμα προς μίμηση εκτιμούν το μοντέλο της...

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των...

-Συστάσεις στους πολίτες και έκτακτα μέτρα για...

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

 Την μέρα της ανεξαρτησίας των λέξεων,βαριά που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...