ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δέκα παραστάσεις του «Καρυοθραύστη»  για σχολεία και κοινό, από την  Αγ. Πετρούπολη στο Χώρο Τεχνών

Δέκα παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» για σχολεία και κοινό, από την Αγ. Πετρούπολη στο Χώρο Τεχνών

Mετά τη συνεργασία του Δήμου Βέροιας με την Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας 

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και μαζί τους έρχεται στη Βέροια η Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας (Royal Russian Ballet School) με ένα από τα δημοφιλέστερα έργα στην ιστορία του μπαλέτου, τον Καρυοθραύστη με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, βασισμένο στο παραμύθι του Γερμανού συγγραφέα Έρσντ Χόφμαν «Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών».


Και δεν πρόκειται απλά για μία φιλοξενούμενη παράσταση, αλλά για μια παραγωγή-συνεργασία του Δήμου Βέροιας, διά της ΚΕΠΑ, και της Βασιλικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της πρόσφατης αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Ως εκ τούτου, από τις 13 έως τις 17 Δεκεμβρίου θα δοθούν συνολικά στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, 10 παραστάσεις από τις οποίες οι 7 θα απευθύνονται σε Σχολεία, οι δύο στο κοινό και μία παράσταση gala μπαλέτου επίσης για το κοινό. Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι και η τιμή του εισιτηρίου που κοστίζει 6 ευρώ για τις μαθητικές παραστάσεις και 12 ευρώ για το κοινό, της τιγμή που τα ποσά των εισιτηρίων για παραστάσεις ρωσικών μπαλέτων κυμαίνονται από 29-70 ευρώ για μαθητικές και από 35-90 ευρώ για ενήλικες.

Αναλυτικά για την όλη δράση, μίλησαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο «Αιγές Μέλαθρον» ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Μέριμνας Παιδιών με αυτισμό (ΜαΜΑ) Ελένη Γεωργιάδου-Σφακιανάκη, αφού στην δράση συμμετέχει και ο Σύλλογος στον οποίο θα διατεθεί μέρος των εσόδων.

Η βεντάλια όμως των συνεργασιών της ΚΕΠΑ ανοίγει ακόμα περισσότερο για τον «Καρυοθραύστη» με τη συμμετοχή και ιδιωτικών σχολών χορού από τη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια. Πρόκειται για τις σχολές: ΚΕΠΑ-Μαυρέτα Λενικάκη, Μελίνας Παπαδοπούλου, Λούσι Τάϊλερ, Σοφίας Αντωνιάδου, Γκέλης Καλογήρου-Ράλλη, Ανέτας και Βάσιας Λακασέρ.

Ο «Καρυοθραύστης» έρχεται με όλα τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης στην Αγία Πετρούπολη και με μια πλειάδα σολίστ και αστέρων του μπαλέτου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Alexandra Antonelli.

Εύσημα στο πρώην Δ.Σ. που επί θητείας του προγραμματίστηκαν αυτές οι παραστάσεις για σχολεία και κοινό, έδωσε ο κ. Κορωνάς, τονίζοντας ότι η νέα Διοίκηση ενισχύει, παροτρύνει και στηρίζει τέτοιες δράσεις που δίνουν ένα ξεχωριστό στίγμα στην τέχνη του χορού.

Η κα Καραγιαννίδου διευκρίνισε ότι για το χαμηλό εισιτήριο η παράσταση επιδοτείται (6.000 ευρώ) από τον Δήμο, με τα οποία καλύπτονται τα έξοδα διαμονής, φαγητού και μετακίνησης του μπαλέτου (30 άτομα) και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Γιάννη Καμπούρη, ως διευθυντή τότε της ΚΕΠΑ, που ενθάρρυνε και υποστήριξε την δράση, αλλά και του τότε πρόεδρου Λ. Ακριβόπουλο και του Δημάρχου, που στάθηκαν θετικοί σ’ αυτή τη συνεργασία.

«Αρχικά είχαμε προγραμματίσει 7 παραστάσεις αλλά από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ενημερώσαμε τους διευθυντές, ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον, που τις αυξήσαμε σε εννέα. Ήδη έχουμε 31 συμμετοχές σχολείων από Ημαθία και Πέλλα» πρόσθεσε η κα Καραγιαννίδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα δοθούν παραστάσεις για σχολεία στις 13, 16 και 17 Δεκεμβρίου, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου δύο παραστάσεις για το κοινό στις 7.00 μ.μ., ενώ η Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα (7.00 μ.μ.) το gala μπαλέτου.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις Απριλίου στη μνήμη των 21 μαθητών - Ευχαριστίες στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ:...

Ένας μήνας (Απρίλιος) γεμάτος δράσεις, σχεδιασμένες...

Το έθιμο «Λαζαρίνες»  παρουσιάστηκε από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Το έθιμο «Λαζαρίνες» παρουσιάστηκε από το Λύκειο...

Το πασχαλινό έθιμο «Λαζαρίνες» παρουσιάστηκε  από το...

Την Τετάρτη 8 Μαΐου  στον Χώρο Τεχνών Βέροιας εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάνα, από τους  Μικρασιάτες,  τους Πολύτεκνους,  την Μητρόπολη  και την ΚΕΠΑ

Την Τετάρτη 8 Μαΐου στον Χώρο Τεχνών Βέροιας εκδήλωση...

 Τη Γιορτή της Μητέρας, θα τιμήσουν από κοινού, την...

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου...

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...