Κύπελλο Ελλάδος. ΠΑΣ Γιάννενα - ΝΠΣ Βέροια 1-0 .Με 10 παίκτες από το 61' οι φιλοξενούμενοι.

Κύπελλο Ελλάδος. ΠΑΣ Γιάννενα - ΝΠΣ Βέροια 1-0 .Με 10 παίκτες από το 61' οι φιλοξενούμενοι.

O ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 1-0 τη Βέροια στους “Ζωσιμάδες” και πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε η διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δυο ομάδες, αν και η βασίλισσα του βορρά αγωνίστηκε για 35' λεπτά με 10 παίκτες λόγο της αδικαιολόγητης 2ης κάρτας που δέχθηκε σωστά ο Πασάς  . Επίσης η Βέροια αγωνίστηκε χωρίς τους Βοσνιάδη, Μαραγκό, Βεργώνη Μούχαλη, Στάμου, Χαντζάρα πέντε βασικοί παίκτες που προφυλάχθηκαν για το ντέρμπι της προσεχούς Δευτέρας με το Αιγάλεω στο Δημοτικό Στάδιο Βέροαις στις 14.45 μ.μ (ΕΡΤ) . Πάντως στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Ταίρης Πέντα και Πασάς που έφυγε γρήγορα με 2η κίτρινη. 

Στα Ιωάννινα έγινε ένα ωραίο ματς με φάσεις και από τις δυο πλευρές, γκολ και δοκάρι για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ευκαιρίες και από πλευράς της Βέροιας.

Φάσεις και γκολ 

Στο 2’ ο Παμλίδης μπήκε στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή τον έκοψε ο Α. Ζούρκος πριν γίνει επικίνδυνος.

Μετά το 10λεπτο η «Βασίλισσα» ισορρόπησε και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα.

Στο 12’ η κεφαλιά του Κανούλα αποκρούστηκε λίγο πριν περάσει τη γραμμή από τον Χουτεσιώτη, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να πέφτει πάνω στον φορ της ΒΕΡΟΙΑΣ και να τον γκρεμίζει, χωρίς ο διαιτητής να δώσει το πέναλτι!

Στο 16’ ο  Μπλέτσας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους, στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Μουρατίδης, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Κανούλα που σκόραρε, αλλά υποδείχτηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια η ομάδα των Ιωαννίνων ανέβασε την απόδοσή της και για ένα δεκάλεπτο ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 29’ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της μέχρι τότε, όταν ο Παμλίδης δέχτηκε την κάθετη μπαλιά στην περιοχή και πλάσαρε τον Μπλατσιώτη, ο οποίος έσωσε την εστία του με το πόδι.

Οι Βεροιώτες ισορρόπησαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και στο 45’ είχαν μια καλή στιγμή, όταν ο Ν. Ζούρκος εκτέλεσε από μακρινή θέση το φάουλ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Χουτεσιώτη που με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα προ του Κανούλα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Σάκης Θεοδοσιάδης έβγαλε τον Πεταυράκη και έβαλε στην θέση του τον Πασά, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την αλλαγή αυτή και να ανοίγουν γρήγορα το σκορ.

Ήταν το 47’ όταν ο Πίτου βρήκε δεξιά έξω από την περιοχή τον Νάουμετς, αυτός έβγαλε υποδειγματική σέντρα και ο Παμλίδης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Μπλατσιώτη γράφοντας το 1-0!

Στο 53’ ο Μπουκουβάλας με εξαιρετική ενέργεια μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έπιασε τρομερό φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τη συμβολή των δοκών του Μπλατσιώτη!

Στο 61’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τη «Βασίλισσα», με τον Πασά να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αχρείαστο σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ξύδα! στο κέντρο του γηπέδου 

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι Βεροιώτες δεν το έβαλαν κάτω και στο 77’ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση! Ο Μπλέτσας έβγαλε από δεξιά ωραία σέντρα, ο Μεληκιώτης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εκπληκτικά, με τον επερχόμενο Κανούλα να πλασάρει από κοντά και τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να σώζει και πάλι την εστία του από βέβαιη παραβίαση! διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια .

Λίγα λεπτά πριν την διπλή ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο ΠΑΣ είχε ένα καλό σουτ – φάουλ του Πίτου Γκαρσία από μακριά που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 86’ νέο σουτ αυτή τη φορά από τον Λιάσο, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπλατσιώτη!

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Μελέτιος Γιουματζίδης από την Πέλλα με βοηθούς τους  Αθανάσιο Δέλλιο από την Πέλλα και Αχιλλέα Αναστασιάδη από τις Σέρρες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης,  Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο (82’ λ.τ. Λιάσος), Πίτου Γκαρσία, Καρτάλης, Ξύδας (67’ Λεό), Νάουμετς (75’ Νικολιάς), Παμλίδης.

ΒΕΡΟΙΑ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπλατσiώτης, Ζούρκος Α., Πεταυράκης (46’ Πασάς), Μανιώτης, Μουρατίδης, Πολύζος (79’ Πέντα), Μπλέτσας, Ζούρκος Ν. (67’ Ταϊρης), Μεληκιώτης, Κανούλας, Σκαθαρούδης.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...