Προβλήματα καθημερινότητας, ΔΕΥΑΒ και ορισμός μελών σε φορείς του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προβλήματα καθημερινότητας, ΔΕΥΑΒ και ορισμός μελών σε φορείς του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με τις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με την κα Γεωργία Μπατσαρά να εκφράζει τα συγχαρητήριά της για δύο εκδηλώσεις που έγιναν πρόσφατα στη Βέροια, την «Μνήμη του νήματος» με την καλλιτεχνική δ/νση της Σόνιας Θεοδωρίδου και την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο με πολλαπλές δράσεις στο κέντρο της Βέροιας. Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά της για την αποπεράτωση της γέφυρας Κούσιου που βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς και για την διαπλάτυνση της Πιερίων.

Ο κ. Μελιόπουλος, για προληπτικούς λόγους ενόψει του χειμώνα πρότεινε να δει ο Δήμος τις ελλείψεις και να αναλάβει εγκαίρως πρωτοβουλίες παρεμβάσεων σε περιοχές που συνήθως πλημμυρίζουν από τις βροχές, όπως στο σχολείο της Βεργίνας, σε δρόμους «παγίδες» όπως ο Περιφερειακός, τον καθαρισμό των τσιμενταυλάκων στα χωριά και των φρεατίων στη Βέροια.

Η κα Συρμούλα Τζήμα ευχαρίστησε τους μαθητές της πόλης που συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης για τους Εβραίους της Βέροιας και όλους όσοι συμμετείχαν με τον τρόπο τους σ’ αυτή, καθώς και στις δράσεις της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο. Ενημέρωσε επίσης ότι βρίσκεται υπό συζήτηση μια συνεργασία με την Τροχαία σε επίπεδο προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής με ειδικούς προσομοιωτές.


Σε συνέχεια ερωτήσεων προηγούμενης συνεδρίασης, ο κ. Στάθης Κελεσίδης ενημέρωσε για τον αριθμό των ωφελούμενων από τις δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου καθώς και από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ (3.400 φυσικά πρόσωπα).

Την έλλειψη σήμανσης στο δρόμος Πατρίδας-Βέροιας, επεσήμανε ο κ. Καζαντζίδης και ο κ. Γουλτίδης ζήτησε τη σύμβαση με τους καλλιτέχνες σε πρόσφατη εκδήλωση της Βεργίνας. Για τις πινακίδες είπε ο δήμαρχος θα επιληφθεί σήμερα η αρμόδια υπηρεσία.

Για την κατάσταση στην Υγεία και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βέροιας ρώτησε ο κ. Τσαναξίδης προτείνοντας στον δήμαρχο να ικανοποιήσει το αίτημα του Λυκείου Ελληνίδων για παραχώρηση του Αρχοντικού Σαράφογλου.

Το πρόβλημα της ύδρευσης στο Μακροχώρι, επανάφερε ο κ. Χρήστος Κελεσίδης, ο οποίος ρώτησε τί θα κάνει ο Δήμος με τις συσκευασίες φυτοφαρμάκων που επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και πρότεινε την ίδρυση ιατρείου στο ΔΑΚ Μακροχωρίου. Ο δήμαρχος υπενθύμισε το πρόγραμμα ανακύκλωσης των συσκευασιών που «τρέχει» εδώ και καιρό και στο οποίο συμμετείχαν ελάχιστοι αγρότες. Για τον λόγο αυτό συνεχίζεται η καμπάνια και κάλεσε όλους τους αγρότες να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το Ιατρείο στο ΔΑΚ, είναι θέμα που αφορά τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, όπως και τα Αγροτικά Ιατρεία, στα οποία ο Δήμος μπορεί να παρέμβει μόνο στα λειτουργικά απαραίτητα των Ιατρείων. Για την ύδρευση θα δοθεί γραπτή απάντηση.

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης ενημέρωσε για τη συμμετοχή του Δήμου σε ημερίδα του Δήμου Τρικκαίων προτείνοντας την ίδρυση, στη Βέροια, δημοτικού γραφείου καινοτομίας, την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων και την ενημέρωση των πολιτών με SMS, στο πλαίσιο της «έξυπνης πόλης».

Η κα Ράλλη αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στα σχολεία η υποχρεωτική προσχολική φοίτηση όσον αφορά τις ελλιπείς αίθουσες και τα υπερπλήρη τμήματα. Πρότεινε την μίσθωση κι άλλων κτιρίων για την επόμενη χρονιά με πιο κατάλληλες υποδομές. Η αναφορά της κας Ράλλης έγινε αφορμή να θυμίσει ο κ. Βοργιαζίδης ότι η δημοτική αρχή ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κλάδο των εκπαιδευτικών επειδή υποστήριξε τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και την αδυναμία χώρων στα σχολεία για τα προνήπια, αλλά δεν εισακούσθηκε, και «ιδού τα αποτελέσματα…».«Θα πρέπει να βρεθούν λύσεις απ’ αυτούς που θεωρούσαν ότι χωράνε τα παιδιά», είπε. Για το ίδιο θέμα η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τζήμα υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να έχει ερέθισμα από την Α/θμια για να παρέμβει, το οποίο φέτος δεν υπήρξε. Ερωτήματα για τη λειτουργία κυκλοφοριακού πάρκου, για τις διαβάσεις που βάφονται σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, για τη φύλαξη του ασανσέρ της Εληάς, για την ασφάλεια των γηπέδων και για τους εργαζόμενους του ΔΗΒΡΕΣΤΑ και για την ανάγκη δημοσίων W.C., έθεσε ο κ. Παύλος Παυλίδης ζητώντας και μία λύση για την επικινδυνότητα της γέφυρας Παλιάς και Νέας Λυκογιάννης.

Απαντώντας στον κ. Παυλίδη, ο κ. Στ. Ασλάνογλου ενημέρωσε ότι ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται σε φάση υπογραφής σύμβασης με ανάδοχο, για την φύλαξη του ασανσέρ, με 19.000 ευρώ το χρόνο. Για τις δημόσιες τουαλέτες, φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί η έλλειψή τους, αφού, όπως απάντησε ο κ. Λυκοστράτης, η Μητρόπολη έχει ήδη παραχωρήσει ένα ακίνητο πίσω από το βήμα του Απ. Παύλου αλλά η μελέτη δεν πέρασε από την Αρχαιολογία που ζητάει βελτιώσεις. Εκτίμησε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολη η κατασκευή W.C. στην Μπαρμπούτα (Εβραϊκή συνοικία), αλλά και η επισκευή των τουαλετών στο Μπάσκετ, όμως, όπως είπε, υπάρχει η πρόθεση, παρά τα προβλήματα.

Για τις διαβάσεις των πεζών, ο κ. Τσαχουρίδης ανέφερε πως μετά τις εργασίες της πρώτης ημέρας που έγιναν πρωί και μετά την διαπίστωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, άρχισαν να βάφονται κατά τη διάρκεια της νύχτας προς ξημέρωμα, ώστε να διευκολύνεται η ροή στους δρόμους.

Για το κυκλοφοριακό πάρκο στο χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, ενημέρωσε τον κ. Παυλίδη ότι το θέμα έχει παγώσει, μέχρι νεωτέρας και μέχρι να διαπιστωθεί και η διάθεση της Διοίκησης της Σχολής Αστυνομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς σταθμούς έχουν πληρωθεί και ομαλοποιήθηκε το θέμα.

ΔΕΥΑΒ και Βιολογικός

Ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση που κινήθηκε κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, για τον βιολογικό της ΔΕΥΑΒ, με αφορμή τη νέα σύμβαση με την εταιρία που εφαρμόζει τη μέθοδο επεξεργασίας των λυμάτων με μικροοργανισμούς.

Στη συζήτηση, μετά την τοποθέτηση – ενημέρωση του προέδρου Γιώργου Ορφανίδη παρουσία και του δ/ντή Θ. Αχτσή, μπήκαν πολλά ερωτήματα, κυρίως από τους Π. Παυλίδη, Γ. Γουλτίδη και Αντ. Μαρκούλη, για οικονομικά, τεχνολογικά και λειτουργικά ζητήματα, για τους όρους της σύμβασης, για τον εργολάβο, για τις μελέτες, για το προσωπικό του Βιολογικού, τα κέρδη, τις συνθήκες συνεργασίας με την εταιρία και πολλά, επιμέρους, ειδικά ερωτήματα, από τα οποία αλλά απαντήθηκαν κι άλλα μεταφέρθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση.

Ορισμοί μελών σε Επιχειρήσεις, Νομικά 

Πρόσωπα και Επιτροπές

Στην ημερήσια διάταξη, τα περισσότερα θέματα αφορούσαν σε ορισμούς μελών στα Δ.Σ. Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων και Επιτροπών του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

ΚΕΠΑ

Θεόφιλος Κορωνάς, Πρόεδρος

Κώστας Ρίζος αντιπρόεδρος

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης

Βασίλης Λυκοστρατης

Αλέκος Τσαχουριδης

Συρμούλα Τζημα

Κυριάκος Θεοδωρίδης

Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, δημότης

ΔΗΠΕΘΕ

Γεωργία Μπατσαρά, πρόεδρος

Αρκιβοπουλος αντιπρόεδρος

Ριζος Κώστας

Παπαϊωαννου Μαρια

Αλεξανδρα Ανανιάδου

Διονύσης Καρολίδης

Σοφία Ηλιάδου

ΔΕΥΑΒ

Στέργιος Διαμάντης, Πρόεδρος

Ηλίας Τσιφλίδης

Λάζαρος Ασλανίδης

Θανάσης Δέλλας

Καλλίστρατος Γρηργοριάδης

Κώστας Παλουκίδης

Αναστασία Λαζαρίδου

Μυρτώ Μπέτζιου

ΚΑΠΑ

Λεωνίδας Ακριβόπουλος, πρόεδρος

Λάζαρος Ασλανίδης αντιπρόεδρος

Θεόφιλος Κορωνάς

Στέργιος Διαμάντης

Συρμούλα Τζημα

Γιώργος Μελιόπουλος

Πετρούλα Μουχτάρη

Θωμαή Στιόκα

Μιχάλης Τζαφερόπουλος

ΔΗ.ΒΡΕ.ΣΤΑ.

Κώστας Βασιλειάδης, Πρόεδρος

Στέργιος Διαμάντης

Βασίλης Λυκοστράτης

Γιώργος Μιχαηλίδης

Έλενα Μυτιλέκα

Αναστασία Πίσκου

Πετρούλα Παπαδίνα

Μιρέλα Ορτατζόγλου

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θανάσης Δέλλας, πρόεδρος

Δημήτρης Πυρινός αντιπρόεδρος

Βασίλης Παπαδόπουλος

Στέλιος Ασλάνογλου

Αλέκος Τσαχουρίδης

Άρης Λαζαρίδης

Θωμαή Ράλλη

Όλγα Χολέβα

Σοφία Πάσχου

Κώστας Ζιάκας

Θεοδώρα Γούση

Παρθενόπη Τσακιρίδου

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Χρήστος Τσιούντας, Πρόεδρος

Θανάσης Σιδηρόπουλος αντιπρόεδρος

Βασίλης Παπαδόπουλος

Στέλιος Ασλάνογλου

Ηλίας Τσιφλίδης

Άρης Λαζαρίδης

Συρμούλα Τζήμα

Δημήτριος Μποχώρης

Πασχάλης Θεοτοκίδης

Τα ονόματα των μελών στις υπόλοιπες επιτροπές του Δήμου στο αυριανό μας φύλλο.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα δέκα νηπιαγωγεία της Ημαθίας που δεν θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο

Τα δέκα νηπιαγωγεία της Ημαθίας που δεν θα...

Δέκα νηπιαγωγεία της Ημαθίας αναστέλλουν τη...

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα από αύριο

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται...

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους...

Αναστέλλεται για δεύτερη φορά  λόγω κορονοϊού η λειτουργία ΟΛΩΝ των Ομάδων του  του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Αναστέλλεται για δεύτερη φορά λόγω κορονοϊού η...

Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων για την πρόληψη...

«Τουρισμός για Ολους»: Οδηγός 10+1 σημείων - Πώς γίνεται η κράτηση, πόσες οι διανυκτερεύσεις και ποιες οι προθεσμίες

«Τουρισμός για Ολους»: Οδηγός 10+1 σημείων - Πώς γίνεται...

Εναν οδηγό 10+1 σημείων για το πρόγραμμα διακοπών...

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών του Δήμου Αλεξάνδρειας

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών του Δήμου...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει το πρόγραμμα Αστικής...

Έρασμος: Νέος κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων στη Νάουσα

Έρασμος: Νέος κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων στη Νάουσα

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»,...

Μπαρ και καφετέριες: Αυτά είναι τα νέα μέτρα από 3 Αυγούστου

Μπαρ και καφετέριες: Αυτά είναι τα νέα μέτρα από 3...

Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού...

Πένθος για τον Βεροιώτικο Προσκοπισμό -

Πένθος για τον Βεροιώτικο Προσκοπισμό - "Έφυγε" ο...

Ανάμεσα στους αγαπημένους του και πλήρης ημερών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για...

Η 28χρονη Μαριάννα Μπιτέρνα δυστυχώς δεν άντεξε. Ήταν μεγάλο το φορτίο που κλήθηκε να σηκώσει ξαφνικά στη σύντομη ζωή της. Κι άνισος ο αγώνας. Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πίεση του σχεδόν ανίκητου εχθρού,...

Σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, υπέστη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ημαθίας εξαιτίας των  επιπτώσεων που προκάλεσε ο κορωνοϊός, από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Σίμος (Συμεών) Ματσκάνης συνταξιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ και γνωστός αγιογράφος. Η κηδεία του γίνεται  σήμερα Δευτέρα στις 11.30πμ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ο ΛΑΟΣ...