Φρ. Καρασαρλίδου στον ΑΚΟΥ 99.6: «Απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τους   ανθρώπους με αναπηρίες στο Νομό μας

Φρ. Καρασαρλίδου στον ΑΚΟΥ 99.6: «Απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τους ανθρώπους με αναπηρίες στο Νομό μας

-«Μπορούμε να το διεκδικήσουμε, με κοινό μέτωπο φορέων Τ.Α. και Κοινωνίας» τονίζει η βουλευτής Ημαθίας


Στο ερώτημα, πώς και πού θα ζήσουν τα παιδιά με αναπηρία, όταν μείνουν μόνα τους, είτε γιατί θα φύγουν από τη ζωή οι γονείς τους, είτε γιατί θα αδυνατούν να τα φροντίσουν, επιχειρεί να απαντήσει η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου, μέσα από μία προσπάθεια να δημιουργηθούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στην Ημαθία, για τα δεκάδες παιδιά των Συλλόγων της Ημαθίας, οι οποίοι εδώ και χρόνια επισημαίνουν αυτή την αναγκαιότητα.

«Το ζήτημα μπαίνει πλέον επιτακτικά και αυτή είναι η αγωνία των γονιών. Υπάρχουν εκα-τοντάδες οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα κι έχω μια προσωπική ευαισθησία στο θέμα αυτό, κατανοώντας απολύτως τις τραγωδίες που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι» τόνισε η κα Καρασαρλίδου σε συνέντευξή της στον ΑΚΟΥ 99.6, εξηγώντας τί ακριβώς μπορεί να γίνει με τις ΣΥΔ.

«Αυτές οι Στέγες είναι ακριβώς για τους ανθρώπους που έχουν κάποιες αναπηρίες, για να μπορούν να ζήσουν μαζί με άλλους ανθρώπους, από 6 έως 9 περίπου άτομα, σε έναν χώρο όπου θα έχουν τη φροντίδα που θα χρειάζονται. Η προηγούμενη κυβέρνηση με το αρ-μόδιο Υπουργείο, τα είχε κινήσει μαζί με την Ε.Ε., η οποία μπορεί να διαθέτει χρήματα γι’ αυτό το σκοπό, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή τη στιγμή στις δομές της Ημαθίας υπάρχουν περίπου 200 άτομα με αναπηρία, χωρίς να υπολογιστούν οι άνθρωποι που δεν έχουν καταγραφεί. Καταλαβαίνετε, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη κατά τη γνώμη μου να δημιουργηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτές οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» πρόσθεσε η κα Καρασαρλίδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η βουλευτής Ημαθίας προγραμματίζει συναντήσεις με τοπικούς φορείς αλλά και με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και με τον αντιπεριφερειάχη Ημαθίας.

Ήδη το θέμα το έχει θέσει και στους τρεις δημάρχους του Νομού οι οποίοι φαίνονται πρόθυμοι να βοηθήσουν, ενώ και με τους Συλλόγους που έχει συναντηθεί, είχε επίσης την στήριξή τους γι’ αυτό το σκοπό.

«Όλοι οι φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία, μπορούμε να κάνουμε ένα μέτωπο ώστε να έρθουν χρήματα στην Ημαθία για τέτοιες δομές. Ήδη υπάρχουν τέσσερις τέτοιες Στέγες στην Κεντρική Μακεδονία και μπορούν να γίνουν ακόμα δέκα και δύο οικοτροφεία, (σύμφωνα με τον σχεδιασμό υπήρχε), ώστε να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια, όταν μείνουν μόνοι τους στην ζωή».

Όπως σημείωσε η κα Καρασαρλίδου, κάθε Σύλλογος έχει διαφορετικές ανάγκες, ανάλογα με την αναπηρία των παιδιών και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ώστε να διεκδικήσει ο Νομός ανάλογο αριθμό ΣΥΔ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη παιδιών.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Δευτέρας (10/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Δευτέρας (10/5) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εναρκτήρια εκδήλωση της...

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον...

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Πολυπλάτανο, Κοπανό και Αγγελοχώρι

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Πολυπλάτανο, Κοπανό και...

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Με την «ματιά» 3+1 ιστορικών-εκπαιδευτικών Ναουσαίων στραμμένη στην ηρωική πόλη της Νάουσας του 1822 (Βίντεο)

Με την «ματιά» 3+1 ιστορικών-εκπαιδευτικών Ναουσαίων...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου της Ηρωικής...

Πραγματοποιήθηκε το ιστορικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου με θέμα: «Οι εθνικοί αγώνες των Μακεδόνων από το 1453 έως και το 1878». (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το ιστορικό Συνέδριο της Ιεράς...

Την Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου, το απόγευμα, η Ιερά...

Αλεξάνδρεια: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022 στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς

Αλεξάνδρεια: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές...

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής...

Αλεξάνδρεια: Δωρεάν rapid tests από 11 έως και 15 Μαΐου

Αλεξάνδρεια: Δωρεάν rapid tests από 11 έως και 15 Μαΐου

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης, κρουσμάτων κορoνοϊού...

Αλλαγή προγράμματος για τα δωρεάν Rapid Tests στη Βέροια

Αλλαγή προγράμματος για τα δωρεάν Rapid Tests στη Βέροια

Σε νέα διαμόρφωση του προγράμματος των δωρεάν ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων: 1.     Από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.2.     Οι δικαιούχοι του...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...