ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση στην Αλεξάνδρεια από  συμπλοκή μεταξύ ρομά και μεταναστών Π. Γκυρίνης: «Τέτοιες καταστάσεις απαιτούν ψυχραιμία, ενημέρωση και σωστές αποφάσεις»

Αναστάτωση στην Αλεξάνδρεια από συμπλοκή μεταξύ ρομά και μεταναστών Π. Γκυρίνης: «Τέτοιες καταστάσεις απαιτούν ψυχραιμία, ενημέρωση και σωστές αποφάσεις»

Αναστατώθηκε η περιοχή της Αλεξάνδρειας τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ νεαρών μεταναστών που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας και ομάδας Ρομά, από τον οικισμό Αγίου Γεωργίου, Η ένταση που ξεκίνησε στην πόλη, κατά τη διάρκεια διασκέδασης σε νυχτερινό κέντρο, συνεχίστηκε μέχρι το Κέντρο Προσφύγων και για την εκτόνωση της κατάστασης χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας με ισχυρές δυνάμεις.

Στη συνέχεια σημειώθηκαν επεισόδια και στο δημαρχείο της περιοχής, όπου ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να υπάρξουν φθορές στην είσοδο. 

Διαμαρτυρία μαθητών και κατοίκων έξω από το Δημαρχείο 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έκαναν χθες το πρωί, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, οι μαθητές των Γυμνασίων της Αλεξάνδρειας, κάτοικοι του συνοικισμού Αγ. Γεωργίου αλλά και αρκετοί κάτοικοι άλλων περιοχών του Δήμου Αλεξάνδρειας, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν προς της Δημοτική Αρχή για τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συνεργάτη μας στην Αλεξάνδρεια  Γιώργου Κίτσιου, η συγκέντρωση έγινε  σε ήρεμους τόνους χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, ωστόσο δεν έλειψαν κάποιες  απειλές…Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη, σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη παρουσία υψηλόβαθμων αντρών της αστυνομίας και της ασφάλειας Αλεξάνδρειας, καθώς επίσης και αντιπροσωπείας του συνοικισμού Αγ. Γεωργίου,  οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητάνε από το Δήμαρχο να γίνει έλεγχος στο hot spot της Αλεξάνδρειας σχετικά με το ποιοι έρχονται να μείνουν σ’ αυτό. 

Δηλώσεις Δημάρχου  για τα επεισόδια

Για το περιστατικό ακολούθησε σύσκεψη απο  με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας και εκπροσώπους Αστυνομίας και Πολιτών και αμέσως μετά  ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης έκανε δηλώσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα γεγονότα ενώ τόνισε ότι του τέθηκε και το αίτημα ακόμα και της απομάκρυνσης του hot spot από την Αλεξάνδρεια. 

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα (απομάκρυνση του hot spot) ο Δήμαρχος δήλωσε ότι συμφωνεί, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους Ημαθιώτες Υπουργούς, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Απόστολο Βεσυρόπουλο που είναι μέλη της Κυβέρνησης όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Για το κ. Βεσυρόπουλο μάλιστα δήλωσε ότι είναι αυτός ο οποίος παρά του ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του ο Υπουργός, που συμβάλει ώστε να γίνουν όλες οι συναντήσεις και συζητήσεις με τους αρμόδιους.

Για την παρουσία των μαθητών έξω από το Δημαρχείο ο κ. Γκυρίνης είπε ότι δεν του δόθηκε κάποιο αίτημα από πλευράς τους, όμως αντιλαμβάνεται όπως είπε, την αγωνία των παιδιών.


Σε ερώτημα για το εάν κινδυνεύουν οι Αλεξανδρινοί να χαρακτηριστούν ως ρατσιστές ο Δήμαρχος απάντησε: «Οι Αλεξανδρινοί απέδειξαν ότι δεν είναι ρατσιστές, συνυπάρχουν και συμβιούν με τους μετανάστες. Δε δημιούργησαν κανένα θέμα στους μετανάστες, όμως οφείλουμε να πούμε ότι και οι μετανάστες δε δημιούργησαν κανένα θέμα στους Έλληνες πολίτες… Δυστυχώς όμως ο φόβος, η πίεση, το αίσθημα ανασφάλειας οδήγησε στις τελευταίες εξελίξεις από πλευράς των Δημοτών μας…».

Αναφερόμενος στο θέμα της αρχικής εγκατάστασης ή μη των προσφύγων στο Δήμο μας, ο κ. Γκυρίνης τόνισε ότι ήταν και αυτός αρνητικός σ’ αυτό, γι’ αυτό και δε δόθηκε Δημοτικός χώρος, ωστόσο, όμως πρόσθεσε ότι στη συνέχεια βρέθηκε το 722 στο οποίο χωρίς να ρωτήσει κανείς κανέναν τοποθετήσαν εκεί τους πρόσφυγες “εν μια νυκτί”, με μια απόφαση άλλων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι σε τέτοιες καταστάσεις απαιτεί ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και σωστές αποφάσεις. 

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα λυθεί, αφού υπάρχουν στην Αστυνομία της Αλεξάνδρειας και άνθρωποι από το hotspot με τους οποίους γίνονται συνεννοήσεις για το ζήτημα.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αλεξάνδρειας – Δηλώσεις του Δημάρχου, Παναγιώτη Γκυρίνη

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να κατοικεί κανείς στο Ρουμλούκι» Παρουσία του Μητροπολίτη η ημερίδα τοπικής ιστορίας του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να...

Το πρωί της Παρασκευής, 26ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...