Κ. Βοργιαζίδης για εξαγγελία Θεοδωρικάκου: Μεγάλη αναταραχή στους Δήμους από την κατάργηση του Φιλόδημου

Κ. Βοργιαζίδης για εξαγγελία Θεοδωρικάκου: Μεγάλη αναταραχή στους Δήμους από την κατάργηση του Φιλόδημου

Καμία αναπροσαρμογή στα τέλη του 2020


Για «βόμβα» του υπουργού Εσωτερικών στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που αφορούσε το πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων, «Φιλόδημος», έκανε λόγο ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στην εξαγγελία του κ. Θεοδωρικάκου, για κατάργηση του προγράμματος το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο για έργα και κάλυψη αναγκών των Δήμων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν υπάρχουν χρήματα και τα έργα που έχουν ξεκινήσει θα μεταφερθούν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ από το 2020 ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι θα συναφθεί νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε λόγο για μεγάλη αναταραχή στους Δήμους, μετά την εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών και τόνισε ότι «εάν σε κάτι συμφωνούν και οι 360 δήμαρχοι της χώρας, είναι στο πόσο καλό έκανε ο Φιλόδημος στους Δήμους, την περασμένη 4ετία», προβλέποντας ότι εάν γίνουν πράξη τα λεγόμενα του υπουργού, θα υπάρξουν πολλές καθυστερήσεις και προβλήματα. «Όλοι θέλουν το καλό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άρα ας κοιτάξουν να διευκολύνουν τους Δήμους στο έργο τους» επεσήμανε ο δήμαρχος.

Πιο «λάβρος» υπήρξε στην τοποθέτησή του ο κ. Θεόφιλος Κορωνάς, εκτιμώντας ότι ο υπουργός εσωτερικών βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολιτικές παρωπίδες και ότι θα πρέπει «να αλλάξει ρότα και γραμμή για το καλό της Τ.Α.».

Ο κ. Κορωνάς ζήτησε από τον δήμαρχο και δι’ αυτού από την ΚΕΔΕ «να του αλλάξουν (του υπουργού) μυαλά» και χαρακτήρισε «κενά δαιμόνια τις εξαγγελίες του, οι οποίες δεν θα λύσουν τίποτα».


Καμία αναπροσαρμογή στα τέλη του 2020

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την μη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών συμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας. Στις πρώτες τοποθετήσεις τους η παράταξη Μαρκούλη δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία όλων των σχετικών θεμάτων προτείνοντας μείωση 50%, δραστικές μειώσεις πρότεινε και η ΛΑΣ, η κα Μπατσαρά πρότεινε μειώσεις για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ενώ ο κ. Παυλίδης καταψήφισε την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής ως προς τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων-κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη άρδευσης.

Στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων κατατέθηκε πρόταση από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (διά του προέδρου Κ. Σαμανίδη και της δικηγόρου τους Λ. Μέλιου) με αίτημα αναβολής ώστε να επανεξεταστεί η πρόταση μείωσης στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που εισηγείται ο αντιδήμαρχος Στ. Ασλάνογλου, τα δημοτικά τέλη για το 2020 διαμορφώνονται ως εξής:

-Μη αναπροσαρμογή του Ημερήσιου Τέλους συμμετοχής στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου και να παραμείνει ως έχει, ενώ προτείνεται η μείωση, κατά το ήμισυ, του τέλους χρήσης στην Κυριακάτικη Αγορά Ριζωμάτων Δήμου Βέροιας, ως εξής:

-Το τέλος χρήσης της κάθε θέσης καθορίζεται στα 100,00€/έτος και αναλογικά στα 50,00€/εξάμηνο και 25,00€/τρίμηνο.

- Ο τρόπος είσπραξης των τελών καθορίζεται ότι θα είναι από 01/12 έως 31/12 έκαστου έτους για το επόμενο έτος.

Τέλη χρήσης πεζοδρομίων-κοινόχρηστων


 ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ:

α) Ζώνη Α΄  35,15€ / τ.μ. τον χρόνο.

Η Ζώνη Α΄ περιλαμβάνει: Τις Πλατείες Ελιάς και Δημαρχείου καθώς επίσης και  τις οδούς Εληάς - Μητροπόλεως - Πλατεία Ωρολογίου - Βενιζέλου  (μέχρι τα φανάρια της οδού Θεσ/νίκης) - Ανοίξεως - Μαλακούση (από Βενιζέλου μέχρι Κεντρικής) - Κεντρικής (από πλατεία Αγ. Αντωνίου μέχρι Πλατεία Ρακτιβάν) - Εμπορικό Κέντρο (περιλαμβάνει τις οδούς Ιπποκράτους -  Προφ.Ηλία - Α.Τσούπελη - Αριστοτέλους - Τσαλδάρη - Κάππου - Βικέλα -  Α.Καμάρα - Μητροφάνους -  Φιλίππου).

β) Ζώνη Β΄ 23,30€ / τ.μ. τον χρόνο.

Η Ζώνη Β΄ περιλαμβάνει: τις οδούς που βρίσκονται εντός των οικοδομικών τετραγώνων των οδών Βενιζέλου - Αριστοφάνους - Κεντρικής - Πλ. Ρακτιβάν - Κολοκοτρώνη - Καραϊσκάκη - Θωμαΐδου - Πιερίων (μέχρι διασταύρωση Παπάγου) - Ανοίξεως - Βενιζέλου. 

γ) Ζώνη Γ΄ 18,40€/τ.μ. τον χρόνο και ισχύει και για τις περιοχές των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας. 

Η Ζώνη Γ΄ περιλαμβάνει όλους τους άλλους δρόμους της πόλης Βέροιας καθώς και τα Δημοτικά διαμερίσματα.

δ) Σε 80,00€ / τ.μ.  τον χρόνο: Για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Μπαρ, Καφέ, Ταβέρνα, Ουζερί, Τρόφιμα κ.λ.π. ή με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων αναψυχής ή επιχειρήσεων μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πρόχειρου ή πλήρους γεύματος της Α ζώνης  που βρίσκονται:

1) Στην οδό Εληάς και στη Λ.Ανοίξεως (από το ύψος της οδού Κωττουνίου έως το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου).

2) Στις οδούς Κοντογεωργάκη και  Έλλης.

3) Στο Εμπορικό Κέντρο (περιλαμβάνει τις οδούς Ιπποκράτους - Προφήτη Ηλία - Α.Τσούπελη - Αριστοτέλους - Τσαλδάρη - Κάππου - Βικέλα - Α.Καμάρα - Μητροφάνους -Φιλίππου).

4) Στις διασταυρώσεις των οδών: α) Μητροπόλεως (έως τη διασταύρωση με τις οδούς Κοντογεωργάκη και Ιπποκράτους) - Βενιζέλου (έως τη διασταύρωση με τις οδούς  Προφήτη Ηλία και Μούμογλου - Εληάς.

Χωρίς αυξήσεις και τα παρακάτω τέλη που παραμένουν στα ίδια επίπεδα:

 ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ:

α) Ζώνη Α΄ 23,30€/τ.μ. τον χρόνο. 

β) Ζώνη Β΄ 18,95€/τ.μ. τον χρόνο.

γ) Ζώνη Γ΄ 17,90€/τ.μ. τον χρόνο, ισχύει και για τις περιοχές των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας. 

ΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα είδη αυτά δεν επιτρέπονται και θα πρέπει να αφαιρεθούν. Σε περίπτωση παράνομης τοποθέτησής τους επιβάλλεται τέλος 64,90€  και πρόστιμο διπλάσιο του τέλους.

 ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ:

α) Για διαφήμιση ετήσιας χρήσης 4,90€ το γραμμικό μέτρο / μήνα, ανεξάρτητα από το τέλος διαφήμισης.

β) Για ολιγοήμερη χρήση από 6,45€ το γραμμικό μέτρο / ημέρα.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ:

α) Παιχνιδιών στο Πάρκο Εληάς στις θέσεις των Αγ.Αναργύρων 62,70€ το χρόνο.

β) Καλαμποκιών - Κάστανων 62,70€ το χρόνο.

 ΓΙΑ ΚΑΝΤΙΝΕΣ:

α) Σε 62,70€/τ.μ. το χρόνο, σύμφωνα με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου καθώς και του επιπλέον καταλαμβανόμενου κοινόχρηστου χώρου.

β) Για καντίνες που βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο, πάγιο τέλος και τέλος καθαριότητας 250,00€ ανά έτος.

 ΓΙΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ Κ.Λ.Π.

Σε 32,45€/τ.μ. το χρόνο, σύμφωνα με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου καθώς και του επιπλέον καταλαμβανόμενου κοινόχρηστου χώρου.

ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΙΚΟΣ

Σε 62,20 €/τ.μ. το χρόνο, σύμφωνα με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου καθώς και του επιπλέον καταλαμβανόμενου κοινόχρηστου χώρου.

ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ

Σε 9,15€/κ.μ. το χρόνο για δεξαμενές πρατηρίων υγρών καυσίμων και γεφυροπλάστιγγες.

 ΓΙΑ ΤΑΜΠΛΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ

Σε 3 σημεία της πόλης για τη διαφήμιση των έργων τους, στο ποσό των 30,00€ το χρόνο.

 ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Σε 13,00€ το τ.μ. το μήνα.

ΓΙΑ ΚΑΔΟΥΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ:

-Σε 50,00€ για 2 εβδομάδες.

-Σε 120,00€ για 1 μήνα.

-Σε 200,00€ για 1,5 μήνα.

-Σε 100,00€ για κάθε επόμενο 15νθήμερο.

ΓΙΑ ΨΥΓΕΙΑ ΠΑΓΩΤΩΝ ή  ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ:

α) Ψυγεία αναψυκτικών με μία (1) πόρτα: 60,00€.

β) Ψυγεία αναψυκτικών με δύο (2) πόρτες: 80,00€.

γ) Ψυγεία αναψυκτικών με τρεις (3) πόρτες: 100,00€.

δ) Στάντ εφημερίδων και περιοδικών μέχρι 0,50 τ.μ. έκαστο: 30,00€.

ε) Θάλαμοι συντήρησης για σάντουιτς ή γλυκά : 30,00€.

στ) Ψυγεία παγωτών: 80,00€.

ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ:

α) Για την πόλη της Βέροιας και για χρονικό διάστημα μέχρι τριών (3) ημερών, για τους μικροπωλητές 100,00€.

β) Για τις υπόλοιπες Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε (5) ημερών για τις καντίνες 100,00€ και για τους μικροπωλητές 50,00€.

ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΤΜ, ΚΑΦΑΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ:

Σε 150,00€ ανά έτος.

Το ανωτέρω τέλος θα προσαυξάνεται ποσοστιαία σύμφωνα με την εκάστοτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. 

 ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

α) Ζώνη Α΄= Σε 250,00€ για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου.

Η Ζώνη Α΄ περιλαμβάνει τις Πλατείες Εληάς και Δημαρχείου καθώς επίσης και  τις οδούς Εληάς - Μητροπόλεως - Πλατεία Ωρολογίου - Βενιζέλου (μέχρι τα φανάρια της οδού Θεσ/νίκης) - Ανοίξεως - Μαλακούση (από Βενιζέλου μέχρι Κεντρικής) - Κεντρικής (Από πλατεία Αγ.Αντωνίου μέχρι Πλατεία Ρακτιβάν) - Εμπορικό Κέντρο (περιλαμβάνει τις οδούς Ιπποκράτους -  Προφ.Ηλία - Α.Τσούπελη - Αριστοτέλους - Τσαλδάρη - Κάππου - Βικέλα -  Α.Καμάρα - Μητροφάνους -  Φιλίππου).

β) Ζώνη Β ΄=  200,00€ για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου.

Η Ζώνη Β΄ περιλαμβάνει τις οδούς που βρίσκονται εντός των οικοδομικών τετραγώνων των οδών Βενιζέλου - Αριστοφάνους - Κεντρικής - Πλατείας Ρακτιβάν - Κολοκοτρώνη - Καραϊσκάκη - Θωμαΐδου - Πιερίων (μέχρι διασταύρωση Παπάγου) - Ανοίξεως - Βενιζέλου.

γ) Ζώνη Γ΄ = 150,00€ για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου και ισχύει και για τις περιοχές των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας.

Η Ζώνη Γ΄ περιλαμβάνει: όλους τους άλλους δρόμους της πόλης Βέροιας καθώς και τα Δημοτικά διαμερίσματα.

Το τέλος καταβάλλεται και από τα κλειστά περίπτερα ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκονται και ανά εξάμηνο αναλογικά.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ:

Οι αυτόματοι πωλητές δεν επιτρέπονται σε μόνιμη εγκατάσταση σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους και όπου υπάρχουν θα πρέπει να αφαιρεθούν. 

Ομόφωνα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο:

- Τη μη αναπροσαρμογή των Τελών Άρδευσης και των Τελών Διαφήμισης και να παραμείνουν ως έχουν και όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με την αριθμ. 795/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Τη μη αναπροσαρμογή των υφιστάμενων Τελών Στάθμευσης.

 Την επιβολή τέλους εισόδου οχημάτων στο Πεζοδρομημένο Εμπορικό Κέντρο, ως εξής: Τέλος 10,00€/έτος για τους ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες εμπορικών και λοιπών καταστημάτων που εισέρχονται εντός του πεζοδρομημένου εμπορικού κέντρου, με Ι.Χ. ή με επαγγελματικό όχημα ιδιοκτησίας τους.

 Τέλος 35,00€/έτος για τα οχήματα Δημοσίας Χρήσεως (Δ.Χ.) και Διανομών που εισέρχονται εντός του πεζοδρομημένου εμπορικού κέντρου.

-Τη μη αναπροσαρμογή των δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στα Νεκροταφεία της Δημοτικής Ενότητας Βέροιας και των λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βέροιας και να παραμείνουν ως έχουν και όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με την αριθμ. 797/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Τη μη αναπροσαρμογή του Δικαιώματος Βοσκής  σε όσους κάνουν χρήση βοσκοτόπων με περισσότερα από 10 μικρά και 4 μεγάλα ζώα στο Δήμο Βέροιας και να παραμείνει ως έχει και όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με την αριθμ.798/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

 Σε 0,30€ για κάθε μικρό ζώο.

 Σε 0,50€ για κάθε μεγάλο ζώο.

-Τη μη αναπροσαρμογή του Τέλους Τέλεσης Πολιτικών Γάμων και να παραμείνει ως έχει. Δηλαδή, το ποσό των 50,00€ για κάθε γάμο, όταν και οι δύο σύζυγοι είναι δημότες του Δήμου Βέροιας και αιτούνται την τέλεση πολιτικού γάμου στο Δήμο Βέροιας.

Και το ποσό των 100,00€ για κάθε γάμο, όταν ο ένας είτε και οι δύο σύζυγοι δεν είναι δημότες του Δήμου Βέροιας και αιτούνται την τέλεση πολιτικού γάμου στο Δήμο Βέροιας.

-Τη μη αναπροσαρμογή των συντελεστών φόρου φωτιζόμενης επιφάνειας και να παραμείνουν ως έχουν και όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί με την εφαρμογή ενιαίου τέλους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, σύμφωνα με την αριθμ. 800/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με χρέωση, ως εξής:

 Στο ποσό των 0,084 €/τ.μ. για τους στεγασμένους χώρους.

 Στο ποσό των 0,042 €/τ.μ. για τους μη στεγασμένους χώρους.

-Τη μη αναπροσαρμογή του Τέλους αυθαίρετης χρήσης δημοτικών εκτάσεων και να παραμείνει ως έχει και όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με την αριθμ. 801/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή σε 150,00€/στρέμμα ετησίως, σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχια ανεξαρτήτως του είδους της κατάληψης και σε 1.500,00€/στρέμμα ετησίως, σε εντός σχεδίου γεωτεμάχια ανεξαρτήτως του είδους της κατάληψης.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...